چه سرمایهگذاریهایی پرسود هستند؟
سرمایهگذاری پرسود، شنیدن این کلمه برای همهی ما جذاب خواهد بود. کمتر کسی است که به دنبال راهی برای کسب درآمد و سود زیاد نباشد. اما به راستی، کدام سرمایه گذاری میتواند سود زیادی را نصیب معاملهگر کند؟ بر خلاف باور اکثر افراد، برای سرمایهگذاری پرسود نیاز به تخصص یا سرمایه اولیهی زیاد است. اگر شما هم از این دسته افراد هستید، پس پیشنهاد میکنیم به ” چگونه با پول کم سرمایه گذاری کنیم؟” سری بزنید. ( لطفا ارجاع داده شود به موضوع چگونه با پول کم سرمایهگذاری کنیم)
برای یک سرمایهگذاری پرسود حتما لازم نیست تخصص خاص یا سرمایه زیادی داشته باشید. برای یک سرمایهگذاری پرسود و موفق لازم است شما مدیریت سرمایه را نیز بلد باشید.
امروزه، سرمایهگذاری در شرایط تحریم و تورمی امری حیاتی، برای حفظ قدرت خرید به حساب میآید. تورم موجود، هرساله مقداری از قدرت خرید اشخاص میکاهد و موجب بیارزش شدن پول داخلی میشود.
سرمایهگذاری راه مناسبی برای جبران ضرر و زیانهای ناشی از تحریمها و تورم است. در هنگام سرمایهگذاری پرسود، فرد باید حجم پول را سریعتر از نرخ رشد تورم و افت ارزش پول، افزایش دهد.
اهمیت سرمایهگذاری پرسود بر زندگی:
سرمایهگذاری گامی برای ساختن یک آینده بهتر است. داشتن یک شغل و درآمد خود شاید بتواند تنها موجب رفع نیازهای اساسی زندگی شود. اما برای داشتن یک آیندهی خوب، به یک سرمایهگذاری پرسود با درآمد مطلوب نیاز است.
هر فردی خواهان زندگی خوب برای آینده خود است و برای رسیدن به آن تلاش میکند. همچنین، دانشمندان روانشناختی اعتقاد دارند که سرمایهگذاری فرد را به آینده امیدوار میکند؛ زیرا سرمایهگذاری نشانهی این است که فرد اتفاقات بد را برای آینده خود پیشبینی نمیکند. حال این زندگی خوب، چه معیارهایی دارد؟ معیار مالی و اقتصادی، یکی از معیارهای لازم برای ساختن آینده مورد انتظار است.
راههای متفاوتی برای سرمایهگذاری پرسود وجود دارد. این، خود فرد است که باید تصمیم بگیرد که سرمایه خود را در کدام بازار سرمایهگذاری کند. نوع بازارها و تحلیلهای مختلف، انتخاب یک راه برای سرمایهگذاری پرسود را سخت کرده است. برای اینکه بتوانید شناخت کافی و درک بهتری از بازارها و موضوع سرمایهگذاری داشته باشید، این مطالب را برای شما آماده کردهایم.
سرمایهگذاری بلند مدت و کوتاه مدت:
سوال مهمی که وجود دارد این است که برای یک سرمایهگذاری پرسود از کجا باید شروع کرد؟
مهمترین تفاوت این دو نوع سرمایهگذاری، زمان است. بازه زمانی برای سرمایهگذاری کوتان مدت، نهایتا ۵ سال است. در این بازه زمانی انتظار میرود که سرمایهگذار سود مطلوب و مورد انتظار را از سرمایه کسب کرده باشد. برای یک سرمایهگذاری موفق و کسب سود دلخواه، لازم است افق زمانی خود را تعیین کرد. سپس براساس آن اقدام به سرمایهگذاری کرد.
اما بازه زمانی مناسب برای سرمایهگذاری بلند مدت، زمانی بین ۱۰ تا ۲۰ سال است. سرمایهگذاری مانند پروش یک گیاه چند ساله است. هرچقد زمان و وقت بیشتری برای آن بگذارید، رشد بهتری خواهد داشت و سود بیشتری به شما خواهد داد.
در سرمایهگذاری بلند مدت، سرمایهگذار از افت و خیزهای مقطعی چشم پوشی میکند.
انتخاب کدام افق زمانی برای سرمایهگذاری پرسود بهتر است؟
افق زمانی برای سرمایهگذاری پرسود باید براساس شخصیت، انگیزه و هدف فرد انتخاب شود. برای انتخاب افق زمانی مناسب باید هدفگذاری کنید و برای هدفگذاری، لازم است بدانید دقیقا به دنبال چه چیزی هستید.
شما میتوانید همزمان هردو نوع سرمایهگذاری را انجام دهید و توصیه ما هم همین کار است. اما لازم هست اهداف کوتاهمدت شما در مسیر اهداف بلند مدت قرار داشته باشند. در واقع اهداف بلند مدت خود را از چند هدف کوتاهمدت تشکیل دهید.
روش درست برای سرمایهگذاری پرسود:
سرمایهگذاری پرسود و بدون ریسک، یک خیال واهی و رویا است. سرمایهگذاری برای کسب سود زیاد، بدون در نظر گرفتن ریسک، کار عاقلانهای به نظر نمیرسد.
برای یک سرمایهگذاری بهینه و موفق، باید ابتدا ذهن ثروتمندی داشته باشید تا قادر به بالا بردن بازدهی و مدیریت سرمایه باشید. همهی ما افرادی را در اطراف خود داریم که با سرمایههای کم توانستهاند از فرصتها استفاده کنند و با مدیریت درست، سودهای هنگفتی را کسب کنند. برعکس، افراد بسیاری را هم دیدهایم که از راههای مختلف برای سرمایهگذاری اقدام کردهاند و دچار ضرر و زیانهای بسیاری شدهاند.
تفاوت این افراد در نوع تفکر و ذهن ثروتمند آنها است. برای رسیدن به سود مطلوب، لازم است در کنار داشتن ذهن ثروتمند، بتوانید سرمایه خود را مدیریت کنید تا اصل پول حفظ شود. مدیریت سرمایه به چه معناست؟ در زیر تعریفی از مدیریت سرمایه را برای شما آوردهایم.
مدیریت سرمایه برای یک سرمایهگذاری پرسود:
مدیریت سرمایه به شما کمک میکند تا سطح ریسک در سرمایه را کاهش دهید. هنگام سرمایهگذاریهای پرسود، اجازه ندهید جملههایی مانند پول چرک کف دست است و امثال این بر روی شما تاثیر بگذارد.
مدیریت سرمایه یک تضمین برای حفظ و رشد سرمایه شما به حساب میآید. برای سرمایهگذاری پرسود باید عملکرد سیستماتیک و تفکری آگاهانه و منطقی داشته باشید. در این راه، لازم است ارزش خاصی برای پول و سرمایه خود قائل شوید و ریسک بازاری را که قصد سرمایهگذاری در آن را دارید، پیشبینی کنید و آن را آگاهانه بپذیرید.
مدیریت سرمایه یک هنر و یک دانش است. برای این هنر لازم است شما با حداقل ریسک، سوددهی بالایی از سرمایه خود داشته باشید؛ زیرا هدف اصلی ما در وهله اول برای سرمایهگذاری، باید حفظ سرمایه و کنترل ریسک باشد. در مدیریت سرمایه، شما باید مقداری از ریسک را بپذیرید تا از وقوع ضرر و زیانهای بزرگ در آینده پیشگیری کنید.
برای یک سرمایهگذاری پرسود و موفق نمیتوان یک نسخه واحد برای همه افراد پیچید؛ زیرا سرمایهگذاران دارای دیدگاههای متفاوت نسبت سرمایهگذاری هستند.
پیشبینی تورم، اصلی مهم برای سرمایهگذاری پرسود:
سرمایهگذاری در در یک کشور تورمی کمی سخت است. در شرایط تورمی اگر درصد سود شما کمتر از نرخ رشد تورمی باشد، بازدهی شما منفی خواهد شد. به همین دلیل لازم است قبل از اقدام به هر تصمیمی، تورم را پیشبینی کنید.
یک سرمایهگذاری پرسود باید مشخصات زیر را داشته باشد:
- سرمایه باید قدرت نقدشوندگی بالایی داشته باشد؛ یعنی، شما بتوانید در عرض چند روز سرمایه را به وجه نقد تبدیل کنید.
- سرمایهگذاری پرسود باید حداقل ۵۰درصد سود در سال به شما بدهد.
- از قانونی بودن آن اطمینان خاطر داشته باشید؛ لازم نباشد برای آن مجوز بگیرید یا اقدامات خاصی انجام دهید.
- باید به گونهای باشد که بتوانید با پول کم سرمایه گذاری کنید.
تا اینجا مطالب سعی کردیم که با مفاهیم و تعاریف لازم و اولیه آشنا شوید تا یک درک کلی از سرمایهگذاری پرسود به دست آورید. اکنون قصد داریم یک سرمایهگذاری پرسود را در بازار سرمایه، باهم بررسی کنیم.
بورس، یک سرمایهگذاری پرسود و نیازمند به مهارت :
برای سرمایهگذاری در بورس، نیاز به سرمایه و پول زیاد نیست و شما میتوانید با۵۰۰هزارتومن هم وارد این بازار شوید. برای سرمایهگذاری در بورس، بهتر است از پول راکد خود استفاده کنید. برای مثال، پولهای سپرده بانکی یا پولی که آن را برای کوتاه مدت و آینده نزدیک نیاز نداشته باشید. هرگز با پولی که از بنا و پایههای اصلی زندگی به حساب میآید، وارد بورس نشوید.
در گذشته برای معامله در بورس و خرید سهام باید به صورت حضوری اقدام میکردند. اما امروزه، معامله در بازار بورس بسیار آسانتر شده است و هرکس با دریافت کد بورسی میتواند اقدام به انجام معاملات کند.
شفافیت این بازار به شما اجازه میدهد که روزانه خرید و فروش کنید و قیمت سهام خود را بررسی کنید. حتی به راحتی میتوانید میزان عرضه و تقاضا را به صورت روزانه مشاهده کنید.
برای موفقیت در این بازار، لازم است ابتدا آگاهی و مهارت معاملهگری را کسب کنید.
اصول لازم برای موفقیت در بازار سرمایه و بورس چیست؟
- نسبت به یک سهم نباید تعصب داشته باشید و هرزمان که متوجه اشتباه در معاملات شدید، قبل از افزایش ضرر و زیان از آن معامله خارج شوید.
- برای سرمایه خود دلسوز باشید. قبل از بررسی کامل یک سهم، آن را خریداری نکنید.
- برای خرید سهام برنامه ریزی کنید. سعی کنید هدف و افق زمانی خود را کاملا مشخص کنید.
- سرمایهگذاریهای بلندمدت را به سرمایهگذاریهای کوتاهمدت ترجیح دهید.
- با طناب کسی به چاه نروید. برای دریافت اطلاعات و سیگنالهای خرید و فروش، به کسی پول پرداخت نکنید. این هزینه را صرف آموزش دیدن و افزایش مهارت کنید.
چگونه برای داشتن یک سرمایهگذاری پرسود، مدیریت سرمایه را در بازار سرمایه و خرید سهام اجرا کنیم؟
برای موفقیت و مدیریت سرمایه در بازار، شاخصهای زیر وجود دارند که آگاهی از تعاریف آنها قبل از ورود به بازار ضروری است:
- حجم معاملات روزانه و ماهانه
- بازده
- ریسک
- نسبت بازده به ریسک
- نسبت افت سرمایه
برای موفقیت و پایدار بودن در این بازار، لازم است قبل از ورود به آن، این موارد را به طور کامل بررسی کنید. بعد از بررسی این موارد، میتوانید با تعیین حد سود و ضرر، نقطه مناسب برای ورود یا خروج از سهم را پیدا کنید. این یک اصل مهم در مدیریت سرمایه است.
برای موفقیت در سرمایهگذاری در بورس باید به قواعد زیر پایبند باشید:
- قبل از انجام هر معامله، ریسک و بازده مورد انتظار خود را از خرید آن سهم تعیین کنید.
- با محاسبه ریسک و بازده، نقاط خروج احتمالی و حجم معاملات را میتوان محاسبه کرد.
- حداکثر مقدار ریسک در هر موقعیت معاملاتی نباید بیشتر از ۳ درصد شود.
- نسبت بازده ریسک شما حداقل ۱ درصد باید باشد. در غیر این صورت انجام این معامله اشتباه است.
- اگر تصمیم به انجام چند موقعیت معاملاتی دارید، حداکثر ریسک قابل تحمل را بین معاملات خود تقسیم کنید.
- برای داشتن سود نجومی، ریسک سنگین آن را مدنظر داشته باشید.
فواید سرمایهگذاری در بورس چیست؟
- سرمایههای سرگردان و راکد به سمت یک سرمایه هدفمند هدایت میشوند.
- ورود به این بازار نیازمند سرمایه یا پول زیادی نیست. سرمایهگذاران خرد میتوانند با پول کم، در سرمایهگذاری بزرگ سهیم شوند.
- بورس یک بازار دائم و مستمر است که این امکان را به سرمایهگذاران میدهد که با افق زمانی کوتاهمدت یا بلندمدت در این بازار سرمایهگذاری کنند.
- براساس میزان ریسکپذیری سرمایهگذاران، اوراق بهادار متفاوتی با بازدهی مختلف برای سرمایهگذار وجود دارد.
- با دو روش میتوان در بورس درآمد کسب کرد. در روش اول، شرکتها بخشی از سود ناشی از فروش خدمات و محصولات را بین سهامداران تقسیم میکنند. این سود به صورت سالیانه به حساب سهامداران واریز میشود. روش دوم، درآمد ناشی از افزایش قیمت سهام در طول زمان است.
- قابلیت نقد شوندگی بالا در بورس، این امکان را برای سرمایهگذار فراهم میکند که هرزمان احساس نیاز به وجو نقد کرد، با فروش سهام به مقداری از اصل پول یا کل سرمایه دسترسی پیدا کند.
- تمام معاملات بورس تحت نظارت یک نهاد ناظر به اسم “سازمان بورس و اوراق بهادار” انجام میشود. شرکتهایی که قصد ورود به بورس را دارند، باید متعهد شوند که اطلاعات مجاز مربوط به شرکت و معاملات را به صورت دورهای در اختیار خریداران قراردهند. به همین دلیل، بورس از شفافیت بالا برخوردار است.
بورس، در همهجا و هرزمان که بخواهید در دسترس است و قادر به انجام معاملات خواهید بود. فرقی نمیکند در کجای ایران زندگی میکنید، تنها کافی است دستگاه خود را به اینترنت وصل کنید تا قادر به انجام معاملات دلخواه شوید.
در آخر، سرمایهگذاری در بورس با به دید شغل اول و منبع درآمد ماهانه نگاه نکنید.