بخش اسپیکینگ آیلتس (IELTS Speaking) یکی از دغدغههای داوطلبان این آزمون بینالمللی است. این بخش شامل یک مصاحبهی حضوری است که بین ۱۱ الی ۱۴ دقیقه به طول میانجامد و ممتحن صدای متقاضی را ضبط میکند و در طول مصاحبه، زمان تحت کنترل دقیق ممتحن است.
اسپیکینگ آیلتس شامل ۳ قسمت است:
۱- قسمت اول : Introduction حدود ۴ الی ۵ دقیقه پرسش و پاسخ در خصوص موضوعاتی عمومی (اصطلاحاFamiliar ) انجام میشود. مانند: شغل، تحصیلات، سرگرمی ها، محل زندگی، علایق، آب و هوا و...
۲- قسمت دوم : (Cue Card) در این قسمت یک Task Card توسط ممتحن به متقاضی داده می شود. روی این Card موضوعی نوشته شده که با تعدادی سوال تحت عنوان Follow-up Questions همراه است و متقاضی میبایست پس از ۱ دقیقه آمادهسازی، پاسخ خود را در قالب یک Short Presentation که طول آن حداقل ۱ دقیقه و حداکثر ۲ دقیقه است به ممتحن ارائه کند.
۳- قسمت سوم تحت عنوان Discussion : این قسمت بین ۴ الی ۵ دقیقه زمان می برد. ممتحن سوالاتی را بر پایهی موضوع بخش قبلی مطرح میکند و متقاضی میبایست پاسخهای جامع و متقاعدکنندهای برای هریک از این سوالات داشته باشد.
کدام قسمت از همه مهمتر است؟
آیا در محاسبهی نمره نهایی اسپیکینگ، هر یک از این ۳ قسمت امتیازهای جداگانه و البته برابر با همدیگر دارند یا یک قسمت خاص از بقیه مهمتر است؟
قسمتهای مختلف آزمون اسپیکینگ به صورت جداگانه نمرهدهی نمیشوند بلکه عملکرد کلی شماست که مورد ارزیابی قرار میگیرد، اما میتوان این چنین گفت:
۱- قسمت اول (Part 1) را میتوان آسانترین بخش این آزمون دانست، بنابراین اگر شما صرفا در این قسمت عملکرد عالی داشته باشید، تضمینی برای کسب نمرهی بالا وجود ندارد.
۲- قسمت Cue Card میدانی برای محک زدن دانش اسپیکینگ متقاضی است. این بخش میتواند تصویر کلی از نمرهی احتمالی متقاضی را در ذهن ممتحن شکل دهد.
۳- قسمت سوم (Discussion) جاییست که ممتحن تصمیم نهایی خود را دربارهی عملکرد متقاضی اتخاذ میکند.
ممتحن به دنبال چیست؟
اگر متقاضیان بدانند که چه مواردی برای ممتحن حائز اهمیت است، میتوانند شانس موفقیت خود را افزایش دهند. این موارد عبارتاند از:
۱- صحبت کردن بدون مکثهای طولانی
۲- درک سوالی که ممتحن پرسیدهاست و ارائه پاسخ مرتبط
۳- استفادهی هوشمندانه از واژگان مناسب و مرتبط
۴- استفادهی صحیح از همهی زمانهای گرامر زبان انگلیسی
۵- تلفظ صحیح کلمات (لهجه هیچ گونه تاثیری در ارزشیابی توسط ممتحن ندارد)
بنابراین ۴ شاخص نمره دهی بر اساس Band Descriptors به شرح زیر هستند:
۱- روانی و انسجام کلام
(Fluency and Coherence)
۲- دامنه واژگان (Lexical Resource)
۳- طیف صحیح، گسترده و متنوع از ساختارهای گرامری
(Grammatical Range and Accuracy)
۴- تلفظ صحیح
(Pronunciation)
ممتحن هریک از شاخصهای فوق را از نمرهی ۲ ( کمترین) تا نمرهی ۹ (بیشترین) ارزیابی میکند، لذا نمرهی نهایی متقاضی حاصل برآیند (Average) این ۴ شاخص و از ۹ میباشد.
با درک درستی از سیستم ارزیابی بخش اسپیکینگ آیلتس، شما قادر خواهید بود پاسخهای بهتری بدهید و بنابراین به هدف خود برای گرفتن آیلتس 7 یا بالاتر برسید.
محسن خاکی کارشناس ارشد آموزش زبان انگلیسی و مدرس حرفهای دورههای آیلتس و کارگاههای تخصصی each skill شامل Speaking, Writing, Listening, Reading در بالاترین سطح است.
ایشان بیش از ۱۹ سال سابقهی تدریس حرفهای را در سطوح آزمونهای بینالمللی شامل IELTS ,TOEFL,GRE و دورههای Business English در موسسات، دانشگاهها و سازمانهای مختلف در کارنامهی خود دارد.
بخشی از فعالیتهای ایشان در طول این ۱۹ سال:
موسسه شکوه (مدرس دوره ی IELTS,TOEFL,GRE)
موسسه آموزش عالی آزاد هرمزان (مدیر آموزش و مدرس دورههای IELTS , TOEFL)
موسسه ایران کانادا (مدیر آموزش و مدرس دورههای IELTS , TOEFL)
IELTS Coach و مدرس Workshopهای تخصصی در هر چهار skill
و نیز سوابق همکاری با:
شرکت همراه اول (تدریس IELTS و Business English) در سطح مدیرعامل و هیأت مدیره
دانشگاه علوم پزشکی تهران (تدریس IELTS) در سطح اساتید هیأت علمی دانشگاه
سازمان بیمه خدمات درمانی (تدریس Business English) در سطح مدیرعامل و هیأت مدیره
شرکت بورس تهران (تدریس Business English) در سطح کارشناسان ارشد
و برگزاری دورههای آموزشی برای:
شرکت نفت فلات قاره ایران (در سطح دفترمدیرعامل)
مجتمع گازی پارس جنوبی (عسلویه)
مرکز آموزش مدیریت دولتی (سازمان مدیریت و برنامه ریزی- معاونت ریاست جمهوری)
شرکت ملی گاز ایران
شرکت ملی نفت ایران
مرکز مطالعات انرژی وزارت نفت
و...
در صورت قبولی در دوره، گواهی نامه رسمی پایان دوره توسط مکتبخونه به اسم شما صادر شده و در اختیار شما قرار می گیرد.
با قرار گرفتن تمرین ها و آزمون های مختلف در طول دوره، محیطی تعاملی فراهم شده است تا بهره گیری از محتوا و یادگیری بهتر و عمیق تر شود.
شما می توانید از طریق تالار گفتگو با دیگر دانشجویان دوره در ارتباط باشید، شبکه روابط حرفه ای خود را تقویت کنید یا سوالات مرتبط با دوره خود را از دیگر دانشجویان بپرسید.
این دوره طوری طراحی شده است که محتوای آموزشی دوره حول چند پروژه واقعی و کاربردی هستند تا یادگیری دانشجو در طول دوره به کاربردهای عملی تبدیل شود و به این ترتیب بالاترین سطح یادگیری را فراهم نمایند.
در صورت قبولی در دوره، شما میتوانید با وارد کردن اطلاعات آن در بخش دورههای آموزشی رزومهساز «جاب ویژن»، تایید مهارت خود را در قالب اضافه شدن «مدال مهارت» به روزمه آنلاین خود دریافت نمایید. این مدال علاوه بر ایجاد تمایز در نمایش رزومه شما، باعث بالاتر قرار گرفتن آن در لیست انبوه رزومههای ارسالی به کارفرما شده و بدین ترتیب شانس شما را برای استخدام در سازمانهای موفق و پر متقاضی افزایش میدهد.
دوره آموزش اسپیکینگ آیلتس تمرکز ویژهای روی هر ۴ مولفه ارزیابی به صورت همزمان دارد و تلاش بر این است که با ارائه راهحلهای مناسب و کاربردی برای حل مشکلات و چالشهای متقاضیان در هریک از این ۴ حوزه و البته در کنار آن آشناسازی شرکت کنندگان با تکنیکهای افزایش نمره، بستری مناسب جهت تمرین هدفمند و مستمر و دریافت بازخورد (Feedback) تخصصی فراهم آید تا نهایتا مسیر کسب نمرهی ۷ به بالا در بخش اسپیکینگ آیلتس هموار گردد.
ویژگیهای دورهی آموزش اسپیکینگ آیلتس - IELTS Speaking Booster:
- آموزش چارچوبی برای بهبود پاسخهای شما در اسپیکینگ آیلتس
- یادگیری نکات و راهکارهایی برای هر بخش آزمون اسپیکینگ
- آشنایی با متداولترین و پرتکرارترین سؤالات اسپیکینگ
- یادگیری استراتژیهای مختلف برای پاسخگویی به سؤالات
- یادگیری لغات، عبارات و ساختارهایی برای تاثیرگذاری بیشتر بر نمرهدهی ممتحن
دورهی آموزش اسپیکینگ آیلتس - IELTS Speaking Booster برای چه کسانی مناسب است؟
- زبانآموزانی که دوره آموزش زبان انگلیسی (Intermediate Plus) را گذراندهاند و یا در سطح متوسطی از زبان انگلیسی هستند. (حداقل باید در سطح B1 انگلیسی باشید، در غیر این صورت این دوره برای شما سخت و چالشبرانگیز خواهد بود.)
- متقاضیان آزمون آیلتس که به دنبال نمرهی 7 به بالا در اسپیکینگ هستند.
- زبانآموزانی که در مهارت اسپیکینگ دچار مشکل هستند و میخواهند تسلط خود را در مکالمه زبان انگلیسی افزایش دهند.
- کسانی که میخواهند با ساختار بخش اسپیکینگ آزمون آیلتس آشنا شوند.
- کسانی که میخواهند با نمونه مصاحبه اسپیکینگ آیلتس آشنا شوند.