زبان برنامهنویسی Go (یا Golang) یک زبان برنامهنویسی متنباز (Open Source) است که ساخت نرمافزار را ساده، قابلاعتماد و بهینه میکند. Golang زبانی است که توسط شرکت Google طراحی شدهاست و در حال حاضر، در ...
زبان برنامهنویسی Go (یا Golang) یک زبان برنامهنویسی متنباز (Open Source) است که ساخت نرمافزار را ساده، قابلاعتماد و بهینه میکند. Golang زبانی است که توسط شرکت Google طراحی شدهاست و در حال حاضر، در سامانههای متفاوت اجرایی گوگل به کار گرفته شدهاست. زبان برنامهنویسی Go از لحاظ syntax مشابه زبان برنامهنویسی C است، اما تفاوت اصلی جایی رقم میخورد که Golang در مقایسه با C از مزایای امنیت حافظه، زبالهروبی (Garbage collection) حافظه، تایپ ساختاریافته (Structural typing)، برنامهنویسی همزمان (Concurrent programming) و غیره بهره میبرد.
مزیت زبالهروبی Golang مدیریت حافظه را به صورت خودکار انجام میدهد و همچنین، اجازه میدهد که اجرای برخی توابع به تعویق بیفتد. علاوهبراین، ویژگی برنامهنویسی همزمان Golang که از طریق Goroutineها و Channelها اتفاق میافتد، اجازه اجرای چند فرایند را بهطور همزمان به شما خواهد داد. این مزیت آنجا اهمیت خود را نشان میدهد که با توجه به روند افزایش هزینههای ارتقاء سختافزاری، نیاز به بهینه بودن عملیات اجرای کدها احساس میشود. Golang بر خلاف زبانهای برنامهنویسی قدیمی مانند جاوا و پایتون، میتواند چندین میلیون goroutine را بهصورت همزمان اجرا کند. این رویههای Go مزایایی دارند که در مقایسه با زبانهای برنامهنویسی C++، C و جاوا همزمانیها را بسیار بهتر مدیریت کنند. این مزایا عبارتند از:
- قطعهبندی پشتهها
- سرعت بالای آغاز اجرای برنامه
- ارتباط امن میان رویهها
زبان برنامهنویسی Go در توسعه و اجرای اپلیکیشنهای مختلف در سیستمعاملهای متفاوت، دستگاههای موبایل، وباپلیکیشنها و حتی برنامهنویسی فرانتاند (از طریق ماژول gccgo) کاربرد دارد. در واقع، Golang از طریق بهکارگیری مترجم GopherJS، کدهای Go را به جاوا اسکریپت جهت استفاده در برنامهنویسی فرانتاند تبدیل میکند. بهطور خلاصه، طراحان گوگل این زبان را توسعه دادند تا علاوه بر استفاده از قدرت سایر زبانهای برنامهنویسی، با استفاده از ویژگیهای زیر نیازمندیهای خود را نیز برطرف کنند:
- تایپ ایستا (Static typing) و کارایی زمان اجرا (مانند ++C)
- خوانا بودن و کاربردپذیری (مانند پایتون و جاوا اسکریپت)
- شبکهسازی با کارایی بالا و چندفرایندی (Multiprocessing)
کسبوکارهای زیادی برای توسعه اپلیکیشنهای خود از زبان برنامهنویسی Go بهره بردهاند که برای مثال میتوان به Google، Sound cloud، Uber، Netflix، Dropbox و غیره اشاره کرد. علاوهبراین، برخی از اپلیکیشنهای متنبازی که با زبان Go نوشته شدهاند عبارتند از: Docker، Kubernetes، Ethereum و غیره.
این دوره مناسب کسانی است که میخواهند برنامههایی را توسعه دهند که محدودیتهای سختافزاری کاربر مانع اجرای برنامههای سنگین آنها نباشد و تجربه خوبی را برای کاربر خود به ارمغان بیاورند. بهطور مثال، میتوانند نرمافزارهای بهینه خود را روی دستگاههای اینترنت اشیاء (که ذاتا ارزان و کند هستند) اجرا کنند. انتظار میرود پس از گذراندن این دوره بتوانید وباپلیکیشنهای بهینهای را با استفاده از زبان Go بسازید.
زبان برنامه نویسی Go زبانی میباشد که توسط گوگل عرضه گردیده است. برای اینکه این زبان قابل توسعه باشد، قابلیت open source بودن را به آن اضافه کردهاند. با استفاده از زبان golang میتوانید به عنوان برنامهنویس هر نوع نرمافزاری را پیاده سازی نمایید.
یادگیری زبان گو بسیار آسان و روان است. سادگی و سهولت استفاده از زبان برنامهنویسی گولنگ سبب شده است که در زمان کوتاهی محبوبیت زیادی در بین توسعهدهندگان پیدا کند.
زبان برنامهنویسی Golang به شما این قابلیت را اعطا میکند که ارتباط و دسترسی بیشتر به سخت افزار داشته باشد و سرعت بسیار بالایی در زمینهی نوشتن کد و اجرای برنامهها داشته باشید.
زبان برنامهنویسی go تعامل بسیار زیادی با زبان کامپیوتر و انسان دارد همچنین این قابلیت را به شما خواهد داد که با استفاده از آن نرم افزارهای اندروید را طراحی نمایید. این زبان دارای مکانیسمهای همپوشان است و میتواند در کنار آن، قابلیت کامپایل شدن به زبان ماشین را نیز داشته باشید. زبان برنامهنویسی go یکی از زبانهای بهینهسازی شدهی در حوزهی وب و سرور و شبکه میباشد.
زبان go مانند زبانهای برنامه نویسی C و C++ و همچنین زبان برنامهنویسی پایتون، دارای کدنویسی کارآمد و ساده میباشد. با این حال ویژگیهایی در زبانهای دیگر وجود دارد که در زبان برنامهنویسی go وجود ندارد، در ادامه چند مورد از این ویژگیها را به شما معرفی میکنیم:
اطلاعات بیشتر
از مجموع 43 امتیاز
10 نظرنظرات بیشتر
پس از گذراندن محتوای دوره به صورت آنلاین (بدون دانلود) در سایت مکتبخونه، در صورتی که حد نصاب قبولی در دوره را کسب و تمرین ها و پروژه های الزامی را ارسال کنید، گواهینامه رسمی پایان دوره توسط مکتبخونه به اسم شما صادر شده و در اختیار شما قرار میگیرد.
قابل اشتراکگذاری در
صابر مسگری دانشآموخته کارشناسی و کارشناسی ارشد رشته برق کنترل است. ایشان به دلیل علاقه به برنامهنویسی از دوران نوجوانی، بعد از فارغالتحصیلی نیز کار در این زمینه را ادامه داده است. در زمینه برنامهنویسی سیستمهای امبدد، نرمافزارهای کنترل صنعتی و سیستمهای کلود مشغول به کار بوده است. وی به زبانهای C/C++ , Python, C# و Golang نیز تسلط دارد. صابر مسگری اکنون به عنوان مدیر محصول CDN در شرکت ابر آروان مشغول به کار است.
اطلاعات بیشتر