مهارت های مالی: هر مدیری باید بداند
مهارت های مالی لازم برای یک مدیر
در این مقاله به ۶ مورد مهم از مهارت های مدیر مالی می پردازیم: هر مدیری باید بداند، میپردازیم. مدیران روزانه تصمیمات مهمی را اتخاذ می کنند که می تواند بر عملکرد مالی یک شرکت تأثیر بگذارد. تصمیمات مالی میتواند به سادگی نوشتن یک فاکتور یا میتواند درباره طراحی استراتژی مناسب برای افزایش سرمایه باشد.
در هر صورت نقش مدیر در اتخاذ تصمیمات مالی بسیار اهمیت دارد. مهارت های مالی خاصی وجود دارد که باید هر مدیری برای جلوگیری از اتخاذ تصمیمات مالی ضعیف و یا اتلاف منابع، آنها را کسب کند.
مدیریت بودجه
بر فرض مثال اگر میخواهید برنامهریزی مناسبی بر بودجه پروژهای از کسبوکارتان داشته باشید، ابتدا باید برآوردی از هزینه پروژهای را که میخواهید راهاندازی کنید داشته باشید. بودجه شما درواقع میزان درک شما از منابع، زمان، افراد و ابزار موردنیاز شماست.
شما همیشه میتوانید این وظیفه را به بخش مالی ارجاع دهید، اما از آنجا که ممکن است آنها به خوبی شما از جزئیات مطلع نباشند، بهتر است خودتان مدیریت بودجه پروژه را برعهده بگیرید. به خاطر داشته باشید که نوع بودجهیندی شما همیشه باید با برنامهها و اهداف استراتژیک کسبوکارتان هماهنگ باشد تا تداخلی به هزینههای دیگر وارد نکند.
بودجهها معمولا غیرقابل پیشبینی هستند و ممکن است درست جایی که فکرش را نمیکنید، مسئلهای پیش بیاید که مجبور باشید بودجهای را در نظر بگیرید.
برای همین همیشه اتفاقات غیرمنتظره و حتی موارد تاخیری را در برنامه خود جای دهید تا بتوانید بودجه درستی را برای آن مدیریت کنید.
آشنایی با صورتهای مالی
به عنوان یک مدیر، شما باید با صورتهای مالی اساسی آشنا باشید. صورتهای مالی شامل ترازنامهها، صورتهای درآمدی، نقدینگی و صورت سود و زیان انباشته هستند. درک این صورتهای مالی اساسی به شما این امکان را میدهد تا با بخشهای مالی و حسابداری شرکت خود ارتباط مستقیمی برقرار کنید.
این صورتهای مالی معمولا توسط سرمایه گذاران، بستانکاران و تصمیم گیرندگان خارجی استفاده میشود. داشتن توانایی خواندن این صورتهای مالی و جمعآوری اطلاعات مالی از مهارت های اساسی مالی برای هر مدیر است.
فواید این مهارت نامحدود است. این مهارتها کمک میکند تا سلامت مالی شرکت خود را حفظ کنید. همچنین به شما کمک میکند تا ضمن آمادهسازی برای پروژههای جدید، رقبای یا مشتریان بالقوه خود را ارزیابی کنید.
اگر میخواهید کسبوکار شما سرمایهگذاری انجام دهد، صورتهای مالی میتوانند تصویر خوبی از توانمندیهای شرکت شما ارائه دهند. این یک مهارت است که میتواند بیشتر از هر چیز دیگری در موفقیت شما مؤثر باشد.
محاسبه بازده سرمایهگذاری
قبل از تصمیمگیری برای شروع یک پروژه، باید امکانپذیری پروژه را اندازهگیری کنید. از آنجا که قصد سرمایهگذاری در این پروژه را دارید، باید بدانید که چقدر میخواهید از این سرمایه گذاری نیز بازدهی داشته باشید.
سوال مهم این است، چگونه میتوانید بگویید که آیا این امر از نظر مالی امکان پذیر است یا نه؟ شما باید ارزش خالص فعلی آن را محاسبه کنید.(NPV)
یک پروژه تفاوت بین ارزش فعلی جریانهای نقدی ورودی و خروجی هستند. NPV عنوان بخشی از فرایند بودجهبندی شما، به منظورو تحلیل سودآوری یک پروژه خاص استفاده می شود.
مدیران باید باید چگونگی تأثیرگذاری پروژه بر روی مواردی مانند ترازنامه و صورتهای درآمد و تأثیرات بر عملکرد مالی سایت یا شرکت را در صورت تحقق اهداف مالی پروژه مشخص کنند.
تحلیل واریانس
به منظور حفظ و کنترل یک کسبوکار، از یک تحلیل واریانس برای بررسی تفاوت بین وضعیت حقیقی و برنامهریزی شده استفاده می شود.به عنوان مثال، اگر بودجه فروش شما ۲۰،۰۰۰ دلار و فروش واقعی ۱۰،۰۰۰ دلار باشد، تحلیل واریانس اختلاف ۱۰،۰۰۰ دلار را نشان می دهد.
به عنوان یک مدیر تحلیل واریانس به شما اجازه میدهد تا درک کنید که چرا نوسانات در کسبوکارتان رخ میدهد. برخی از نمونه های واریانس معمولاً شامل واریانس قیمت فروش، نرخ کار و متغیرهای قیمت خرید است.
به عنوان یک مدیر، شما باید این واریانسها را در مقابل بودجه خود تحلیل کنید. شما باید بتوانید به سؤالاتی از این قبیل پاسخ دهید: آیا امکان دارد این واریانس مجددا برای روزهای مابقی سال هم رخ دهد؟ آیا این واریانس باید در پیشبینی مالی سال لحاظ شود؟
مبنای نقدی و تعهدی
برای ثبت معاملات دو روش وجود دارد: حسابداری نقدی و حسابداری تعهدی. بیشتر شرکتهای متوسط و بزرگ از حسابداری تعهدی استفاده میکنند، بنابراین میزان اهمیت این موضوع برای شما به عنوان یک مدیر مهم است.
چه زمانی سود فروش را دریافت میکنید؟ آیا سفارش خرید تراکنش حسابداری ایجاد میکند؟ درک تفاوت بین این دو روش حسابداری برای مدیریت جریان نقدینگی، میزان هزینهها، تعهدات مربوط به فروشندگان و میزان دریافتی از مشتری، بسیار مهم است.
پیشبینی درست وضعیت مالی
امور مالی معمولا به آیندهنگری درستی نیاز دارد. به منظور تعیین ارزش فعلی پروژهها و داراییها، باید تغییرات ارزش این پروژه و داراییها در ماهها و سالهای بعدی بررسی شوند.
اگر قصد تصمیمگیری در مورد مشاغلی را دارید که در درازمدت برای شرکت شما سودآور خواهد بود، باید بدانید که چگونه از دادهها و فرضیات موجود برای پیشبینی نتایج مالی آینده استفاده کنید.
با تحلیل و پیش بینی درست، میتوانید مزایا و معایب یک پروژه را با استفاده از معیارهای موجود درآمدی و سایر فاکتورها، از جمله مالیات و استهلاک، برای محاسبه آنچه ممکن است در آینده ارزش داشته باشد، اندازهگیری کنید.
هنگامی که ارزش فعلی پروژه از جریان نقدینگی آینده را بدانید، میتوانید آن را در برابر سرمایهگذاری اولیه شرکت خود مقایسه کنید و تعیین کنید که آیا این یک اقدام شایسته است.
این فعالیت با تخفیف جریانهای نقدی میتواند نگاهی عمیق به چگونگی تخصیص شرکت شما برای منابع خود فراهم کند و این امکان را برای شما فراهم میکند تا در تصمیمات روزانهای که اتخاذ میکنید استراتژیکتر عمل کنید.
مهارت های مالی بخشی جداییناپذیر از ابزار مهمی است که هر مدیر باید داشته باشد. مدیران باید پیامدهای مالی تصمیمات خود و نحوه استفاده از اطلاعات مالی را برای بهبود عملکرد کسبوکار خود درنظر بگیرند.
سازمانها و رسانههای مرتبط با آموزش و توسعه مهارتهای رهبری باید اطمینان حاصل كنند كه آموزش مهارت های مالی اساسی در اولویت برنامههای آنها برای مدیران باشد.
زیرا فراگیری این مهارت از اصول اولیه و مهم برای هر مدیری است که قصد دارد مدیریت درست و موثری بر افراد تیم و در نهایت کسبوکار خود را داشته باشد.
قطعا مهارت های مختلفی در حوزه مالی و سرمایهگذاری است؛ اما این ۴ مورد از مهمترین و کلیدیترین مهارتهایی است که فراگیری و استفاده ازآن برای پیادهسازی اهداف کسبوکار حائز اهمیت است.
ممنون از مطالب مفیدی که توی بلاگ ارائه میشه
سلام وقتتون بخیر
سپاسگزاریم بابت توجه و همراهی شما دوست عزیز
سلام
واقعا بهره بردم فقط ایکاش در خصوص نحوه بدست آوردن یا فرمول آنها نیز توصیحاتی داده میشد و نیز حواب آن دو سوال که بعد از بخث واذیانس آمده بود بصورت خلاصه مطرح میشد.
موفق باشید
سلام وقت شما بخیر
نظر شما برای نویسنده ارسال می شود