مهارت های عکاسی

آموزش قدم به قدم ساخت سافت باکس

نقش نور را در عکاسی نمی‌توان نادیده گرفت. هر چقدر سوژه و محیط عکاسی جذاب باشد و خلاقیت به خرج دهید، اما نوردهی و طراحی نور در صحنه مدیریت نشود، عکس به اندازه کافی ایده‌آل نخواهد شد. به طور کلی دو نوع نور به سوژ تابیده می‌شود، نور سخت و نور نرم. هرچه نور به سمت سخت‌تر به روی سوژه برود، کنتراست بیشتری ایجاد شده و سا‌یه‌ها مرز کاملا مشخصی با نور دارند. این حالت بیشتر برای نشان دادن بافت شی کاربرد دارد. در صورتی‌ که اگر منبع نوری گستره بیشتری داشته باشد نوری نرم و یکنواخت به سوژه تابیده می‌شود، این نور برای جهت عکاسی متداول‌تر است و طرفداران بیشتری دارد. برای اصلاح نور از سافت باکس استفاده می‌شود. در این مقاله به آموزش ساخت سافت باکس می‌پردازیم.

سافت باکس چیست و چه کاربردی دارد؟

سافت باکس (Soft Box)، شبیه یک جعبه است که وظیفه آن تبدیل نور سخت به نور یکدست و نرم است، و در واقع نور را اصلاح کرده و سوژه را آماده عکس‌برداری می‌کند. شاید بیشترین کاربرد سافت باکس در نوردهی در عکسی پرتره‌ و تبلیغاتی باشد اما در زمینه‌های استیج، مدلینگ و صنعتی هم به کار می‌رود تا سوژه به اندازه کافی جذاب و خوشایند شود.

 

 

سافت باکس‌ها با توجه به شکل و اندازه‌، انواع مختلفی دارند. هر چه ابعاد سافت باکس بزرگتر باشد به تبع آن نور تابیده شده هم نرم‌تر و یکدست‌تر خواهد بود. انواع نوع سافت باکس، مستطیلی، چهار ضلعی، هشت ضلعی و نواری وجود دارد که دو نوع چهار ضلعی و هشت ضلعی آن متداول‌ترین اشکال مورد استفاده هستند. شکل هشت ضلعی سافت باکس نور را نرم‌تر و طبیعی به سوژه می‌تاباند. در ادامه به آموزش ساخت سافت باکس دست ساز می‌پردازیم.

سافت باکس چیست

چگونه سافت باکس تهیه کنیم؟

با توجه به بودجه و استودیو می‌توانید سافت باکس‌های مختلفی تهیه کنید. حتی اگر حرفه‌ای‌تر کار می‌کنید مطمئنا نیاز خواهید داشت چند نوع مختلف، در ابعاد و اشکال متفاوت را داشته باشید. با این حال چند ویژگی در تمام مدل‌ها مشترک است، سطح داخلی سافت باکس براق و سطح بیرونی آن تیره و معمولا سیاه است. براق بودن سطح داخلی به انعکاس بهتر نور کمک می‌کند. بخش مهم دیگر آداپتور با چند سرپیچ جهت اتصال لامپ‌ها است. یک پارچه یا کاغذ نیز شدت نور را کم کرده و وظیفه نرم کردن نور را به عهده دارد. اگر بودجه محدودی دارید می‌توانید خودتان این قطعات را تهیه کرده و با سر هم کردن اصولی آن‌ها سافت باکس خود را با هزینه بسیار ناچیز تهیه نمایید. در این پست برای شما آموزش ساخت سافت باکس ساده و سریع را آماده کرده‌ایم.

 

مقاله پییشنهادی : تنظیمات دوربین گوشی

 

مرحله اول: آماده‌سازی وسایل اولیه

وسایل مورد نیاز:

چسب مایع

اسپری رنگ مشکی

فویل آلومینیوم

رول کاغذ یا پارچه روشن

مقوا

چسب نواری

پیچ و مهره

مرحله ۲: اندازه‌گیری و طراحی اولیه

در این آموزش، نحوه ساخت سافت باکس با ابعاد ۲/۷۶ در۵/۶۳ را به شما نشان می‌دهیم. در ابتدا شکل ذوزنقه را ترسیم کنید. دو ضلع بزرگ و دو ضلع دیگر کوچکتر ترسیم می‌شوند. مانند شکل زیر ترسیم ‌کنید. ضلع پایینی ذوزنقه بزرگ ۲/۷۶ سانتی‌متر و زاویه اضلاع جانبی ۴۵ درجه است. ضلع بالایی نیز همان طول فلاش شما می‌شود. سپس در قسمت ضلع کوچکتر طول قاعده ذوزنقه ۵/۶۳ سانتی‌متر زاویه کمی بیش از ۶۰ درجه است. در این مورد هم طول ضلع بالایی هم عرض با فلاش شماست.

 

اندازه‌گیری و طراحی اولیه سافت باکس

مرحله ۳٫ مقوا را برش بزنید

اکنون چهار طرف سافت باکس را رسم‌کرده‌اید، دو ذوزنقه بزرگ و دو ذوزنقه کوچک، بنابراین، زمان برش مقوا رسیده است. فراموش نکنید که مقداری مقوا در قسمت بالای آن، به طول حدود ۵ تا ۷ سانتی‌متر برای فلاش جا باقی بگذارید. بهتر است برای برش مقوای از کاتر استفاده کنید.

 

مقاله پییشنهادی : آموزش کاربردی روش‌های عکاسی پانوراما

 

 

ساخت سافت باکس

مرحله ۴٫ قسمت داخلی را برای سافت باکس خود آماده کنید

مقوا را چسب مایع بزنید و فویل آلومینیوم را به آن بچسبانید فقط دقت کنید این کار را برای یک طرف مقوا انجام دهید. برای اطمینان بیشتر از استحکام کار می‌توانید از نوار چسپ یا نوار آلومینیومی در اطراف لبه‌ها استفاده کنید. این قسمت داخلی سافت باکس است و نور فلاش را منعکس می‌کند پس باید در ساخت آن ظرافت به خرج دهید. چسباندن دو لایه فویل آلومینیومی می‌تواند سافت باکس شما را برای طولانی مدت مقاوم و کارا سازد.

 

نحوه ساخت سافت باکس

مرحله ۵٫ چسب پارچه‌ای دو طرفه را اضافه کنید

دو ضلع کوتاه بالایی را با چسب پارچه‌ایی دو طرفه بپوشانید. یکی در حدود ۱۵ سانتی‌متر و دیگری باید حدود ۵ سانتی‌متر باشد. دو لایه چسب پارچه‌ایی باعث می‌شود طرح شما مقام‌تر شود زیرا این قسمت فلاش شما را در جای خود نگه داشته و از افتادن آن جلوگیری می‌کند.

 

نحوه ساخت سافت باکس

مرحله ۶٫ چسباندن و نصب کار

ابتدا باید بخش‌های بزرگتر و به دنبال آن اضلاع کوچکتر را با چسب به هم متصل کنید تا شبیه تصویر شود. مرکز بالای صفحه را فراموش نکنید، جایی است که فلاش داخل آن می‌رود. تا حد امکان چسب‌کاری را با دقت و محکم انجام دهید تا استحکام کار بالا باشد.

 

مقاله پییشنهادی : عکس ضدنور چیست؟

 

برای بررسی اینکه آیا مونتاژ صحیح انجام شده است، آن را بلند کرده و با قسمت بالایی نگه دارید. اگر بی حرکت باشد، همه چیز درست است. اگر حرکت کرد و ناپایدار بوده و نوار چسب بیشتری اضافه کنید تا زمانی که از امنیت بیشتری برخوردار شود.

 

آموزش سافت باکس

مرحله ۷٫ رنگ‌آمیزی

حال می‌توانید با رنگ کردن سافت باکس خود را بهتر و حرفه‌ای‌تر کنید. از روزنامه برای محافظت از قسمتی که فلاش در آن قرار می‌گیرد استفاده کنید زیرا این قسمت نباید زنگ شود. مدت زمانی را اجازه بدهید تا رنگ کاملا خشک شود و سپس یک لایه رنگ دیگر اضافه کنید و بگذارید تا تمام شب خشک شود.

 

رنگ‌آمیزی سافت باکس

مرحله ۸٫ سه پایه را بسازید و نصب کنید

ساخت سافت باکس شما تقریبا تمام شده است حال وقت آن رسیده است که یک سه پایه درست کنید. از یک براکت آلومینیومی به شکل L استفاده کنید، آن را در دیواره کوچکتر سافت باکس نصب کنید. در وسط دیواره کوچک چند سوراخ ایجاد کنید. سپس با استفاده از پیچ و مهره، براکت را در جای خود ثابت کنید. اطمینان حاصل کنید که ثابت و بی حرکت است. این کار باعث تعادل سافت باکس بر روی سه پایه می‌شود.

 

مقاله پییشنهادی : فوکوس استکینگ چیست؟

 

 

نصب سه پایه به سافت باکس

مرحله ۹٫ پنل پخش کننده نور را آماده کنید

در این مرحله باید صفحه پخش کننده نور را متصل کنید. رول کاغذی را روی زمین قرار داده و سافت باکس را از قسمت بزرگتر آن روی کاغذ قرار دهید. حال لبه های کاغذ را بالا آورده و آن را به سافت باکس بچسبانید. هر طرف را با دقت بچسبانید.

 

ساخت سافت باکس

 

اگر می خواهید نور یکنواخت و نرم‌تری داشته باشید، باید چندین لایه کاغذ بگذارید. لایه‌های بیشتر، نفوذ نور کمتری را از طریق سافت باکس خانگی شما فراهم می‌کنند. در صورت لزوم در هر زمان می توانید یک لایه جدید کاغذ اضافه کنید.

 

مقاله پییشنهادی : رفلکتور عکاسی چیست؟

 

مرحله ۱۰٫ فلاش را نصب کنید

فلش را به آرامی نگه دارید و آن را در سوراخ قرار دهید، فشار دهید تا کاملاً جا بیفتد. با نوار چسب آن را محکم کنید. بهتر است که فلش را به صورت افقی نصب کنید زیرا آزادی حرکت بیشتری برای سافت باکس خود خواهید داشت. به عنوان مثال، می توانید آن را به سمت پایین، بالا یا با زاویه ۴۵ درجه هدایت کنید.

 

نصب فلاش به سافت باکس

مرحله ۱۱٫ چند عکس با استفاده از سافت باکس بگیرید

بعد از ساخت این وسیله، باید آن را تست کنید و چند عکس بگیرید. اگر مراحل بالا را به درستی انجام دهید مطمئنا سافت باکس شما نور نرم و آیده‌آلی را به سوژه می‌دهد.

در این مطلب به آموزش نحوه ساخت سافت باکس دست‌ساز پرداخته شد. با انجام مراخل ذکر شده به ترتیب، می‌توانید به راحتی موفق به ساخت سافت باکس شوید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا