معروفترین دانشمندان هوش مصنوعی در دنیا
یادگیری ماشین و هوش مصنوعی روز به روز تکنیکهای پیشرفتهای را با کاربردهای گسترده در علوم و صنایع مختلف به وجود میآورد. این حوزه به سرعت در حال گسترش است و هر روز مقالات جدیدی منتشر میشوند. بسیاری از دانشمندان و مهندسان هوش مصنوعی در این زمینه فعالیت دارند و نتایج کارهای خود را با دیگران به اشتراک میگذارند. برای اینکه از آخرین پیشرفتهای این رشته در علم، صنعت و جامعه آگاه باشید، ما ١٣ نفر از پژوهشگران و نوآوران برجسته در این حوزه را برای شما معرفی میکنیم. شما میتوانید با دنبال کردن آنها در شبکههای اجتماعی و وبسایتهای شخصیشان، در جریان فعالیتها و دستاوردهایشان قرار گیرید. در ادامه لینکهای وبسایت، لینکدین، توییتر، فیسبوک و Google Scholar این دانشمندان هوش مصنوعی را برای شما آوردهایم.
معرفی دانشمندان هوش مصنوعی
دانشمند هوش مصنوعی فردی است که در زمینه تحقیق، طراحی و توسعه هوش مصنوعی فعالیت دارد. هوش مصنوعی یک شاخه از علوم کامپیوتر است که به ماشینها و سیستمهایی که میتوانند تصمیمات هوشمندانه بگیرند، یادگیری ماشینی، بینایی ماشین، پردازش زبان طبیعی و دیگر قابلیتهای مربوط به هوش انسانی را ارائه میدهد.
در سال ٢٠٢٢، بسیاری از دانشمندان هوش مصنوعی با پروژههای جدید و نوآورانه خود در حوزه توسعه هوش مصنوعی به شهرت رسیدند. در اینجا ١٣ نفر از آنها آشنا خواهیم شد:
١. اندرو نگ (Andrew ng)
بنیانگذار و مدیر عامل Landing AI، بنیانگذار deeplearning.ai.
- وبسایت: https://www.andrewng.org
- توییتر: @AndrewYNg
- فیس بوک: Andrew Ng
اندرو نگ، یکی از بنیانگذاران و رئیس Google Brain، دانشمند ارشد بایدو و رئیس گروه هوش مصنوعی این شرکت بود. او همچنین یکی از پیشگامان آموزش آنلاین و بنیانگذار deeplearning.ai و Coursera است که بزرگترین پلتفرم MOOC جهان است و بیش از ١٠٠٠٠٠دانشجو در دوره محبوب CS229A او ثبتنام کردهاند. کارهای او در زمینه هوش مصنوعی، بهعنوان یک فیلسوف رایانه، زندگی بسیاری را تحت تاثیر قرار داده و در سال ٢٠١٢ بهعنوان یکی از ١٠٠ فرد تاثیرگذار مجله تایم شناخته شد.
دکتر نگ در زمینههای یادگیری ماشینی، یادگیری عمیق، بینایی کامپیوتر، ادراک ماشین و پردازش زبان طبیعی تحقیق میکند. مقالات او بارها جایزه بهترین مقاله در کنفرانسهای دانشگاهی را کسب کردهاند و در جامعه دانشمندان رایانه محبوب و مؤثر هستند. او همچنین در زمینههای روباتیک و بینایی رایانه، نقش پُررنگی داشته است. برخی از پروژههای معروف او عبارتند از: پروژه هلیکوپتر خودکار در استنفورد، پروژه ربات هوش مصنوعی استنفورد که منجر به تولید یک پلتفرم نرمافزار رباتیک منبع باز شد، پروژه مغز گوگل که با استفاده از شبکههای عصبی مصنوعی و ١٦٠٠٠ هسته CPU چگونگی تشخیص گربه و شکارچی را با تماشای ویدئوهای YouTube آموخت. فناوری حاصل از این پروژه هماکنون در سامانه تشخيص گفتار سيستم عامل اندروید استفاده میشود.
٢. فی فی لی ( Fei-Fei Li)
سکویا استاد علوم کامپیوتر دانشگاه استنفورد
- پروفایل استنفورد
- توییتر: @drfeifei
- Google Scholar
دکتر Fei-Fei Li یکی از دانشمندان هوش مصنوعی و پروفسور Sequoia در رشته علوم کامپیوتر دانشگاه استنفورد است. او همچنین رهبر مؤسسه استنفورد برای هوش مصنوعی انسان محور و یکی از مسئولان آزمایشگاه بینایی و یادگیري استنفورد است. از سال ٢٠١٧ تا ٢٠١٨ نیز در شرکت گوگل بهعنوان معاون و دانشمند ارشد در زمینه هوش مصنوعی / یادگیری ماشین فعالیت داشت.
دکتر لی در حوزههای مختلف هوش مصنوعی، از جمله هوشمصنوعی الهام گرفته از شناخت، یادگیری عمیق، یادگیری ماشین، بینایی کامپیوتر و هوش مصنوعی در حوزه سلامت کار میکند. دکتر لی به خصوص به ساخت سیستمهای هوش محیطی که با انسان همکاری میکنند، علاقهمند است. او برای کار خود بیش از ٢٠٠ مقاله علمی در نشریات و کنفرانسهای معتبر منتشر کرده است. ImageNet، پروژه اختراع شده توسط دکتر لی، یک منبع عظیم و برانگیزاننده برای پژوهش در حوزه هوش مصنوعی و یادگیری عمیق است.
دکتر لی علاوه بر فعالیتهای علمی خود، نقش فعال و پُررنگی در حمایت از تنوع در AI و STEM دارد. او رئيس و یکی از بنيانگذاران AI4ALL بوده که یک سازمان غیرانتفاعی متمرکز بر تنوع و گنجاندن در آموزش هوش مصنوعی است. ایشان همچنین جايزهها و تقديرات متعددی برای كار خود دريافت كرده است؛ نظير: زنان در فناوری ٢٠١٧ مجله ELLE، متفکر جهانی ٢٠١٥ توسط فارین پالیسی و معتبر «مهاجران بزرگ: افتخار آمریکا» توسط بنیاد کارنگی در سال ٢٠١٦.
پیشنهاد مطالعه: هوش مصنوعی چه مشاغلی را نابود خواهد کرد؟
٣. آندری کارپاتی (Andrej karpathy)
مدیر ارشد هوش مصنوعی تسلا
- وبسایت: https://karpathy.ai
- توییتر: @karpathy
- Google Scholar
آندری کارپاتی یکی از دانشمندان هوش مصنوعی است که تیم توسعه شبکههای عصبی اتوپایلوت در خودروهای تسلا را هدایت میکند. قبل از این، او در OpenAI بهعنوان یک پژوهشگر یادگیری عمیق در حوزههای بینایی کامپیوتری، یادگیری تقویتی و مدلسازی مولد فعال بود. آندری برای دکترای خود در دانشگاه استنفورد با Fei-Fei Li همکاری کرد و روی الگوریتمهای شبکه عصبی کانولوشن/تکرار و کاربردهای آنها در پردازش زبان طبیعی و بینایی کامپیوتری و ارتباط آنها پژوهش کرد. آندری در گوگل نیز بهعنوان کارآموز در پروژه بینایی کامپیوتری با استفاده از ویدئوهای YouTube سابقه داشت. همچنین طراح و مربی اصلی درس شبکههای عصبی کانولوشن برای تشخيص بصری (CS231n) در دانشگاه استنفورد بود که با Fei-Fei Li این درس را راهاندازی کرد. این درس چنان مورد استقبال قرار گرفت که تعداد دانشجويان آن از ١٥٠ نفر در سال ٢٠١٥ به ٧٥٠ نفر در سال ٢٠١٧ افزایش یافت.
آندری فعاليتهای مختلفی در شبکههای اجتماعی با بيش از 350 هزار دنبالكننده در توييتر دارد. ایشان به نوشتن وبلاگ و توسعه كتابخانههای يادگیری عميق در جاوااسكريپت علاقهمند است. همچنین، ساعات زيادی را صرف مطالعه Arxiv میكند كه یک منبع عظيم برای مقالات يادگيري ماشین است و بيش از 100000 مقاله را در شش سال گذشته جمع آوری كرده است.
٤. دمیس حسابیس (Demis Hassabis)
یکی از بنیانگذاران و مدیر عامل شرکت Deep Mind.
- وبسایت: https://deepmind.com/about#leadership
- توییتر: @demishassabis
- Google Scholar
دمیس حسابیس یک دانشمند برجسته در زمینه هوش مصنوعی و مدیر عامل شرکت دیپمایند است. او در سال 1976 در لندن به دنیا آمد و از کودکی علاقه زیادی به شطرنج داشت. دمیس در سن 13 سالگی قهرمان جوانان بریتانیا در شطرنج شد و در سال 1995 بهعنوان یک استاد بینالمللی شطرنج شناخته شد.
حسابیس علاوه بر شطرنج، به علوم کامپیوتر و اعصاب نیز علاقهمند بود. در سال 1997 از دانشگاه کمبریج در رشته کامپیوتر فارغالتحصیل شد و سپس در سال 2009 در رشته علوم اعصاب از دانشگاه لندن دکترا گرفت. حسابیس در سال 2010 با همکاری دوستان خود (شین لگ و مصطفی سلیمان) شرکت دیپمایند را تاسیس کرد. هدف این شرکت حل سوالات هوش بود، یعنی ایجاد یک هوش مصنوعی قادر به حل مسائل پیچیده و خلاقانه با استفاده از الگوریتمهای الهامگرفته از علوم اعصاب.
دمیس حسابیس با پروژههای مختلف دیپمایند (از جمله: آلفاگو، آلفازرو، آلفافولد، آلفاستار) شهرت جهانی پیدا کرد. این پروژهها همگی با استفاده از الگوریتمهای یادگیری تقویتی و شبکههای عصبی عمیق به حل مسائل پیچیدهی بازی، بیولوژی، فیزیک و پزشکی پرداختهاند. حسابیس همچنین به دستاوردهای علمی خود افتخار میکند و بارها در مجلات معتبر مانند نِچِر و سایِنس مقالات منتشر کرده است. او هماکنون به دنبال رسیدن به هوش مصنوعی عمومی (AGI) بوده، که قادر به انجام هر کار انسان است.
پیشنهاد مطالعه: مشاغل هوش مصنوعی در ٢٠٢٣
٥. ایان گودفلو (Ian Goodfellow)
مدیر یادگیری ماشین در اپل:
- وبسایت: https://www.iangoodfellow.com/
- توییتر: @goodfellow_ian
- Google Scholar
ایان گودفلو یک محقق یادگیری ماشین است که در حال حاضر بهعنوان مدیر یادگیری ماشین در اپل فعالیت میکند. قبلا، یک دانشمند پژوهشی در مغز گوگل بود و در زمینه یادگیری عمیق کارهای بسیار مهمی انجام داد.
ایان تحصیلات خود را در علوم کامپیوتر از دانشگاههای استنفورد و مونترال به پایان رساند. او تحت نظارت دانشمندان هوش مصنوعی برجستهای همچون اندرو نگ، یوشوا بنژیو و آرون کورویل بود. پس از دکترا، به گوگل پیوست و در تیم تحقیقاتی مغز گوگل کار کرد. سپس به Open Ai رفت و بعد دوباره به گوگل بازگشت.
ایان نویسنده اصلی کتاب Deep Learning است و به خاطر شبکههای متخاصم مولد که خودش ساخت، شهرت دارد. از جمله پروژههای جالبِ او، توسعه سیستم رونویسی خودکار آدرسها با استفاده از عکسهای گرفتهشده توسط Google Maps و نشان دادن آسیبپذیریهای سیستمهای یادگیری ماشین است. این فعالیتها باعث شده که از سوی بررسی فناوری MIT جزو یکی از 35 مبتکر زیر 35 سال در سال 2017 و همچنین در سال 2019 توسط توسط فارین پالیسی بهعنوان 100 متفکر جهانی شناخته شد.
٦. یان لکون (Yann lecun)
دانشمند ارشد هوش مصنوعی در فیس بوک
- وبسایت: https://research.fb.com/people/lecun-yann/
- توییتر: @ylecun
- Google Scholar
یان لکون یک دانشمند فرانسوی است که در زمینههای یادگیری ماشین، بینایی ماشین، رباتیک موبایل و عصبشناسی محاسباتی فعالیت میکند. او یکی از پدران بنیانگذار شبکههای عصبی پیچشی (CNN) و یادگیری عمیق (deep learning) است که برای تشخیص حروف و اعداد، شناسایی تصاویر و ویدئوها، تعامل انسان-رایانه و شناسایی گفتار به کار میروند. لکون، در سال ۱۹۶۰ در فرانسه به دنیا آمد و در سال ۱۹۸۷ دکترای علوم رایانه از دانشگاه پیر و ماری کوری (سوربن) گرفت. در سال ۲۰۱۸ جایزه تورینگ (معادل نوبل رایانه) را به همراه یوشوا بنجیو و جفری هینتون برای کارهایش در زمینه یادگیری عمیق دریافت کرد. ایشان هماکنون مدیر تحقیقات هوش مصنوعی فیسبوک و استاد دانشگاه نیویورک است.
٧. ایلان ماسک (Elon musk) – از بهترین دانشمندان هوش مصنوعی
یکی از بنیانگذاران و مدیر عامل شرکتهای تسلا، اسپیسایکس، نورالینک و ذا بورینگ کمپانی است.
- وبسایت تسلا: https://www.tesla.com/elon-musk
- وبسایت اسپیسایکس: https://www.spacex.com/
- تویتر: @ElonMusk
ایلان ماسک یکی از مشهورترین و تاثیرگذارترین شخصیتهای دنیای تجارت و فناوری است. او در آفریقای جنوبی به دنیا آمد و در کانادا و آمریکا تحصیل کرد. ایلان بنیانگذار، مدیرعامل و مهندس ارشد شرکتهای اسپیساکس، تسلا، نیورالینک، بورینگ و اوپنایآی است. او همچنین صاحب و مدیر فنی شرکت توییتر است و در سال ۲۰۲۳ بهعنوان ثروتمندترین شخص دنیا شناخته شد.
آیلان ماسک علاقهمند به پیشبینی آینده و چالشهای فناوری است. او بارها دربارهی خطرات هوش مصنوعی، نیاز به تاسیس یک کلون بشری بر روی مریخ، امکان سفر در زمان و تأثیر تغییرات آب و هوایی بر روی زندگی بشر صحبت کرده است. همچنین سامانههای نوآورانهای مانند هایپرلوپ، لوپ، استارلینک و ستارگان را پیشنهاد داده است.
پیشنهاد مطالعه: تحصیل در رشته کارشناسی هوش مصنوعی
٨. جرمی هاوارد (jeremy howard)
محقق موسس در fas.ai
- وبسایت: https://www.fast.ai/about/#jeremy
- توییتر: @jeremyphoward
جرمی هوارد یکی از برترین دانشمندان هوش مصنوعی، کارآفرین، توسعهدهنده، استراتژیست کسبوکار و مربی است. او محقق موسس سایت fast.ai و دانشمندِ پژوهشی برجسته در دانشگاه سانفرانسیسکو است. جرمی قبلاً بنیانگذار و مدیرعامل Enlitic بود، اولین شرکتی که یادگیری عمیق را در زمینه پزشکی اعمال کرد. این شرکت توانسته برای دو سال متوالی در بین 50 شرکت برتر باهوش جهان توسط MIT Tech Review انتخاب شود.
جرمی هوارد حرفهی خود را بهعنوان مشاور مدیریت در McKinsey & Company آغاز کرده و هشت سال در آنجا فعالیت داشت. سپس در سال 1999 یکی از بنیانگذاران FastMail شد به Opera فروخته شده است. FastMail که در استرالیا بسیار محبوب بود، اولین سرویس ایمیل بود که به کاربران امکان ادغام با نرمافزارهای دسکتاپ را میداد. جرمی هوارد همچنین بهعنوان رئیس و دانشمند ارشد به جامعه آنلاین دانشمندان داده کاگل پیوسته است. fast.ai که توسط جرمی هوارد و ریچل توماس تاسیس شده، یک موسسه تحقیقاتی است که روی دسترسی بیشتر به یادگیری عمیق برای همگان تمرکز دارد.
Enlitic شرکت جرمی هوارد یک پیشگام در زمینه پزشکی بود که با استفاده از الگوریتمهای یادگیری عمیق، تشخيص پزشکی را با دقت و سرعت بالاتر انجام میداد. جرمی هوارد معتقد است كه الگوريتمهای Enlitic میتوانند در تشخيص بيماریها به خوبی يا حتی بهتر از پزشكان عمل كنند. ایشان به صورت منظم در برنامههای خبری استراليا حضور پیدا میکند و آموزشهای مختلفی در زمينه علم داده و توسعه وب ارائه میدهد.
٩. روسلان سالاخوتدینوف (Ruslan salakhutdinov)
دانشیار دانشگاه کارنگی ملون
- وبسایت: http://www.cs.cmu.edu/~rsalakhu/
- توییتر: @rsalakhu
روسلان سالاخوتدینوف یکی از استادان بخش یادگیری ماشین در دانشکده علوم کامپیوتر دانشگاه کارنگی ملون است. او قبل از این، نقش مدیر تحقیقات هوش مصنوعی در شرکت اپل را داشت. روسلان در زمینه یادگیری ماشین آماری فعالیت میکند و به یادگیری عمیق، مدلهای گرافیکی احتمالی و بهینهسازی در مقیاس بزرگ، علاقهمند بوده و در این زمینهها مقالات بسیاری منتشر کرده است.
سالاخوتدینوف در سال 2009 دکترای خود را در رشته یادگیری ماشین از دانشگاه تورنتو دریافت کرد. سپس دو سال را بهعنوان پژوهشگر، فوقدکترای خود در آزمایشگاه هوش مصنوعی موسسه فناوری ماساچوست گذراند و بعد از آن به عضویت دپارتمان علوم کامپیوتر و بخش آمار دانشگاه تورنتو درآمد. در طول دوران استادیار خود، جوایز و تقدیرهای زیادی را کسب کرد، از جمله: جایزه پژوهشگر جدید کانات، کمک هزینه تحصیلی پژوهشی مایکروسافت، کمک هزینه پژوهشی آلفرد پی اسلون، جایزه پژوهشی دانشکده گوگل و عضو موسسه تحقیقات پیشرفته کانادا.
١٠. جفری هینتون (Geoffrey hinton)
استاد علوم کامپیوتر در دانشگاه تورنتو
- وبسایت: http://www.cs.toronto.edu/~hinton/
- توییتر: @geoffreyhinton
- Google Scholar
جفری هینتون یکی از دانشمندان هوش مصنوعی مشهور است که در زمینههای یادگیری ماشین، شبکههای عصبی، علوم شناختی و تشخیص اشیا فعالیت میکند. او هم روانشناس شناختی و هم دانشمند کامپیوتر است و برای کارهای پیشروانهاش در شبکههای عصبی مصنوعی، شهرت دارد. از سال 2013، هینتون بهعنوان یک چهره برجسته در جامعه یادگیری عمیق، زمان خود را بین Google Brain و دانشگاه تورنتو تقسیم کرده است. جفری با همکاری دانشجویانش، AlexNet را طراحی کرد که یک نقطه عطف در تشخیص تصویر با کامپیوتر بود. در سال 2018، هینتون به همراه دو همکار دیگر خود، جایزهی تورینگ را برای کارهایشان در زمینه یادگیری عمیق دریافت کرد. این سه نفر اغلب بهعنوان «پدرخواندههای یادگیری عمیق» یا «پدرخواندههای هوش مصنوعی» معروف هستند.
کار هینتون روشهای مختلف استفاده از شبکههای عصبی برای چالشهای مختلف یادگیری ماشین، پردازش نمادین و درک حافظه را نشان میدهد. او بالغ بر 200 نشریات علمی دارد که خود نوشته یا با همکاری دیگران نوشته است. ویژگی منحصربهفرد کار او در شبکههای عصبی مصنوعی این است که آنها قادر به توسعه هوش و خودآموز بودن بدون نظارت انسان هستند. این تحقیقات به ما دیدگاه جدید و جذاب به ساختارهای مغزمانند، میدهد که واقعاً مستقل و هوشمند هستند. هینتون با تحقيقات خود شباهتهایی بين تورهای شكسته و آسيب مغزی كشف كرد كه باعث فراموشی نام و شخصيت میشود. هینتون همچنین تصاویر ذهنی را مورد بررسی قرار میدهد و پازلهایی را ارائه میدهد که هوش خلاق و واقعیت را میسنجد.
هینتون در سال 2001 دکترای افتخاری خود را از دانشگاه ادینبورگ گرفت و در سال 2005 جایزه IJCAI را برای دستاوردهای برجستهی علمی طی سالهای زیاد، دریافت کرد.
پیشنهاد مطالعه: هوش مصنوعی را از کجا شروع کنیم؟ نقشه راه یادگیری هوش مصنوعی از صفر
١١. الکس اسمولا (Alex smola)
مدیر خدمات وب آمازون
- وبسایت: http://alex.smola.org
- توییتر: @smolix
- Google Scholar
الکس اسمولا، مدیر یادگیری ماشین در خدمات وب آمازون، یک فیلسوف هوش مصنوعی است که از سال 2016 در این شرکت فعالیت میکند. وظیفه او طراحی ابزارهای یادگیری ماشین، تجزیه و تحلیل دادههای آماری، بینایی کامپیوتر، یادگیری عمیق و پردازش زبان طبیعی برای دانشمندانِ داده است. الکس نویسندهی بیش از 200 مقاله و ویراستار پنج کتاب علمی بوده و تعداد زیادی از دانشجویان و محققین دکترا را هم راهنمایی کرده است. او به یادگیری عمیق، الگوریتمهای مقیاسپذیر، مدلسازی آماری و کاربردهای آن در تجزیه و تحلیل اسناد، مدلسازی کاربر و بسیاری موضوعات دیگر علاقه دارد.
الکس در سال 1996 فارغالتحصیل رشته علوم کامپیوتر از دانشگاه صنعتی مونیخ شد و در سال 1998 در همین رشته از دانشگاه فناوری برلین دکترا گرفت. سپس بهعنوان محقق در گروه IDA در دانشکده تحقیقات دانشگاه ملی استرالیا کار کرد. همچنین با شرکتهای بزرگ فناوری، مانند گوگل و ياهو بهعنوان محقق همکاری کرده و در دانشگاه کارنگی ملون نیز تدريس میکرد. الکس در سال 2015 آزمایشگاه مارياناس را تأسيس کرد و در سال بعد به خدمات وب آمازون پيوست تا ابزارهای هوش مصنوعی و يادگيری ماشين را برای این شرکت توسعه دهد.
الکس بهعنوان یک دانشمند هوش مصنوعی هميشه به دنبال كارآموزان با استعداد و اعضای تيم هست كه در نوشتن كد، كار با يادگيری عميق، نوشتن الگوريتمهای كارآمد و آشنایی با سيستمهای كامپيوتری با كارايی بالا، مهارت کافی داشته باشند.
١٢. رعنا ال کالیوبی (Rana el kaliouby)
مدیرعامل و یکی از بنیانگذاران Affectiva
- وبسایت: https://www.ted.com/speakers/rana_el_kaliouby
- توییتر: @kaliouby
- Google Scholar
رعنا الکلیوبی یکی از برترین دانشمندان هوش مصنوعی و خالق و مدیرعامل شرکت Affectiva است. این شرکت که یکی از آزمایشگاه رسانهای MIT است، با هدف افزودن هوشِ هیجانی به تجربیات دیجیتالی کاربران در همه جای دنیا فعالیت میکند. رعنا سرپرست تیم تحلیل احساسات، الگوریتمهای پیشرفتهای برای سنجش احساسات طراحی کرده است. آنها دارای بزرگترین مجموعه داده در زمینه احساسات هستند و 12 میلیارد نقطه داده را از ویدئوهای 2.9 میلیون نفر در 75 کشور جمعآوری کردهاند. پلتفرم آنها توسط شرکتهای بزرگ جهان برای سنجش تعامل با مشتریان به کار میرود. آنها همچنین پیشرو در تولید برنامههای دیجیتال مبتنی بر احساسات در زمینههای سرگرمی، سازمان، ارتباطات ویدئویی و آموزش آنلاین هستند.
رعنا پس از گرفتن دکترای خود از دانشگاه کمبریج بهعنوان پژوهشگر در آزمایشگاه رسانهای MIT کار کرد. او در استفاده از تکنولوژی تشخیص احساسات در حوزههای مختلف مانند سلامتِ روان نقش مهمی داشت. رعنا MIT را ترک کرد تا Affectiva را تاسیس کند که یک پیشگام در زمینه هوش مصنوعی هیجان است. او بهعنوان یک دانشمند هوش مصنوعی با 25 درصد از 500 شرکت بزرگ جهان همکاری میکند.
فوربز، رعنا را در لیست 50 زن برتر فناوری آمریکا قرار داد و فورچون، نام او را در لیست 40 زن زیر 40 سال آورد. رعنا به صورت مداوم دربارهی اخلاق و سوگیری در هوش مصنوعی سخن میگوید. ماموریت او «انسانی کردن تکنولوژی» با استفاده از هوش مصنوعی هيجان است و پلتفرمهای یادگیری عمیق (deep geodesic) را برای شناسایی جزئيات احساسات مثل حالات صورت و لحن صدا برای درک احساس کاربران توسعه میدهد.
پیشنهاد مطالعه: 6 تا از بهترین زبان های برنامه نویسی هوش مصنوعی در دنیا
١٣. دافنه کولر (Daphne koller)
یکی از بنیانگذاران Coursera، بنیانگذار و مدیرعامل insitro.
- وبسایت: https://ai.stanford.edu/~koller
- توییتر: @DaphneKoller
- Google Scholar
دافنه یک دانشمند هوشمند کامپیوتر و استاد گروه علوم کامپیوتر در دانشگاه استنفورد است. او بیشتر به خاطر بنیانگذاری Coursera، پلتفرم MOOC بزرگ جهان، شناخته میشود. در زمینه هوش مصنوعی و کاربردهای آن در علوم زیستپزشکی تحقیق میکند. دافنه به مفاهیمی مانند تصمیمگیری، inference learning و نمایش در کاربردهای مربوط به بینایی کامپیوتر و زیستشناسی محاسباتی علاقه دارد.
دافنه در سال 2012 با همکاری اندرو نگ Coursera را راهاندازی و بهعنوان مدیرعامل و رئیس آن فعالیت کرد. او در سال 2012 جزو 100 فرد تاثیرگذار مجله تایم قرار گرفت. همچنین در سال 2014 در لیست خلاقترین افراد شرکت Fast، نام برده شد. دافنه در سال 2016 Coursera را ترک کرد و بهعنوان مدیر ارشد محاسباتی به Calico پیوست. سپس در سال 2018 Insitro را تاسیس کرد که یک استارتآپ در زمینه کشف دارو است. ایشان در سال 2009 یک کتاب درسی دربارهی مدلهای گرافیکی احتمالی (PGM) نوشت. بعداً این مبحث را به صورت یک دوره آنلاین رایگان در فوریه 2012 تدریس کرد.
پیشنهاد مطالعه: ChatGPT چیست؟ سیر تا پیاز جادوگری به نام چت جی پی تی
کلام آخر
این فهرست شامل کارهای بزرگ دیگر دانشمندان هوش مصنوعی در این زمینه نیست. بلکه فقط بر اساس دنبالکنندگان توییترِ این دانشمندان، این لیست را نوشتیم. کارهای این ١٣ نفر، عمق و جذابیت زیادی دارند که میتوان دربارهشان بحث کرد. این دانشمندان در پژوهشها، فعالیتها و روابط خود با یکدیگر، نقاط مشترک زیادی دارند.
آموزش هوش مصنوعی
اگر به فکر یادگیری برنامه نویسی هوش مصنوعی هستید و دوست دارید بدون اینکه تحصیلات آکادمیک بگذاردید در این حوزه جذاب و پررونق به بازار کار وارد شوید ملزم به یادگیری تخصصی آن هستید. در نگاه اول امکان دارد هوش مصنوعی سخت به نظر برسد اما اینطور نیست، با استفاده از آموزشهای هوش مصنوعی دستیابی به این هدف آسان است.
برای هدف نام برده در پلتفرم آموزشی مکتب خونه انواع دوره آموزش یادگیری ماشین و آموزش هوش مصنوعی به زبان ساده از مقدماتی تا پیشرفته وجود دارد که به کاربران کمک میکند در این زمینه به تخصصهای کافی برسند. در کنار آموزش دیدن، اعطای گواهینامه و تسهیل فرایند استخدام در شرکتهای معتبر هوش مصنوعی از دیگر اهداف مکتب خونه برای کاربران خود است.