نرم افزارهای گرافیکی و هنریهنر

آموزش فتوشاپ عکس سیاه و سفید به صورت کامل

از نرم افزار تبدیل عکس رنگی به سیاه سفید آنلاین، استفاده کرده‌اید یا کلید میانبر سیاه سفید در فتوشاپ (Photoshop)؟ نتیجه‌ مطلوب را از هیچ‌کدام دریافت نمی‌کنید؟ با ما باشید تا در این مقاله از آموزش فتوشاپ عکس سیاه و سفید، روند کار سیاه سفید کردن عکس را به صورت اصولی و با جزئیاتِ کامل، با هم پیش ببریم.

فهرست مطالب این نوشته

برای تبدیل عکس رنگی به سیاه سفید در فتوشاپ، کدام نسخه لازم است؟

برای بهره‌گیری از فیلتر رنگی‌سازی (Colorize) و آموزش فتوشاپ عکس سیاه و سفید، نیاز به فتوشاپ 2022 یا نسخه‌های جدیدتر دارید. نسخه آخرین فتوشاپ را از وب‌سایت رسمی آن دریافت کنید.

گام اول: باز کردن یک عکس سیاه سفید

ابتدا باید بگوییم که فرقی نمی‌کند چه نوع عکسی را انتخاب می‌کنید چون مراحل آموزش فتوشاپ عکس سیاه و سفید، مشابه است. یعنی نیازی نیست که حتماً یک عکس قدیمی و کلاسیک باشد، هرچند که فیلتر Colorize برای رنگ‌آمیزی عکس‌های قدیمی طراحی شده است.

مرجع کامل و جامع آموزش فتوشاپ + اعطای گواهینامه دوره

 

همچنین لازم نیست که تصویر به طور کامل سیاه وسفید باشد. این تصویر از Adobe Stock، ته‌رنگ سپیا دارد؛ اما اگر می‌خواهید پیش از شروع، تصویر خود را کاملاً به سیاه و سفید تبدیل کنید، طبق مراحل زیر پیش بروید.

And old black and white photo that will be colorized using the Colorize filter in Photoshop 2022

گام دوم: اطمینان حاصل کنید که تصویر در حالت رنگی RGB است.

فیلتر Colorize، رنگ‌آمیزی عکس‌های سیاه و سفید را سریع‌تر و آسان‌تر از همیشه کرده است؛ اما پیش از استفاده از آن و برای به دست آوردن بهترین نتایج، برای آماده‌سازی تصویر اصلی چند کار باید انجام داد.

ابتدا، فیلتر Colorize تنها با تصاویری که در حالت رنگی RGB هستند کار می‌کند؛ اما بسیاری از عکس‌های سیاه و سفید در حالت Grayscale ذخیره شده‌اند. پس برای اطمینان از اینکه تصویر شما در حالت RGB است یا خیر، به منوی Image در نوار منو بروید و Mode را انتخاب کنید. اگر کنار RGB Color علامت تیک دیدید، ادامه دهید. اما اگر Grayscale تیک دارد، روی RGB Color کلیک کنید تا آن را انتخاب کنید.

Making sure the black and white image is in the RGB color mode, not the Grayscale mode

البته می‌توانید حالت رنگیِ سند را نیز در برگه بالای صفحه مشاهده کنید:

The document tab in Photoshop showing the current color mode

گام سوم: افزایش کنتراست (اگر تصویر کم‌رنگ شده است.)

فیلتر Colorize در فتوشاپ با تصاویری که دارای کنتراست خوبی هستند، بهترین عملکرد را دارد. پس اگر شما با یک عکس قدیمی دارید که با گذشت زمان کم‌رنگ شده است، قبل از اضافه کردن رنگ، باید کنتراست آن را تنظیم کنید. در اینجا یک روش سریع برای انجام این کار آورده شده است:

پیشنهاد مطالعه: آموزش پراکندگی عکس در فتوشاپ به صورت قدم به قدم

کپی کردنِ لایه بک‌گراند Background

در پنل لایه‌ها، روی لایه پس‌زمینه کلیک کرده و آن را به سمت پایین بکشید و روی آیکون لایه جدید رها کنید:

Dragging the Background layer onto the New Layer icon in Photoshop's Layers panel

یک کپی از لایه در بالای لایه‌ اصلی ظاهر می‌شود:

Photoshop's Layers panel showing the Background copy layer

برای تغییر نام لایه‌ کپی‌شده و تنظیم آن برای افزایش کنتراست، دوبار روی نام لایه، کلیک کنید تا برجسته شود. سپس آن را به Contrast تغییر دهید و برای تأیید، در کامپیوترهای ویندوزی کلید Enter و در مک، کلید Return را فشار دهید.

RenaminFg the layer Contrast

حذف رنگ‌ها و تبدیل به سیاه سفید

اگر عکس شما هم مثل عکس این عکس ته‌رنگ‌هایی دارد برای حذف رنگ‌ها و بهبود کنتراست در تصویر، به منوی Image بروید، گزینه Adjustments را انتخاب کنید و سپس Desaturate را بزنید. این مرحله در آموزش فتوشاپ عکس سیاه و سفید به شما کمک می‌کند تا رنگ‌های ناخواسته را از تصویر خود حذف کرده و کنتراست را برای رنگ‌آمیزی بهتر تنظیم کنید.

Choosing the Desaturate command from Photoshop's Image Adjustments menu

این کار، تمامیِ رنگ‌ها را از تصویر حذف می‌کند و آن را به حالت سیاه و سفید تبدیل می‌‌کند:

ته رنگ از تصویر سیاه و سفید حذف شده است

دستور Auto Contrast را انتخاب کنید.

برای افزایش کنتراست تصویر، از دستور تنظیم خودکار کنتراست « Auto Contrast» استفاده کنید. به منوی Image بروید و گزینه Auto Contrast را انتخاب کنید.

انتخاب دستور کنتراست خودکار در فتوشاپ

نتیجه‌ کار با اعمال تنظیم خودکار کنتراست، تصویر زیر است:

تصویر سیاه و سفید پس از اعمال دستور کنتراست خودکار فتوشاپ

اگر دستور تنظیم خودکار کنتراست، برخی نواحی را بیش از حد روشن یا تیره کرده است، پیش از اقدام به کار دیگری، به منوی Edit بروید و گزینه Fade Auto Contrast را انتخاب کنید:

انتخاب دستور Fade Auto Contrast در فتوشاپ

حالا، شفافیتِ (Opacity) دستور تنظیم خودکار کنتراست (Auto Contrast) را کاهش دهید تا اثر آن ملایم‌تر شودل؛ اما ما شفافیت را در همان ۱۰۰ درصد نگه می‌داریم:

چگونه کنتراست خودکار را در فتوشاپ محو کنیم

گام چهارم: انتخاب فیلترهای نورونی

حال که تصویرمان را آماده کرده‌ایم، زمان آن رسیده است که فیلتر Colorize را به کار ببریم. همانطور که پیشتر اشاره کردیم، رنگی‌سازی یکی از فیلترهای نورونی فتوشاپ است. برای انتخاب آن، به منوی Filter بروید و Neural Filters را انتخاب کنید:

انتخاب فیلترهای عصبی در فتوشاپ

با این کار، فضای کاری فیلترهای نورونی باز می‌شود، که در آن تصویر در سمت چپ و پنل فیلترهای نورونی در سمت راست قرار دارد:

تصویر در پنل فیلترهای عصبی فتوشاپ باز می شود

اگر نمی‌توانید تمام تصویر خود را ببینید، به نوار ابزار toolbar در سمت چپ فضای کاری بروید و دوبار روی آیکون Hand Tool کلیک کنید تا تصویر در صفحه جا شود:

روی ابزار دستی در نوار ابزار Neural Filters دوبار کلیک کنید

گام پنجم: دانلود و فعال‌سازی فیلتر Colorize

پنل فیلترهای نورونی (Neural Filters) در سمت راست، فهرستی از تمامِ فیلترهایی که می‌توانیم انتخاب کنیم را نمایش می‌دهد. فیلترهای رسمی در بخش Featured قرار دارند، در‌حالی‌که بخش Beta به ما دسترسی زودتری به فیلترهایی که هنوز در دست توسعه هستند را می‌دهد. از نسخه فتوشاپ 2022، فیلتر Colorize از Beta به Featured ارتقاء یافته است.

آموزش جامع و کامل ساخت پوستر تبلیغاتی

 

اما پیش از اینکه بتوانیم از یک فیلتر استفاده کنیم، ابتدا باید آن را دانلود کنیم. پس اگر آیکون ابر در سمت راست تب فیلتر Colorize ظاهر شد، روی آن کلیک کنید تا فیلتر دانلود شود.

برای دانلود فیلتر Colorize در فتوشاپ روی نماد ابر کلیک کنید

پس از دانلود فیلتر، آیکون ابر به یک دکمه تغییر حالت toggle switch تبدیل می‌شود. برای فعال کردن Colorize، روی آن کلیک کنید:

روشن کردن فیلتر Colorize در فتوشاپ

نتیجه اولیه رنگ‌آمیزی تصویر

فتوشاپ پس از بررسیِ دقیق عکس و در مدت زمانی کوتاه، نتیجه‌ای شگفت‌انگیز به ما ارائه می‌دهد. از آنجایی که ابزارِ Colorize از یادگیری ماشینی بهره می‌برد، قادر است عناصر مختلفی در تصویر مانند چهره‌ها، لباس‌ها، درختان و سایر اشیاء را تشخیص دهد و رنگ‌های مناسب برای هر بخش را تعیین کند.

همانطور که در تصویر مشاهده می‌کنید، ابزار Colorize کار فوق‌العاده‌ای در تشخیص رنگ‌های پوست و چهره انجام داده است. همچنین، در رنگ‌آمیزی درختان و چمن‌های پس‌زمینه نیز عملکرد خوبی داشته است. اما برخی قسمت‌ها، مانند کت‌ها و کلاه‌ها، نیاز به کار بیشتری دارند:

نتیجه اولیه از فیلتر Colorize فتوشاپ

گام ششم: افزودن نقاط کانونی برای ویرایش رنگ در نواحی خاص

در پنل Neural Filters (فیلترهای عصبی)، گزینه‌های Colorize (رنگ‌آمیزی) در سمت راست قرار دارند. در بالای این ستون، پیش‌نمایش کوچکی از عکس اصلی بدون اعمال رنگ‌آمیزی به چشم می‌خورد. اینجاست که می‌توانیم نواحی مختلفی را انتخاب کرده و رنگ آن‌ها را تغییر دهیم:

در این مرحله از آموزش فتوشاپ عکس سیاه و سفید، شما با استفاده از این فیلتر می‌توانید به‌راحتی نقاط کانونی مورد نظر خود را بر روی تصویر مشخص کرده و رنگ‌های دلخواه‌تان را در نواحی خاصی از عکس اعمال کنید. این امکان به شما کمک می‌کند تا با دقت بیشتری بر روی جزئیات تصویر کار کنید و نتایجی حرفه‌ای‌تر به دست آورید.

پیش نمایش تصویر در بالای گزینه های Colorize در فتوشاپ

گزینه خودکار رنگ‌آمیزی تصویر/ Auto Color Image

پیش از آغاز به ویرایش رنگ‌ها، می‌خواهیم به گزینه‌ای زیر پیش‌نمایش اشاره کنیم که Auto Color Image نام دارد. این گزینه به طور پیش‌فرض فعال است، به همین دلیل فتوشاپ به صورت خودکار تصویر را برای ما رنگ‌آمیزی می‌کند. اگر گزینه رنگ‌آمیزی خودکار را با برداشتن تیک آن غیرفعال کنید، تصویر به حالت اولیه سیاه و سفید خود بازمی‌گردد. اگر دوباره این گزینه را فعال کنید، فتوشاپ مجدداً به صورت خودکار تصویر را رنگ‌آمیزی خواهد کرد.

اغلب افراد تمایل دارند که گزینه Auto Color Image روشن نگه دارید. اما اگر بخواهید که کل تصویر را خودتان بدون استفاده از رنگ‌آمیزی خودکار رنگ کنید، ابتدا باید گزینه رنگ‌آمیزی خودکار را خاموش کنید. برای این آموزش، من آن را روشن نگه می‌دارم:

گزینه تصویر رنگ خودکار در فیلتر Colorize فتوشاپ

پیشنهاد مطالعه: آموزش میکاپ عکس در فتوشاپ به صورت گام به گام

افزودن نقطه کانونی/ focal point

در آموزش فتوشاپ عکس سیاه و سفید، افزودن نقطه کانونی به شما این امکان را می‌دهد که رنگ‌های مورد نظرتان را به طور دقیق و ساده در نواحی خاصی از تصویر اعمال کنید. برای مثال، با کلیک بر روی کت در پیش‌نمایش تصویر، می‌توانید نقطه کانونی ایجاد کرده و رنگ آن را تغییر دهید. این تکنیک برای کسانی که به دنبال ویرایش حرفه‌ای تصاویر هستند و می‌خواهند بر جزئیات تصویر تسلط داشته باشند، ایده‌آل است.

افزودن نقطه کانونی برای تغییر رنگ قسمت خاصی از تصویر.

انتخاب رنگ جدید

از آنجا که این اولین نقطه کانونی است که اضافه کرده‌ایم، فتوشاپ به صورت خودکار پنجره انتخاب رنگ (Color Picker) را باز می‌کند تا بتوانم رنگ جدیدی را انتخاب کنم. حال نوعی سایه قهوه‌ای را با تنظیم مقدار تن رنگ (Hue) به ۳۰ درجه، شدت یا اشباع رنگ (Saturation) به ۶۰ درصد و روشنایی (Brightness) به ۵۰ درصد انتخاب می‌کنم.

شما واقعاً نمی‌توانید حدس بزنید که رنگ چطور به نظر می‌رسد مگر اینکه آن را اعمال کنید، پس فقط برای بستن پنجره انتخاب رنگ بر روی OK کلیک کنید:

انتخاب رنگ قهوه ای از انتخابگر رنگ فتوشاپ

در این قسمت، مشاهده می‌کنیم که رنگ قهوه‌ای ظاهر خوبی دارد، هرچند که کمی، پُررنگ‌ به نظر می‌رسد:

رنگ کت مرد عوض شده.

ویرایش رنگ

در بازگشت به پیش‌نمایش تصویر، نقطه کانونی به صورت یک دایره پر شده با رنگ انتخابی ما نمایان می‌شود. برای ویرایش و امتحان مجدد رنگ، بر روی نمونه رنگ زیر تصویر کلیک کنید:

برای ویرایش رنگ، روی نمونه رنگ کلیک کنید.

سپس رنگ متفاوتی، یا سایه‌ای متفاوت از همان رنگ را از پنجره انتخاب رنگ (Color Picker) انتخاب کنید. حال مقدار درجه پُررنگیِ رنگ (Saturation) را از ۶۰ درصد به ۴۰ درصد کاهش می‌دهیم:

کاهش اشباع رنگ در انتخابگر رنگ فتوشاپ.

سپس بر روی دکمه OK کلیک می‌کنیم تا پنجره انتخاب رنگ (Color Picker) بسته شود و حالا کُت، ظاهر بهتری می‌گیرد:

رنگ مرد اکنون کمتر اشباع شده است.

پیشنهاد مطالعه: آموزش حذف قسمت‌های اضافی عکس در فتوشاپ

جابجایی نقطه کانونی در آموزش فتوشاپ عکس سیاه و سفید

در آموزش فتوشاپ عکس سیاه و سفید، هنگامی که رنگ به طور یکنواخت روی تصویر اعمال نشود، می‌توان با جابجایی نقاط کانونی، توزیع رنگ را بهبود بخشید. اگر توجه کنید در اینجا رنگ بهءطور یکنواخت بر روی کل کت اعمال نشده است. رنگ در اطراف نقطه‌ای که نقطه کانونی اضافه شده، پررنگ‌تر به نظر می‌رسد، اما هرچه از آن نقطه دورتر می‌رویم، به تدریج کم‌رنگ‌تر می‌شود. همچنین، در برخی نواحی مانند بالای کت زیر گوش مرد، رنگ آبی ناشی از اثر رنگ‌آمیزی خودکار هنوز قابل مشاهده است:

The color effect in the coat is uneven.

اگر بر روی نقطه کانونی خود کلیک کنم و آن را به بخش دیگری از کت بکشم، مانند قسمت پایین سمت چپ:

Dragging the focal point to a different part of the coat.

با جابجایی نقطه کانونی در فتوشاپ، تأثیر رنگ‌های در تصویر نیز به همان جهت حرکت می‌کند و در نتیجه، توزیع رنگ در تصویر تغییر می‌کند. همچنین، بخش‌هایی از تصویر که دورتر از نقطه کانونی هستند، مانند بالای کت زیر گوش و روی شانه، کمتر تحت تأثیر این تغییر قرار می‌گیرند:

ناحیه بالاترین اشباع رنگ با نقطه کانونی حرکت می کند

تغییر اندازه نقطه کانونی با لغزنده

پس چگونه می‌توانیم رنگ را به گونه‌ای پخش کنیم که بر منطقه وسیع‌تری تأثیر بگذارد؟ خب، شما می‌توانید با استفاده از لغزنده اندازه که در کنار نمونه رنگ قرار دارد، اندازه نقطه کانونی را تغییر دهید. لغزنده را به سمت راست بکشید تا اندازه را افزایش دهید و رنگ را به بیرون پخش کنید، یا آن را به سمت چپ بکشید تا نقطه کانونی کوچک‌تر شود و رنگ بیشتر بر روی همان نقطه متمرکز شود:

نوار لغزنده اندازه نقطه کانونی در فیلتر Colorize فتوشاپ

اما باوجود تغییر اندازه کانون، رنگ همچنان به‌صورت یکنواخت پخش نمی‌شود:

افزایش سمت نقطه کانونی مشکل یکنواختی رنگ را حل نکرد

ازآنجایی‌که افزایش اندازه، تأثیر مطلوبی نداشت، نوار لغزنده Size را به حالت پیش‌فرض برمی‌گردانیم؛ درست به سمت چپ:

تنظیم مجدد مکان لغزنده اندازه.

افزودن نقاط کانونی بیشتر

برای پخش بهتر رنگ در تصویر، کافی است نقاط کانونی بیشتری اضافه کنید. هر نقطه جدید، همان رنگ را خواهد داشت، پس فقط کافی است به اندازه نیاز، نقطه اضافه کنید. در اینجا، من مجموعاً پنج نقطه کانونی به کت اضافه کرده‌ام. این بخشی از آموزش فتوشاپ عکس سیاه و سفید، به شما کمک می‌کند تا رنگ‌ها را با دقت بیشتری بر روی تصاویر خود اعمال کنید.

افزودن نقاط کانونی بیشتر برای پخش شدن رنگ کت

و حالا کت با پخش یکنواخت‌تر رنگ، ظاهر بهتری دارد:

نتیجه پس از افزودن نقاط کانونی بیشتر در اطراف کت

روش کپی کردن نقطه کانونی

در این بخش از آموزش فتوشاپ عکس سیاه و سفید یاد می‌گیریم که چطور نقاطِ کانونی را کپی کنیم. علاوه بر افزودن نقاط کانونی جدید با کلیک کردن، می‌توانیم یک نقطه کانونی موجود را نیز کپی کنیم.

دوره آموزش جامع فتوشاپ از مقدماتی تا پیسرفته

 

من می‌خواهم کلاه مرد را هم‌رنگِ کُت‌ش کنم. پس می‌توانم روی کلاه کلیک کنم تا نقطه جدیدی اضافه شود. یا می‌توانم کلید Alt را در ویندوز یا کلید Option را در مک نگه دارم و یکی از نقاط کانونی موجودم را روی کلاه بکشم:

کشیدن یک کپی از یک نقطه کانونی موجود

اکنون کلاه و کت هم‌رنگ شده‌اند:

کلاه و کت این مرد اکنون یک رنگ است

روش حذف نقطه کانونی در آموزش فتوشاپ عکس سیاه و سفید

در هر مرحله از آموزش فتوشاپ عکس سیاه و سفید اگر نیاز به حذف نقطه کانونی دارید، بر روی آن کلیک کنید تا انتخاب شود. سپس بر روی آیکون حذف (آیکون منفی) کنار نمونه رنگ کلیک کنید.

و اگر به‌طور تصادفی نقطه را حذف کردید و می‌خواهید آن را بازگردانید، می‌توانید با فشار دادن کلید Ctrl+Z در کامپیوتر ویندوزی یا Command+Z در مک، آخرین اقدام خود را لغو کنید:

روی نماد منهای کلیک کنید تا نقطه کانونی انتخاب شده حذف شود

چطور رنگ ناحیه‌ خاصی را پاک کنیم؟

گاهی رنگ از یک بخش به بخش دیگری که قصد تغییر آن را نداریم، سرایت می‌کند. در تصویر پایین توجه کنید که چگونه رنگ قهوه‌ای کت به پاپیون مرد نفوذ کرده است:

رنگ قهوه ای کت به کراوات مردانه کشیده شده است

حدس می‌زنم که رنگ کراوات او احتمالاً خاکستری بوده است. پس برای حذف رنگ، روی پاپیونش کلیک می‌کنم تا نقطه کانونی جدیدی اضافه کنم:

اضافه کردن یک نقطه کانونی جدید برای تغییر رنگ کراوات مرد

حالا روی نمونه رنگ کلیک می‌کنم:

برای تغییر رنگ نقطه کانونی، روی نمونه رنگ کلیک کنید.

در انتخابگر رنگ (Color Picker)، من رنگ خاکستری را با کاهش اشباع به 0 (صفر) درصد انتخاب می‌کنم. سپس بر روی دکمه تأیید کلیک خواهم کرد.

انتخاب رنگ خاکستری با کاهش Saturation به 0 در Color Picker فتوشاپ.

در بخش بالاییِ کراوات، نقطه کانونی دیگری را اضافه خواهم کرد و آن را نیز به رنگ خاکستری تنظیم می‌کنم تا رنگ به‌طور یکنواخت در سرتاسر سطح پخش شود.

افزودن دومین نقطه کانونی خاکستری به کراوات

این تغییر، ظاهر بهتری ایجاد کرده است. رنگ کردن کراوات به رنگ خاکستری، بیشترِ لکه‌های قهوه‌ای را که به پیراهن نفوذ کرده بودند، پاکسازی کرد.

رنگ قهوه ای کراوات حذف شده است

مراقب تغییر رنگ ها باشید

در فرآیند آموزش فتوشاپ عکس سیاه و سفید، مراقب تغییرات رنگی باشید. گاهی اوقات، افزودن یک رنگ جدید به ناحیه‌ای خاص موجب تغییر رنگ در ناحیه دیگر می‌شود. با نگاهی به تصویر قبلی، متوجه می‌شویم که پس از اضافه کردن رنگ خاکستری به کراوات، سمت چپ کت کمی از اشباع رنگی خود را از دست داده است.

آموزش نوار ابزار فتوشاپ به صورت عملی

 

بنابراین برای رفع این مشکل، روی یکی از نقاط کانونی موجود روی کت کلیک می‌کنم تا رنگ را از خاکستری به قهوه‌ای بازگردانم.

انتخاب یک نقطه کانونی قبلی برای تغییر رنگ

سپس، با کلیک کردن، تعدادی نقاط کانونی دیگر به کت اضافه خواهم کرد:

افزودن نقاط کانونی بیشتر به کت

و حالا اشباع رنگی دوباره بازیابی شده است:

کت یک بار دیگر رنگ یکنواخت تر می شود

حل مشکلاتی دیگر

هنوز چند مشکل وجود دارد، مانند قسمت پایینی تصویر که رنگ قهوه‌ای آستین کت به پس‌زمینه، راه پیدا کرده است. اما به جای اینکه سعی کنیم این مشکل را با استفاده از نقاط کانونی حل کنیم، در جریانِ آموزش فتوشاپ عکس سیاه و سفید به شما نشان خواهم داد که چگونه می‌توان با استفاده از ابزار ِBrush، مشکلاتی از این دست را برطرف کرد.

مشکلی در رنگ که بعداً با ابزار Brush می‌توان آن را راحت‌تر برطرف کرد

رنگ‌آمیزی کت خانم

در اینجا قصد دارم رنگ کت خانم را تغییر دهم. بنابراین، در تصویر پیش‌نمایش، روی کت او کلیک می‌کنم تا نقطه کانونی جدیدی اضافه کنم.

افزودن یک نقطه کانونی جدید به کت زنانه در فیلتر Colorize فتوشاپ

چون نمی‌خواهم رنگ کت خانم و آقا شبیه هم باشد، روی نمونه رنگ (color swatch) کلیک می‌کنم.

برای تغییر رنگ کت زنانه، روی نمونه رنگ کلیک کنید

برای کت او، من یک سایه از رنگ قرمز را انتخاب می‌کنم با تغییر Hue به صفر درجه. میزانِ پررنگیِ آن را در 40 درصد و روشنایی را در 50 درصد قرار می‌دهم و سپس بر روی دکمه OK کلیک خواهم کرد.

انتخاب رنگ قرمز برای کت زنانه از Photoshop's Color Picker

البته، از اینکه رنگ‌های اصلی چه بوده‌اند، اطلاعی ندارم. پس فقط رنگ‌هایی را انتخاب می‌کنم که به نظرم زیبا هستند. در اینجا، نتیجه اولیه با استفاده از یک نقطه کانونی را مشاهده می‌کنید که نشان‌دهنده تغییرات اعمال شده بر روی رنگ است.

اثر رنگی اولیه روی کت زن

برای پخش یکنواخت‌تر رنگ، روی کت او کلیک می‌کنم تا نقاط کانونی بیشتری اضافه کنم؛ همگی تنظیم شده به همان رنگ قرمز. همچنین چند نقطه به کلاه خانم اضافه می‌کنم تا رنگ آن نیز همانند کت باشد.

افزودن نقاط کانونی بیشتر به کت و کلاه زن

وضعیت به نظر خوب می‌رسد. اما باز هم، برخی مشکلات وجود دارند. در گوشه پایین سمت چپ تصویر، رنگ قرمز آستین کت به پس‌زمینه راه یافته است. اما فعلاً آن را نادیده می‌گیرم و بعداً، پس از اتمام کار با فیلتر Colorize، این مشکل را با نقاشی برطرف خواهم کرد.

اکنون کت و کلاه این زن با استفاده از فیلتر Colorize فتوشاپ رنگی شده است

پیشنهاد مطالعه: آموزش شطرنجی کردن عکس در فتوشاپ در ۵ مرحله

تغییر رنگ پس‌زمینه (بک‌گراند)

در این بخش از آموزش فتوشاپ عکس سیاه و سفید، به نظر می‌رسد که درختان و چمن‌های پس‌زمینه بیش از حد سبز هستند. بنابراین، در بك گراند عکس رنگي، روی ناحیه‌ای از پس‌زمینه کلیک می‌کنم تا نقطه کانونی جدیدی اضافه کنم.

با کلیک بر روی درختان در پس زمینه برای افزودن یک نقطه کانونی جدید.

از آنجایی که نمی‌خواهم درختان را با رنگ قرمز رنگ‌آمیزی کنم، روی نمونه رنگ کلیک خواهم کرد:

با کلیک بر روی درختان در پس زمینه برای افزودن یک نقطه کانونی جدید.

در انتخابگر رنگ، Hue را به 50 درجه تنظیم خواهم کرد. دوباره و تیرگی و روشنایی را بر همان مقادیر قبلی حفظ می‌کنم و سپس بر روی دکمه OK کلیک خواهم کرد.

انتخاب رنگ از Color Picker برای درختان در پس زمینه

ازآنجایی‌که استفاده از تنها یک نقطه کانونی برای پوشش دادن یک منطقه وسیع کافی نیست، من در سراسر پس‌زمینه کلیک خواهم کرد تا نقاط متعددی اضافه شوند تا رنگ به‌طور یکنواخت پخش شود.

در اینجا می‌بینیم که نقاط کانونی قهوه‌ای، کت و کلاه مرد را رنگ‌آمیزی می‌کنند، نقاط کانونی قرمز، کت و کلاه زن را رنگ می‌کنند و نقاط کانونی سبز کم‌رنگ، پس‌زمینه را رنگ‌آمیزی می‌کنند.

تمام نقاط کانونی رنگ آمیزی تصویر در فیلتر Colorize فتوشاپ

نتیجه کار به صورت زیر است:

نتیجه پس از رنگ آمیزی مجدد پس زمینه.

گام هفتم: تنظیم کلی درجه تیرگی و تعادل رنگ

در این بخش از آموزش فتوشاپ عکس سیاه و سفید، پس از اینکه ویرایش نواحی خاصی با استفاده از نقاط کانونی به پایان رسید، می‌توانید تغییرات کلی را روی تصویر با استفاده از لغزنده‌های Saturation و Color Balance اعمال کنید.

آموزش کاربردی فتومونتاژ در فتوشاپ

 

برای مثال، اگر بخواهم تصویر را گرم‌تر کنم، می‌توانم لغزنده فیروزه‌ای/قرمز را کمی به سمت قرمز بکشم و لغزنده زرد/آبی را اندکی به سمت زرد ببرم.

استفاده از لغزنده Color Balance در فیلتر Colorize فتوشاپ برای گرم کردن تصویر

نتیجه کار به این صورت خواهد بود:

رنگ های تصویر اکنون گرمتر به نظر می رسند

گام هشتم: افزودن کاهش نویز یا کاهش نقص رنگ در صورت نیاز

در این مرحله از آموزش فتوشاپ عکس سیاه و سفید، زیر لغزنده‌های تعادل رنگ، دو لغزنده دیگر قرار دارد. کاهش نقصِ رنگ، گاهی اوقات می‌تواند به حذف یا کاهش رنگ‌های لکه‌دار، به‌ویژه در اطراف لبه‌ها کمک کند. اما این ممکن است شدت یا همان اشباعِ رنگ را نیز کاهش دهد، به‌خصوص اگر مقدار آن زیاد باشد. من آن را روی 0 تنظیم خواهم کرد.

همین موضوع در مورد لغزنده کاهش نویز (Noise Reduction) نیز صدق می‌کند که در واقع تنها تصویر کلی را یکنواخت‌تر می‌کند. بهتر است آن نیز روی عدد صفر باقی بماند:

اسلایدرهای Color Artifact Reduction و Noise Reduction در فیلتر Colorize فتوشاپ

گام نهم: مقایسه تصویر اصلی با نسخه رنگی‌شده

برای مقایسه نسخه رنگی‌شده با عکس اصلی سیاه و سفید، بر روی آیکون « Show Original» که در گوشه پایین سمت چپ پنل « Neural Filters» قرار دارد، کلیک کنید. این کار به شما امکان می‌دهد تا تفاوت‌های بین دو نسخه را به‌وضوح مشاهده کنید.

با کلیک بر روی نماد نمایش اصلی در فیلتر Colorize فتوشاپ

این نسخه‌ اصلی سیاه و سفید من برای مقایسه است:

تصویر اصلی سیاه و سفید.

و این هم نسخه‌ رنگی:

تصویر سیاه و سفید رنگی

گام دهم: خروجی گرفتن از تصویر رنگی‌شده

در این بخش پایانی از آموزش فتوشاپ عکس سیاه و سفید و زمانی که از خروجیِ عکس رضایت داشتید، نوبت خروجی‌گرفتن است. دو انتخاب اصلی برای خروجی وجود دارد و بهترین گزینه بستگی به این دارد که آیا هنوز جاهایی هستند که نیاز به ویرایش دارند یا خیر.

پیشنهاد مطالعه: آموزش طراحی کاشی با فتوشاپ + نکات و تکنیک‌ها

گزینه Output

اگر همه چیز عالی پیش رفته و نواحی‌ای وجود ندارد که هنوز نیاز به رتوش رنگ دارند، یکی از روش‌های سنتی خروجی را از گزینه خروجی در پایین پنل فیلترهای عصبی انتخاب کنید. معمولاً بهترین انتخاب، گزینه New layer است که نسخه رنگی‌شده را در لایه‌ای مجزا و در بالای تصویر اصلی، خروجی می‌دهد.

گزینه های خروجی استاندارد برای فیلتر Colorize فتوشاپ

خروجی به عنوان لایه رنگ جدید (Output as new color layer)

اما اگر قسمت‌هایی از تصویر شما وجود دارند که نیاز به تصحیح رنگ دارند (همانند عکسِ من)، یک روش عالی برای این کار استفاده از گزینه Output as new color layer است. این گزینه را می‌توانید زیر تنظیمات کاهش نویز پیدا کنید. با انتخاب این گزینه، رنگ‌ها در یک لایه جداگانه و جدید اعمال می‌شوند. این امکان را به شما می‌دهد که به راحتی رنگ‌های دلخواه خود را انتخاب کرده و بر روی هر بخشی از تصویر که نیاز به تغییر دارد، اعمال کنید.

گزینه Output as new color layer برای فیلتر Colorize فتوشاپ

با انتخاب گزینه Output as new color layer، تصویر به نمایش رنگ‌هایی تغییر می‌کند که شما در حال اعمال کردن آن‌ها هستید. پس اگر تصویر کمی عجیب به نظر رسید، نگران نباشید. این دقیقاً همان چیزی است که ما به دنبال آن هستیم:

تنها رنگ پس از انتخاب Out به عنوان لایه رنگ جدید در فیلتر Colorize قابل مشاهده است

پس از انجام تنظیمات لازم در فیلتر رنگ‌آمیزی، بر روی دکمه OK کلیک کنید تا فیلتر بسته شود و نتیجه نهایی اعمال شود.

برای بستن فیلتر Colorize فتوشاپ روی OK کلیک کنید

با بازگشت به محیط اصلی فتوشاپ، تصویر به نظر رنگ‌آمیزی‌شده می‌رسد:

تصویر سیاه و سفید با فیلتر Colorize فتوشاپ رنگی شده است.

با انتخاب گزینه Output as new color layer، پنل لایه‌ها رنگ‌ها (Layers panel) را در لایه‌ای مجزا و بالاتر از تصویر نشان می‌دهد. توجه داشته باشید که حالت ترکیب لایه بر روی Color تنظیم شده است، بنابراین تنها بر رنگ‌های موجود در تصویر تأثیر می‌گذارد؛ نه بر مقادیر روشنایی.

پانل لایه‌های فتوشاپ که رنگ‌ها را در یک لایه جدید به حالت ترکیبی رنگ نشان می‌دهد.

آموزش فتوشاپ در مکتب خونه

یادگیری فتوشاپ، مهارتی است که در دنیای دیجیتال امروزی، اهمیتی حیاتی دارد. با آموزش‌های فتوشاپ مکتب خونه، شما نه تنها با اصول پایه و تکنیک‌های پیشرفته فتوشاپ آشنا می‌شوید، بلکه از تجربیات بهترین اساتید این حوزه بهره‌مند خواهید شد. از آموزش فتوشاپ عکس سیاه و سفید گرفته تا تبدیل عکس به وکتور سیاه سفید در فتوشاپ، هر آنچه برای تبدیل شدن به یک حرفه‌ای نیاز دارید، در دسترس است.

آموزش فتوشاپ به صورت مقدماتی

کامل بهرامی

کامل بهرامی دانش‌آموخته کارشناسی ارشد رشته مهندسی کامپیوتر گرایش نرم‌افزار از دانشگاه ارومیه است. به حوزه کامپیوتر، برنامه‌نویسی و فناوری اطلاعات علاقه‌مند‌ است و هم اکنون به عنوان عضو تیم سئو و مدیر تیم نویسنده‌های مکتب خونه در این مجموعه فعالیت می‌کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا