برنامه نویسی و ITپایتون

چگونه پایتون یاد بگیریم؟ – راهنمای قدم به قدم یادگیری پایتون

اگر به علم برنامه نویسی علاقه دارید و یا به دنبال یادگیری برنامه نویسی هستید، شاید این سوال برایتان پیش بیاید که چطور باید پایتون یاد بگیریم؟ یا بهتر بگوییم چطور زبان برنامه نویسی پایتون را یاد بگیریم؟ یادگیری زبان برنامه نویسی پایتون کار سختی نیست. به خصوص امروزه که تمامی منابع آموزشی آنلاین و رایگان در دسترس تمامی علاقمندان به یادگیر زبان برنامه نویسی پایتون است، هیچ نگرانی در خصوص یادگیری نخواهید داشت. اگر می‌‎خواهید بدانید که چگونه پایتون یاد بگیریم، در ادامه این مطلب از مجله مکتوب همراه ما باشید تا با یک راهنمای گام به گام؛ شما را در یادگیری زبان برنامه نویسی پایتون راهنمایی کنیم.

پایتون چیست؟

پایتون به زبان ساده به معنای یک زبان برنامه نویسی سطح بالا و شی گراست که توسط Guido van Rossum توسعه پیدا کرده است. این زبان برنامه نویسی بر اساس تجزیه و تحلیل داده‎‌ها و اطلاعات عمل کرده و به راحتی توسط انسان‎‌ها قابل درک است. به نقل از وبسایت python.org درباره این زبان برنامه نویسی محبوب توضیحاتی به شرح زیر بیان شده است:

Python is an interpreted, object-oriented, high-level programming language with dynamic semantics. Its high-level built in data structures, combined with dynamic typing and dynamic binding, make it very attractive for Rapid Application Development, as well as for use as a scripting or glue language to connect existing components together.

«پایتون یک زبان برنامه نویسی تفسیر شده، شی گرا و سطح بالا با تعیین نوع پویا است. ساختارهای داده‌ای سطح بالای آن همراه با ویژگی تعیین نوع به صورت پویا و همچنین اتصال پویا، آن را برای توسعه سریع برنامه‌های کاربردی و همچنین برای استفاده به عنوان یک زبان اسکریپت برای اتصال اجزای موجود به یکدیگر؛ بسیار جذاب کرده است.» سادگی، پویایی و همچنین قابلیت درک آسان پایتون توسط انسان باعث شده است تا بسیاری از تیم‌های برنامه نویسی به دنبال یادگیری حرفه‎ای این مهارت باشند.

چگونه پایتون یاد بگیریم – ٩ مرحله اساسی

حتماً برای شما که به برنامه نویسی و کد نویسی علاقه دارید، این سوال پیش آمده که چگونه برنامه نویسی به زبان پایتون را یاد بگیریم؟ اگر به دنبال بهترین، سریع‎ترین و همچنین تاثیرگذارترین راه برای یادگیری زبان برنامه نویسی پایتون هستید، بایستی مراحل یادگیری آن را به خوبی پشت سر بگذرانید. یادگیری پایتون نیازمند پشتکار و تلاش مستمر همراه با تمرین است. هر چه بیشتر و پیگیرانه تر تلاش کنید، سریع‎تر یاد می‎گیرید تا با پایتون برنامه نویسی را انجام دهید. در ادامه کامل‌ترین راهنما برای یادگیری پایتون را به شما معرفی می‌کنیم تا بتوانید به راحتی این مهارت را یاد بگیرید.

پیشنهاد مطالعه: یادگیری پایتون اندروید

قدم اول، پیدا کردن بهترین دوره آموزشی

یادگیری زبان برنامه نویسی پایتون سخت نیست. در واقع می‌‎تواند بسیار آسان، سرگرم کننده و مفرح باشد اما به شرط آنکه از منابع صحیحی استفاده کرده و مراحل یادگیری را به درستی سپری کنید. یک مشکل اساسی در اغلب منابع آموزش پایتون وجود دارد. چالشی که بسیاری از دوره‌‎‌های آموزش پایتون شما را به خود درگیر می‌کند، آن است که یادگیری پایتون را از آنچه که باید و هست دشوارتر می‏‌کنند.

آموزش پایتون

به عنوان مثال شما در ابتدای یادگیری یک زبان برنامه نویسی مایلید تا در همان ابتدای امر، یک آیتم هیجان انگیز مانند یک آیکون لایک کردن مقاله و یا حتی یک صفحه وبسایت جذاب درست کنید. اما اغلب دوره‏‌های آموزش پایتون به جای آنکه با یک فعالیت هیجان انگیز آموزش را آغاز کنند، مشغول به آموزش سینتکس‌ها و متدهای منطقی موجود در پایتون می‎شوند! پس در اولین قدم باید به دنبال بهترین و کامل ترین دوره آموزش زبان برنامه نویسی پایتون باشید.

قدم دوم، یادگیری اصول اولیه پایتون

شروع یادگیری مبانی زبان برنامه نویسی پایتون سخت نیست. بلکه برای شروع، می‌توانید برنامه پایتون را نصب کنید. برای این کار بهتر است تا به وبسایت رسمی پایتون بروید، و آخرین نسخه از این محیط برنامه نویسی حرفه‌ای را نصب و شروع به برنامه نویسی کنید. می‌توانید نحوه نصب پایتون را در مقاله آموزش نصب پایتون یاد بگیرید. در این مرحله بایستی مانند یک برنامه نویس فکر کنید. یعنی تفکری بر اساس منطق برنامه نویسی داشته باشید تا بتوانید چالش‌های برنامه نویسی را به راحتی برطرف سازید.

همچنین در مرحله یادگیری اصول اولیه پایتون، یاد می‎گیرید تا چطور در مورد مشکلات خود صحبت کنید، مشکلات کد نویسی خودتان را به مشکلاتی کوچک تر تقسیم کنید و با خواندن اسناد اختصاصی در پایتون، توابع کوچکی بسازید. در آخرین قدم از یادگیری اصول اولیه پایتون، سینتکس و اجزای اصلی پایتون مانند انواع داده‏ها، متغیرها، ساختارهای داده مانند آرایه‏ها، تاپل‏ها، توابع و دستورات شرطی را یاد بگیرید. زیرا تمامی این موارد؛ پایه و اساس تمامی زبان‌‎های برنامه نویسی هستند. دوره آموزش پایتون مقدماتی از مکتب خونه یکی از بهترین دوره‌های آموزشی برای این هدف است.

پیشنهاد مطالعه: آموزش دستور IF در پایتون

قدم سوم، شروع به ساختن پروژه

قدم سوم برای این هدف که چگونه پایتون یاد بگیریم تمرین و ساخت پروژه واقعی است. همانطور که مشغول به تقویت مهارت‎‌های برنامه نویسی خود هستید، مهم است که شروع به ایجاد پروژه‌های پایتون حرفه‌‎ای برای خود باشید. چرا که اگر بخواهید به عنوان عضوی از یک تیم برنامه نویسی عمل کنید، لازم است تا حتماً نمونه کار و پروژه‌‏هایی جذاب داشته باشید. همچنین یک راه بسیار عالی برای به اشتراک گذاری پروژه‎هایتان، بارگذاری آن‏ها بر روی وبسایت گیت هاب (GitHub) است. این پلتفرم آنلاین علاوه بر اینکه به شما اجازه می‎‌دهد تا پروژه خود را بارگذاری کنید، اجازه خواهد داد تا در صورت نیاز؛ سوالات و چالش‎‌هایی که برایتان پیش آمده است را از سایر برنامه نویسان بپرسید.

قدم چهارم، یادگیری عمیق تر و پیشرفته تر پایتون

در طول یادگیری پایتون، علاوه بر یادگیری مفاهیم اولیه بهتر است تا به یادگیری الگوریتم‌های برنامه نویسی و برنامه نویسی شی گرا و همچنین ایجاد داده‎های ساخت یافته نیز بپردازید. هر چه درک عمیق تری نسبت به مفاهیم پایتون پیدا کنید، پروژه‏های موفق تری خواهید ساخت و مهارت بیشتری کسب خواهید کرد. برای این هدف آموزش پیشرفته پایتون از مکتب خونه دوره خوبی است.

قدم پنجم، انتخاب فریم ورک مورد علاقه برای توسعه وب

اگر قصد دارید تا از پایتون به عنوان یک پلتفرم توسعه دهنده وب استفاده کنید، به شما توصیه می‎کنیم تا بعد از یادگیری عمیق تمامی مفاهیم پایه و حتی پیشرفته پایتون، به دنبال انتخاب یک فریم ورک مناسب باشید. فریم ورک‎های بسیاری برای برنامه نویسی به زبان پایتون وجود دارد که برخی از آن‌‏ها عبارتند از:

  • فریم ورک جنگو (Django Framework)
  • فریم ورک فلاسک (Flask Framework)
  • فریم ورک باتل (Bottle Framework)

دوره پیشنهادی: آموزش طراحی سایت با پایتون

قدم ششم، شرکت کردن در دوره‎ ها و اجتماعات آنلاین برنامه نویسان

ما به تنهایی از پس انجام کارهای کمی بر می‌آییم. برنامه نویسی هم از آن قبیل فعالیت‎هاست که نیاز به همراهی، همفکری و همکاری دارد. در طول دوره یادگیری زبان برنامه نویسی پایتون سعی کنید در دوره‏ها، سمینارها و همچنین اجتماعاتی که چه به صورت آنلاین و چه به صورت حضوری برگزار می‏شوند، شرکت کنید.

ارتباط داشتن با افرادی که همسو با شما فکر می‏کنند و تجربه بیشتری هم از شما دارند، این اجازه را به شما می‏دهد تا ایده‌های بیشتری بگیرید، دیدگاه‏‌های منطقی تری نسبت به مسائل پیدا کرده و همچنین فرصت‎‌‌های خوبی را برای همکاری پیدا کنید.

دوره پیشنهادی: آموزش پایتون شی گرا

قدم هفتم، شرکت کردن در چالش ‎های کد نویسی

اگر می‎خواهید مهارت‎هایی که یاد گرفتید را به چالش بکشید و ببینید آیا واقعا برنامه نویسی به زبان پایتون را یاد گرفتید یا خیر، بهتر است تا در چالش‌های برنامه نویسی حضور پیدا کنید. شما میتوانید در طول کار بر روی پروژه‌های چالش بر انگیز پایتونی که مشغول آن هستید، از دیگران مهارت یاد بگیرید و دیدگاه‌های جدیدی را برای حل مشکلات برنامه نویسی خود پیدا کنید.

قدم هشتم، دریافت مدرک و کسب گواهینامه دوره زبان برنامه نویسی پایتون

یکی دیگر از راه‌های موثر برای نشان دادن مهارت و تخصص خود در برنامه نویسی پایتون، آماده سازی و دریافت گواهینامه‌هایی است که نشان می‎دهد شما یک دوره برنامه نویسی زبان پایتون را پشت سر گذاشتید. اگر کلاس و دوره خاصی را نمی‌‎گذرانید و به صورت آنلاین در خانه مشغول به یادگیری پایتون هستید، دوره‌های آنلاین و معتبری را شروع کنید که به شما در انتها مدرک می‎دهند.

پیشنهاد مطالعه: آموزش کار با پایتون در لینوکس

قدم نهم، به روز بودن در دنیای برنامه نویسی به زبان پایتون

قدم نهایی برای اینکه چگونه پایتون یاد بگیریم به روز ماندن است. بعد از آنکه به خوبی مفاهیم پایه را یاد گرفتید، خودتان را به چالش کشیدید و پروژه‎ای جذاب برای خود ایجاد کردید و همچنین مدارک معتبری را کسب کردید؛ حالا نوبت می‎رسد به آنکه با جدیدترین اخبارها و آپدیت‌‏ها همراه شوید. به روز باشید و کانال‌های خبری زبان برنامه نویسی پایتون را برای آگاه شدن از اخبار روز این زبان برنامه نویسی، سرسخت و پیگیرانه دنبال کنید.

مزایای یادگیری زبان برنامه نویسی پایتون چیست؟

بعد از آنکه سوالات و ابهامات ما در خصوص چگونگی یادگیری زبان برنامه نویسی پایتون برطرف شد، نوبت می‏رسد به اینکه یادگیری این مهارت؛ چه مزایایی برای برنامه نویسان خواهد داشت. یادگیری زبان برنامه نویسی پایتون از مزایای بسیاری برای مبتدیان و برنامه نویسان پیشرفته برخوردار است که به صورت مواردی هستند که در ادامه ذکر خواهند شد.

پیشنهاد مطالعه: آموزش کار با پایتون در vscode

سادگی و خوانایی بالای کدها

سینتکس‏‌های پایتون بسیار آسان، خوانا و ساده هستند. این کدها برای افرادی که به تازگی وارد دنیای برنامه نویسی شدند بسیار قابل فهم و درک است. به طوری که موجب جذب این افراد تازه کار به سمت برنامه نویسی می‏‌شود.

تنوع کاربردها

به کمک پایتون می‌‏توانید در زمینه‏‌های مختلفی از قبیل توسعه وب، علوم داده، هوش مصنوعی، اینترنت اشیاء و غیره فعالیت کنید. تنوع بالای کاربردهای پایتون دارد باعث شده است تا به راهی بسیار خوب برای اشتغال‌زایی تبدیل شود.

یادگیری اصول اولیه پایتون

بهترین منابع یادگیری زبان برنامه نویسی پایتون چه ویژگی هایی دارند؟

به نظر شما بهترین منبع برای آموزش کد نویسی پایتون بایستی چه ویژگی‏‌هایی داشته باشد؟ یک منبع خوب آموزشی که هم مهارت کد نویسی را به شما آموزش دهد و هم کاربردی باشد، دارای ویژگی‏‌هایی به شرح زیر است:

  • قیمت و هزینه منصفانه و اقتصادی دوره
  • فارسی بودن منبع آموزشی برای درک بیشتر و بهتر
  • معروف، مجرب و با سابقه بودن اساتید تدریس کننده
  • پاسخگویی به چالش‌ها و داشتن پشتیبانی 24 ساعته از کاربران
  • جذاب، هیجان انگیز و چالش برانگیز بودن دوره آموزش پایتون
  • تحت پوشش قرار دادن تمامی زمینه‌‏های فعالیت و کاربردهای پایتون

پیشنهاد مطالعه: آموزش هک با پایتون

یادگیری پایتون با مکتب خونه

اگر به فکر یادگیری برنامه ‌نویسی پایتون هستید ابتدا باید اصول برنامه ‌نویسی و مقدمات پایتون را یاد بگیرید. برای کمک به یادگیری پایتون در مکتب خونه انواع دوره آموزش پایتون موجود است که به کاربران کمک می‌کند به ساده‌ترین شکل ممکن پایتون را بیاموزند. از طریق صفحه آموزش پایتون مکتب خونه می‌توانید انواع دوره‌های موجود برای پایتون را ببینید. در مکتب خونه انواع آموزش پایتون با رویکردهای مختلفی مانند رویکردهای زیر وجود دارد:

  • آموزش طراحی سایت پایتون
  • آموزش هوش مصنوعی و یادگیری ماشین با پایتون
  • آموزش ساخت بازی با پایتون
  • آموزش علم داده با پایتون
  • و غیره

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا