زبان خارجی

آشنایی با روش های نمره دهی آیلتس

نحوه نمره دهی آیلتس

آشنایی با روش نمره دهی آیلتس می تواند به شما در کسب نمره مورد نظرتان کمک کند. آزمون آیلتس و تافل از آزمون‌های استاندارد و معتبر سنجش زبان انگلیسی هیتند که روش اختصاصی خود را برای محاسبه نمره دارد. در این آزمون‌ها قبولی معنا ندارد و  تعیین سطح زبان انگلیسی مورد بررسی قرار میگیرد. سطح و نمره آزمون آیلتس به صورت یک عدد بین ۰ تا ۹ تعریف می شود که هر یک از اعداد معنای خود را دارند. در جدول زیر توضیح مختصری از هر یک از اعداد ارائه شده است.

جدول نمره دهی آیلتس

اغلب دانشگاه ها، مراکز، موسسات، شرکت‌ها و … نمره مورد قبول خود را اعلام می‌کنند. اما به طور کل نمره بالای ۶٫۵ نمره ایده آلی است و بیشتر داوطلبان نمره ۷ را هدف می گیرند. همانطور که در جدول بالا آمده است نمره ۷ به معنای دارا بودن مهارت کاملا کاربردی زبان انگلیسی است. اگر هدف شما از شرکت در آزمون آیلتس گرفتن نمره ۷ و بالاتر است، لازم است زمان کافی را برای کسب مهارت های لازم صرف نمایید.

 

مقاله پییشنهادی : هر آنچه که باید از منابع آزمون آیلتس بدانید

نمره دهی آیلتس به صورت میانگین نمرات هر  بخش

هر چند معیار ارزیابی مهارت شما در استفاده از زبان انگلیسی نمره کلی است که در کارنامه آزمون آیلتس شما اعلام می‌شود، اما نمره شما در هر یک از بخش های  چهارگانه آزمون آیلتس اهمیت دارد. نمره دهی آیلتس به این گونه است که در هر یک از بخش های مهارت های خواندن یا  Reading، مهارت‌های شنیداری یا listening، مهارت‌های نوشتاری یا Writing و مهارت‌های مکالمه یا Speaking، سطح مهارت شما سنجیده می‌شود.

سطح مهارت شما در هر یک از بخش ها به صورت نمره ای ۱ تا ۹ اعلام می‌شود. نمره نهایی شما میانگینی از نمره شما در هر ۴ بخش است که در صورت نیاز گرد شده است. شما برای کسب نمره ۷ در آزمون نیاز به کسب نمره خوب در هر یک از بخش ها را دارید. با توجه به سخت بودن گرفتن نمره بالای ۷ در هر یک از بخش‌ها، جبران نمره کمتر یک بخش با گرفتن نمره بالای ۷ در بخش دیگر، بسیار دشوار است.

بخش Reading و  listening

اول از همه باید بدانید که نحوه نمره دهی در بخش ریدینگ و لیسنینگ آیلتس متناسب با درصد پاسخ صحیح به سوالات است اما با این نسبت برابر نیست. به این معنا که پاسخ به ۲۰ سوال از ۴۰ سوال یعنی پاسخ به ۵۰% سوالات به معنای کسب امتیاز ۴٫۵ از ۹ نیست. نمره و امتیاز شما در هر بخش متناسب با یک جدول که جدول نمره آیلتس نامیده می‌شود، سنجیده می‌شود. شما می‌توانید از برخی سایت‌ها نیز برای محاسبه امتیاز کمک بگیرید. در این سایت ها با وارد کردن تعداد پاسخ صحیح، امتیاز شما اعلام می‌شود. نکته‌ای که در خصوص این جدول اهمیت دارد، این است که این جدول ثابت نیست و برای هر آزمون به صورت جداگانه تعیین می‌شود.

جدول نمره دهی آیلتس وابستگی زیادی به سطح سادگی و دشواری آزمون دارد. برای مثال در یک آزمون متوسط پاسخ به ۳۷ یا ۳۸ سوال به صورت صحیح به معنای امتیاز ۸ می‌باشد اما در یک آزمون سخت‌تر ممکن است پاسخ صحیح به ۳۵ تا ۳۶ سوال این امتیاز را به ارمغان بیاورد. جدول‌هایی که ارائه می‌شوند معمولا یک آزمون متوسط را در نظر می گیرند.

 

مقاله پییشنهادی : آموزش آنلاین زبان انگلیسی

نکته دیگری که باید در خصوص نمره دهی آیلتس بدانید این است که جدول نمره آیلتس برای آزمون جنرال و آکادمیک با یکدیگر متفاوت است و معمولا برای گرفتن نمره یکسان در دو نوع  آزمون آیلتس، به تعداد پاسخ صحیح بیشتری در آزمون آیلتس جنرال نیاز دارید. جدول زیر یک جدول نمره آیلتس برای آزمون با سختی متوسط است.

جدول نمره آیلتس برای آزمونی با سختی نسبی

بخش writing 

برخی از داوطلبان تصور می‌کنند نمره دهی آیلتس در این بخش، سلیقه‌ای است و وابستگی زیادی به نظر ممتحن یا اگزمینر (Examiner) دارد. در حالی که برای محاسبه نمره آیلتس در این بخش‌ها نیز یک چارچوب مشخص وجود دارد. تمامی متون شما از ۴ منظر مورد بررسی قرار می‌گیرند و بر اساس یک جدول که در اختیار آزمون گیرنده قرار دارد، به شما امتیاز داده می‌شود. جدول زیر ۴ معیار اصلی بخش رایتینگ را نشان می‌دهد.

 

ویدیو پییشنهادی : آموزش رایتینگ آیلتس
آموزش تسک ۱‌ رایتینگ جنرال آیلتس (IELTS Writing Task 1 - General)

 

بند اول به معنای پاسخگویی به سوالات است و شما برای گرفتن نمره ۷ طبق استاندارد نمره دهی آیلتس باید به تمامی بخش های سوال پاسخ دهید و وضعیت خود را در پاسخ کاملا شفاف بیان کنید و برای ایده خود دلایلی ذکر می‌کند و از آن دفاع کنید.

بند دوم مربوط به انسجام و پیوستگی متن است و شما برای گرفتن نمره ۷ باید اطلاعات را به صورت منطقی دسته‌بندی کنید و روند شفافی در متن داشته باشید. اهمیت دارد که از جملات و کلمات ربطی به درستی استفاده کنید.

بند سوم مربوط به دایره لغات شماست. برای گرفتن نمره ۷ باید بتوانید در موضوعات مختلف از کلمات بسیاری استفاده کنید و گاهی از اصطلاحات استفاده کنید.

بند چهارم گستره و درستی گرامر شما را ارزیابی می کند. برای گرفتن نمره ۷ طبق استاندارد های نمره دهی آیلتس باید ساختار های پیچیده بسیاری را با انعطاف پذیری کافی استفاده کنید.  

 

نمره دهی رایتینگ آیلتس

بخش Speaking

نمره دهی اسپیکینگ آیلتس نیز دارای یک چارچوب مشخص است. در  این بخش نیز مهارت شما در بخش تلفظ، درستی گرامر، منابع واژگان و انسجام و سلاست سنجیده می‌شود. شما برای گرفتن نمره ۷ طبق استاندارد های نمره دهی آیلتس در این بخش باید تلفظ صحیحی از تمام لغات داشته باشید، ساختارهای پیچیده را با انعطاف‌پذیری قابل قبول استفاده نمایید، در موضوعات بسیاری بتوانید از لغات استفاده کنید و با انسجام کافی و روان صحبت کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا