الگوریتمهای سئو و تغییرات جدید الگوریتمهای گوگل
دنیای کامپیوتر و اینترنت، دنیای حکمرانی الگوریتمهاست. الگوریتمهای سئو نیز نقش بسیار کلیدی در داشتن سایت با رتبه بندی بالا در گوگل یا هر موتور جستجوی دیگری دارند. الگوریتم چیست؟
در حقیقت به مجموعه ای از قوانین و دستورالعملها الگوریتم گفته میشود که طی کردن قدم به قدم این دستورالعملها در نهایت منجر مرتفع شدن یک مشکل و حل یک مسئله میشود.
موضوع جستجوی کاربران در سطح اینترنت نیز جز مواردی میباشد که دست خوش حکمرانی الگوریتمهای خاصی میشود. آشنایی با الگوریتمهای سئو موضوعی بسیار حیاتی است و اگر شما چندین جلسه در کارگاههای آموزش سئو شرکت کنید، حتما الگوریتمهای جدید گوگل برای سئو جز سرفصلهای آن دوره خواهد بود.
اگر سئو و بهینه سازی سایت برای ما مهم باشد، کلید دست یافتن به این دستاورد در الگوریتمهای گوگل است. شناسایی این الگوریتمها منجر به رعایت یک سری اصول حیاتی میشود و چه بسا جلوی یک سری کارهای خطرناک را در روند سئوی سایت میگیرد. گوگل روزانه هزاران سایت را به علت عدم رعایت اصول الگوریتمها مشمول جریمه یا به اصطلاح پنالتی میکند.
شناخت معیارهای گوگل باعث میشود تا همواره در یک مسیر درست و مطابق با الگوریتمهای جدید گوگل برای سئو باشیم و موفقیت سایت و محتوای خود را رقم بزنیم.
الگوریتمهای سئو
تا به حال به این موضوع فکر کردهاید که وقتی عبارتی را در گوگل جستجو میکنید، گوگل چگونه مطالب موجود در پایگاه دادههای خود را دسته بندی میکند و در نهایت نتیجه مطلوب را به شما نشان میدهد؟
اینترنت و شبکههای کامپیوتری را به مانند یک شهر فرض کنید، همانطور که در بستر یک شهر برای جلوگیری از هرج و مرج یک سری قوانین وضع میشود، در اینجا نیز موضوع همان و راه حل یکی است.
اگر موتورهای جستجو هیچ قانونی نداشته باشند، بستر اینترنت از سایتهای بی کیفیت و اسپمی پر میشود که هیچ نتیجه مطلوبی برای کاربر ندارند و حتی به هر ترفندی حاضر هستند کاربر را به سمت سایت خود هدایت کنند.به این ترتیب الگوریتم های سئو سر و کلهشان پیدا شد و به داد نیازهای کاربران رسیدند. این الگوریتمها یک عبارت کلیدی را سرلوحه کار خود قرار داده بودند و آن هم این بود که اگر تولید محتوایی داری، در وهله اول باید به فکر رفع نیاز کاربر باشی و محتوایت دقیقا در راستای نیاز کاربران باشد. در این راستا، الگوریتمهای گوگل به دنبال محقق ساختن دو هدف مهم بودند:
- کاهش رتبه سایتهای بی کیفیت
- افزایش رتبه سایتهای کاربرمحور
الگوریتمهای گوگل دائما در حال آپدیت هستند تا نتایج کاربر پسندی را عرضه کنند. اما به راستی راز قدرت گوگل در چیست؟ اینکه همواره نزدیک نتیجهها را به کاربر نمایش میدهد. گرچه در این بین نیز یک سری در صدد این بودند که با رفتارهایی گوگل را فریب بدهند و سایت با محتوای بیکیفیت را در رتبههای بالا در صفحه نتایج قرار دهند، اصطلاحاً به این رفتارها، سئوی کلاه سیاه گفته میشود.
تاثیر الگوریتمهای سئو بر وب سایت شما
اگر برای دیده شدن محتوای سایت خود توسط کاربران تلاش میکنید.، باید الگوریتمهای سئو را جدی بگیرید.
گوگل روز به روز دچار تکامل و پیشرفت میشود و روشهای قدیمی برای بالا رفتن رتبه سایت دیگر کارساز نخواهد بود. مهندسین گوگل در تلاشند جلوی بالا رفتن سایتهایی را بگیرند که محتوای خوبی برای کاربر ندارند و همچنین از روشهای فریبانهای استفاده میکنند.
در گذشته، به ندرت پیش میآمد که قوانین رتبه بندی گوگل تغییرکند. برای مثال اگر در یک کلمه کلیدی خاص سایت شما جز صفحه اول گوگل بود، از این مسئله خیالتان راحت بود که این جایگاه تا بروز رسانی بعدی همچنان حفظ خواهد شد اما با به کارگیری الگوریتمی به نام الگوریتم کافئین در سال ۲۰۱۰ اوضاع دست خوش تغییراتی شد. با راه اندازی چنین الگوریتمی حتی پیش میآید که نتایج جستجو در طول شبانه روز چندین بار تغییر کند.
الگوریتمهای جدید گوگل برای سئو
در این قسمت از مقاله، به نام بردن یک سری الگوریتم سئو میپردازیم که گوگل از آنها برای شناسایی سایتهای بی کیفیت و اسپم استفاده میکند و نتایج بهتر و مناسب تری را به کاربر نمایش میدهد.
در این قسمت، بیشتر به بررسی الگوریتمهای جدید گوگل در سئو میپردازیم و در مورد اینکه هر الگوریتم چه وظیفهای برای گوگل و کاربرانش دارد تا نتیجه یک جستجو کاربر محور باشد.برخی این الگوریتمها عبارتند از:
- الگوریتم پاندا
- الگوریتم پنگوئن
- الگوریتم کبوتر
- الگوریتم مرغ مگس خوار
- الگوریتم Mobilegeddon
- الگوریتم RankBrain
- الگوریتم موش کور
- الگوریتم Bert
- الگوریتم تطبیق عصبی
الگوریتم پاندا از الگوریتمهای سئو
این الگوریتم، یکی از الگوریتمهای سئو میباشد که محتوای تکراری، کوتاه و یا کم حجم، اسپم ایجاد شده توسط کاربر، استفاده بیش از حد از کلمهی کلیدی، تجربه کاربری ضعیف و محتوای کپی شده یا جمع آوری شده از وب سایتهای دیگر را مورد بررسی قرار میدهد.
الگوریتم پاندای گوگل برای ارزیابی کیفیت محتوای صفحات وب به عرصه میدان آمد و به هر صفحه یک امتیاز کیفیت اختصاص میدهد. از این امتیاز به عنوان فاکتوری در رتبه بندی استفاده میشود. این الگوریتم درتاریخ ۲۳ فوریه سال ۲۰۱۱ معرفی شد و آن زمان توانست ۱۱٫۸ درصد از نتایج جستجو را تحت تاثیر قرار دهد.
اخبار رسمی و بروز رسانی اصلی الگوریتم گوگل پاندا تقریباً تا سال ۲۰۱۵ و آپدیت ۴٫۲ ادامه داشت اما الگوریتم پاندا و معیارهای مورد توجهش همچنان پویا و فعال هستند و در واقع پاندا ترفیع رتبه گرفته و درسال ۲۰۱۶ بخشی از الگوریتم اصلی گوگل شد، همچنان باید توجه اصلی بر روی کیفیت محتوا باشد.
گوگل اشاره کرده که حالا دیگر الگوریتم پاندا تبدیل به یکی از بخشهای اصلی شده است دیگر نیازی به تغییرات بنیادی ندارد.
الگوریتم پنگوئن از الگوریتمهای سئو
الگوریتم پنگوئن در آوریل سال ۲۰۱۲ معرفی شد و هدف اصلی آن مبارزه با سایتهای بود که با استفاده از روشهای غیرطبیعی مانند لینک سازی اسپم به رتبه بالایی در گوگل رسیده بودند. الگوریتم پنگوئن به عنوان یکی از الگوریتمهای سئو میباشد که جزئی از هسته اصلی الگوریتمهای گوگل شده و هنوز هم در حال فعالیت است.
مواردی که این الگوریتم مورد بررسی قرار میدهد عبارتند از: بک لینک از سایتهای بی کیفیت و اسپم، بک لینک از سایتهایی که برای لینک بیلدینگ ایجاد شدهاند، لینکهای پولی و لینکهایی با انکر تست بیش از حد بهینه سازی شده. برای بهینه سازی برای الگوریتم پنگوئن، همواره روند رشد لینکهای سایت را تحت نظر داشته باشید و از شر لینکهای مضر خلاص شوید.
الگوریتم کبوتر از الگوریتمهای سئو
الگوریتم کبوتر در جولای سال ۲۰۱۴ ارائه شد و به طور تخصصی به جستجوهای محلی میپردازد. این الگوریتم برای کسب و کارهای محلی بسیار مفید است. این الگوریتم مواردی همچون صفحات با بهینه سازی ضعیف، راهاندازی نامناسب صفحه Google My Business، ناهمخوانی نام، آدرس، شماره تلفن و نبود مستندات در دایرکتوریهای محلی را مورد بررسی قرار میدهد. جهت بهینه سازی این الگوریتم از الگوریتمهای سئو اطلاعات کسب و کار خود را در نقشه گوگل ثبت کرده و سایت خود را در دایرکتوری های محلی ثبت کنید.
الگوریتم مرغ مگس خوار از الگوریتمهای سئو
الگوریتم مرغ مگس خوار در آگوست سال ۲۰۱۳ منتشر شده و تمرکز اصلیاش بر روی عبارات است.
این الگوریتم بسیار سریع و دقیق عمل میکند و بسیاری از مترادف کلمات را می شناسد و به گوگل در یافتن نتایج نزدیک ب خواست کاربر و نه لزوماً شامل کلمه کلیدی عبارت جستجو، کمک میکند. این الگوریتم هدف گذاری بر روی یک کلمهی کلیدی و استفاده بیش از حد از کلمات کلیدی را مورد بررسی قرار میدهد.
برای بهینهسازی الگوریتم مرغ مگس خوار، زبان مخاطبتان را بشناسید و به جای تلاش برای انطباق کامل با عبارات کلیدی بر روی مفاهیم تمرکز کنید.
الگوریتم Mobilegeddon گوگل
یکی دیگر از الگوریتمهای سئو، الگوریتم Mobilgeddon گوگل میباشد که در آوریل سال ۲۰۱۵ منتشر شده است. این الگوریتم برای بسیاری از کسب و کارها سوپرایزی حساب میشود. از آنجایی که روز به روز بر تعداد کاربران موبایل افزوده میشود. طبق آمار منتشر شده ۵۲٫۲ درصد از ترافیک یک وب سایت متعلق به دستگاههای تلفن همراه است. بدین ترتیب گوگل توجه ویژهای به این مسئله داشته و اگر صفحاتی برای موبایل بهینه نباشند، دچار افت رتبه میشوند.
این الگوریتم تاثیری بر جستجوی دسکتاپ ندارد و یک الگوریتم در سطح صفحه میباشد بدین صورت که ممکن است یک صفحه از وبسایت رتبه خوبی را در نتایج کسب کند اما دیگر صفحات در رتبه بندی بالا حضور نداشته باشند. این الگوریتم مواردی چون عدم وجود نسخه موبایل صفحه، پیکرهبندی نامناسب ظاهر صفحه و محتوای غیرقانونی مورد بررسی قرار میدهد. جهت بهینه سازی برای این الگوریتم از ابزارهای تست سرعت کمک بگیرید چرا که برای کاربران موبایل، سرعت بارگذاری صفحات حرف اول را میزند.
الگوریتم تطبیق عصبی
این الگوریتم در سپتامبر سال ۲۰۱۸ منتشر شده و در واقع تطبیق عصبی یک نوع هوش مصنوعی میباشد که برای درک مفاهیم وب سایتها استفاده میشود.
این الگوریتم در جستجوی عبارات و تطبیق آنها با صفحات وب بسیار موفقیت آمیز عمل کرده است.
الگوریتم Bert
الگوریتم برت از سری الگوریتمهای جدید گوگل برای سئو میباشد که در اکتبر ۲۰۱۹ منتشر شد. برت با استفاده از پردازش زبان طبیعی میتواند معنی تمام حروف اضافه در متن را بفهمد و در حال حاضر این آپدیت به جای پرداختن به معنی کل جمله، به معنی تک تک کلمات در جمله توجه نشان دادهاست.
اثرات الگوریتمهای جدید گوگل برای سئو
در سالهای اخیر، تاثیرات مثبتی از الگوریتمهای سئو مانند الگوریتمهای پاندا، پنگوئن، مرغ مگس خوار و کبوتر در بروز رسانی های سئو دیده شده است، برخی از این تاثیرات عبارتند از:
- تعهد کاربر محور گوگل
هدف گوگل چه بود؟ هدایت کاربران به سمت نتایج مطلوب در سریعترین زمان ممکن. این الگوریتمها تعهد کاربر محور گوگل را سبب شدند. اگرچه هنوز کارهای بیشتری باید توسط گوگل برای بهبود نتایج جستجو انجام شود، اما این احتمال وجود دارد که هنگام جستجو، نتایج مناسب و آموزنده را در صفحه اول نتایج از گوگل دریافت کنید. به عنوان مثال اگر شما عبارت “best camera brands” را جستجو کنید با نتایج زیر و یا نزدیک به آن روبرو خواهید شد.
گوگل همچنین نیاز کاربران را تشخیص میدهد و شما به آسانی با جستجوی parks near me بر اساس موقعیت مکانی خود با لیستی از پارکهای نزدیک خود روبرو خواهید شد.
- رتبه بندی بهبود یافته برای محتوای طولانی
شاید قبل ترها تولید کنندگان محتوا ۳۰۰ کلمه در یک مقاله مینوشتند و این عمل باعث میشد سایت آنها حتی رتبه یک را در گوگل کسب کند و مدتها در همان جایگاه بماند. اما با ظهور الگوریتم پاندا دیگر اینطور نبود. در تصویر زیر متوسط طول محتوای ۱۰ نتیجه برتر جستجو را مشاهده میکنید.
- مزیت محتوای تازه و جدید
در این بخش از تاثیرات الگوریتمهای سئو به بررسی این موضوع میپردازیم که هنگامی که شما یک محتوای تازه و جدید برای سایت خود منتشر میکنید، گوگل به سایت شما امتیاز میدهد. بعد مدتی این شادابی مطلب از دست میرود و بایستی به دنبال تولید محتوای جدید باشید.
نمره freshness بودن صفحه وب شما در ابتدا و هنگامی که عنکبوت گوگل صفحه شما را وارد مرحله خزش و ایندکس گذاری میکند، ارزیابی میشود.
جمع بندی الگوریتمهای سئو
تا به اینجا در مورد ضرورت وجود الگوریتمی در سئو بحث کردیم و به بررسی یک سری الگوریتم های جدید گوگل برای سئو پرداخته و در مورد کاربرد هرکدام صحبت کردیم. نکته قابل توجه ماجرا در این است که این الگوریتمها مدام در حال تغییر و اصلاح هستند. در این مقاله فهمیدیم که به طور مثال، الگوریتم پاندا تمرکزش را بر روی کیفیت محتوای ارائه شده میگذارد درحالیکه الگوریتم پنگوئن به مقابله با لینکسازی غیر اصولی میپردازد. برای داشتن نتایج بهتر و کاربر محور از الگوریتم مرغ مگس خوار و جستجوی معنایی استفاده میشود.
در این بین الگوریتمهای کبوتر و موش کور موقعیت مکانی کاربر را مدنظر قرار داده و در صدد ارائه نتایج بهتر و نزدیکتر برمیآید. با توجه به پیشتازی دستگاههای تلفن همراه، از الگوریتم Mobilegeddon برای بررسی سازگاری سایت با دستگاههای موبایل استفاده میشود. الگوریتم RankBrain با کمک هوش مصنوعی همواره در حال یادگیری است و با تحلیل رفتار کاربرها و یادگیری از رفتارهای قبلی و نتایج آنها به تجربهی کاربری بهتر کمک میکند.
به طور کلی هر کدام از الگوریتمهای سئو به نوبهی خود برای ارائهی بهترین پاسخ جستجو برای کاربر تلاش میکنند. شما نیز به عنوان کسی که رتبهی سایت برایتان مهم است، در نظرگرفتن الگوریتمهای گوگل به هنگام بهینهسازی سایت خود را در سرلوحه کار خود قرار دهید تا با خطاهای گوگل مواجه نشوید و رتبهی سایت شما در صفحات SERP بهبود یابد.