لزوم استفاده از گوگل سرچ کنسول چیست
google search console چیست ؟
گوگل سرچ کنسول چیست (Google Search Console) ابزار رایگان ارزیابی و تحلیل وضعیت وب سایت و عملکرد آن در موتور جستجوی گوگل است. این سرویس در شناسایی نواقص احتمالی وب سایت، سنجش میزان دسترسی رباتهای گوگل به وب سایت، بررسی میزان ترافیک دریافتی، اطلاع از تاریخچه کلمات کلیدی، تعداد لینکهای دریافتی از دیگر وب سایتها و ارتقای رتبه وب سایت در نتایج موتورهای جستجو کمک شایانی میکند.
گوگل سرچ کنسول و ابزارهای آن سرعت رسیدن به موفقیت در تجارت را با قرار دادن آدرس وب سایت در سر خط نتایج موتور جستجوی گوگل امکانپذیر میسازد. موتور جستجوی گوگل و نرم افزار جستجوگر آن با نام “خزنده” به صورت منظم در سطح وب با یافتن سایتها و صفحات جدید، آنها را به فهرست گوگل اضافه میکند. در ادامه با آموزش گوگل سرچ کنسول همراه ما باشید.
منظور از ثبت وب سایت در گوگل سرچ کنسول چیست
ثبت مشخصات وب سایت و مالکیت آن در گوگل سرچ کنسول جهت دسترسی به کلیه ابزارهای تحلیلی آن الزامی است. رسالت گوگل تنها ارائه اطلاعات وب سایت به مالک آن و افراد مجاز میباشد.
پس از ورود به حساب کاربری گوگل، از طریق سرویس webmasters، روی گزینه Add Property کلیک نموده و آدرس سایت را اضافه نمائید. در مرحله بعد، گوگل لینک دانلود فایلی با پسوند html را در اختیار شما قرار داده که باید آن را در وبسایت خود بارگذاری نمائید.
تعیین دامنه اصلی سرچ کنسول گوگل
در صورتی که آدرس صفحات وب سایت با www و بدون www در گوگل تعریف شده باشند، امکان عدم تشخیص آنها توسط رباتهای گوگل وجود دارد. این مشکل در مورد آدرس https نیز به همین صورت است. لذا جهت رفع تکرار محتوا میبایست کلیه آدرسها به آدرس اصلی ارجاع و در گوگل کنسول لیست گردد.
تعیین سطوح دسترسی کاربران
هر وب سایت میتواند تعداد صد کاربر در پنل سرچ کنسول تعریف نماید. میزان سطوح دسترسی کاربران براساس وظایف آنها قابل تغییر است. کلیه تحلیلای آماری به کاربر با سطح دسترسی محدود (مشاور سئو) قابل ارائه خواهد بود.
اجزای گوگل سرچ کنسول چیست
Dashboard: جهت دسترسی به چکیده مهمترین اطلاعات بخشهای گوگل سرچ کنسول، داشبورد طراحی شده است. این بخش شامل خطاهای بخش Crawl، آمار تجمعی جستجوها وکلیکها و مجموع URLهای ایندکس شده در تمامی صفحات گوگل میباشد. مشاهده جزئیات بیشتر بخشها با کلیک نمودن روی عناوین آنها امکان پذیر است.
Messages
کلیه اعلانهای هشداری گوگل سرچ کنسول از قبیل خطاهای وبسایت، مشکلات امنیتی و راهکارهای گوگل پیرامون بهبود سئو وب سایت در بخش Messages برای کاربر نشان داده میشود. این هشدارها در صندوق ورودی پست الکترونیکی گوگل (جیمیل) کاربر نیز قابل مشاهده خواهند بود. لازم است این بخش به صورت مرتب بررسی شود تا در صورت بروز خطاهای بهینه سازی یا امنیتی در اسرع وقت اقدام لازم صورت پذیرد.
Appearance
Search Appearance در گوگل سرچ کنسول آیتمهای زیر را شامل میشود:
- Title: عنوان وب سایت جهت نمایش در موتورهای جستجو
- Snippet: اطلاعات جانبی متا دیسکریپشن در وب سایت
- Sitelinks: ارائه لینکهای مهم وب سایت در حین جستجوی عنوان اصلی
- Search within a site: جستجوی محتوای وب سایت بدون ورود به آن که در وب سایتهای فارسی در دسترس نمیباشد.
- URL: آدرس صفحه که پایین Title نمایش داده میشود.
- Breadcrumbs: نمایش مسیر آدرس بجای لینک آن که از طریق زیر مجموعه Site Navigation Element در دسترس میباشد.
- Product – Rich Snippet: کاربرانی که در فرایند امتیاز دهی نتایج جستجوی گوگل شرکت میکنند، آمار امتیازدهی با ستاره هایی در rich snippet موجود است و در بخش Structured Data dashboard قابل مدیریت میباشند.
- زیرمجموعه بعدی این ابزار HTML Improvements بوده که از آن میتوان در رفع خطاهای Code html استفاده کرد.
منظور از Search Traffic در گوگل سرچ کنسول چیست
جهت ارزیابی و تحلیل آمار کلمات کلیدی استفاده شده و بک لینکها از بخش Search Traffic در گوگل سرچ کنسول استفاده میشود و شامل زیر مجموعههای زیر میباشد:
Search Analytics: این زیر مجموعه کاربردی، آیتمهای کلمات کلیدی جستجو شده، دفعات کلیک بر روی آنها برای ورود به وبسایت شما، آدرس، دفعات بازدید صفحات از طریق موتورهای جستجو، ملیت بازدیدگنندگان و پلتفرم مورد استفاده کابران جهت برای بازدید وبسایت (موبایل، تبلت، لپتاپ و …) را شامل میشود.
Links to Your Site: این زیر مجموعه بیانگر سایتهایی است که جهت ارجاع به وب سایت شما لینک گذاری نموده¬اند و به آنها اصطلاحاً بک لینک گفته میشود.
Internal Links: لینکهای درون وبسایت جهت ارجاع کلمات کلیدی به سایر صفحات وب سایت را اینترنال لینک یا لینک داخلی می نامند.
International Targeting: در وب سایت هایی که محتوای آنها با چند زبان ارائه می¬شوند، آمار بازدید زبانهای مختلف وب سایت در این بخش مورد بررسی قرار میگیرد.
Mobile Usability: در صورتی که وب سایت شما جهت نمایش در مرورگرهای موبایل و تبلت سازگاری داشته باشد خطا های مربوطه در این بخش قابل مشاهده خواهند بود.
Google Index
با استفاده از Google Index در گوگل سرچ کنسول میتوان صفحات فهرست شده یا درج شده در موتورهای جستجو را مشاهده کرد. گوگل ایندکس شامل سه زیر مجموعه است.
Index Status: گزارشی آماری پیرامون تعداد لینکهای فهرست شده ( لینکهای ایندکس شده) وب سایت شما را نمایش میدهد. در سر برگ advanced، آمار صفحات مسدود شده توسط ربات گوگل که در لیست لینکهای ایندکس شده قرار نمیگیرند، مشخص میگردد.
Blocked Resources: در این بخش فهرست صفحات مسدود شده قابل دسترسی است. در صورتی که صفحهای به اشتباه مسدود شده باشد، از طریق فایل robot.txt وب سایت میتوان آن را جهت ایندکس مجدد در گوگل حذف کرد.
Remove URLs: در صورت تمایل به عدم فهرست هر نوع لینک در گوگل ایندکس، درخواست حذف لینک در این زیر مجموعه درج می گردد.
Crawl
آمار ارائه شده در بخش Crawl گوگل سرچ کنسول از اهمیت تحلیلی بالایی برخوردار میباشد. Crawl همان ربات گوگل است که طی پایشهای (خزیدنهای) روزانه به بررسی و اعمال تغییرات وب سایتها میپردازد. Crawl در سرچ کنسول گوگل شامل بخشهای زیر میباشد.
Crawl Errors
لیست پیام خطاهایی که بیانگر عدم دسترسی ربات خزنده گوگل به وب سایت میباشد، در این بخش قابل دسترسی است. این خطاها شامل دی ان اسی، خطای اتصال به سرور، خطای فایل robot.txt، خطاهای صفحات ۴۰۴ و … میباشند. پس از رفع خطاهای مشخص شده این بخش در وب سایت و کلیک گزینه MARK AS FIXED، پیام خطای صفحات حذف خواهند شد. این بخش آمار کاربران کامپیوترهای شخصی و گوشیهای هوشمند را به صورت تفکیک شده ارائه میکند.
Crawl Stats
آمار تعداد دفعات ارزیابی وب سایت توسط ربات خزنده گوگل در این بخش لحاظ میشود. علاوه بر آن تعداد دفعات دانلود صفحات و محتوا از وب سایت توسط رباتها و میانگین مدت زمان دانلود صفحه نیز ذکر میشود. بررسی تحلیلی این آمار جهت اطمینان از سئوی مطلوب سایت مفید به نظر میرسد.
Fetch as Google
در این بخش محتوای وب سایت از نگاه گوگل قابل مشاهده است. موتور جستجو گر گوگل سایتها را بوسیله کدها و تگ های HTML مورد ارزیابی قرار میدهد. اطلاع از نحوه بازیابی (Load) وب سایت، بینش صحیحی جهت ارتقای سئو سایت خواهد داد.
این بخش نیز آمار کاربران کامپیوترهای شخصی و گوشیهای هوشمند را به صورت تفکیک شده ارائه میکند.
robots.txt Tester
لیست محتویات فایل robot.txt، پیام های خطا و اعلان های هشداری در این بخش قابل مشاهده است. علاوه بر آن شناسایی صحیح فایل robot.txt توسط گوگل در اطمینان از ایندکس شدن صفحات ضروری، مثمر ثمر خواهد بود.
Sitemaps
در این بخش اجزای نقشه وب سایت در یک فایل xml فهرست می شوند. این اطلاعات بیانگر صحت درج وب سایت در گوگل سرچ کنسول بوده و شامل فهرست لینکهای Sitemaps و لینکهای ایندکس شده در گوگل می باشد.
URL Parameters
در صورتی که فهرست URL وب سایت به صورت صحیح ایندکس شده باشد، نیازی به ویرایش آنها از طریق Crawl نیست. ایندکس نمودن صحیح لینک ها با ارتقای سئوی وب سایت همراه خواهد بود.
منظور از Security Issues در گوگل سرچ کنسول چیست
تمامی گزارشات مربوط به آلودگی وب سایت به بدافزارها در بخش Security Issues درج خواهند شد. لذا لازم است برنامه زمانبندی مناسبی جهت بررسی دورهای این بخش لحاظ گردد.
وب سایتی که به بدافزار آلوده است در صورت ثبت در گوگل سرچ کنسول، اطلاعات آن در خصوص عملکرد بدافزار در این بخش مشخص میشود. پس از بررسی مشکل و رفع آن از طریق همین بخش در گوگل سرچ کنسول میتوان درخواست خروج وب سایت از لیست سایتهای آلوده به بد افزار را اجرا کرد تا website loading بدون مشکل و عدم نمایش صفحه هشدار گوگل صورت پذیرد.
از مهمترین معیارها در مدیریت وب سایتهای اینترنتی سئو نمودن وب سایت میباشد که نقش مهمی در افزایش آمار بازدید از سایت ایفا مینماید.
چقدر خوبه که الان تو اینترنت همه جیز رو میشه پیدا کرد. قبلا باید کلی میگشتیم تا کسی رو پیدا کنیم که بهمون چیزی یاد بده یا مثلا واسه لوله بازکنی برچسب ها رو زیر و رو میکردیم که آیا یه آدم مطمئن واس چاه بازکنی پیدا میشه یا نه ولی الان دیگه از شیر مرغ تا جون آدمیزاد تو اینترنت هست. از اطلاعات عمومی ساده گرفته تا انواع آموزش های فنی و… رو میشه از تو اینترنت پیدا کرد. مرسی از مطلبتون که بدردمون خورد.