مقالات دیجیتال مارکتینگ

تبلیغات موبایلی چیست و چه کمکی به رشد کسب و کارها می کند؟

با توجه به اینکه ۷۳ درصد از کاربران اینترنت تا سال ۲۰۲۵ تنها از طریق تلفن‌های هوشمند به وب دسترسی خواهند داشت، «تبلیغات موبایلی» به اولویت اصلی بازاریابان تبدیل خواهد شد. مصرف کنندگان بیش از پیش از تلفن‌های همراه خود استفاده می کنند که این امر باعث شده است که بازاریابی موبایل به اصلی‌ترین بخش تبلیغات آنلاین تبدیل شود.

تحقیقات اخیر همچنین نشان دادند که هزینه‌های تبلیغات موبایلی افزایش یافته است و به ۱۶۵٫۷ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۱ می‌رسد که به معنای تبدیل شدن آن به عنوان دومین کانال تبلیغاتی بزرگ در جهان است. این افزایش قابل توجهی نشان از این دارد که کسب و کارهای آنلاین باید به سرعت وارد این حوزه شوند. برای این کار باید در ابتدا شناخت لازم را از تبلیغات در موبایل به دست آورید و سپس استراتژی‌های لازم را تهیه کنید. با وبلاگ مکتبخونه همراه باشید.

تبلیغات موبایلی چیست؟

تبلیغات موبایلی (Mobile Advertising) بخشی از تبلیغات دیجیتالی است اغلب به عنوان تبلیغاتی تعریف می‌شود که برای موبایل بهینه شده‌اند و عمدتاً برای تبلیغ در تلفن‌های هوشمند، تبلت‌ها و فنأوری‌های پوشیدنی در نظر گرفته می‌شوند. اگرچه تبلیغات موبایلی خیلی جدید نیست اما کسب و کار‌ها به طور فزاینده‌ای وارد این حوزه شده‌اند زیرا می‌دانند که کاربران بیش از گذشته از گوشی همراه خود استفاده می‌کنند.

تبلیغات موبایلی چیست؟

اهمیت تبلیغات موبایلی

تبلیغات موبایل به یکی از مؤثرترین روش‌ها برای هدف گیری و دسترسی به مشتریان تبدیل شده است. این موضوع را آمارها تأیید می‌کنند:

  • اکوسیستم تلفن همراه، بزرگ‌ترین بخش درآمد را در تمام قالب‌های تبلیغاتی دارد.
  • اکوسیستم تبلیغات در موبایل از بیشترین فرمت‌های تبلیغاتی تعاملی و مبتنی بر ROI (نرخ بازگشت سرمایه) پشتیبانی می‌کند.
  • تا پایان سال ۲۰۲۱، تبلیغات درون برنامه‌ای ۶۰ درصد رشد خواهند کرد زیرا خریداران گوشی همراه را مهمترین دستگاه برای خرید محصولات می‌دانند.

در نتیجه، ضرورت تمرکز بازاریابان بر استفاده از تبلیغات موبایلی، بخش مهمی از استراتژی‌های مارکتینگ آنها خواهد بود.

انواع تبلیغات موبایلی

در زیر به انواع تبلیغات در موبایل اشاره می‌کنیم:

تبلیغات بنری (Banner ads)

یکی از قدیمی‌ترین و محبوب‌ترین انواع تبلیغات موبایلی، تبلیغات بنری است که در درجه اول از یک بنر در بالا یا پایین صفحه استفاده می‌کند که دارای متن و گرافیک مربوطه است. این تبلیغات به شدت متکی به شناخت برند هستند و فضای کمی برای ارائه اطلاعات دقیق دارند. این تبلیغات راهی ساده و ایمن برای شناساندن هویت برند است تا نام و محصولات تا آنجا که ممکن است توسط افراد مختلف مشاهده شود.

تبلیغات همسان (Native ads)

تبلیغات همسان اغلب به تبلیغاتی نیتیو ادز معرفی می‌شوند که از رسانه‌های پولی یا تبلیغاتی استفاده می‌کنند که به طور یکپارچه با برنامه یا قالب رسانه‌ای که در آن ظاهر شده است، ادغام می‌شوند.

برای تجربه بهینه کاربر، این قالب اصلی برنامه را تقلید می‌کند و مانند بخشی از محتوای مقاله یا هر صفحه از وبسایت به نظر می‌رسد. این تبلیغات اغلب در فیدهای رسانه‌های اجتماعی یا به عنوان محتوای توصیه شده در صفحه وب ظاهر می‌شوند. نکته کلیدی در تبلیغات همسان این است که مزاحمتی ندارند!

مقاله پیشنهادی : مزایده آنی یا RTB
مزایده آنی یا RTB

 

انواع تبلیغات موبایلی

تبلیغات ویدیویی (Video ads)

با توجه به اینکه مصرف کنندگان به طور فزاینده‌ای به دنبال محتوای سریعی برای آموزش یا یادگیری هستند، تبلیغات ویدئویی به سرعت در حال تبدیل شدن به یکی از پلتفرم‌های قابل توجه برای بازاریابان شده است، به ویژه با توجه به اینکه امسال بیش از ۸۰ درصد از مصرف جهانی اینترنت از طریق محتوای ویدئویی انجام می‌شود. تبلیغات ویدئویی از نظر مفهوم ساده و در اجرا پیچیده هستند. تبلیغات ویدئویی به بودجه قابل توجهی نیاز دارند اما سطح بالایی از مشارکت کاربران را همراه دارند.

مقاله پیشنهادی : تبلیغات بنری چیست
تبلیغات بنری چیست

 

تبلیغات بینابینی (Interstitial ads)

تبلیغات بینابینی به عنوان تبلیغات تعاملی تمام صفحه توصیف می‌شوند که رابط کاربری یک برنامه را پوشش می‌دهند. این تبلیغات اغلب در نقاط انتقال طبیعی مانند توقف حین بازی یا بعد از بسته شدن برنامه ظاهر می‌شوند.

این شیوه تبلیغات موبایلی به بازاریابان این شانس را می‌دهد که در مشارکت سطح بالا با یک محصول تبلیغاتی مشارکت کنند. تبلیغات بینابینی به دلیل نرخ نمایش بالایی که به افزایش دانلود و درآمد، به طور فزاینده‌ای به یک قالب تبلیغاتی محبوب در بین بازاریابان تبدیل شده‌اند.

انواع مختلفی از تکنیک‌های بازاریابی برای تبلیغات در موبایل وجود دارند که به شرح زیر هستند:

  • اپلیکیشن موبایل: برنامه‌های موبایل به کسب و کارها اجازه می‌دهند تا تبلیغات را در طرح‌های خاص اَپ تلفن همراه خود قرار دهند. فیس بوک نمونه‌ای عالی از تبلیغات در یک برنامه است.
  • تبلیغات درون بازی: این رویکرد به همه تبلیغات در دستگاه‌های موبایل اشاره می‌کند که هنگام باز شدن یا در حال انجام بازی‌های خاصی ظاهر می‌شوند. این تبلیغات می‌توانند به صورت تصویری، پنجره‌های بازشو بنر یا تبلیغات ویدیویی ظاهر شوند که هنگام بارگیری صفحه، نمایش داده خواهند شد.
  • بارکد پاسخ سریع (کدهای QR): این بارکدها با استفاده از دوربین گوشی همراه اسکن می‌شوند و سپس مشتریان به سایت لینک داده شده هدایت خواهند شد و از آنجا می‌توانند اطلاعات بیشتری را در مورد یک برند خاص مشاهده کنند.
  • تبلیغات پیامکی: رایج ترین نوع تبلیغات موبایلی است. کسب و کارها از این رسانه برای دسترسی به مشتریان با پیشنهادات فروش و سایر اطلاعات مرتبط استفاده می‌کنند. امروزه پلتفرم‌های مختلفی برای ارسال انبوه پیامک وجود دارند.
  • تبلیغات صوتی: این تبلیغات زمانی است که کسب و کارها از تماس‌های تولید شده و خودکار کامپیوتری برای تبلیغ کالاها یا خدمات خود استفاده می‌کنند. تصمیم با مشتری است که تلفن را قطع کند یا به تماس تلفنی گوش دهد.

بسترهای تبلیغات موبایلی

بسترهای تبلیغات موبایلی

بسترهای تبلیغاتی موبایل شامل سرورهای تبلیغاتی، شبکه‌های تبلیغاتی، خرید تبلیغات برنامه‌ای یا هر راه حل تبلیغاتی دیجیتالی هستند. این بسترها از کمپین‌های تبلیغاتی در سیستم عامل‌های تلفن همراه پشتیبانی می‌کنند.

ویدئو پیشنهادی : گوگل آنالیتیکس
گوگل آنالیتیکس

 

گوگل ادز و ادموب (Google Ads and AdMob)

تبلیغات گوگل و اَدموب در حال حاضر محبوب‌ترین پلتفرم‌های تبلیغاتی برای موبایل هستند. محبوبیت این پلتفرم‌ها در این واقعیت نهفته است که تا هنگامی که کاربر محصول یا خدمات مرتبط را جستجو می‌کند، تبلیغات ظاهر شود و آن تبلیغات را براساس علائق کاربر مرتب کند. این پلتفرم‌ها از انواع مختلف تبلیغات از جمله بنرها، تبلیغات درون برنامه‌ای و ویدیویی پشتیبانی می‌کنند.

بازاریابان نیز از این تبلیغات برای هدف قرار دادن کاربران فعال در گوشی‌های همراه استفاده می‌کنند. گوگل ادز می‌تواند اهدافی مانند بازدید از وبسایت و تماس با مشتریان را در این پلتفرم تعیین کند. ادموب نیز به کسب و کارها این امکان را می‌دهد تا از برنامه خود درآمد کسب کنند.

تبلیغات موبایلی فیس بوک (Facebook Mobile Ads)

به غیر از گوگل، پلتفرم دیگری که بازاریابان باید به آن فکر کنند، فیس بوک است زیرا ۹۶ درصد از حساب‌های کاربری فعال در سراسر جهان در سال ۲۰۲۱ از طریق دستگاه‌های تلفن همراه به این شبکه اجتماعی دسترسی پیدا کردند.

استفاده از تبلیغات موبایلی فیس بوک در ایران به ندرت انجام می‌شود زیرا هم فیلتر است و هم کاربران کمتری دارد. در مقایسه با کامپیوترهای رومیزی، یکی از دلایل استفاده زیاد از موبایل این است که اندازه صفحه نمایش آن کوچک‌تر است و در نتیجه کاربر تمرکز بیشتری روی محتوای گوشی همراه دارد.

یونیتی ادز (Unity Ads)

یونیتی ادز یکی دیگر از بسترهای تبلیغات در موبایل است که مخصوص توسعه بازی است. این پلتفرم به توسعه دهندگان بازی کمک می‌کند تا از کل بازیکنان خود درآمد کسب کرده و همچنین استراتژی جذب بازیکن خود را با تبلیغ بازی در سراسر پلتفرم تقویت کنند. با راه اندازی و ادغام آسان آن، یونیتی ادز از فرمت‌های مختلف تبلیغاتی از جمله ویدئو، واقعیت افزوده (AR) و افزایش نتایج CPM پشتیبانی می‌کند. از ویدئوهای دارای پاداش، برای جلب مشارکت کاربران و افزایش درآمد استفاده می‌شود.

مقاله پیشنهادی : بازاریابی ویروسی چیست؟
بازاریابی ویروسی چیست؟

 

نحوه انجام تبلیغات در موبایل

ادکلنی (AdColony)

ادکلنی یک پلتفرم تبلیغاتی ویدئویی موبایل و پلتفرمی برای کسب درآمد است که تبلیغات ویدئویی تعاملی تمام صفحه را با کیفیت HD از برنامه‌های آی او اس و اندروید ارائه می‌دهد. مزیت این پلتفرم این است که مشکلاتی رایج تبلیغات ویدئویی موبایلی مانند زمان بارگذاری طولانی را از بین می‌برد.

ابزارها و خدمات دسترسی، هدفمندسازی و بهینه سازی این پلتفرم، روش‌های مؤثری را برای جلب مخاطبان تلفن همراه در اختیار بازاریابان قرار می‌دهد، در حالی که ابزارهای توسعه دهنده آن، راه‌هایی را برای حداکثر درآمدزایی فراهم می‌کند.

ویدئو پیشنهادی : دیجیتال مارکتینگ
دیجیتال مارکتینگ

 

اَپ لوین (AppLovin)

اَپ لوین برای فعالیت توسعه دهندگان بازی استفاده می‌شود. این پلتفرم توسعه دهندگان را قادر می‌سازد تا هر ماه با کاربران ارتباط برقرار کنند. از طریق ابزارها و خدمات پلتفرم، بازاریابان می‌توانند به راحتی قالب‌های مختلف تبلیغاتی را در بازی‌های خود ادغام کرده و از ابزارها و تجزیه و تحلیل‌های پلتفرم برای جذب کاربران جدیدی استفاده کنند.

مزایای تبلیغات موبایلی

در مقایسه با انواع دیگر تبلیغات، استفاده از موبایل برای تبلیغات چندین مزیت قابل توجه دارد:

  • ارسال پیام کوتاه، آسان و نسبتاً ارزان است: اگر روش‌های تبلیغاتی سنتی مانند تبلیغات تلویزیونی یا چاپ را در نظر بگیریم، پیامک ارزان‌تر است. مانند قالب‌های تبلیغاتی PPC یا کمپین‌های بازاریابی ایمیلی، ارسال پیام‌های متنی بسیار آسان بوده و نیازی به مهارت فنی خاصی ندارد.
  • پیامک CTR بالایی دارد: از آنجا که مردم برقراری ارتباط از طریق دستگاه‌های تلفن همراه خود را خصوصی‌تر از ارسال ایمیل می‌دانند، گوشی‌های خود را بیشتر چک می‌کنند و هرگز پیام‌ها را نادیده نمی‌گیرند. کاربران فقط شماره تلفن خود را با شرکت‌های مورد علاقه خود به اشتراک می‌گذارند تا پیام‌های تبلیغاتی دریافت کنند.
  • مخصوصاً برای مشاغل محلی مفید است: شرکت‌های محلی به راحتی می‌توانند از طریق پیام کوتاه به مشتریان وفادار خود در مورد معاملات داغ، آخرین ورودها و پیشنهادات ویژه اطلاع دهند. مشتریان این فرصت را از دست نمی‌دهند تا پیشنهادات شما را بررسی کنند.
ویدئو پیشنهادی : برندینگ
بازاریابی برندینگ

 

مزایای تبلیغات موبایلی

نحوه انجام تبلیغات در موبایل

  • دربارۀ مشتریان هدف خود تحقیق کنید: یک کسب و کار باید تحقیقات جامعی در زمینه اطلاعات جمعیتی مصرف کنندگان خود انجام دهد تا اطلاعات مفیدی مانند آنچه دوست دارند، سایت‌هایی که از آن‌ها بازدید می‌کنند، برنامه‌هایی که استفاده می‌کنند و سایر موارد را جمع آوری کند. این اطلاعات کسب و کارها را قادر می‌سازد تا تبلیغات مؤثری ایجاد کنند.
  • از فرصت‌ها در رسانه‌های اجتماعی استفاده کنید: برای پیشبرد مؤثر در بخش برندینگ، کسب و کارها باید تبلیغاتی ارائه دهند که هر کاربری را در این بسترها جذب کند.
  • اهداف مورد نظر خود را تعیین کنید: اندازه گیری نتایج و پیشرفت یک استراتژی در تبلیغات موبایلی، تنها در صورتی امکان پذیر است که اهداف کمپین از قبل تعیین شده باشند.
  • کمپین‌های سازگار به موبایل ایجاد کنید: از آنجا که هدف توسعه برند از طریق گوشی‌های همراه است، پس باید هرگونه پلتفرم اعم از وبسایت، اَپ و غیره متناسب با ساختار تجربه کاربری (UX) گوشی همراه باشد.
  • بازاریابی مبتنی بر مکان را انجام دهید: یکی از مؤثرترین روش‌های به حداقل رساندن نرخ بازگشت، ارائه تبلیغاتی است که برای مخاطب مورد نظر مناسب باشد. از ابزارهایی مانند گوگل ترندز (Google Trends) و برنامه‌هایی مانند گوگل لوکال (Google Local) برای ارسال کمپین‌هایی استفاده کنید که با مشخصات جمعیتی مخاطب هدف مطابقت دارند.
  • ویژگی‌های منحصر به فرد دستگاه‌های موبایل را در نظر بگیرید: تبلیغاتی ایجاد کنید که با قابلیت‌های مختلف دستگاه‌های گوشی همراه سازگار باشند تا تجربه کاربری مثبتی ایجاد شود. به عنوان مثال، به جای استفاده از تبلیغات ویدئویی که نمی‌توان آن‌ها را متوقف کرد، می‌توان تبلیغاتی را که قابلیت متوقف، بازگردان و ارسال را دارد، مد نظر قرار دهید.
ویدئو پیشنهادی : بازاریابی محتوایی 
بازاریابی محتوایی

 

کلام آخر

گوشی‌های همراه اکنون در همه جا هستند، در خانه‌ها، در خیابان‌ها، در دفاتر کار، در دورهمی‌ها و هر جای دیگری که فکرش را بکنید! همین موضوع می‌تواند دلیل قانع کننده ای برای استفاده از تبلیغات موبایلی جهت رسیدن به مخاطب هدف باشد. کسب و کارهای می‌توانند از موبایل به عنوان پلتفرمی برای توسعه برنامه های مارکتینگ خود استفاده کنند. تبلیغات د موبایل، بخش بیشتری از هزینه‌های بازاریابی سازمان را به خود اختصاص می‌دهند. بنابراین، مهم است که به صورت هوشمندانه مورد ارزیابی قرار گیرد.

ویدئو پیشنهادی : بازاریابی
بازاریابی

 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا