زبان خارجی

دانشگاه فنی خاورمیانه: هر آنچه که باید در مورد دانشگاه METU بدانید

آشنایی با دانشگاه فنی خاورمیانه

دانشگاه فنی خاورمیانه یا Orta Doğu Teknik Üniversitesi  یک موسسه آموزش عالی دولتی در ترکیه است. تحصیلات در دانشگاه فنی خاورمیانه از سال ۱۹۵۶ آغاز شده است. مکانی که این دانشگاه در آن ساخته شده است جواهر آنکارا به حساب می‌آید.

این دانشگاه دومین دانشگاه برتر کشور ترکیه است که توانسته است در بین ۵۰۰ دانشگاه برتر جهان قرار بگیرد. به جرات می‌توان گفت که تخصص اصلی این دانشگاه در حوزه هنرها و علوم انسانی، مهندسی، علوم اجتماعی و مدیریت است. می‌توان این دانشگاه را از معتبرترین موسسه‌های ترکیه دانست که توسط عوامل ترک و بین‌المللی اداره می‌شود.

به دلیل جذابیت ترکیه از نظر مسافت کوتاه و فرهنگ مشابه این کشور، هر ساله به تعداد دانشجویان علاقه‌مند به تحصیل در دانشگاه‌های ترکیه در کشور ما افزوده می‌شود. ترکیه این فرصت را در اختیار دانشجویان ایرانی گذاشته است که با هزینه پایین نسبت به دانشگاه‌های اروپایی در سطح بین‌المللی تحصیل کنند. یکی از این دانشگاه‌ها دانشگاه فنی خاورمیانه است که در ادامه به بررسی آن خواهیم پرداخت.

 

تاریخچه دانشگاه فنی خاورمیانه

دانشگاه فنی خاورمیانه در سال ۱۹۵۶ تاسیس شده است. این دانشگاه یک دانشگاه تحقیقاتی بین‌المللی است که به دنبال خدمت به ترکیه، منطقه و جهان است. METU دارای ۴۰ دوره تحصیلی در مقطع کارشناسی در ۵ دانشکده است. علاوه بر این ۹۷ دوره تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد و ۶۲ دوره تحصیلی دکتری در ۵ دانشکده تحصیلات عالی این دانشگاه ارائه می‌شوند. یک دانشکده زبان‌های خارجی نیز وجود دارد. این دانشگاه در سال ۱۹۹۱ یک برنامه بلند مدت را آغاز کرد که به وسیله آن تمام دوره‌های تحصیلی مهندسی مورد تایید کمیسیون اعتبارسنجی ABET باشد.

از زمان تاسیس، این دانشگاه تمام تلاش خود را کرده است که با شعار ما می‌توانیم دنیا را تغییر بدهیم در تمام عرصه‌ها پیش‌رو باشد. امروزه METU یک موسسه بین‌المللی است که بیش از هر دانشگاهی در ترکیه از طریق سازمان‌های برجسته جهانی از جمله ناسا، ناتو، سازمان ملل و بانک جهانی درآمد بیشتری از پروژه‌های تحقیقاتی خود کسب می‌کند.

دانشگاه فنی خاورمیانه

پردیس‌ها

پردیس اصلی METU در آنکارا از سال ۱۹۶۳ توسط دانشگاه مورد استفاده قرار گرفته است که اولین پردیس دانشگاهی ترکیه است. این منطقه با مساحتی ۴۵۰۰ هکتاری در ۱۰ کیلومتری غرب آنکارا واقع شده است. ۳۰۰۰ هکتار از مساحت دانشگاه فنی خاورمیانه به جنگل آن اختصاص یافته است. در حقیقت محوطه این دانشگاه با کمک دانشجویان از زمان تاسیس دانشگاه به یک جنگل دیدنی تبدیل شده است.

 

مقاله پییشنهادی : دانشگاه لقمان حکیم آنکارا

 

پردیس اصلی دانشگاه فنی خاورمیانه با مساحتی حدود ۱۱۰۰۰  جریب در آنکارا واقع شده است. این دانشگاه در سال ۲۰۰۳ یک پردیس بین‌المللی در قبرس تاسیس کرد. این پردیس به عنوان اولین پردیس خارج از کشور دانشگاه‌های ترکیه شناخته می‌شود. یک دریاچه در داخل این پردیس قرار دارد که برای فعالیت‌های تفریحی از جمله قایقرانی از آن استفاده می‌شود. دسترسی به این پردیس با استفاده از هر نوع وسیله حمل و نقل عمومی امکان‌پذیر است. در سال ۲۰۱۴ ساخت ایستگاه مترو METU در ورودی اصلی دانشگاه (A1) به پایان رسید.

پردیس قبرس شمالی دانشگاه فنی خاورمیانه در سال تحصیلی ۲۰۰۲-۲۰۰۳ اولین دانشجویان خود را پذیرفت. این دانشگاه اولین پردیس خارج از کشور دانشگاه‌های ترکیه به حساب می‌آید.

 

مقاله پییشنهادی : دانشگاه‌های استانبول

 

پردیس Erdemli اولین پردیس خارج از آنکارا دانشگاه فنی خاورمیانه است که در ۴۵ کیلومتری استان مرسین در نزدیکی سواحل دریای مدیترانه واقع شده است. مساحت این پردیس ۶۰۰۰۰۰ متر مربع است که توسط درختان لیمو احاطه شده است. این پردیس از سال ۱۹۷۵ به عنوان دانشکده علوم و فنون دریایی دانشگاه فنی خاورمیانه فعالیت علمی خود را آغاز کرده است. این پردیس از یک فضای آزمایشی ۷۰۰ متر مربعی نیز برخوردار است.

زیرساخت‌‌ها

دانشگاه فنی خاورمیانه یک موسسه بزرگ آموزشی است که بیش از ۲۵ هزار دانشجو در آن مشغول تحصیل هستند. جای بسی خوشحالی است که شهروند خارجی بودن باعث خارج شدن از روند پذیرش نمی‌شود. دانشجویان خارجی تقریبا از ۱۰۰ کشور مختلف در حال حاضر حدود ۶  درصد از دانشجویان این دانشگاه را تشکیل می‌دهند. با توجه به رتبه بسیار خوب این دانشگاه دانشجویان زیادی سالانه از ایران برای پذیرش این دانشگاه اقدام می‌کنند. این دانشگاه به طور کلی ۱۳۰۰ استاد را در اختیار دارد. همچنین دانشجویان این دانشگاه می‌توانند از امکانات و فرصت‌های دانشگاه‌های همکار این دانشگاه بهره ببرند.

دانشگاه فنی خاورمیانه

زیرساخت‌ها و فرصت‌های این دانشگاه در نوع خود فوق‌العاده است. دانشگاه فنی خاورمیانه یک کتابخانه اختصاصی غنی دارد. از سایر امکانات METU می‌توان به اولین پارک توسعه علوم و تحقیقات ترکیه اشاره کرد . این دانشگاه همیشه سعی می‌کند که سطح بالایی از آموزش و دانشگاه را با استانداردهای بین‌المللی ارائه کند. به همین منظور در این دانشگاه تحصیل چه در مقطع کارشناسی و چه در مقطع کارشناسی ارشد به زبان انگلیسی است. این دانشگاه همیشه در ارزیابی‌ها تلاش می‌کند که به کیفیت بالا متعهد باشد.  شایان ذکر است که این دانشگاه علاوه بر عضویت در انجمن دانشگاهی همچنین در کنسرسیوم منابع آموزشی رایگان و کنفرانس مدارس اروپایی برای تحصیلات و تحقیقات مهندسی پیش‌رفته نیز عضویت دارد.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد زندگی دانشجویان این دانشگاه می‌توانید صفحات این دانشگاه را در شبکه‌های اجتماعی مانند فیس‌بوک یا توییتر بررسی کنید.

 

مقاله پییشنهادی : دانشگاه‌های مورد وزارت علوم در ترکیه

شرایط اخذ پذیرش و شهریه دانشگاه فنی خاورمیانه

دانشجویانی که قصد پذیرش از دانشگاه فنی خاورمیانه را دارند باید بتوانند امتحاناتی که به همین منظور تعبیه شده است را با موفقیت پشت سر بگذارند. این دانشگاه در این زمینه بسیار با دقت و وسواس عمل می‌کند. این دانشگاه هر ساله از بین ۱٫۸ میلیون متقاضی که در آزمون ورودی دانشگاه‌های ملی شرکت می‌کنند تنها ۱٫۵ دانشجو می‌پذیرد. در حقیقت به طور کلی این دانشگاه از هر ۲۰ متقاضی تنها ۳ نفر را پذیرش می‌کند که کار را به مراتب برای متقاضیان سخت و رقابتی می‌کند. سال تحصیلی دانشگاه فنی خاورمیانه شامل دو ترم است.

دانشگاه فنی خاورمیانه

شهریه دوره‌های تحصیلی که دانشگاه در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد ارائه می‌دهد سالانه ۱۰۰۰ دلار است. علاوه بر این دوره‌های تحصیلی آنلاین نیز در دسترس دانشجویان قرار گرفته است. قبل از شروع برنامه‌ریزی پذیرش خود در METU بهتر است از آخرین تغییرات از طریق وب‌سایت رسمی دانشگاه مطلع شوید.

 

مقاله پییشنهادی : یادگیری زبان ترکی استانبولی چقدر طول می‌کشد

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا