فروش در دیجیتال مارکتینگ
فروش در دیجیتال مارکتینگ یکی از مسائل مهم در حوزه بازاریابی اینترنتی است. در اصل تمامی مراحل دیجیتال مارکتینگ برای رسیدن به فروش بهتر و برندسازی بوده و بهتر است در تک تک مراحل، به این نکته کلیدی دقت شود.
اگر قصد افزایش فروش تجاری خود به روشی مقرون به صرفه دارید، مکان درستی قرار گرفتهاید. سوالی که مطرح میشود این است که آیا واقعا دیجیتال مارکتینگ تاثیری بر افزایش فروش دارد؟
با قاطعیت جواب میدهیم که بله! خود دیجیتال مارکتینگ دارای کلمه مارکتینگ بوده و شامل تکنیکهای مفید در راستای فروش بیشتر است.
این تکنیکها به کاربران اجازه به اشتراک گذاشتن محصولات و خدماتشان را با سایر کاربرها و فضای مجازی میدهد. بنابراین، تمامی دارندگان مشاغل باید از این موضوع آگاه باشند و برای افزایش فروش از تکنیکهای بازاریابی دیجیتال حرفهای استفاده کنند.
۷ روش برای افزایش فروش در دیجیتال مارکتینگ
بسیاری از مردم از پشت پرده وقایع دنیای دیجیتال باخبر نیستند و همیشه با یک شک زندگی میکنند. یکی از مهمترین مسائل تاثیر تکنیکهای ساده در افزایش فروش در دیجیتال مارکتینگ است. در بخش بعدی به برطرف کردن ابهامات در این زمینه با ارائه مثالهای واضح خواهیم پرداخت.
هدف (Objective)
کاملاً واضح است که هر شرکت و کمپانی در ابتدای راه بیزینس خودش، با یک هدف کلی شروع میکند و این هدف در طول مسیر به زیر شاخههایی که هدف اصلی را پوشش دهند، تقسیم میشود.
اولین و مهمترین نکته در مورد بازاریابی دیجیتال که قطعاً به هر کسب و کاری کمک میکند تا به هدف خود برسد، داشتن هدف منسجم و مصور است.
فرض کنید یک شرکت هدف خود را برای دستیابی به ۱۰ هزار مشتری در مدت ۱ ماه تعیین کرده است. بازاریابی شبکههای اجتماعی به کسب و کار در این مسیر کمک میکند تا هدف شرکت محقق شود.
تحقیقات بازار ( Market Research)
پیش از آن که به خرید یا فروش محصول یا خدمات پرداخته شود، باید فرایند تحقیق پیاده سازی شود. در این قسمت، برای پیشبرد اهداف فروش در دیجیتال مارکتینگ، بازاریابی دیجیتال کمک میکند تا از طریق تکنیک بازاریابی محتوا به تحقیق در بازار بپردازید و تجارت خود را در اینترنت قرار دهید.
بدین ترتیب مشتریان به آسانی میتوانند جزئیات محصولات در اینترنت را بررسی کنند. با انجام تحقیقات بازار به این نکته خواهیم رسید که تا چه اندازه محصولات ما باید در اینترنت وجود داشته باشند.
فروش نیازهای مشتری (Sell Customer Needs)
در این قسمت باید بدانید که تنها فروش خدمات یا ارائه محصولات کافی نیست. اگر میخواهید از دور رقابت بین کسب و کارهای مشابه حذف نشوید، باید به نکات ریزی همچون فروش نیازهای مشتری توجه کنید.
شما نیاز دارید که نیازهای مشتری را مشاهده کنید. در این میان برخی از مشتریان نیاز به تعامل و ارتباط با صاحبان مشاغل دارند تا شکهایشان برطرف شود و با اطمینان بیشتری تصمیم بگیرند.
در چنین مواردی، دیجیتال مارکتینگ نقش مهم و کلیدی ایفا کرده و زمینه ارتباط و تعامل مشتریان با صاحبان کسب و کار را فراهم میکند. بازاریابی شبکههای اجتماعی مثال کاملی برای این امر است.
استفاده از ابزارهای فروش (Use Sales Tools)
دیجیتال مارکتینگ از برخی از ابزارهای فروش مانند بهینه سازی موتور جستجو برای فروش محصولات تجاری شما استفاده خواهد کرد. با استفاده از این ابزارها وب سایت شما میتواند موقعیتهای برتر در موتورهای جستجو را به دست آورد. از این رو وب سایت شما بازدیدکننده و مشارکت مشتری بیشتری خواهد داشت.
همانند سئو، ابزارهای فروش دیگری نیز برای کمک به مشاغل و افزایش فروش در دیجیتال مارکتینگ وجود دارد که منجر به تولید جدید میشود.
بازاریابی مجدد (Remarketing)
بازاریابی مجدد تکنیکی است که باعث میشود بیش از دو یا سه بار به مخاطب مورد نظر دسترسی داشته باشید. دیجیتال مارکتینگ از تکنیکی به نام ایمیل مارکتینگ برای دسترسی مکرر مخاطبان استفاده کرده و با ایجاد الگوهای جذاب ایمیل، ایمیل مارکتینگ میتواند به جذب مخاطب بپردازد.
بدین ترتیب، مخاطبان دوباره به سمت همان وب سایت هدایت میشوند و ترافیک سایت پیشرفت چشمگیری خواهد داشت.
قیفهای فروش (Sales Funnels)
قیفهای فروش مدل بازاریابی است که با درهم آمیختن آگاهی، علاقه، تصمیم و اقدام در شکلی از بازاریابی دیجیتال با استفاده از انواع مختلف بسترهای تبلیغاتی به مشتری میرسد. در ادامه مقاله به بررسی بیشتر تاثیر قیفهای فروش، در افزایش فروش در دیجیتال مارکتینگ خواهیم پرداخت.
پیشنهادات و تخفیفها (Offers and Discounts)
برای معرفی هرچه بهتر کسب و کار شما، پیشنهادات و تخفیفها نقش پررنگی ایفا میکنند. خوب است یک سری پیشنهادات جذاب در تاریخها و مناسبات خاص داشته باشید اما مسئله چگونگی اطلاع مشتریان از ارائه این تخفیفات و پیشنهادات است.
دیجیتال مارکتینگ از طریق تکنیک تبلیغات Pay Per Click تبلیغات تجاری شما را در سایتهای مختلف رسانههای اجتماعی به نمایش میگذارد.
این تبلیغ به همه کاربران شبکههای اجتماعی رسیده و افزایش فروش در دیجیتال مارکتینگ رخ خواهد داد. در این میان نباید از نقش فضای مجازی مانند اینستاگرام و تاثیر اینفلوئنسرها غافل شد.
قیف فروش در دیجیتال مارکتینگ
رایان دِیس، بنیانگذار سایت “دیجیتال مارکتر”، قیف فروش را فرآیندی چند مرحلهای توصیف میکند که جستجوکنندگان هوشمند را به سمت خریدار شدن هدایت میکند.
این کار به دلیل رخ دادن یک سری اتفاقات در طی فرایند فروش یک مدل چند مرحلهای است. در ابتدای مسیر مشتریان بالقوه زیاد بوده و تا زمانی که به مرحله خرید برسند، این تعداد کاهش پیدا میکند. بنابراین قیف فروش در دیجیتال مارکتینگ باعث بهتر شدن کسب و کارها شده است. رایجترین قیف فروش و سطوح آن در ادامه بررسی میشود.
-
سطح اول: کشف
هدف ار این سطح، آگاهی از برند است. این مسئله با تولید محتوای آموزشی میسر میشود. در میان تولید محتوای آموزشی، خوب است که کاربر با کسب و کار شما آشنا شود و نسبت به آن کنجکاو شود. البته در این قسمت باید زیرکی خاصی به کار ببرید تا تاثیر خوبی بر روی کاربر خود بگذارید.
-
سطح دوم: جلب توجه کاربر
در این قسمت، باید اعتماد کاربر را جلب کنید. در این سطح به معرفی محصولات خود بپردازید ولی سعی در فروش آنها نداشته باشید. هدف از این سطح، جلب توجه کاربر برای حرکت در مسیر فروش در دیجیتال مارکتینگ است.
-
سطح سوم: تبدیل کاربر به مشتری
این سطح در برخی از کسب و کارها انتهای قیف است. در این جای کار، باید به متقاعد کردن کاربران خود به خرید اقدام کنید. این کار با معرفی، نقد و بررسی محصول یا بیان نظرات سایر مشتریان ممکن می شود.
در این قسمت میتوان به طور واضح از محصول و ارزش آن صحبت کرد اما نباید در توضیح محصول اغراق کرد. بهتر است از نمودارها استفاده شود تا حس مستند بودن اطلاعات به کاربر انتقال شود.
-
سطح چهارم: حفظ مشتری
واضح است که حفظ مشتریان قدیمی کم هزینهتر از جذب مشتریان جدید است. همچنین مشتری وفادار، به جذب مشتری جدید کمک ویژهای میکند. در این مرحله میتوان با استفاده از ایمیل مارکتینگ به ارسال پیشنهادهای جذاب پرداخت.
مثالهایی از افزایش فروش در دیجیتال مارکتینگ
در این قسمت از مقاله به بررسی چند مثال از افرایش فروش در دیجیتال مارکتینگ خواهیم پرداخت.
-
Google Ads
گوگل و سرویسهای آن تمامی جوانب زندگی انسان را درگیر خودش کرده است. به عبارتی همه چیز و هرگونه اطلاعاتی در گوگل موجود است.
این روش تبلیغ محصولات و خدمات در موتورهای جستجو از طریق دیجیتال مارکتینگ است. هر زمان که کاربر محصول یا خدمات مورد نظر خود را در Google پیدا کند، بدون شک اطلاعات مفیدی در آن باره پیدا کرده و درصد و احتمال خریداری محصول یا خدمت نیز به خوبی افزایش مییابد.
-
LinkedIn Ads
LinkedIn Ads همان خدمات تبلیغاتی حرفهای مانند Facebook Ads است که تحت بازاریابی شبکههای اجتماعی قرار میگیرند. تبلیغات LinkedIn شما به تعداد زیادی از افراد حرفهای دسترسی پیدا کرده و فرصت دریافت آگهی های جدید هم ایجاد میشود.
-
Insta Ads
همانطور که قبلتر گفتیم در مسیر فروش در دیجیتال مارکتینگ، اینستاگرام و تبلیغات آن سهم خوبی را در دنیای امروز به خود اختصاص داده است. اگر کمی صفحات اینستاگرام را اسکرول کنید، با دنیایی از تبلیغات شرکت و پیشنهادات و تخفیفات روبرو خواهید شد.
این سری از تبلیغات از طریق تبلیغات Per Per Click مشهور به PPC امکان پذیر است. PPC به عنوان تکنیک بازاریابی دیجیتال موثر شناخته میشود. با اجرای کمپینها می توان تبلیغات شرکت خود را در سیستم عاملهای رسانههای اجتماعی ارسال کرد.
-
Quora Ads
بسیاری از کاربران اینترنت برای ارسال پاسخ یا دریافت پاسخ سوالات خودشان از Quora استفاده میکنند. Quora به عنوان وب سایت پر بازدید شناخته شده است که در آن میتوانید برای هر سوال پاسخی ارائه دهید. بنابراین، در حالی که تبلیغات را در Quora انجام میدهید، فرصتی برای دستیابی به امتیازات جدید خواهید داشت.
چراکه روزانه، هزاران نفر از کوئرا بازدید میکنند و پلتفرم بسیار خوبی برای دیده شدن تبلیغات شما است. چنین تبلیغاتی از طریق تکنیکهای بازاریابی دیجیتال به جهت افزایش فروش در دیجیتال مارکتینگ امکان پذیر است.