روش هایی برای بهبود عملکرد در محل کار
کارهای زیادی هستند که میتوانید برای بهبود عملکرد خود در محل کار انجام دهید، کارهایی که بیشتر افراد شاید اهمیت کافی برایشان قائل نباشند اما در زندگی حرفهای و شغلی شما بسیار موثر هستند. میزان موفقیت شما در محل کار تا حد زیادی وابسته به نوع نگرش و باورهای شما و نحوه گذراندن وقتتان تعیین میشود. در اینجا 9 روش آسان برای بهبود عملکرد شما در محل کارتان وجود دارد که شاید هرگز به ذهنتان خطور نکرده باشد.
طی این 9 روش محل کارتان را به محلی برای توسعه فردی و بهبود عملکرد حرفهای خود تبدیل کنید!
1) یاد بگیرید که چگونه اولویتهای خود را مدیریت کنید
اول از همه برای شروع بهبودبخشی عملکردتان، این نکته را فراموش نکنید که قبل از شروع هرکاری اولویتهای خود را تعیین کنید و در هنگام مواجهه با بسیاری از کارهای روزانه، موارد مرتبط را از نامرتبطها جدا کنید. شما همچنین باید خود را برای لحظات حساس و اضطراری آماده کنید، زمانی که زمان محدودی دارید باید سرعت عمل خود را بالا ببرید.
بسیاری از مدیران این حقیقت را تأیید کردهاند که آنها برای شخصی که میتواند اولویتها را تفکیک داده و با سرعت خوبی کارها را به اتمام برساند، ارزش خاصی قائلند.
سرعت و پایبندی به اصول کاری برای به اتمام رساندن هر کاری که به افراد محول میشوند، از ارزشمندترین ویژگیهای هر فرد شاغلی است.
این بدان معناست که کارفرمای شما میتواند با آسودگی خاطر کارها را به شما بسپارد و مطمئن باشد که شما به خوبی از پس آنها برمیایید؛ با ایجاد اطمینان و اعتماد آینده شغلی خود را تضمین میکنید و کارفرمای شما هم با ترفیع و افزایش حقوق نتایج مدیریت درست شما را نشان میدهد.
2) برای داشتن عملکرد بهتر، نگرش ذهنی مثبت در خود ایجاد کنید.
راه دیگری که می توانید عملکرد خود را در محل کار بهبود بخشید، ایجاد نگرش ذهنی مثبت است. افراد به صورت معمول دوست دارند در اطراف کارمندانی باشند که ذهنیت و تفکر مثبتی به بیشتر امور دارند. مطمئن باشید اگه شما بر این خصیصه اخلاقی خود کار کنید، طولی نمیکشد که همه افراد به سرعت متوجه نگرش مثبت، نشاط و خوشبینی پایدار شما میشوند.
وقتی تلاش میکنید دوستی و صمیمیت را نسبت به افراد و همکارانتان افزایش دهید، آنها نیز نهایت تلاششان را میکنند تا فرصتهای جدیدی را در اختیارتان قرار دهند و بدین صورت شما نیز از حسن نیت و نگرش مثبت اطرافیان خود نیز لذت میبرید.
3) مهارتهای خود را بهبود دهید و بر دانش خود بیفزایید.
با ارتقاء مداوم مهارتهای مرتبط با کار و حرفه خود، دورههایی را که میتوانید برای پیشرفت شغلتان کمک کند، گذرانده و در مورد این دوره ها با مدیر خود نیز صحبت کنید.
از او بخواهید در صورت امکان برای پیشرفت و یادگیری مهارتهای بیشتر، دوره و کلاسهایی را به شما معرفی کند یا بخشی از هزینه آن را پرداخت کند، در هرصورت به او اطلاع دهید که حتی اگر پرداخت هزینه های آن را نمیپذیرد، شما قصد جدی دارید تا این دورهها را بگذرانید.
از مدیر بخش خود بپرسید که چه کتاب و فایلهای صوتی را باید مطالعه کنید. به توصیهها و پیشنهادات او گوش دهید. سپس آنچه برداشت کردهاید را گزارش دهید و مدام به دنبال یادگیری باشید. شما شگفتزده خواهید شد که چقدر سریع این استراتژی شما را به سمت اشخاصی سوق میدهد که بیشترین کمک را به شما در هر مراحل توسعه شغلی شما کردهاند.
کارفرمایان بسیار تحت تاثیر افرادی قرار میگیرند که برای بالابردن ارزش و موقعیت خود در شرکت دائماً در تلاشند تا اطلاعات بیشتری کسب کنند. ارتقاء دانش و مهارت به عنوان بخشی مهم از زندگی شخصی و حرفهای شما می تواند در تسریع پیشرفت شغلیتان موثر باشد.
4) بر توسعه ویژگیهای شخصیتی خود کوشا باشید
85 درصد موفقیت شما در دنیای کسب و کار از شخصیت شما و توانایی شما در برقراری ارتباط موثر با دیگران نشات میگیرد.
این موضوع با میزان علاقه و احترام مردم به شما مشخص میشود. در طول این مسیر درجستجوی مستمر به دنبال راه هایی برای تقویت عزت نفس تان باشید، تا طرز فکر دیگران درباره خودتان را بهتر کنید.
معمولا افرادی که از جانب دیگران مورد قدردانی و احترام قرار میگیرند، در کارهای خود نیز عملکرد بهتری نشان میدهند. در کنار همکاران یا کارفرمای خود، گوش دادن همراه با احترام، توجه و علاقه را تمرین کنید.
هرچه صادقانه تر به افراد گوش سپارید، ببیشتر جذب شما میشوند و در نهایت بیشتر به شما اعتماد میکنند.
و متعاقبا بیشتر مایلند با شما همکاری کنند و مسئولیت پذیر باشند. همه رهبران شنونده های عالی ای هستند. اگر تاثیرگذاری خوبی بر اطرافیانتان داشته بشید، سوالات و مسائل چالشبرانگیزی مطرح کنید و سپس با دقت و مشتاقانه به جوابها گوش دهید.
5) متمرکز شوید و حواستان را پرت نکنید
موفقترین متخصصان جهان، حواس پرتی و عدم تمرکز حواس را به عنوان دشمن شماره یک میزان بهرهوری و پویایی افراد معرفی کرده اند.
در طی این مسیر شغلی، اهدافتان را در نظرتان بگیرید. هر وقت احساس میکنید برای چک کردن صفحه اینستاگرام خود یا تماشای کانالهای یوتیوب مورد علاقهتان وسوسه شدهاید و زمانتان را به هدر دادهاید، به یاد داشته باشید که هدف موردنظر شما در خطر است.
پیشرفتهای مداوم و پایدار بخشی از یک روند تکاملی میباشد و مسلما روندی کند را دنبال میکند؛ بنابراین در این مسیر ممکن است بارها حواس و تمرکز شما معطوف به مسائلی بشود که در پیشرفت شما نه تنها نقشی ندارد بلکه تهدیدکننده جدی هم محسوب میشود.
در هنگام کار، تا جایی که میتوانید شرایط و ابزارهایی که ممکن است حواس شما را پرت کند را از خود دور کنید. برای تاثیر بیشتر اهداف اصلی و دستاورهای دلخواهتان را در جایی یادداشت کنید که به طور مداوم مقابل چشمانتان باشد.
6) برای بهبود عملکرد در محل کار، همزمان چندکار را باهم انجام ندهید
اکثر مردم ادعا میکنند که میتوانند در یک زمان چند کار را به اتمام برسانند. برخلاف چیزی که فکر میکنند، نتیجه این شیوه پایین آمدن کیفیت کارهاست.
حتی اگر احساس کنید که انجام همزمان چند وظیفه به شما امکان میدهد کارهای بیشتری انجام دهید، بدانیدکه واقعیت دقیقا خلاف آن است.
هروقت لیستی از کارهایی داشتید که باید آنها را فوری انجام دهید، یک لحظه تامل کنید و تعیین کنید که کدام کار از اهمیت بیشتری برخوردار است سپس کاملا روی آن کار مهم تمرکز کنید. این استراتژی باعث میشود شما سریعتر کار کنید، استرس کمتری داشته باشید و کمتر دچار خطا و اشتباه بشوید.
7) هر روز چیز جدیدی بخوانید
سعی کنید هرروز یک مطلب مرتبط با حوزه شغلی و کاری خود بخوانید. مهم نیست به چه میزان و مقداری باشد، مهم اینست که پیوسته مداوم این کار را تکرار کنید و بعد از حدود یک ماه متوجه میشوید که چقدر اطلاعات خوب و کافی کسب کردهاید و این یعنی یک تغییر خوب و بزرگ!
تغییرات در همهجا و در تمام مدت در حال وقوع هستند. مطالعه کردن، بهترین روش برای یادگیری مهارتها ، ابزارها و فن آوریهای جدید است و به شما کمک میکند تا همیشه اطلاعات خود را به روز کنید تا نقش موثرتری در فضای کسب و کار ایفا کنید و در نهایت رقابت سالمتر و بهتری با همکاران و شریکان خود داشته باشید
8) برای بهبود عملکرد در محل کار جادوی ارتباط را جدی بگیرید
ارتباط برقرار کردن مانند خیابانی دو طرفه است. فرقی نمیکند که آیا شما مدیر هستید یا خیر، باید هدف اصلی را ایجاد یک کانال ارتباطی مداوم بین اعضای تیم خود قرار دهید.
عملکرد شغلی خود را بطور مکرر ارزیابی کنید و هر بار که قصد تصمیمگیری دارید، اهداف و مسئولیتهای خود را درنظر داشته باشید.
با همکاران خود صحبت کنید و به آنچه میگویند گوش دهید. برای دستیابی به نتایج بهتر، روشهای جدید و پیشرفته را پیدا کنید. اطمینان حاصل کنید که همه بدانند نظراتشان برای شما اهمیت دارد.
هرگز به خاطر عملکرد ضعیف تسلیم نشوید. همواره در تکاپو باشید و باور داشته باشید که همهچیز میتواند حداقل 1٪ بهتر از دیروز باشد.
9) زمانی را برای استراحت اختصاص دهید
اعتراف به اینکه به استراحت نیاز دارید، نشاندهنده ضعف و کمبود شما نیست؛ بلکه بدان معناست که شما از محدودیتهای خود آگاه هستید و به اندازه کافی به بلوغ فکری رسیدید که به راحتی این حقیقت را بپذیرید. نیازی نیست هرروز اوج تواناییهای شما باشد، هر وقت احساس میکنید به حدی رسیدهاید که نیاز به استراحت دارید، کار را کنار گذاشته و به روح و جسم خود احترام بگذارید.
میزان استرس و فشارهای کاری میتواند برای سلامت روحی شما بسیار مخرب باشد و در حالی است که بسیاری از افراد با اینکه میدانند تحت فشار بسیار زیادی قرار دارند باز هم به این روند ادامه میدهند.
در این صورت، سطح بهرهوری شما کاهش خواهد یافت و برای عملکرد ضعیفتان دچار استرس نیز خواهید شد. این چرخه نابودگری است که مطمئننا نمیخواهید به دام آن گرفتار شوید.
استراحت و تفریح مانند تمامی مواردهای گفته شده برای توسعه و بهبود شغلی شما بسیار اهمیت دارد. آخر هفتهها را با خانواده و دوستان به گردش بپردازید و برای گذراندن زمانهای اوغات و فراغت خود همیشه لیستی از تفریحات موردعلاقتان را تهیه کنید.
همیشه به یاد داشته باشید، حضور تعادل بین کار و زندگی شخصیتان از هرچیزی که فکرش را بکنید مهمتر است!