چگونه با لینکدین کار کنیم؟
چگونه با لینکدین کار کنیم ؟ شاید به این نتیجه رسیده باشید که با وجود فیسبوک، توئیتر، یوتیوب، اینستاگرام، پینترست و … دیگر نیازی به یک شبکه اجتماعی جدید نیست و یک شخص نمیتواند در طول روز تمام این شبکههای اجتماعی را چک کرده و در آنها فعالیت مستمر داشته باشد.
اما چه میشود که یک شبکه اجتماعی مانند لینکدین تا این اندازه اهمیت پیدا میکند و تا اندازهای پرطرفدار میشود که فیسبوک برای خریدش اقدام میکند؟
در این مقاله پس از شرح کوتاهی از دلایل اهمیت شبکه اجتماعی لینکدین به آموزش استفاده از لینکدین خواهیم پرداخت، چرا که در دنیای امروز که همهچیز با سرعت غیر قابل باوری در حال رشد است، آموزش کار با لینکدین برای تمامی افراد فعال در حوزه کسب و کار امری ضروری است.
احتمالا اگر فردی فعال در حوزه کسب و کار و یا آکادمیک هستید، واژهی شبکهسازی و یا شبکهسازی تجاری به گوشتان خورده و از اهمیت آن مطلع هستید. شبکهسازی و داشتن شبکهای قدرتمند از افراد پر نفوذ، به افراد مختلف کمک میکند تا اهدافشان را راحتتر دنبال کنند و رسیدن به این اهداف را تسهیل میکند.
مثلا اگر شما قصد داشته باشید تا برای کسب و کار خود نیروی توانمند استخدام کنید، اگر از کسانی که میشناسید برای استخدام نیروی مد نظرتان پرس و جو کنید، احتمالا رزومههای خیلی خوبی دریافت خواهید کرد و همچنین مهر اعتماد افرادی که به آنها اطمینان دارید نیز پای این رزومهها نشسته است.
در صورتی که با دادن آگهی در سایتهای کاریابی، ممکن است آنطور که باید و شاید رزومههای خوبی دریافت نکنید و حتی اگر رزومههای خوبی نیز برایتان ارسال شود و با افراد توانمندی مصاحبه کنید، اعتماد به آنها برایتان سختتر از اعتماد به کسی خواهد بود که توسط معتمد شما معرفی شده است.
این رابطه قضیه عکس نیز دارد و اگر شما با افراد پر نفوذی آشنا باشید، احتمالا هنگام تعویض کار، موقعیتهای شغلی بهتری به شما پیشنهاد خواهد شد.
چرا کار با لینکدین اهمیت دارد؟
لینکدین فضایی است برای تبادل نظر و افکار بین فعالین حوزه کسب و کار و همچنین انتقال تجربه بین این اشخاص. در لینکدین برای هر شخصی این امکان فراهم است تا با کارکنان هر شرکت در هر جای دنیا ارتباط بگیرد و همچنین رزومهی شخصی این افراد را بررسی کند.
فعالین حوزه کسب و کار قطعا بر این مسئله صحه میگذارند که آشنا بودن با اشخاص مختلف و در پوزیشنهای شغلی متنوع در کسب وکارها و استارتاپها میتواند برای هر فرد کمک بزرگی باشد.
شما میتوانید هنگام جابجایی نیروها از این افراد کمک بگیرید، تجربیات خود را با یکدیگر به اشتراک بگذارید و هنگامی که مشکلی پیش بیاید برای رفع آن به متخصصان دیگر کسب و کارها رجوع کنید.
میتوان گفت که لینکدین بزرگترین سایت کاریابی دنیا نیز هست، چرا که تمام اشخاص فعال در لینکدین، پروفایل خود را تکمیل میکنند و اگر به دنبال شغلی جدید بگردند میتوانند بقیه افراد را مطلع سازند.
همچنین از آنجاییکه مدیران منابع انسانی شرکتهای مختلف بعضا فعالیت بالایی در لینکدین دارند، میتوانید با به اشتراک گذاری رزومهی خود و یا دوستانتان به راحتی شغل مورد نظرتان را پیدا کنید.
آموزش روش کار با لینکدین
برای کار با لینکدین ابتدا باید در این سایت اکانت ایجاد کنید. پس از ایجاد اکانت در سایت لینکدین مراحلی لاز است طی شود که در ادامه به آنخواهیم پرداخت:
۱) تکمیل پروفایل:
شاید مهمترین چیز در لینکدین پروفایل شما باشد که به منزلهی رزومهی هر فرد شناخته میشود. در این قسمت شما باید موارد مختلفی را تکمیل کنید. سوابق کاری، سوابق تحصیلی، جزئیات کارهایی که انجام دادهاید، پروژههای شخصی و تحصیلی و … همه از مواردی هستند که لازم است در پروفایل هر فرد آورده شوند.
۲) مهارتهای فردی:
در این قسمت هر فرد تواناییها و تخصصهای مختلفی را که بر آنها مسلط است میتواند وارد کند. بقیه افراد نیز این امکان را دارند تا مهر تاییدی بر تواناییهای شما بزنند و همچنین شما نیز این امکان را دارید.
در لینکدین به این کار endorse گفته میشود. بر فرض مثال شما برنامهنویسی هستید که به زبانهای برنامهنویسی پایتون و جاوا تسلط دارید و این مهارتها را نیز در پروفایل خود آوردهاید.
تمام کسانی که پروفایل شما را میبینند، این امکان را دارند تا هر کدام از مهارتهایی را که شما به عنوان تخصص خود نوشتهاید endorse کنند. این قابلیت یکی از بزرگترین مزیتهای لینکدین است.
در بحث شبکهسازی تجاری گفته شد که اگر یکی از آشنایانتان برنامهنویسی را به شما معرفی کند و به شما بگوید که این فرد در زبان برنامهنویسی پایتون متخصص است، شما راحتتر از حالت عادی اعتماد خواهید کرد. قابلیت endorse در linekdin نیز همین کاربرد را دارد و شما میتوانید کسانی که مهارتهای فردی که در حال دیدن پروفایلش هستید را endorse کردهاند، ببینید و اگر افرادی که مهر تاییدشان پای مهارتهای آن فرد است مورد اعتماد شما باشند، شما راحتتر قانع خواهید شد که این فرد در آن تخصص خبره است.
لینکدین امکان جالب دیگری را نیز برای راستیآزمایی افراد در رابطه با مهارتهایشان فراهم کرده است. اگر کسی تصور کند که در مهارتی تخصص دارد، میتواند در آزمونهای لینکدین نیز شرکت کند و اگر با سربلندی از این آزمون بیرون بیاید، لینکدین به عنوان مهر تایید خودش کنار مهارت آن شخص، نشانی را به مدت یک سال قرار میدهد. در واقع با این شیوه linkedin نیز شما را تایید میکند که آن مهارت خاص را دارید.
۳) تاییدنامه دیگران:
لینکدین این امکان را میدهد تا افرادی که شما را میشناسند، با شما کار کردهاند و یا مدیرتان بودهاند. متنی را در مورد شما بنویسند که در واقع به عنوان recommendation به کار میرود و افرادی که قصد دارند با شما کار کنند با دیدن این تاییدنامهها ممکن است نظرشان در رابطه با کار با شما جلب شود.
آموزش نحوه استفاده از لینکدین
برای استفاده از لینکدین، پس از تکمیل پروفایل میتوانید با آدمهای مختلف کانکت شوید. نظراتتان را در قالب پست و یا مقاله به اشتراک بگذارید و از نظرات دیگران مطلع شوید.
میتوانید افرادی را که میشناسید و در گذشته میشناختید با استفاده از سرچ لینکدین پیدا کنید و اگر تمایل داشتید با هر شخصی به صورت خصوصی چت کنید. البته این امکانات همه در نسخه رایگان لینکدین هستند و اگر تمایل داشته باشید میتوانید از نسخه پولی linkedin هم استفاده کنید که قابلیتهای بیشتریدر اختیار شما قرار میدهد.
قابلیتهایی مثل جست و جوی هدفمند افراد و یا مشاهده اکانت تمام افرادی که پروفایل شما را مشاهده کردهاند.
شما در لینکدین این امکان را نیز دارید که از ویدیوهای آموزشی موجود در لینکدین استفاده کنید و مباحث مختلف را یاد بگیرید. در گذشته سایتی با نام لیندا وجود داشت که همانند سایت مکتبخونه برای آموزش آنلاین طراحی شده بود.
linkedin با خریداری این سایت، بخش آموزشی وبسایت خود را نیز فعال کرد که البته اکثر محتواهای آن رایگان نیستند و باید خریداری شوند.
بایدها و نبادها در استفاده از linkedin
یکی از بزرگترین مشکلاتی که در لینکدین وجود دارد این است که خیلی از افراد، آن را به چشم یک شبکه اجتماعی مختص کسب و کار نمیبینند و فقط به چشم یک شبکهی اجتماعی میبینند.
از آنجایی که لینکدین مختص کسب و کار است، از کاربران آن نیز انتظار میرود تا به این شبکهی اجتماعی به صورت حرفهای نگاه کنند و از انتشار مطالب نامربوط و نامرتبط پرهیز کنند.
همچنین از آنجایی که linkedin با هدف شبکهسازی طراحی شده است، پیشنهاد میشود تا از تلاش برای دوستیابی در لینکدین به شدت پرهیز شود.