آموزش عکاسی، شامل تمام مفاهیم و مبانی موردنیاز در عکاسی، قطعات و تنظیمات دوربین، انواع مناظر و نرمافزارهای ضروری برای عکاسی، و بهطورکلی هرآنچه که برای بالا بردن کیفیت یک تصویر و منحصربفرد کردن آن نیاز است، میشود. آموزش عکاسی، آموزش مبانی آن هنر است. با یادگیری مبانی عکاسی در ابتدا، اول از همه میزان علاقهمندی خود را نسبت به مباحث عکاسی بهطور کامل و عملی فهمیده و دوم اینکه، در ادامهی مسیر عکاسی و آموزش حرفهای آن، دچار مشکل نخواهید شد. در این صفحه مجموعهای از دورههای کاربردی تهیه شده است تا به راحتی به آموزش عکاسی در خانه بپردازید.
عکاسی هنری است که امروزه طرفداران بسیار زیادی پیدا کرده است. بدون شک اینکه بتوانید لحظات بهیادماندنی زندگی خودتان یا دیگران را به بهترین نحو ممکن ثبت کنید، بدون شک بسیار لذتبخش خواهد بود. از نظر لغوی عکاسی همان عکسبرداری بوده و عکاس به کسی میگویند که این فعل را به عمل رسانده و کار عکسبرداری را انجام میدهد. برای اینکه بتوانید به صورت حرفهای عکاسی کرده و تصاویر بسیار زیبایی را ثبت کنید، نیاز است تا در دوره های عکاسی شرکت کرده و اطلاعات خود را در این زمینه بهروز کنید.
عکاس موفق در واقع کسی است که دورهها و آموزشهای لازم را برای عکاسی گذرانده و نسبت به تمام تکنیکها و حالت های عکاسی به صورت کامل واقف است.
یک عکاس موفق باید خلاقیت و همچنین ذوق هنری بسیار بالایی داشته باشد تا بتواند حتی از معمولیترین سوژهها نیز به زیبایی هرچهتمامتر عکس گرفته و آنها را به شیوهای بسیار جذاب ثبت کند.
یک عکاس موفق باید دید بازی داشته باشد و مانند یک منظره یاب به همه عوامل توجه کند؛ حتی مواردی که از دید عموم پنهان هستند.
گرفتن یک عکس خوب در گرو تنظیم کردن درست دوربین است. برای مثال تراز سفیدی میتواند به شما کمک کند که سردی و گرمی رنگها در تصویر را به خوبی تنظیم کنید.
چنین عکاسی برای پروژههای خود وقت و انرژی موردنیاز را صرف کرده و تمام تلاش خود را به کار میگیرد تا بتواند تصاویری بسیار حیرتانگیز را خلق کند. بدون شک شاهکار عکاسهایی را که روزها و ساعتها منتظر ثبت یک لحظه بودهاند به چشم دیدهاید. در واقع چنین عکاسی را میتوان یک عکاس موفق دانست که برای کار خود ارزش بسیار بالایی قائل است.
در این قسمت یک سؤال مطرح میکنیم، به نظر شما چه تفاوتی میان عکس خوب و عکاس خوب وجود دارد؟ عکس خوب میتواند یک عامل تصادفی باشد؛ در واقع هر کدام از ما ممکن است موفق به ثبت یک عکس خوب و باکیفیت شده باشیم که حتی ندانیم چطور آن را گرفتهایم. پس نمیتوان ما را یک عکاس خوب نامید.
عکاس خوب کسی است که با دانستن تمامی تکنیکهای موردنیاز، تصاویری بسیار زیبا ثبت میکند که هیچ کدام از آنها تصادفی نیستند. عکاسی سبکهای مختلفی نظیر عکاسی صنعتی، عکاسی مستند، عکاسی تبلیغاتی، عکاسی پرتره و ... دارد. ممکن است یک عکاس در یک یا چند نمونه از این سبکها تبحر داشته باشد ولی نتواند از پس باقی آنها به خوبی برآید.
اولین وسیلهای که برای عکاسی نیاز دارید یک دوربین است. عدهای از مردم بر این باورند که برای اینکه یک عکاس خوب شوند، حتما نیاز به یک دوربین بسیار باکیفیت و فوقالعاده دارند، اما این باور کاملا غلط است. شما میتوانید با یک دوربین معمولی گوشی نیز اقدام به ثبت تصاویر بسیار زیبایی بکنید. برای این کار فقط نیاز است که آموزشهای لازم را برای عکاسی با موبایل ببینید.
حتی در برخی مواقع اگر گوشی شما دوربین باکیفیتی داشته باشد، نیازی به خرید دوربین عکاسی نیز نخواهید داشت، چراکه دوربین گوشی همواره در دسترس بوده و استفاده از آن سریعتر و آسانتر از یک دوربین عکاسی حرفهای خواهد بود.
در صورتی که بخواهید در محیطهای کمنور عکاسی کنید یا اینکه واقعا به عکاسی علاقهمند باشید و بخواهید از طریق آن وارد بازار کار شوید؛ باید یک دوربین عکاسی حرفهای دیجیتال یا یکی از مدلهای دوربین های dslr را خریداری کنید.
بعد از تهیه دوربین، به لنزهای مختلفی احتیاج پیدا میکنید که بتوانید در طیف گستردهتری عکاسی کنید. فراموش نکنید این لنزها هستند که مشخص میکنند شما چه نوع عکسهایی میتوانید بگیرید.
مورد بعدی که شما برای عکاسی نیاز دارید، یک نرمافزار مناسب جهت ادیت تصاویر است. دست شما در انتخاب نرمافزار کاملا باز بوده و میتوانید هر نمونهای را انتخاب کرده و پس از مدتی کار کردن با آن به تسلط کافی برسید.
این 4 مورد از لوازم اساسی و اصلی برای عکاسی هستند که شما برای عکاسی حرفهای حتما به آنها نیاز پیدا میکنید، اما لوازم دیگری نیز هستند که ضروری نبوده ولی میتوانند در کار شما مفید واقع شده و شرایط عکاسی را برایتان آسانتر بکنند. در این قسمت چند نمونه از این لوازم را نام میبریم.
برای خرید دوربین عکاسی توجه داشته باشید که دوربینی که خریداری میکنید، امکان تعویض لنز را داشته باشد؛ چراکه در این صورت میتوانید با کیفیت بیشتر و همچنین آسانتر از قبل عکاسی کنید. از سوی دیگر این دوربین باید قابلیت نصب فلش و کارت حافظه را داشته باشد تا هم در نور کم بهتر عکس بگیرید و هم بتوانید تصاویر بیشتری را ذخیره کنید.
گرفتن عکس نیز مانند سایر هنرها اصول و قواعد خاص خود را دارد. فرقی نمیکند که مشغول عکاسی با موبایل باشید یا اینکه یکی از بهترین دوربین های دیجیتال را برای این کار در اختیار داشته باشید، نکتهای که اهمیت دارد این است که باید هر سوژهای را که میبینید، این تکنیکها را بر روی او انجام دهید.
هر عکاسی باید در قدم اول طریقه در دست گرفتن بدنه دوربین را به خوبی یاد بگیرد. این موضوع بسیار اهمیت دارد که شما در همه حالت های عکاسی، دوربین را به درستی در دست بگیرید.
بعد از در دست گرفتن دوربین، کار با آن نیز اهمیت بسیار زیادی دارد، شما باید بتوانید از امکانات و قابلیتهای وسیلهای که در دست دارید به خوبی استفاده کنید. از دیگر تکنیکهایی که در دوره آموزش عکاسی تدریس شده و شما بهعنوان یک عکاس باید بر آنها تسلط داشته باشید، کنترل حالت فوکوس، مثلث نوردهی، وایت بالانس، سرعت شاتر، لایت روم، ترکیب بندی و ... هستند.
تمامی تکنیکهای ذکرشده در دوره های عکاسی آموزش داده میشوند تا شما با یادگیری کامل آنها بتوانید تبدیل به یک عکاس حرفهای شده و امکان ورود به بازار کار را از این طریق داشته باشید. فرقی نمیکند که شما مشغول سپری کردن آموزش عکاسی صنعتی باشید یا آموزش عکاسی در سایر سبکها، تکنیکهای گفتهشده در هر سبکی موردنیاز عکاسان خواهند بود و تسلط بر آنها یکی از الزامات تبدیل شدن به یک عکاس خوب است.