مهاجر پذیرترین کشور های دنیا کدام اند؟
مهاجرت چیست؟
واژه ی مهاجرت معمولاً به جابه جایی های طولانی مدت و بین المللی اطلاق می شود که شامل افراد گردشگر و بازدیدکننده ی موقت نمی شود؛مهاجرت های فصلی و کاری نیز به عنوان یک زیر مجموعه از مهاجرت به حساب می آید.
افراد عموما برای ساخت زندگی ای بهتر و فرار از مشکلات موجود در زندگی،جامعه و .. تصمیم به مهاجرت می گیرند،که این مهاجرت ها دلایل گوناگونی از جمله دور شدن از شرایطی نامناسب مثل آزادی،جنگ ،بیکاری، فقر،بیماری،عوامل سیاسی و یاموارد دیگر دارد.گاهی نیز فرد در کشور خودش مشکل خاصی ندارد اما شرایط کشور مقصد مثل امکانات رفاهی یا آموزشی بهتر است و او برای ساخت یک زندگی بهتر با کیفیت بالاتر تصمیم بر مهاجرت می گیرد.
[box type=”note” align=”” class=”” width=””]ویدئو پیشنهادی: آموزش فوت و فن های اپلای[/box]
بررسی ها و آمار نشان داده که بر خلاف تصور بیشتر مردم که مهاجرت همیشه به ضرر کشور مبدأ است،مهاجرت می تواند هم به نفع کشور مبدأ و هم به نفع کشور مقصد مهاجرپذیر باشد برای مثال کشوری که با کمبود نیروی کار مواجه است می تواند نیروی کارش را از کشور هایی که نیروی کار مازاد دارند تأمین کند،بدیهی است در اینجا هر دو کشور منفعت میبرند.
آمریکا که مهاجر پذیر ترین کشور دنیا شناخته می شود،سهم زیادی از اقتصادش وابسته به مهاجرت افراد از مبدأ های گوناگون به مقصد این شرکت است،در این صورت هم امریکا از طریق این مهاجران درآمد کسب می کند و هم افراد در سراسر دنیا میتوانند در این کشور سرمایه گذاری و اشتغال زایی کنند.
مهاجرت ها انواع مختلفی دارند که از نظر زمان،مسافت،هدف و … با یکدیگر متفاوتند،در اینجا به توضیح انواع مهاجرت می پردازیم.
انواع مهاجرت ها:
- مهاجرت های خارجی : این مهاجرت همانطور که از نامش مشخص است بین کشور های مختلف انجام می پذیرد برخی از مهاجرت های خارجی برای کسب ثروت یا دستمزد و رفاه بیشتر صورت می گیرد.که به این دسته،مهاجرت های اختیاری نیز می گویند،زیرا فرد در صورت زندگی در کشور خودش هم مشکلی نداشته و در رفاه بوده است و با هدف ارتقای سطح زندگی اش و به خواسته ی خودش مهاجرت کرده است.
- مهاجرت به شکل پناهندگی:پناهندگی نوعی دیگر از مهاجرت خارجی محسوب می شود که به دلیل مشکلات موجود در کشور مبدأ صورت می گیرد و افراد مجبور به مهاجرت و نقل مکان می شوند.
- مهاجرت های داخلی: مهاجرت هایی که بین نواحی مختلف یک کشور صورت می گیرد و خود به دو نوع تقسیم می شود:
- مهاجرت های فصلی: مثل جابجایی کارگر های میوه چینی در فصل رسیدن میوه ها،این افراد برای امرار معاش و کسب درآمد در فصلی که میوه ها به ثمر می رسند به آن شهر سفر می کنند و مدتی را تا پایان کار در آنجا مستقر هستند.
- مهاجرت های روزانه: حرکت روزانه مردم از شهری به شهر دیگر برای انجام برخی امور،همه ی ما می دانیم گاهی اموری پیش می آید که فرد باید برای انجام آن از شهری به شهر دیگر در کشور خودش سفر کند.
مشکلات مهاجرت کردن
- با مهاجرت افراد چیزهایی را به دست می آورند و در مقابل داشته هایی را نیز از دست می دهند و این ها با یکدیگر برابر هستند و به نسبت هرچه دست آورد ها بیشتر باشد بالطبع از دست داده ها نیز بیشتر خواهد بود،به این ترتیب هرچه شخص کوچکتر باشد مسلم است که چیزهایی که از دست می دهد هم کمتر است.
- همچنین با بالا رفتن سن قدرت یادگیری نیز پایین می آید و مهاجرت در سن بالا هم عواقب بیشتری خواهد داشت مثلا با افزایش سن اعتماد به نفس و جرأت افراد نیز برای انجام بیشترکارها کم تر می شود و در نتیجه میزان انعطاف پذیری و به دنبال آن دایره ی ارتباطات شخص هم کوچکتر می شود.
مهاجر پذیر ترین کشور های جهان
بی شک کشور هایی که در آن ها میزان رفاه،امنیت،موقعیت جغرافیایی،آب و هوا ،فرصت شغلی و آرامش بالا باشد درخواست بیشتری از سمت اتباع خارجی برای مهاجرت به آن کشور ها خواهند داشت،بر اساس آمار و تحقیقات بر روی مهاجرت افراد در دنیا مشخص شد کانادا و استرالیا مهاجر پذیر ترین کشور های جهان هستند و بعد از آن ها به ترتیب کشور های دیگر قرار دارند،که در ادانه بهترین آنها را هم به همران کانادا و استرالیا برای شناخت بیشتر معرفی می کنیم.
بهترین کشور های دنیا برای مهاجرت
در اینجا به 11 کشور از بهترین کشور های دنیا برای مهاجرت به همراه توضیح مختصری اشاره می کنیم:
- کانادا:کانادا در رتبه ی سوم در نظر سنجی های HSBC و در جایگاه دوم برای جوامع پذیرا قرار دارد،دومین کشور بزرگ جهان است که جمعیت کمی نسبت به وسعتش دارد،با مردمانی مهربان و خوش برخورد.
- سوئیس:کشوری دارای بی نظیر ترین مناظر طبیعی که در نظر سنجی های HSBC از نظر ثبات سیاسی و اقتصادی و درآمد رتبه ی بالایی دریافت کرده است.
- اسپانیا:کشوری با خورشید طلایی و رویایی با آب و هوایی بکر و دلچسب،یکی از بهترین کشور ها برای افراد بازنشسته ای که در اوقات بازنشستگی فقط می خواهند لحظه هایی طلایی را سپری کنند،در این کشور بر اساس نظر سنجی Time out ساکنان مادرید کمترین استرس را در بین مردمان جهان دارند،همچنین طبق نظر سنجی HSBC اسپانیا اولین رتبه در میزان کیفیت زندگی و سلامت روحی و جسمی و رتبه ی سوم برای تعادل میان میزان درآمد و میزان هزینه های زندگی را دارد.
- سنگاپور:کشوری جوان و کوچک که به عنوان قطب تجارت جهانی شناخته می شود و کشوری مناسب برای تجارت است.
- فنلاند:تجمعی از خوشحال ترین و خوشبخت ترین مردم جهان،فنلاند در سال 2020 در ردهبندی بهزیستی ذهنی قرار گرفت،این کشور فرهنگی جمع گرایانه دارد که در آن برابری با تولید ناخالص داخلیشان در اولویت قرار دارد،بنابراین کشوری امن و آرام برای یک زندگی شاد است.
- نیوزلند:این کشور در نظر سنجی HSBC در رتبه ی سوم از لحاظ رفاه جسمی و روحی افراد قرار دارد،کشوری است دارای فرهنگ قابل ترقی با مناظر زیبا.
- استرالیا:هفتمین کشور مناسب برای مهاجرت که طبق نظر سنجی HSBC دومین رتبه را در زمینه ی سلامت جسمی و روحی و سومین رتبه را برای کیفیت بالای زندگی کسب کرده است،برای افرادی که هزینه های پایین زندگی از قبیل مسکن و خوراک و پوشاک برایشان مهم است،استرالیا مکان مناسبی برای زندگی می باشد.
- ویتنام:در نظر سنجی HSBC ویتنام ردیف سوم مهاجرانی را از آن خود کرده است که به دنبال پیشرفت و توسعه ی حرفه ای هستند،در این کشور با توجه به هزینه های پایین زندگی میزان درآمد نسبتا بالا است و همچنین ویتنام پنجمین کشور از نظر رتبه بندی شادی فردی انتخاب شده است،که ممکن است به دلیل فرهنگ خوش آب و رنگ و مهیج این کشور باشد.
- مهاجرت به آلمان:آلماندارای یکی از بزرگترین اقتصادهای دنیا است، این کشور برای بیشتر مهاجران به عنوان سرزمین فرصتها شناخته میشود،جمعیت آلمان رو به پیری می روند و قشر جوان در این کشور بسیار کم است به همین دلیل یکی از کشور هایی است که برای جوانان محل مناسبی است،همچنین نظرسنجیها نشان میدهند که جمعیت جوان آلمانی نسبت به جمعیت مهاجر دیدگاه خوبی دارند و این خود یک نقطه ی عطف است.
- مهاجرت به دانمارک:از کشور های شمالی که به دلیل داشتن خدمات خوب و امنیت اجتماعی بالا در لیست 10 کشوری است که بهترین کشور ها برای مهاجرت شناخته شده اند. بیشترین مهاجران این کشور از کشور هایی مثل آلمان،لهستان و ترکیه بوده اند.
- مهاجرت به لوکزامبورگ:لوکزامبورگ کشوریست کوچک که موقعیت جغرافیایی (محصور در خشکی )مخصوص به خود را دارد و از استاندارد های زیادی برای زندگی برخوردار است .این کشور دومین کشور ثروتمند دنیا بعد از قطر می باشد و توان اقتصادی بالا و پایداری اقتصادی اش در کنار زیبایی بی نظیرش مهمترین عوامل برای جذب مهاجران زیاد هستند.