مقالات مدیریت پروژه

نحوه ارزیابی طرح های توجیهی با نرم افزار کامفار

طرح توجیهی با نرم افزار کامفار : به نظر می‌رسد نرم افزار کامفار(COMFAR) به چالش‌های مهم توسعه در کشورهای فقیر مرتبط است. در مرحله اول، COMFAR ابزاری است که نتایج مالی را به درستی محاسبه می‌کند، این ابزار بر اساس یک ورودی خاص به دنبال رویه‌های استاندارد اقتصادی و مدل به روز است تا در زمینه‌های مختلف تجاری قابل اجرا باشد. جدیدترین نسخهCOMFAR 3.2  امکانات زیادی را در اختیار کاربران قرار می‌دهد و این کار را به ۱۹ زبان مختلف انجام می‌دهد.

نسخه اصلی نرم افزار کامفار استفاده از یک مدل اکسل ساخته شده است و در نتیجه می‌تواند ابزار انعطاف پذیرتری برای مدل سازی مالی باشد. با این حال، مستلزم این است که کارکنان مهارت‌های لازم را در تحلیل مالی و مدل سازی داشته باشند. متأسفانه، افراد دارای این مهارت‌ها در بسیاری از کشورهای در حال توسعه بسیار کم هستند.

پروژه عالی و ایده‌های شرکای قابل اعتماد ممکن است به دلیل اینکه شرکت‌ها قادر به تهیه پروژه‌ها در شرایط مناسب با جدول‌های مناسب و نمودارهای مناسب نیستند، به بانک‌ها یا سرمایه داران دیگر محول می‌شوند. برای مثال پروژه “صندوق کشاورزی” که UNIDO از آن پشتیبانی می‌کند، اهمیت تهیه پیشنهادات پروژه را با شرایط سرمایه گذار با استفاده از طرح توجیهی با نرم افزار کامفار نشان می‌دهد. این کار نمایانگر این است که نرم افزار کامفار به عنوان ابزاری برای توسعه ظرفیت و آموزش در تجزیه و تحلیل پروژه‌های مالی از نقاط قوت خاصی برخوردار است. برای تحلیلگران مجرب، نرم افزار کامفار یک ابزار بسیار منعطف محسوب می‌شود.آشنایی کامل با نرم افزار کامفار

 

ویدئو پیشنهادی : آموزش کامفار
آموزش کامفار

 

امکان دانلود نرم افزار کامفار با نسخه اورجینال:

ترکیب آموزش و نرم افزار کامفار کاملاً بی نظیر است و همانطور که نتایج بررسی نشان می‌دهد، این جنبه به خصوص توسط کاربران کشورهای در حال توسعه و برای سرمایه‌گذاری‌های کوچک و متوسط بسیار ارزشمند است.

از سوی دیگر، می توان گفت این نرم افزار رویکردهای پیشرفته در زمینه مطالعات قبل از سرمایه گذاری و توسعه را شامل می‌شود. پلتفرمی فنی نیاز به بروزرسانی فوری دارد، در حالی که پایه تئوریک ثابت است. با این حال، کاربران نیازهای متفاوتی دارند و همه آن‌ها به ابزارهای پیشرفته نیازی ندارند. یكی از مزایای طرح توجیهی با نرم افزار کامفار، نفوذ آن در بازارهایی است كه به طور معمول با مدل‌های مشابه و نرم افزارهای برنامه ریزی مناسب کار نمی كنند.

کار اصلی نرم افزار کامفار اندازه گیری اثرات توسعه پروژه‌ها در بازه زمانی مخصوصی است. امروزه اکثر آژانس‌ها از طریق سنجش‌های مدل سازی، چک لیست‌ها و معیارهای عملکرد پروژه‌ها، جنبه‌های توسعه را در نظر می‌گیرند و به تجزیه و تحلیل صرفاً اقتصادی توجهی نمی‌کنند.

طرح توجیهی با نرم افزار کامفار

 

در سطح استراتژیک، سؤال این است كه آیا می‌توان COMFAR را به عنوان بخش قدرتمندتری از استراتژی گسترده تر یونیدو برای توسعه بخش خصوصی دانست. سه جنبه خاص از COMFAR وجود دارد که فرصت‌های استراتژیک برای UNIDO را تشکیل می‌دهند:

  1. در بخش خارجی، تمرکز واضح‌تر بر نقش آن در ایجاد ظرفیت تجزیه و تحلیل مالی سرمایه گذاری‌های صنعتی برای ذینفعان کشورهای در حال توسعه از مزیت‌های قابل توجه این نرم افزار است. بسته COMFAR می‌تواند به عنوان یک ابزار عمومی یا یک ابزار خاص برای بخش ویژه تنظیم شود.
  2. در بخش توسعه؛ معرفی روش‌های بهتر برای سنجش و اطمینان از تأثیرات توسعه پروژه‌های بخش خصوصی به طور کلی.
  3. در بخش داخلی، به عنوان یک پایه کلی برای بهبود فرآیندهای امکان پذیری و برنامه ریزی خود UNIDO. این امر شامل ایجاد صلاحیت‌های اصلی در تجزیه و تحلیل امکان سنجی سرمایه گذاری‌های صنعتی در سازمان است که مبتنی بر مهارت‌های تحلیلی بهتر می‌باشد.

 

ویدیو پیشنهادی : آموزش مدیریت پروژهآموزش مدیریت پروژه

 

طرح توجیهی با نرم افزار کامفار

نحوه انجام یک مطالعه امکان سنجی و طرح توجیهی با نرم افزار کامفار:

برنامه امکان سنجی نرم افزار کامفار شامل گام های زیر است:

*آشنایی با روش UNIDO در تهیه و ارزیابی پروژه از جمله COMFAR، رابط کاربری گرافیکی آن و تعریف ورودی از داده ها و همچنین نتایج: گزارش ها، جداول و نمودارها.

*تعریف ساختار زمانی، افق برنامه ریزی، محصولات یا خدمات، ظرفیت‌های اسمی، برنامه فروش و تولید، نرخ ارز و روش‌های تخفیف.

*برآورد هزینه‌های سرمایه گذاری ثابت، هزینه های تولید و سرمایه مورد نیاز؛

*بحث در مورد گزینه‌های پروژه(به عنوان مثال پروژه های سرمایه گذاری مشترک و توسعه / توانبخشی، مراکز هزینه، تخصیص هزینه، تورم و افزایش)

*تمرین و تجزیه و تحلیل مطالعات موردی کاربردی با استفاده از ویژگی‌های پیشرفته نرم افزار کامفار.

*تحلیل مالی مورد نیاز؛ تعریف ساختار و شرایط آن(حقوق صاحبان سهام، وام های بلند مدت و کوتاه مدت)، مالیات بر درآمد(شرایط مالیاتی) و توزیع سود.

*تحلیل مالی(برنامه ها و نمودارها) از جمله: جریان نقدی برای برنامه ریزی مالی، جریان نقدی با تخفیف، نرخ بازده داخلی (IRR)، ارزش فعلی خالص (NPV)، بازپرداخت عادی و پویا و غیره.

*پیش بینی صورت‌های مالی و یکپارچه سازی، حساسیت و تحلیل پارامتری

* مطالعات موردی عملی برای پروژه های جدید و انبساطی / توان بخشی.

*تجزیه و تحلیل با استفاده از قیمت‌های ثابت و / یا جاری، (تورم و افزایش قیمت) و آنالیز افزایشی.

*آشنایی با ویژگی‌های اعتباری و طرح توجیهی با نرم افزار کامفار(مکانیسم توسعه پاک کننده، اجرای مشترک).

 

 

۷ مرحله برای یک مطالعه امکان سنجی و طرح توجیهی با نرم افزار کامفار:

هنگام انجام مطالعه امکان سنجی با نرم افزار کامفار، این مراحل را دنبال کنید:

  1. انجام یک تحلیل مقدماتی در قالب نرم افزار کامفار

با تشریح برنامه خود شروع کنید. شما باید بر روی یک نیاز ناخواسته متمرکز شوید، بازاری که در آن تقاضا بیشتر از عرضه باشد و اینکه محصول یا خدمات دارای مزیت مشخصی باشد. سپس باید مشخص کنید که آیا برای حذف موانع به هزینه‌های بالایی نیاز است یا بازار کارآمد نیست.آشنایی با نرم افزار primavera

 

  1. در نرم افزار کامفار صورتحساب درآمد پیش بینی شده را تهیه کنید

این مرحله شما را مجبور می‌کند به سمت عقب حرکت کنید. از منابع مورد انتظار برای درآمد حاصل از پروژه شروع کنید و سپس برای دستیابی به هدف میزان سرمایه گذاری لازم را مشخص کنید. این کار پایه و اساس صورت درآمد است. مواردی که در اینجا باید مورد توجه قرار گیرد شامل خدمات مورد نیاز و میزان هزینه آنها، هرگونه تعدیل درآمدی مانند بازپرداخت و غیره می باشند.

طرح توجیهی با نرم افزار کامفار

  1. بررسی بازار یا انجام تحقیقات بازار و ورود اطلاعات در نرم افزار کامفار

این مرحله برای موفقیت مطالعه امکان سنجی شما مهم است، بنابراین آن را تا حد امکان کامل انجام دهید. بسیار مهم است که اگر سازمان شما منابع لازم برای انجام کار مناسب را نداشته باشد، استخدام یک شرکت خارجی برای این کار مزیت دارد. تحقیقات بازار واضح ترین تصویر از درآمد مورد انتظار از پروژه را مشخص می کند. مواردی که باید در نظر بگیرید عبارتند از: تأثیر جغرافیایی در بازار، جمعیت شناسی، تجزیه و تحلیل رقبا، ارزش بازار و سهم بازار هدف.

 ۴٫ برنامه ریزی تجارت و عملیات در نرم افزار کامفار

پس از پایان مراحل قبلی، زمان آن فرا رسیده است که سازماندهی و فعالیت های سرمایه گذاری برنامه ریزی شده را تنظیم کنید. این مرحله یک تلاش سطحی و گسترده نیست. این کار باید دقیق بوده و شامل هزینه‌های راه اندازی، سرمایه گذاری‌های ثابت و هزینه‌های عملیاتی می‌باشد. این هزینه‌ها مواردی مانند تجهیزات، روش‌های تجاری، املاک و مستغلات، پرسنل، در دسترس بودن عرضه، سربار و غیره را در بر می‌گیرد.

۵٫ در نرم افزار کامفار ترازنامه روز افتتاحیه را آماده کنید

این کار شامل برآوردی از دارایی‌ها و بدهی‌ها است که باید تا حد امکان دقیق باشد. برای انجام این کار، لیستی ایجاد کنید که شامل کالا، منبع، هزینه و بودجه موجود باشد. تعهدات مواردی از جمله لیزینگ یا خرید زمین، ساختمان و تجهیزات، تأمین اعتبار برای دارایی‌ها و حساب‌های دریافتنی بایستی در نظر گرفته شود.

 

ویدیو ییشنهادی : آموزش نرم افزار ام اس پی
آموزش نرم افزار ام اس پی

 

۶٫ مرور کلیه داده ها در نرم افزار کامفار

همه این مراحل مهم هستند اما بررسی و تجزیه و تحلیل از اهمیت ویژه ای برخوردار است تا اطمینان حاصل شود که همه چیز همانطور است که باید باشد و هیچ چیز نیازی به تغییر ندارد. بنابراین، یک لحظه نگاهی به مراحل قبلی خود بیاندازید مانند: صورت درآمد را مجدداً بررسی کنید و آن را با هزینه‌ها و بدهی‌های خود مقایسه کنید. آیا هنوز واقع بینانه است؟ همچنین در مورد ریسک تجزیه و تحلیل و مسائل مدیریتی تفکر کنید.

  1. تصمیم Go / No-Go را مبتنی بر نتایج نرم افزار کامفار بگیرید

شما اکنون در حال تصمیم گیری در مورد امکان پذیر بودن این پروژه هستید. به نظر می رسد ساده است اما تمام مراحل قبلی به این لحظه تصمیم گیری منتهی می‌شود. دو مورد دیگر که باید قبل از انجام این انتخاب مورد توجه قرار بگیرد این است که آیا این تعهد ارزش وقت، تلاش و پول را دارد یا خیر! آیا با اهداف استراتژیک سازمان و آرمان های بلند مدت هماهنگ است یا خیر!

طرح توجیهی با نرم افزار کامفار

الگوی گزارش امکان سنجی بر اساس قالب نرم افزار کامفار:

۱٫خلاصه اجرایی

۲٫توضیحات محصول / خدمات

۳٫ملاحظات فناوری

۴٫بازار کالا / خدمات

۵٫استراتژی بازاریابی

۶٫سازمان / کارمندان

۷٫برنامه

۸٫پیش بینی‌های مالی

۹٫یافته‌ها و توصیه‌ها: این مورد به زیر مجموعه‌های فناوری، بازاریابی، سازماندهی و یافته‎ها و توصیه‌های مالی تقسیم می‌شود.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا