مهارت های عکاسی

عکاسی روایی یا داستانی چیست؟

به تازگی این نوع فعالیت یا به عبارت دیگر استفاده از روش عکاسی روایی یا داستانی به ویژه در فضای مجازی و اینستاگرام به سرعت رواج پیدا کرده است، همچنین کاربران فضای مجازی نیز از این فعالیت استقبال به خصوصی کرده‌اند. عکس روایی یا داستانی درواقع یعنی یک عکس بتواند روایتگر یک غصه باشد.

عکس روایی یا داستانی چیست؟

عکاسی روایی یا داستانی در واقع به مجموعه‌ای از عکس‌ها گفته می‌شود که در غالب داستان تعریف می‌شود و بیننده با دیدن عکس‌ها به نتیجه‌ی کلی از یک نمایش می‌رسد، که مثل فیلم در غالب داستان‌های مختلف دیده می‌شود.

آموزش عکاسی با موبایل مقدماتی

 

در ادامه جزئیات بیشتری از این عکس ارائه خواهد شد.

چگونه عکس روایی بگیریم؟

به عقیده‌ی بسیاری از افراد قصه‌گویی به طور کلی از زندگی‌ها حذف شده اما در حقیقت  فرایند غصه‌گویی حذف نشده بلکه شکل آن تغییر کرده است. امروزه با پیشرفت تکنولوژی طریقه، راه و روش بسیاری از کارها تغییر کرده است؛ غصه‌گفتن و نقل یک داستان نیز در همین دسته هستند، درواقع این غصه‌گفتن از بین نرفته است تنها فرایند آن توسط عکس‌های دیجیتال انجام می‌شود.

اما باید در نظر داشت که غصه‌گویی نیز مانند فیلم برداری، طراحی و نقاشی و.. یک هنر محسوب می‌شود و گوینده‌ی این کار باید از یک سری مهارت‌هایی برخوردار باشد.

سوژه‌های مختلف در یک کادر

در هنگام عکاسی روایی به این نکته توجه داشته باشید که باید بیشتر از یک سوژه در داستان اشاره کنید و زمانی که بیننده به عکس‌های شما دقت می‌کنند، حجم قابل قیاسی از داستان را متوجه شود بنابراین در هنگام درست کردن یک داستان روایی یا تصوسرس به این نکته توجه داشته باشید که عکس‌هایی که شما آن را طراحی می‌کنید باید به گونه‌ای باشد که در یک عکس به نکات مختلفی اشاره کنید تا ذهن بیننده به تصوراتی راجب داستان روایی شما برسد.

 

مقاله پییشنهادی : رزولوشن دوربین چیست؟

 

چند سوژه در یک کادر؟

یکی از اشتباهات رایج در کسانی که تازه وارد این عرصه شدند این است که فکر می‌کنند که باید چندین عکس را در قالب یک عکس درآورده، تا بیننده به نکات مختلفی راجب فیلم دست یابد؛ درواقع این یک باور اشتباه است. همان طور که قبلا نیز اشاره شد عکس‌ها باید به گونه‌ای باشند که بیننده با دیدن یک عکس مانند فیلم به نکات مختلفی برسد اما اگر چندین عکس را در قالب یک عکس طراحی کنید باعث می‌شود بیننده دچار گیجی مطلق شود و متوجه‌ی ماجرا و اتفاقات داستان نشود.

بنابراین جای بیشتر کردن و بالا بردن تعداد عکس‌‌ها، نکات را در عکس‌ها بالا ببرید تا بیننده متوجه منظور شما از عکس‌ها شود.

 

تعداد سوژه در یک کادر

 

مقدمه برای شروع کار

اگر توجه داشته باشید وقتی شروع می‌کنید به خواندن یک کتاب، با خواندن بندهای اولیه متوجه‌ی کار و ماجرا و شخصیت‌های اصلی داستان می‌شوید. درواقع یک داستان روایی یا تصویری خوب نیز باید به گونه‌ای باشد که دیدن چند عکس اولیه متوجه‌ی ماجرا و داستان بشود.

نکته‌ی دیگر که باید در مقدمه به آن توجه کرد این است که مقدمه باید به گونه‌ای باشد که بیننده با دیدن آن، برای دیدن ادامه‌ی داستان اشتیاق پیدا کند؛ درواقع عکس‌ها به قدری جذاب باشند تا اشتیاق دنبال کردن داستان توسط بیننده ایجاد شود.

 

پایان داستان روایی

پایان بندی باعث نتیجه گیری بیننده از داستان شما می‌شود بنابراین برای پایان بندی داستان روایی باید فکر کنید و به بهترین نتیجه برسید.

امروزه در بسیاری از فیلم‌ها، چه ایرانی و چه خارجی، باب شده است که پایان داستان به صورت باز تمام می‌شود، لزوما نباید پایان تمیزی داشته باشید، می‌توانید از پایان باز برای داستان روایی یا تصویری خود استفاده کنید؛ تنها نکته‌ی مهم جمع‌بندی داستان است که باعث شکل گرفتن نظر بیننده نسبت به کار شما می‌شود؛ بنابراین پایان خوب را جدی بگیرید.

منظور از پایان خوب، پایان با اتفاقات خوب و لذت‌بخش نیست، بلکه پایان داستان شما می‌تواند با یک اتفاق تلخ از نظر عموم مردم تمام شود، نکته‌ی حائز اهمیت این است که پایان با اتفاقات بد یا خوبی که ساخته‌ی ذهن و تخیل شماست از نظر عموم مردم خوب باشد یا به دل مردم بشیند.

 

مقاله پییشنهادی : آموزش ساخت سافت باکس

ویرایش عکس‌ها

کم اتفاق می‌افتد که کتاب‌هایی که در صف تایپ و چاپ قرار می‌گیرد در اولین زمان چاپ شود، معمولا این کتاب‌ها بارها به دست ویرایش سپرده می‌شوند تا به وضعیت مطلوب برسند.

این فرایند برای عکاسی روایی یا تصویری نیز صدق می‌کند. معمولا در اولین بار این عکس‌ها از وضعیت مطلوبی برخوردار نمی‌شوند لذا لازم است تغییری در وضعیت آن‌ها ایجاد کنید تا به دل بیننده بشیند و یا به عبارت دیگر بیننده از دیدن آن تصاویر لذت ببرد. این ویرایش‌ها می‌تواند شامل برش، تغییر و تنظیم رنگ‌ها و… شود.

 

ویرایش عکس‌های روایی

 

برنامه‌ریزی را فراموش نکنید

یکی از مطالب مهم در تصویر روایی همین برنامه ریزی است. در تمامی مراحل تصویر روایی باید برنامه‌ریزی داشته باشید تا یک کار عالی و نحو احسنت را ارائه دهید. هر تصویری را که به عنوان یک بخش از فعالیتتان در زمینه‌ی تصویر روایی استفاده می‌کنید، باید به فکر گام و قدم بعدی باشید، یعنی با خود فکر کنید که داستان را به چه سمت و سویی بکشانید می‌تواند از نظر بیننده جذاب‌تر باشد. برنامه‌ریزی یکی از ارکان مهم دیده شدن و محبوبیت کار شما است.

 

عکس‌های قوی

برخی از عکس‌ها قدرت دارند، اما نه مثل انسان‌ها؛ بلکه در زمینه‌ی تأثیر بر روی مغز بیننده قدرت دارند، و برعکس برخی از عکس‌ها احساس بیننده را تحت تاثیر قرار نمی‌دهد و تنها تصویری از جسم یا یک شی را به نمایش می‌گذارد و برخی از اشیا در تصویر روایی تاثیر بیشتری بر روی انسان‌ها دارد. برخی سازندگان فکر می‌کنند اگر از سوژه‌های زنده در تصویر روایی استفاده کنند، بیننده بیشتر تحت تاثیر قرار می‌گیرد در صورتی که این طور نیست.

آموزش مبانی عکاسی از ابتدا

 

درواقع برخی از تصویر اشیا آنقدر مفهومی و احساسی طراحی شده است که بیننده با دیدن آن مشتاق می‌شود، یا به عبارت دیگر برخی تصاویری که از اشیاهای بی‌جان ثبت و ضبط می‌شود در زمینه‌ی عکاسی روایی به قدری خوب و احساسی و با مفهوم است که بر بیننده تاثیرگذار است؛ به عکس برخی تصاویر که سوژه‌ی آن‌ها انسان است نمی‌تواند در برخی مواقع تاثیرگذار باشد.

بنابراین تمرکز خود را در ثبت عکس‌هایی که سوژه‌ی آن‌ها انسان است، نگذارید.

 

نمونه عکس داستانی

 

کپی نکنید

سعی کنید که در انجام این پروژه اصیل باشید. از دیگر عکس‌های روایی کپی نکنید و بدون در نظر گرفتن دیگر کارها در این زمینه، به کار خود مشغول شوید و کار خود را دنبال کنید.

متفاوت باشید؛ چرا که امروز همه‌ی مردم در جای جای جهان دنبال تفاوت می‌گردند و اگر شما این خاص بودن در کارتان را حفظ کنید، در واقع شانس محبوبیت کار خود را از طرف مردم به خودتان می‌دهید؛ در این صورت شما یک گام از بقیه‌ی افرادی که در زمینه‌ی تصویر روایی فعالیت می‌کنید جلوتر هستید و درواقع این را مدیون خودتان هستید.

به اینکه فلان کار نزد عموم مردم محبوبیت داشته و یا فلان نفر در این عرصه فعالیت کرده است و الان به فردی مشهور و پر‌آوازه تبدیل شده است، فکر کنید. تنها به این نکته توجه داشته باشید که داستانی که چندین بار تکرار شود کسل‌کننده می‌شود و دیگر جذابیتی نخواهد داشت. پس سعی کنید متفاوت باشید.

 

نمونه عکس روایی

 

هر شکست مقدمه‌ای برای پیروزی است

از شکست نترسید و حتی بعد از شکست، بلند شوید و به خودتان و بقیه ثابت کنید موفقیت کسب کردنی است و ربطی به توانایی و استعدادها ندارد. البته این بدان معنا نیست که بدون استعداد نیز می‌توان به موفقیت رسید؛ خیر چنین باوری کاملا غلط است. اما باید توجه داشت که همه‌ی افراد از همان ابتدا با استعداد کامل وارد این عرصه نشده‌اند؛ هر آدمی با هر میزان توانایی و استعدای که دارد، برای ورود به عرصه‌ی تصویر روایی باید به کمک نکاتی که در بالا گفته شد استعدادهای خود را به کمال برساند.

از روش‌های موفقیت افراد الگوبرداری کنید تا موفق شوید نه از کار آن‌ها.

 

مقاله پییشنهادی : مثلث نوردهی در عکاسی

 

نتیجه گیری

برخی عکس‌ها داستانی را برای مخاطب روایت می‌کنند؛ به عبارت دیگر بیننده با دیدن این چنین تصاویری در ذهنش به طور ناخودآگاه داستان روایت می‌شود. این قبیل عکس‌ها نزد عموم مردم جذابیت دارد چرا که باعث می‌شود تنها با دیدن یک عکس حس‌های مختلف و متفاوت به فرد بیننده منتقل شود. اگر دوست دارید عکاس چنین منظره یا سوژه‌هایی باشید که روایتی را به تصویر می‌کشند، باید بگویم تنها کاری که باید برای این اتفاق انجام دهید این است که عکس‌ها را با نهایت دقت طراحی کنید تا بیننده متوجه‌ی جزئیات عکس، حس و حال مکان نیز بشود.

مرجع کامل آموزش عکاسی + اعطای گواهینامه

 

تصویرنمایی یکی از زیباترین هنرها در جهان امروز است که مانند دیگر هنرهای نمایشی مخاطبان خاص خودش را دارد. فقط کافیست خود را باور کرده و به نکاتی که در مورد عکاسی روایی ذکر شد توجه نمایید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا