زبان خارجی

آزمون ept چیست و چه کاربردی دارد؟

آشنایی با آزمون EPT

آزمون EPT یا  English Language Proficiency Test، در واقع آزمونی است که از سال ۱۳۸۶ توسط دانشگاه آزاد اسلامی به منظور ارزیابی سطح زبان انگلیسی داوطلبان برگزار می‌شود. تمامی داوطلبان مقطع دکتری دانشگاه آزاد که هیچ یک از سایر مدارک معتبر بین المللی زبان مانند آیلتس و تافل را ندارند، برای ورود به مقطع دکتری نیاز دارند که در این امتحان شرکت کرده و نمره قبولی کسب کنند.

آزمون EPT با آیلتس متفاوت بوده ولی تاحد زیادی شبیه به امتحانات بین المللی TOEFL PBT است. اگرچه TOEFL PBT برخلاف EPT دارای قسمت‌های ارزیابی مهارت‌های شنیداری و نوشتاری است. البته دانشگاه آزاد هر یک از مدارک بین المللی زبان مانند آیلتس و تافل را می‌پذیرد و نیازی نیست که لزوما در این گزینش شرکت کنید، اگرچه شاید بتوان بیان داشت که سوالات EPT راحت‌تر از سایر آزمون‌های مشابه است.

 

ویدیو پییشنهادی : آموزش ریدینگ تافل
TOEFL iBT: Reading

 

این تست هر ماه در بسیاری از شهرهای ایران از جمله تهران، اصفهان، مشهد و شیراز برگزار می‌شود، اما در گذشته این گزینش به صورت فصلی توسط دانشگاه آزاد برگزار می‌شد. از حیث تعداد برگزاری در سال، این گزینش بیشتر از سایر آزمون‌های زبان انگلیسی برگزار می‌شود بنابراین برنامه‌ریزی برای شرکت در آن آسان‌تر است.

 

نکاتی که باید در مورد آزمون EPT دانست

مدرک EPT

البته لازم به ذکر است که مدرک EPT تنها برای دانشگاه‌های آزاد معتبر است و ارائه مدرک آن در دانشگاه‌های سراسری فاقد اعتبار است. همچنین مدرک آن برای کسانی به دنبال ادامه تحصیل در دانشگاه‌های خارجی هستند کارآیی ندارد و این افراد می‌بایست مدرک یکی از امتحان های بین‌المللی زبان را کسب کنند.

بیشتر مواقع محل برگزاری این گزینش در دانشگاه آزاد می‌باشد و مشابه با  امتحان های بین المللی زبان، محدودیتی از حیث تعداد حضور در امتحان ندارد و هر فرد می‌تواند تا زمان کسب نمره مورد نظر در آن شرکت کند.

ارائه مدرک EPT تا دو سال پس از صدور معتبر است و اگر فرد پس از گذشت زمان مذکور بخواهد وارد مقطع دکتری شود، نیاز دارد که دوباره در آزمون EPT شرکت کند. کل امتیاز این گزینش از ۱۰۰ محاسبه می‌شود که حداقل امتیاز مورد نیاز برای ورود به مقطع دکتری ۵۰ می‌باشد.

البته از مزیت‌های این امتحان این است که سوالات چهارگزینه‌ایی بوده و نمره منفی ندارد و با آسودگی خاطر می‌توان به تمامی سوالات پاسخ داد. براساس تصویب هیات رئیسه دانشگاه آزاد، حداقل نمره قبولی برای دانشجویان شاهد و ایثارگر۸۰ درصد نمره قبولی سایر دانشجویان می‌باشد.

نحوه ی ثبت نام

آزمون EPT توسط دانشگاه آزاد به طور متناوب و تقریبا هر ماه برگزار می‌شود. همچنین جدول زمان بندی در سایت مرکز سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی قرار دارد و با مراجعه به آن می‌توان از جدیدترین زمان‌های گزینش و شهرهای محل برگزاری مطلع گردید. داوطلبان حدودا تا ۱۰ روز قبل از تاریخ امتحان با مراجعه به این سایت می‌تواند ثبت نام کنند.

از آن‌جا که تنها دانشجویان مقطع دکتری دانشگاه آزاد می‌تواند در این امتحان شرکت کند در هنگام ثبت نام نیاز است که شماره دانشجویی ۹ رقمی خود را در سامانه ثبت نام وارد کرده و اقدام به پرداخت هشتاد هزار تومان بابت هزینه ی آزمون EPT کرد. پس از ورود به سایت اینترنتی ثبت‌نام، ابتدا داوطلب می‌بایست نسبت به پر کردن فرم ثبت نام که شامل اطلاعات فردی می‌شود، اقدام نماید.

 

هزینه ی آزمون EPT

 

در گام دوم داوطلب ۳۰ دقیقه وقت خواهد داشت تا نسبت به تایید اطلاعات و پرداخت هزینه اقدام کند. در صورتی که عملیات پرداخت با موفقیت صورت پذیرد اطلاعات پرداخت به ایمیل داوطلب فرستاده خواهد شد. در شکل زیر صفحه ورود اطلاعات فردی ارائه شده است.

زمان اعلام نتایج متغییر بوده اما فرد با مراجعه به همین سایت و وارد کردن شماره شناسنامه و ملی خود از نتایج آگاه شود. در ادامه این مقاله به توضیح ساختار آزمون EPT و مهارت‌های مورد نیاز، می‌پردازیم.

ساختار آزمون EPT

ساختار آزمون EPT با آزمون‌های بین المللی زبان مانند آیلتس و تافل متفاوت است و دیگر خبری از ارزیابی: مهارت‌های گفتاری(Speaking) و شینداری(Listening) داوطلب نیست و تنها شامل سه مهارت:

  • واژگان(Vocabulary)
  • گرامر (Grammer)
  • درک مطلب(Comprehension)

همچنین آزمون EPT مجموعا شامل ۱۰۰ سوال چهارگزینه‌ایی می‌باشد که پاسخ‌های غلط نمره منفی برای داوطلب نخواهد داشت.

 

ویدئو پییشنهادی : تافل
همه چیز در مورد آزمون تافل

 

برخلاف آیلتس دیگر خبری از نوشتن مطلب و رایتینگ در مورد موضوع‌های خاص نیست و تمامی سوالات تستی می‌باشد که داوطلب ۱۴۰ دقیقه زمان دارد تا به  تمامی آن‌ها پاسخ بدهد.

قسمت واژگان، شامل ۲۵ پرسش چهارگزینه‌ایی است که محدوده لغات فرد را می‌سنجد. قسمت گرامر شامل دو بخش است. در بخش اول زیر چهار کلمه خط کشیده شده است و داوطلب باید بتواند مجموعه کلماتی که اشتباه هستند را مشخص کند. در بخش دوم جملاتی در گزینه‌های سوال مطرح می‌شود و داوطلب باید گزینه نادرست را مشخص کند.

 

ساختار آزمون EPT

درک مطلب

اما یکی از قسمت‌های مهم آزمون EPT، درک مطلب است که شامل دو بخش ریدینگ (Reading) و جاخالی (Close Test) می‌باشد. در بخش ریدینگ چهار متن که از متون و مقالات علمی استخراج شده است برای داوطلبان در نظر  گرفته می‌شود و هر متن پنج سوال دارد که داوطلب با استفاده از تکنیک‌های Reading می‌بایست به آن‌ها پاسخ دهد.

اما اخرین بخش تشکیل دهنده ساختار، که شامل ۱۵ پرسش بوده و  سوالات ۸۶ تا ۱۰۰ را در برمی‌گیرد، سوالات جاخالی است. همان گونه که از نام آن مشخص است در این بخش قسمت‌هایی از متن خالی گذاشته می‌شود و داوطلب باید جواب صحیح را از میان گزینه‌های ارائه شده انتخاب کند.

البته ممکن است که تعداد سوالات هر قسمت گاه با آنچه که بیان شد متفاوت باشد. بنابراین مشخص است که ساختار با سایر آزمون‌های زبان انگلیسی متفاوت بوده و نیاز به منابع خاصی برای کسب آمادگی دارد.

منابع متعددی برای هر یک از مهارت‌های درنظر گرفته شده در آزمون EPT وجود دارد که در ادامه به ارائه منابع خواهیم پرداخت.

 

قسمت‌های مهم آزمون EPT

منابع آزمون EPT

منابع شامل کتاب و سایت‌های اینترنتی می‌شود. سایت‌های اینترنتی متعددی وجود دارد که آزمون را شبیه‌سازی می‌کند. این آزمون‌ها می‌تواند کمک شایانی به داوطلب برای تصورسازی آزمون EPT واقعی کرده و برای حضور در آن آمادگی لازم را کسب کنند. همچنین نمونه سوالات سال‌های گذشته آن در سایت‌های اینترنتی موجود است که با بررسی آن‌ها می‌توان با منابع و کلیات ان آشنا شد.

برای بخش واژگان عمدتا سوالات از کتاب‌های ۵۰۴ و کتاب واژگان ضروری تافل یا Essential Words For the TOEFL استخراج می‌شود.  کتاب ۵۰۴ که انتشارات جنگل  بوده یکی از قدیمی‌ترین کتاب‌هایی است که زبان آموزانی ایرانی از آن برای آمادگی در انواع آزمون‌های زبان استفاده می‌کنند.

 

مقاله پییشنهادی : آموزش زبان انگلیسی
آموزش فشرده زبان انگلیسی

 

همچنین کتاب واژگان ضروری تافل شامل کاربردی‌ترین و ضروری ترین لغات مورد نیاز برای یادگیری زبان انگلیسی است که از ویژگی‌های مثبت آن به این نکته اشاره کرد که هر لغت را در جملات کوتاه و پاراگراف‌های علمی برگرفته از کتاب و سایر متون لاتین، ارائه کرده است که این امر باعث یادگیری بهتر هر واژه می‌شود و یکی از مهمترین منابع، به شمار می رود.

منابع آزمون EPT

سایر منابع

یکی دیگر از منابع آزمون EPT ، کتاب تافل لانگمن قرمز است که سوالات گرامر و ساختاری امتحان براساس این کتاب طرح می‌شوند. کتاب تافل لانگمن یکی از قدیمی‌ترین منابع آموزش زبان انگلیسی است که به راحتی می‌توان آن را تهیه کرد.

البته این کتاب به آموزش هر چهار مهارت زبان یعنی شنیداری، گرامر، نوشتاری، درک مطلب و ریدینگ می‌پردازد. اما بیشتر از این کتاب برای استخراج سوالات گرامر آزمون EPT استفاده می‌شود. سوالات بخش درک مطلب از کتاب تافل ریدینگ فلش عمدتا تهیه می‌گردد.

 

ویدیو پییشنهادی : آموزش رایتینگ تافل
آموزش رایگان زبان انگلیسی

 

این کتاب یکی از بهترین منابع برای درک مطلب امتحان و سایر آزمون‌های زبان مانند تافل می‌باشد. در فصلهای ابتدایی این کتاب انواع متعدد ریدینگ و سوالات درک مطلب ارائه شده است و با مطالعه آن میتوان به خوبی برای قسمت درک مطلب آماده شد.

همچنین ساختار این کتاب به گونه‌ایی است که سوالات از آسان به سخت طراحی شده اند. این مزیت کتاب تافل ریدینگ فلش موجب شده است که فرد با مطالعه آن خود را برای طیف وسیعی از سوالات، چه سوالات آسان و چه سوالات سخت آزمون EPT آماده کند.

 

سایر منابع

 

متون ارائه شده در این کتاب بر پایه متون ارائه شده در تافل است که از این حیث حائز اهمیت است. موارد گفته شده عمده‌ی منابع آزمون EPT را تشکیل میدهد، اما کتابها و رفرنسهای دیگری هم به منظور EPT ارائه شده است.

تفاوت EPT با سایر آزمون‌های زبان

منابع امتحان نسبت به آیلتس و تافل محدودتر است و داوطلبان می‌تواند راحتر خود را برای این امتحان آماده کنند. همچنین در آزمون EPT دیگر خبری از نوشتن رایتینگ‌های سخت و طاقت فرسا و صحبت کردن در مورد موضوعات خاصی که توسط امتحان گیرنده مطرح می‌شود، نیست.

 

ویدئو پییشنهادی : انگلیسی در سفر
آشنایی با جملات و اصطلاحات کاربردی انگلیسی در سفر

 

برخلاف سایر آزمون‌های زبان تمامی سوالات آن چهارگزینه‌ایی بوده و نیاز به نوشتن ندارد. این موارد باعث شده است که آزمون EPT نسبت به سایر آزمون‌های زبان ساده‌تر به نظر برسد. تمامی مهارت‌های لازم در یک روز گرفته می‌شود درحالیکه امتحان آیلتس در دو روز متفاوت برگزار می‌شود.

EPT تقریبا هر ماه برگزار می‌شود که از این حیث از تافل و آیلتس که تنها در زمان‌های خاصی از سال برگزار می‌شوند، بیشتر است. همین مسئله باعث شده است که شرکت در امتحان آسان‌تر باشد و داوطلب بتواند با خیال آسوده‌تری برای شرکت در امتحان برنامه‌ریزی کند.

 

تفاوت EPT با سایر آزمون‌های زبان

 

نکته حائز اهمیت دیگر اینست که هزینه این امتحان بسیار کمتر از سایر آزمون‌های مشابه است و در مقابل  آیلتس و تافل که حدودا سه میلیون هزینه دارند، برای شرکت در آزمون EPT نیاز به پرداخت تنها ۸۰ هزار تومان می‌باشد.

البته نباید فراموش کنیم که مدرک آزمون EPT تنها برای دانشگاه آزاد اسلامی دارای اعتبار است و برای دانشگاه‌های سراسری و یا ادامه تحصیل در بیرون از کشور کاربردی ندارد.

سعید هابطی

چند سالی میشه که در زمینه سئو و دیجیتال مارکتینگ در حال فعالیت هستم. به موسیقی و فلسفه علاقه ی خاصی دارم و بیشتر زمان رو صرف مطالعه و نوازندگی می کنم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا