۸ روش کاربردی برای یادگیری گرامر انگلیسی

چرا گرامر انگلیسی مهم است؟
ممکن است بعضی افراد با اینکه سالها برای یادگرفتن گرامر انگلیسی تلاش کرده اند.یا با مواجهه با آن میترسند و یا کاملا از آن چشمپوشی میکنند. به هر حال شما لازم نیست چنین واکنش هایی از خود نشان دهید. برای اینکه گرامر انگلیسی را به آسانی یاد بگیرید کافی است که تلاشتان در راستای درستی باشد.
گرامر معمولا در شروع یادگیری زبان جدید سخت و چالشبرانگیز است. زبان های مختلف الگو های گرامری متفاوتی دارند. برای مثال مفاهیم قواعد زبان عربی و انگلیسی کاملا از هم متمایزاند و زمان میبرد تا به درکی از آن برسیم.
به هرحال موضوع مورد بحث این نیست. کسانی که به زبان مادری خود صحبت میکنند بدون اینکه گرامری به آنها آموزش داده شود بدون هیچ مشکلی آن را به کار میبرند.
مقاله پییشنهادی : آموزش زبان انگلیسی از پایه
با اینکه بدون رعایت نکات گرامری ممکن است منظورتان قابل فهم باشد، مشکل زمانی فرامیرسد که قرار است برای وبلاگ یا شبکه های اجتماعی مطلبی بنویسید و یا اینکه بخواهید مقالهی دانشگاهی خود را به زبان دیگری بنویسید. ممکن است محتوای مقتالهتان خارقالعاده باشد ولی بخاطر گرامر انگلیسی ضعیفتان نتوانید مطلب خود را آنطور که باید نشان دهید.
شاید به ذهنتان برسد که با صرف هزینه میتوانید آن را به کسی بسپارید تا تصحیحش کند. ولی در نهایت یادگرفتن مفاهیم پایهای گرامر و اینکه بتوانید کارهایتان را خودتان انجام دهید اجتنابناپذیر است. علاوهبرآن با تمرین این روش ها نتایج مطلوبی به دست خواهید آورد.
در ادامه به تشریح ۸ روش کاربردی برای یادگیری گرامر زبان انگلیسی میپردازیم.
۱- تا آنجاییکه میتوانید لغات جدید یاد بگیرید.
برای اینکه گرامر انگلیسی را به سادگی یاد بگیرید، اساسی ترین بخش آن کلمات هستند. یک دیکشنری تهیه کنید و هرچه میتوانید کلمات جدید بخوانید. هر لغت را تا آنجا که میتوانید در جملات مختلف استفاده کنید تا در خاطرتان بماند. تا زمانیکه به کلمات جدید مسلط نشدهاید نگران درستی گرامر انگلیسی خود نباشید. فقط آنها را بکار ببرید و سعی کنید در جملاتی که میشنوید آنها را تشخیص دهید.
۲- انگلیسی صحبت کنید.
زبان شما را بخشی از جامعه میکند. یادگرفتن زبان جدید بدون اینکه با دیگران صحبت کنید مشکل است. از هر فرصتی استفاده کنید تا با کسانیکه انگلیسی بلدند صحبت کنید، حتی اگر شده زنگ بزنید. شما گرامر انگلیسی را با گوش کردن به دیگران و با شناختن نحوهی استفاده آنها از کلمات یاد میگیرید. حتی اگر با قوعد آن آشنا نباشید. هرچه بیشتر گرامر درست را بشنوید، بیشتر یاد میگیرید.
۳- نگاه کنید تا یاد بگیرید.
بهترین راه برای اینکه گرامر زبان مورد نظر خود را یاد بگیرید این است که فیلم و سریال به همان زبان تماشا کنید. اگر میخواهید انگلیسی یاد بگیرید میتوانید با «بیگ بنگ تئوری» (Big Bang Theory) شروع کنید. بویژه شخصیت شلدون کوپر (Sheldon Cooper) که به طور غیرمستقیم به تصحیح گرامر انگلیسی بقیه در این سریال میپردازد.
با دقت گوش کنید و اگر متوجه نشدید دوباره سعی خود را بکنید. همچنین میتوانید از زیرنویس انگلیسی استفاده کنید تا صحبت های افرادی که لهجهی غلیظی دارند را بفهمید.
۴- از دیگران بخواهید تا گرامر انگلیسی شما را تصحیح کند.
بیشتر افراد در مقابل تصحیح گرامر انگلیسی مقاومت نشان میدهند و حتی ناراحت میشوند به همین خاطر اگر شما در گفت و گویتان دچار اشتباه گرامری شدید احتمالا کسی اشتباهتان را متذکر نمیشود. از اطرافیانتان بخواهید تا هر جایی که لازم بود تصحیحتان کنند تا بتوانید از اشتباهاتتان درس بگیرید.
وقتی مطلبی را ویرایش کردید، قبل و بعد ویرایش را با هم مقایسه کنید تا ببینید چه جاهایی اشتباه کرده اید. از همه اصلاحیه هایتان یادداشت بردارید و به تمرین کردن ادامه دهید.
۵- ساختار جمله را بشناسید.
حالا که لغات جدید زیادی یاد گرفته اید، وقتش است که آن ها را در جمله ها به کار ببرید. میتوانید این کار را با قرار دادن کلماتی که بلد هستید در بخش های مختلف یک جمله تمرین کنید. ساختار جمله به خودی خود راهنمای شما در راستای گرامر انگلیسی صحیح خواهند بود. در ادامه به بررسی اجزای مختلف جمله میپردازیم.
اجزای جمله:
• اسم (Noun): میتواند نام شخص، مکان و یا شیء باشد. اسم ها به دو بخش اسامی خاص و عام دسته بندی میشوند. اسامی خاص مثل جولی (Julie)، دانشگاه کمبریج و یا آیفون و اسامی عام مثل مرد، مدرسه، تلفن.
• ضمیر (Pronoun) : جای اسم را در جمله میگیرد. چهار نوع ضمیر وجود دارد: ضمائر شخصی (Personal Pronouns)، ضمایر ملکی (Possessive Pronouns)، ضمایر انعکاسی (Reflexive) (Pronouns)، ضمایر موصولی (Relative Pronouns)
• صفت (Adjective): اسم و یا ضمیر را توصیف میکند، مثل گل زیبا، مدرسهی معتبر، درخت بلند.
• حرف تعریف (Article): به صورت کلی اسامی (به جز در شرایط خاص) همیشه همراه با حرف تعریف به کار برده می شوند. که به دو دستهی حروف تعریف معین و نامعین یا نکره تقسیم میشوند.
• فعل (verb) : نشان دهنده ی انجام کار است. مثل پریدن (Jump)، حرف زدن (Talk) .
• قید (Adverb) : در توصیف فعل، صفت و یا قید دیگری به کار میرود. مثل آهسته قدم زدن (Walk Slowly)، خیلی زیبا (very pretty).
• حرف ربط (Conjunction) : دو قسمت یک جمله را به هم ربط میدهد. مثل اما (But) و یا (Or)
• حرف اضافه (Preposition) : جهت، مکان و . . . را نشان میدهد و با اسم و ضمیر همراه است. مثل از (From)
• حرف ندا (Interjection) : کلماتی که احساسات را نشان میدهند. مثل Wow! یا Ouch!
وقتی مدام در حال بررسی کلمات و نقششان در جمله باشید در نهایت در جملهسازی بهتر میشوید و کلمات را به درستی به کار میبرید. شاید کار سختی به نظر برسد ولی اگر مرتبا تمرین کنید پس از مدتی دیگر لازم نیست در مورد آن فکر کنید و به صورت ناخودآگاه در ذهنتان صورت میگیرد.
۶- به دنبال الگو های گرامری بگردید.
همچنان که در حال بررسی اجزای جمله هستید متوجه الگوها خواهید شد. سعی کنید بدون اینکه به جزوهی گرامر انگلیسی خود نگاه کنید آنها را تشخیص دهید، و زمانی که خودتان جملهسازی میکنید این الگوها را رعایت کنید. اگر به تلاشتان ادامه دهید نتیجهاش را به چشم خواهید دید.
۷- صرف افعال انگلیسی را تمرین کنید.
صرف افعال از بزرگترین چالش های یادگیری گرامر انگلیسی است. افعال ممکن است برای نشان دادن زمان،شخص، تعداد، زاویه دید و . . . تغییر کنند.
به طور کلی افعال در زبان انگلیسی به دو بخش با قاعده و بی قاعده تقسیم میشوند.
یاد گرفتن افعال با قاعده به خاطر این که از الگوی ثابتی پیروی میکنند آسان است. به طور مثال برای اینکه این دسته را بخواهیم در زمان گذشته به کار ببریم کافی است «ed» به انتهای فعل مورد نظر اضافه کنیم.
از طرفی افعال بی قاعده ممکن است مشکلاتی برایتان ایجاد کنند. هیچ قاعدهی مشخصی وجود ندارد و شما مجبورید هر کدام از آنها را به خاطر بسپارید.
۸-از نرم افزار های آموزشی استفاده کنید.
ممکن است مثل تقلب به نظر برسد ولی نرم افزار ها و یا اپلیکیشن های موبایل میتوانند به شما در هر مرحله ای کمک کنند. استفاده از آنها راحت و آسان است. یک اپلیکیشن مناسب ویژگی هایی در اختیار شما میگذارد که به شما امکان میدهد از طریق متد های متفاوت به گرامر مسلط شوید.
شما با چه روشی گرامر انگلیسی یاد گرفتهاید؟
آموزش گرامر انگلیسی پروسه ای طولانی است. اما لازم نیست به خودتان سخت بگیرید. با استفاده از این ۸ روش به راحتی میتوانید گرامر انگلیسی خودتان را بهبود ببخشید. به طور قطع راه های متنوع و زیادی برای رسیدن به یک گرامر انگلیسی خوب وجود دارد. شما از کدام روش استفاده میکنید؟