دورهی آموزش عکاسی با موبایل، دورهای ویژه و کاربردی، در جهت آموزش عکاسی با موبایل است. ابتدای راه در این دوره، مفهوم نوردهی در عکاسی و چگونگی استفادهی مثبت به نفع خود از آن را، آموزش و تنظیمات دستی دوربینهای موبایلتان را به شما نشان میدهیم.
در ادامه به آموزش مبانی عکاسی با موبایل، یعنی آشنایی با اصطلاحات پایه و اساسی عکاسی، آشنایی با عوامل تاثیرگذار بر کیفیت دوربینهای موبایل، معرفی انواع لنز در دوربینهای موبایل و آشنایی با تنظیمات و حالتهای مختلف عکاسی با این دوربینها، میپردازیم.
عکاسی یا عکسبرداری، ترجمهی لغت photography بوده که از دو بخش فتو به معنای نور، و گرافی به معنای ثبت و نگارش، تشکیل شدهاست. در واقع عکاسی، ثبت نور و ایجاد تصویر است. ثبت نور، با استفاده از وسیلهای انجام میگیرد که به آن، دوربین عکاسی گفته میشود.
علاقه به همراه داشتن همیشگی دوربینها و ثبت لحظات، در میان مردم، سبب شد تا صنعت ساخت موبایل، به فکر قراردادن دوربینهای خاصی بر روی دستگاههای ساختهی خود قرار دهد. پیوند موبایل و دوربین عکاسی، انقلابی در حوزهی عکاسی محسوب شده و سبب شد تا عکاسی با موبایل، به یک مهارت و شاخهی جدید در هنر عکاسی تبدیل شود.
دورهی آموزش مقدماتی عکاسی با موبایل، هنرجویان را با تاثیرات نور در عکاسی فضای باز آشنا و نحوهی نورپردازی مناسب در فضای داخلی برای اجسام و پرترهها و ترکیببندی مناسب را نشان داده و در انتخاب کادری مناسب و درست برای عکاسی، شما را راهنمایی میکند.
دورهی آموزش عکاسی با موبایل، به آموزش این شاخه از عکاسی میپردازد. ما در دورهی آموزش عکاسی با گوشی قصد داریم تا به علاقهمندان به عکاسی، مبانی عکاسی با موبایل را آموخته و آموزش دهیم، که چگونه با دوربین موبایل خود، بهصورت حرفهای عکس بگیرند.
افراد زیادی هستند که علاقهی بالایی به عکاسی و یا فعالیت در این حوزه داشته و یا برای گسترش و یا معرفی کسبوکار خود نیاز به عکسهایی با کیفیت و حرفهای دارند، اما به دلیل نداشتن دوربینهای عکاسی حرفهای و دانش عکسبرداری، یا از علایق خود دست کشیده و یا با صرف هزینههای بالا، عکاسانی را بهکار میگیرند. همچنین تعداد بسیار زیادی از افراد، موبایلی در اختیار دارند که از بهترین لنز دوربین و بالاترین کیفیت عکسبرداری برخوردار است؛ اما در بسیاری از مواقع، شخص توانایی استفاده از حداکثر قابلیتهای دوربین خود نداشته و از آن تنها در جهت انجام کارهای روزمره استفاده میکند.
ما در دورهی آموزش عکاسی با موبایل، قصد داریم تا به شما هنرجویانی که علاقه دارید از قابلیتهای موبایل خود در جهت بهرهوری حداکثری و حرفهای استفاده نمایید، آموزش دهیم که چگونه با موبایلتان عکاسی کنید و این هدف را دنبال میکنیم که تمام افرادی که موبایلی در دست دارند، بتوانند بهصورت درست از دوربین موبایلشان استفاده کرده و بتوانند نیازهای خود در حوزهی عکاسی را پاسخگو باشند.
آموزش عکاسی با موبایل، محدودیت سنی نداشته و تمام افراد علاقهمند به عکاسی که توانایی کارکردن با موبایل را داشته و موبایلی هوشمند و دارای دوربین، در اختیار دارند، میتوانند از این آموزش، در جهت بالابردن تواناییهای عکاسی خود بهخصوص عکاسی با گوشی، استفاده نمایند. آموزش عکاسی با دوربین، برای گردشگرانی که امکان حمل و جابجایی دوربینهای حرفهای را ندارند نیز بسیار مفید است. همهی ما علاقه داریم از خاطرات خوب خود، با بهترین کیفیت، یادگاری و عکس داشتهباشیم اما از سوی دیگر، بار سنگین سفر، میتواند برایمان مشکلساز باشد؛ اما با دانستن مبانی و اصول عکاسی با موبایل، میتوان علاوه بر ثبت خاطرات به بهترین کیفیت، سبک سفر کرد.
همچنین، دورهی آموزش عکاسی با گوشی، برای افرادی که توسعهی کسبوکارشان (بهویژه در فضای اینترنت) نیازمند عکاسی است نیز، مناسب بوده و میتواند کمک بزرگی در جهت کاهش هزینهها و افزایش تواناییهای محتوایی، به آنها کند.
بعد از فراگیری دورهی آموزش عکاسی مقدماتی با گوشی، هنرجو با اصول پایه و اولیهی عکاسی، بهصورت حرفهای آشنا شده و مفاهیمی چون نورپردازی، ترکیببندی، کادربندی برای آن آشکار میَشود.
آموزش عکاسی با موبایل، شما را با انواع لنزها و کیفیتهای تصویر آشنا کرده و تعدادی از برنامه عکاسی حرفهای با موبایل را به شما معرفی و تا حدودی طرزکار آنها را نشان میدهد.
درنهایت، با گذراندن دورهی آموزش عکاسی با موبایل، میتوانید حرفهای و با کیفیت بالا، با موبایلتان عکاسی کرده و دیگر به دوربینهای گرانقیمت عکاسی حرفهای احتیاجی نداشتهباشید.
دورهی آموزش مقدماتی عکاسی با گوشی، بر اساس تجربیات شخصی مدرس در عکاسی بوده و حاصل تجمع منابع پراکنده در مورد ساختار دوربینهای موبایل و مقالات آموزش عکاسی و غیره، است. تا امروز، هیچ منبع جامعی در مورد عکاسی با موبایل وجود نداشته و میتوان این آموزش را اولین منبع منسجم شمرد.
شیوهی آموزش در دورهی عکاسی با موبایل، بهصورت بیان نکات کاربردی و پایهی عکاسی، به زبانی بسیار ساده و قابل فهم، برای کار با دوربین موبایل و همچنین کار با دوربین حرفهای است. زبان این آموزش، حتی برای اشخاصی که هیچگونه آشنایی قبلی با عکاسی ندارند نیز مناسب و قابل فهم خواهدبود.
وسیلهی مورد نیاز برای انجام تمرینات دورهی آموزش عکاسی با موبایل، تلفن همراه دارای دوربین است. پس اولین پیشنیاز برای این دوره، داشتن موبایل و توانایی کار با آن خواهدبود. برنامههای زیادی در حوزهی عکاسی حرفهای با موبایل ساخته شدهاند که مهمترین و کاربردیترین آنها میتوان به لایتایکس((LightX، پیکسارت((Picsart، اسنپسید((Spanseed و لایت روم (Lightroom) اشاره کرد.
هر یک از این نرمافزارها توانایی ادیت و ویرایش عکس، در موبایل را دارند و برای افزایش تواناییها و مهارت عکاسی با موبایل لازماند. پس توصیه میشود برای تکمیل آموزش عکاسی گوشی، همزمان و یا پس از گذراندن دوره، با نرمافزارهای عکاسی با موبایل آشنا شده و طرز کار آنها را فرابگیرید.
امیدواریم با در اختیارتان قراردادن این دورهی آموزشی، در مسیر رسیدن به علایق و شکوفایی استعدادهای شما سهم کوچکی داشته و توانستهباشیم در زمانی کوتاه، بهترین و مفیدترین آموزش را در حوزهی عکاسی با دوربین به شما دادهباشیم.
سرکار خانم لعیا صفایی سالهاست در زمینهی عکاسی و بهطور تخصصی در رسته عکاسی پرتره، عکاسی محصول و عکاسی صنعتی فعالیت میکنند. خانم لعیا صفایی عضو اتحادیهی عکاسان تهران و مدیر و صاحب امتیاز آتلیه فیلم و عکس امروز هستند.
ایشان در رشتهی کارشناسی گرافیک تحصیل کردهاند و موفق به دریافت مدرک مدیریت فروش، بازاریابی و تبلیغات از دانشگاه تهران نیز شدهاند.
خانم لعیا صفایی یک دوره نیز، عنوان "طراح پوستر برگزیده نمایشگاه بینالمللی ایران مد" را از آن خود کردند.
در صورت قبولی در دوره، گواهی نامه رسمی پایان دوره توسط مکتبخونه به اسم شما صادر شده و در اختیار شما قرار می گیرد.
خدمات منتورینگ به معنای برخورداری دانشجو از راهنما یا پشتیبان علمی در طول گذراندن دوره میباشد. این خدمات شامل پاسخگویی به سوالات آموزشی(در قالب تیکتینگ)، تصحیح آزمون یا پروژه های دوره و ارائه باز خورد موثر به دانشجو میباشد.
این دوره طوری طراحی شده است که محتوای آموزشی دوره حول چند پروژه واقعی و کاربردی هستند تا یادگیری دانشجو در طول دوره به کاربردهای عملی تبدیل شود و به این ترتیب بالاترین سطح یادگیری را فراهم نمایند.
با قرار گرفتن تمرین ها و آزمون های مختلف در طول دوره، محیطی تعاملی فراهم شده است تا بهره گیری از محتوا و یادگیری بهتر و عمیق تر شود.
شما می توانید از طریق تالار گفتگو با دیگر دانشجویان دوره در ارتباط باشید، شبکه روابط حرفه ای خود را تقویت کنید یا سوالات مرتبط با دوره خود را از دیگر دانشجویان بپرسید.
در صورت قبولی در دوره، شما میتوانید با وارد کردن اطلاعات آن در بخش دورههای آموزشی رزومهساز «جاب ویژن»، تایید مهارت خود را در قالب اضافه شدن «مدال مهارت» به روزمه آنلاین خود دریافت نمایید. این مدال علاوه بر ایجاد تمایز در نمایش رزومه شما، باعث بالاتر قرار گرفتن آن در لیست انبوه رزومههای ارسالی به کارفرما شده و بدین ترتیب شانس شما را برای استخدام در سازمانهای موفق و پر متقاضی افزایش میدهد.
1. ساختار کلی دوربینها: به توضیح شمایل و ساختار کلی دوربینها، شامل دوربینهای عکاسی حرفهای و شکل کوچکشدهی آنها یعنی دوربین موبایل میپردازد. ساختار کلی دوربینها، چه در موبایل و چه در دوربینهای عکاسی یکسان بوده و آشنایی با این ساختار، برای درک زبانشان و فهمیدن بهتر مبانی عکاسی که در ادامه با آنها سروکار داریم، لازم خواهدبود.
2. نوردهی و مثلث نورسنجی: نور، عنصر اصلی در عکاسی است. یکی از مهمترین مفاهیمی که دانستن آن در عکاسی، چه با موبایل و چه با دوربین حرفهای، لازم و ضروری است، مثلث نورسنجی یا نوردهی خواهدبود. مثلث نورسنجی، به ما کمک میکند تا نور رو بیشتر درک کنیم. سه ضلع تشکیلدهندهی این مثلث، دیافراگم، سرعت شاتر وISO هستند. ISO در واقع میزان حساسیت دوربین شما به نور است.
3. تعریف سنسور و مگاپیکسل در دوربین: سنسورها در دوربین، وظیفهی ثبت نور را دارند که در نهایت به ثبت تصویر منجر میشود. اندازهی سنسورها، بر کیفیت عکس تاثیر بسیار بالایی دارد. مگاپیسل نیز، شاخص سنجش کیفیت یک دوربین بین عام مردم است. در این بخش به توضیح تخصصیتر این مفاهیم و تاثیر آنها بر کیفیت عکس میپردازیم و با انواع آنها آشنا میشویم.
4. تعریف انواع لنز: پایهی اصلی تعیین کیفیت عکس، در عکاسی با دوربین بر عهدهی لنز و تعداد عدسیهای آن است. دانستن انواع و تفاوت لنزها با یکدیگر، بر انتخاب دوربین مناسب و یا ماهیت عکاسی بسیار مهم است. در این فصل، مفصلا به توضیح انواع لنزها و تفاوت آنها با یکدیگر میپردازیم.
5. تنظیمات دستی در دوربین موبایل: دوربینهای موبایل در حالت عادی، برای عکاسیهای معمولی و در سطح مبتدی تنظیم شدهاند؛ اما بسیاری از آنها امکاناتی در خود دارند که، امکان عکسبرداری حرفهایتر و با کیفیت بهتر را در اختیار ما قرار میدهند. برای رسیدن به این امکانات حرفهای لازم است تا تنظیمات دوربینهای موبایل را بر اساس سلیقه و یا کارایی موردنظرمان تغییر داده و به حالت دلخواه خود نزدیک کنیم. در این بخش، به شما شیوهی انجام تنظیمات را نشانداده و تاثیر هر گزینه بر روی عکس را بررسی میکنیم.
6. معرفی اپلیکیشنهای دوربین برای سیستم عامل اندروید و آی او اس: نرمافزارهای بسیار مفید و کاربردیای در زمینهی عکاسی حرفهای با موبایل، برای ویرایش و ادیت عکسها ساخته شده که آشنایی با این برنامهها، در عکاسی با موبایل از اهمیت ویژهای برخوردار است. در این بخش، به معرفی چند مورد از پرکاربردترین این برنامهها پرداخته و نحوهی کار و تاثیر آنها بر روی عکس را باهم بررسی میکنیم.
7. آشنایی با مدهای مختلف عکاسی در دوربین موبایل: مدها یا حالتهای ویژهی عکاسی، در دوربینهای موبایل تنوع بسیار بیشتری نسبت به دوربینها دیگر دارند. مدها در خاص کردن و شخصیسازی تنظیمات یک عکس کاربرد داشته و دانستن طرز کار و کاربرد صحیح آنها در عکاسی، بخصوص در عکاسی با موبایل بسیار مهم است.
8. نورپردازی و آشنایی با انواع نور در فضای باز: همانطور که گفتهشد، عکاسی هنر ثبت نور است. پس نور مهمترین بخش هر عکس بوده و عضو جدانشدنی عکاسی بحساب میآید. هر عکاس، برای دستیابی به یک عکس با کیفیت و حرفهای، نیاز دارد تا نورپردازی مناسبی انجام داده و از عنصر نور به نفع خود استفاده کند. برای این کار، لازم است به خوبی نور را بشناسد. کیفیت و میزان نور در فضای باز و محیط بسته متفاوت بوده و دانستن جنس این تفاوت، بسیار ضروری خواهد بود. در این بخش، به معرفی انواع نور در فضای باز پرداخته و نورپردازی مناسب را به شما نشان میدهیم.
9. اصول نورپردازی عکاسی پرتره در فضای داخلی و آموزش الگوهای اصلی نورپردازی استودیویی: پس از معرفی و آشنایی با عنصر نور و شکل صحیح نورپردازی در فضای باز، نوبت به آشنایی با نورپردازی در فضای بسته یا داخلی میرسد. نورپردازی با نور مصنوعی و یا استودیویی، متفاوت از نورپردازی در فضای باز بوده و لازم است تا اصول مخصوص آن را فراگرفته و با الگوهای این نوع نورپردازی آشنا شوید. در این بخش به معرفی و توضیح اصول نورپردازی در فضای داخلی برای عکاسی پرداخته و الگوها و شیوههای نورپردازی استودیویی را با یکدیگر بررسی میکنیم.
10. عکاسی از اشیا و محصولات در فضای داخلی: فضای داخلی و یا فضایی که از نورپردازی کمتر و مصنوعی برخوردار است، شیوهی عکاسی متفاوتی نسبت به فضای آزاد میطلبد. برای اینکه بتوانیم در محیط بسته نیز، عکسهای باکیفیتی داشته باشیم، لازم است تا تغییراتی بر روی تنظیمات دوربین خود داده و زاویه و شکل عکسبرداری خود را تغییر دهیم. در این بخش، حالت مناسب و صحیح عکاسی از اشیا در فضای داخلی را به شما نشان میدهیم.
11. کادربندی و ترکیببندی در عکاسی: و در آخر به توضیح کادری مناسب برای عکاسی و ترکیببندی به شیوهی حرفهای میرسیم. ترکیببندی در عکاسی، به معنای برقراری تعادل بین تمامی عناصر یک عکس، برای قرار گیری در یک قاب است. این موضوع در مورد رنگها و بافتها نیز صدق می کند؛ دانستن این نکته میتواند یک عکس معمولی را به عکسی حرفهای تبدیل نماید. در آخرین فصل از این دوره، به بیان قوانین و اصول اولیهی هریک از این دو مفهوم پرداخته و تاثیرات هریک بر روی یک عکس را، بطور عینی نشان میدهیم.