مهارت های عکاسی

روش تنظیم فوکوس دوربین گوشی

تنظیم فوکوس دوربین گوشی

تنظیم فوکوس دوربین گوشی: کلمه Focus به معنی تمرکز می باشد اما در حیطه عکاسی به معنی رسیدن به حداکثر وضوح است یا به عبارت دیگر فوکوس، تنظیم فاصله کانونی عدسی لنز دوربین بر اساس فاصله جسم تا دوربین برای داشتن یک تصویر واضح می‌باشد. بنابراین ماهیت کلمه فوکوس، معنی تمرکز و مرکزیت می‌دهد اما مفهوم آن در عکاسی با موبایل، رسیدن به حداکثر وضوح و جلوگیری از تاری عکس با توجه به نور محیط می‌باشد.

 

صفحه پیشنهادی: آموزش عکاسی
آموزش عکاسی

 
همچنین وقتی شما به درون منظره یاب دوربین نگاه می‌کنید و کادر تصویر را می‌بینید با نقاطی مواجه می‌شوید، که به آن‌ها نقاط نورسنجی یا همان فوکوس گفته می‌شود. این ویژگی باعث می‌شود که دوربین گوشی شما در زمان فیلم برداری و یا تصویربرداری کیفیت بالاتری داشته باشد و عکس‌های زیباتری خلق کند.

 

تنظیم فوکوس دوربین گوشی

چگونگی کارکردن فوکوس گوشی

دوربین‌ها می‎توانند با تغییر فاصله بین لنزها و سنسورها فوکوس کنند. در فوکوس، نور تابیده شده روی سوژه به سمت سنسور هدایت شده و تصویر ثبت می‌شود ودقیقا لنز مورد استفاده در گوشی هوشمند، از ساز و کار فوکوس در لنز چشم انسان تبعیت می‌کند. در این بین انحنای لنز، فاصله‌ی سنسور را برای ثبت یک تصویر شفاف و واضح تعیین می‌کند.

باید توجه داشت که برای اثربخشی نور خورشید، عدسی را در فاصله‌ی مناسبی از شی مورد نظر، نگه دارید تا بتوان با فوکوس بهتر، حرارت را متمرکز کرد. در صورتی که فاصله‌ی تعیین شده نامناسب باشد، تصویر ثبت شده خارج از فوکوس بوده و در نتیجه‌ تار خواهد شد. نور خارج شده از اشیا در صورت برخورد به لنز شاهد تغییر در عمق سطح فوکوس خواهد بود. به عبارت دیگر، می‌توانیم بگوییم که یک تصویر زمانی در حال فوکوس است که حتی نور از دو نقطه‌ی مختلف روی لنزها در یک نقطه واحد هم‌گرایی می‌کند.

 

انواع فوکوس در گوشی‌های هوشمند

یکی از امکاناتی که در دوربین‌های هوشمند به خصوص در تلفن همراه وجود دارد، قابلیت فوکوس می‌باشد. فوکوس دو نوع می‌باشد: فوکوس دستی و فوکوس اتوماتیک.

فوکوس دستی:

در محیطی با دامنه وسیعی از نور‌های تاریک و روشن می‌توان به شیوه‌های مختلف عکاسی کرد. دوربین گوشی را باز کرده و سپس در صفحه نمایش در جایی که می‌خواهید دوربین بر روی آنجا فوکوس کند یا همان سوژه موردنظر، ضربه بزنید.

با این کار یک مربع، مستطیل و یا دایره بر روی صفحه نمایش نشان داده می‌شود. انگشت خود را بر روی آن نگه دارید تا فوکوس بر روی آن قفل شود. در صورتی که شرکت‌های سازنده‌ی گوشی‌های هوشمند، لنز دستی استفاده کنند برای تنظیمات فوکوس در زمان تصویربرداری کار خیلی سختی متحمل می‌شوید.

فوکوس اتوماتیک:

درگوشی‌های هوشمند، شرکت‌های سازنده لنز اتوماتیک بکار برده اند. در واقع برای فیلم‌برداری و عکس‌برداری، دوربین گوشی بصورت اتوماتیک فاصله اجسام را اندازه گیری می‌کند. از همین جهت، تصویربرداری انجام شده دارای کیفیت بسیار بالا و زیبایی بیشتری می‌باشد. گوشی‌هایی که دارای فوکوس اتوماتیک می‌باشند، به یک فرستنده و یک گیرنده‌ی لیزری مجهز می‌باشند.

 

انواع فوکوس در گوشی‌های هوشمند

 

در اینجا فرستنده باریکه‌ای از نور لیزر مادون‌قرمز را، به سمت سوژه مورد نظر ارسال می‌کند؛ سپس نور لیزر پس از برخورد به سطح سوژه موردنظر بازتاب پیدا می‌کند و به دریافت‌کننده می‌رسد. گوشی هوشمند مدت‌زمان رفت ‌و برگشت لیزر را ثبت کرده و ازآنجا که سرعت نور ثابت می‌باشد، می‌تواند فاصله‌ی سوژه را، با یک فرمول ریاضی ساده محاسبه کند. سرعت نور لیزر فوق‌العاده بالا می‌باشد وکل پروسه تقریبا بی‌درنگ و بدون وقفه انجام می‌گیرد. درنتیجه این تکنولوژی سریع‌ترین تکنولوژی فوکوس اتوماتیک موجود محسوب می‌شود.

بایدها و نبایدهای فوکوس گوشی

بعد از فوکوس کردن بر روی سوژه مورد نظر، نباید هیچ یک از تلفن همراه و سوژه مورد نظر از جای خود تغییر مکان بدهد. باید به صورت ثابت در جای خود باقی بمانند پس برای اینکه تلفن همراه ثابت بماند، بهتر است از یک سه‌پایه عکاسی استفاده کنیم و یا گوشی را در یک جای ثابت تنظیم کنیم زیرا این کار سبب می‌شود سوژه عکاسی جابجا نشود.

 

مقاله پیشنهادی: عکس ضدنور (سیلوئت) چیست؟
عکس ضدنور (سیلوئت) چیست؟

 

اگر سه‌پایه عکاسی در دسترس نبود، بازوهای خود را به بدنتان چسبانده و هنگام گرفتن عکس نفس خود را نگه دارید تا هنگام عکاسی دست شما لرزش نداشته باشد و در نهایت عکسی بسیار زیبا خلق کنید.

هنگام فوکوس، سعی کنید از بزرگ‌نمایی دوربین نیز استفاده نکنید، زیرا این کار باعث می‌شود کیفیت تصویر شما پایین بیاد.

بایدها و نبایدهای تنظیم فوکوس دوربین گوشی

اجسامی که می‌خواهید از آن‌ها تصویر برداری کنید باید در کادر باز شده در زمان فیلم برداری قرارگیرید تا این فوکوس خودکار با سرعت و کیفیت بالاتری انجام شود.

اگر سوژه‌ی عکاسی شما متحرک می‌باشد، حتما پیش از گرفتن عکس نقطه‌ی فوکوس را انتخاب کنید تا از فوکوس صحیح سوژه مورد نظر مطمئن باشید. پس از گرفتن یک عکس شفاف و واضح از سوژه در صورت تمایل، می‌توانید با استفاده از اپ های ویرایش عکس بسیار زیادی که در دسترس هستند، پس‌زمینه‌ی عکس را تار کرده و توجه بیشتری را به آن معطوف کنید.

نور طبیعی محیط نیزدرکیفیت عکاسی مناسب است و بهتراست در یک مکان مملو از نور، عکاسی کنیم و یا از نورپردازی مناسبی استفاده کنیم.

برای این‌که گوشی شما تصویر زیباتری را ثبت کند، باید دوربین گوشی را ثابت نگه دارید به گونه ای که در زمان تصویر برداری دوربین لرزش نداشته باشد تا لنزهای گوشی بصورت اتوماتیک فاصله ی دوربین با اجسام را اندازه گیری کند.

 

بایدها و نبایدهای تنظیم فوکوس دوربین گوشی

 

در گوشی‌های لمسی برای فوکوس کردن روی یک سوژه باید دقیقا همان بخش را در تصویر زنده روی صفحه نمایش لمس کرد.

تنظیم فوکوس دوربین گوشی

فوکوس و نوردهی معمولا به‌طور خودکار در دوربین گوشی هوشمند شما انجام می‌شود. اکثر دوربین‌های گوشی هوشمند، یک عمق میدان وسیع دارند که بیشتر صحنه را در دامنه فوکوس، قرار می‌دهد.

 

مقاله پیشنهادی: انواع لنز دوربین عکاسی
انواع لنز دوربین عکاسی

 

برای نوردهی، می‌توانید محل نوردهی دوربین خود را در قاب مختص به خود تغییردهید مثلا در محیط عکاسی که محیطی با دامنه وسیعی از بخش‌های تاریک و همچنین روشن اند، می‌توانید به شیوه های مختلف عکاسی کنید.

هنگام نوردهی بهترین کار ممکن این است که روی نقاط هایلایت یا بسیار روشن، قاب نوردهی انجام شود .از این طریق، از یک مشکل بسیار معمول در دوربین‌های گوشی جلوگیری می‌شود.

دلایلی که باعث ایجاد مشکل فوکس دوربین گوشی می‌شوند بسیار زیاد و متفاوت اند. مثلا اگر پیش آمده باشد که گوشی خود را در آب انداخته باشید، یا در معرض آب قرار داده‌ باشید ممکن است آسیب فیزیکی به دستگاه شما وارد شده باشد.

با این حال احتمال آسیب فیزیکی یا ناشی از مایع در درون دستگاه نیز وجود دارد. وقتی در این مواقع، خرابی فوکوس دوربین گوشی به وجود آید، اصلا نمی‌توان عکس‌های مناسبی را ضبط کرد چون موقعیت فوکوس و تمرکز دوربین برهم می‌ریزد و قابل تنظیم نخواهد بود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا