آموزش دوربری عکس در فتوشاپ با ۷ روش جالب
در ویرایش عکس، جدا کردن یا دوربریِ قسمتی از عکس از پسزمینهی تصویر، اهمیت فراوانی دارد. جدا کردن عکس از پسزمینه با فتوشاپ، کمک میکند تا تصویر بهصورت دقیق و باکیفیتِ بالا انجام شود. برای انجام این کار روشهای متعددی وجود دارد که در این آموزش دوربری عکس در فتوشاپ، 7 روش مهم و پرکاربرد آن را بررسی کردهایم.
۱. حذف پسزمینه با ابزار حذف (Remove Tool) جدید فتوشاپ، مجهز به هوش مصنوعی
جدیدترین نسخهی نرمافزار فتوشاپ با بهرهگیری از هوش مصنوعی، شاهد ارتقاء چشمگیری در تعدادی از قابلیتهای خود بوده است. یکی از این پیشرفتها ابزار حذف (Remove Tool) است که به حذف بخشهایی از تصاویر شما کمک میکند.
این ابزار میتواند دقیقاً پسزمینه را حذف کند. یعنی با توجه به آنچه قصد حذف آن را دارید، میتوانید اشیاء را پاک کرده یا کل پسزمینه را بهطور کامل حذف کنید. در ادامه آموزش دوربری عکس در فتوشاپ با قدرت هوش مصنوعی در این زمینه آشنا خواهید شد. مراحل حذف پسزمینه تصویر با استفاده از ابزار حذف هوش مصنوعی:
ابزار حذف (Remove Tool) را انتخاب کنید. این ابزار را میتوانید در پنل ابزارها، در کنار Spot Healing Brush پیدا کنید.
پس از انتخاب Remove Tool (برنامه دورگیری عکس در فتوشاپ)، در زیر تصویر خود شاهد کادری خواهید بود که حاوی چند دکمه است. بدون هیچگونه انتخابی از تصویر، گزینهی Remove Backgroundرا انتخاب کنید.
اکنون مشاهده خواهید کرد که پسزمینه از تصویر شما حذف شده است.
برای جداسازی دقیقتر لبههای سوژه، میتوانید از گزینهی Subtract from Maskو dd to Mask در زیر تصویر استفاده کنید. «حذف از ماسک» برای پاک کردن باقیماندههای احتمالی پسزمینه کاربرد دارد. «افزودن به ماسک» برای برگرداندن بخشهایی از سوژه که به اشتباه حذف شدهاند، مفید است.
برای درک بهتر عملکرد این ابزار، به تصویر بالا دقت کنید. ما با ابزار حذف، کل پسزمینه را تنها با یک حرکت مداوم قلممو بدون رها کردن آن، علامتگذاری کردیم. پس از رها کردن کلیک، فتوشاپ براساس آن اقدام به حذف پسزمینه میکند.
همانطور که مشاهده میکنید، نتیجهی کار به جای حذف کامل پسزمینه، بیشتر به صاف کردن آن منجر شده است. این روش برای مواقعی که با پسزمینهای شلوغ کار میکنید اما لزوماً نمیخواهید آن را کاملاً حذف کنید، کاربرد دارد.
پیشنهاد مطالعه: آموزش ادیت عکس کودک در فتوشاپ به صورت گام به گام
۲. حذف پسزمینه با ابزار انتخاب شیء (Object Selection Tool) در فتوشاپ
یکی از برجستهترین قابلیتهای جدیدی که در سال ۲۰۲۲ به فتوشاپ اضافه شد، ابزار انتخاب شیء است. این ابزار با بهرهگیری از فناوری هوش مصنوعی Adobe Sensei، تقریباً تمام کار انتخاب سوژه در عکس شما را انجام میدهد.
مراحل استفاده از ابزار انتخاب شیء در آموزش دوربری عکس در فتوشاپ را در ادامه پیش ببرید:
- عکس خود را در فتوشاپ باز کرده و ابزار انتخاب شیء را از نوار ابزار سمت چپ انتخاب کنید. حال، نشانگر ماوس خود را روی سوژه قرار دهید و کمی صبر کنید تا به رنگ آبی درآید. اگر رنگ نشانگر بلافاصله آبی نشد، آن را کمی بهصورت دایرههای کوچک حرکت دهید.
- برای حذف کردن پسزمینه، کلید Shift را نگه دارید و همهی اشیاء مورد نظر خود را در عکس انتخاب کنید. این میانبر بهطور خودکار هر شیء را انتخاب میکند. در مرحله بعد، به منوی Select رفته و گزینه Inverseرا بزنید تا انتخاب معکوس شود (یعنی به جای اشیاء، حالا پسزمینه را انتخاب کند).
- با توجه به آنچه میخواهید برای پسزمینه داشته باشید، نیاز دارید تا قفل تصویر خود را باز کنید تا دیگر به عنوان پسزمینه در نظر گرفته نشود. برای باز کردن آن، روی آیکون قفل موجود در سمت راست لایهی تصویر خود کلیک کنید. اگر لایهی دیگری نداشته باشید، نام لایه به «Layer 0» تغییر خواهد کرد. حالا برای حذف پسزمینه، روی ابزار Eraser Tool کلیک کرده و شروع به پاک کردن پسزمینه کنید.
نگران از دست رفتن انتخابها توسط فتوشاپ نباشید. اگر نیاز داشتید مجدداً سوژههای خود را انتخاب کنید، کافی است «ابزار انتخاب شیء» را انتخاب کرده و دوباره روی آنها قرار دهید.
پیشنهاد مطالعه: آموزش فتوشاپ عکس برای اینستاگرام به صورت عملی
۳. حذف پسزمینه با قابلیت «اقدام سریع» در فتوشاپ
این ابزار زمانی که به حذف سریع پسزمینه نیاز دارید و لزوماً به دنبال نتیجهی بینقص نیستید، بسیار کاربردی است. بهترین عملکرد این ابزار برای تصاویری است که کنتراست زیادی بین سوژه و پسزمینه دارند و سوژه خطوط نسبتاً سادهای دارد. Quick Action Steps یکی از سریعترین راهها برای سفید کردن پسزمینه عکس در فتوشاپ است.
مراحل استفاده از Quick Action Steps:
در تصویر باز شده، روی لایهی پسزمینه خود راستکلیک کرده و گزینهی لایه Duplicate Layer را انتخاب کنید. در کادر محاورهای که ظاهر میشود، نامی برای لایهی خود انتخاب کرده و روی OK کلیک کنید. سپس برای غیرفعال کردن لایهی اصلی، روی آیکون چشم در سمت چپ آن کلیک کنید. اطمینان حاصل کنید که پنل Properties باز است. برای این کار به منوی Window رفته و گزینه فوق را انتخاب کنید.
در پنل لایهها، روی لایهی جدید خود کلیک کنید. در پنل Properties، دکمهی Remove Background را در زیر Quick Action کلیک کنید.
در این مرحله از آموزش دوربری عکس در فتوشاپ با کلیک روی دکمهی removed the background، این ابزار با استفاده از «اقدام سریع» پسزمینه را حذف کرده و تنها لایهی شما با یک ماسک در اطراف سوژه باقی میماند.
اکنون میتوانید با ورود به ماسک و تنظیم آن در صورت نیاز (مانند تنظیمات دور پنجههای سگ در پایین سمت چپ تصویر)، اصلاحات نهایی را انجام دهید.
۴. حذف پسزمینه با ابزار پاککن پسزمینه (Background Eraser Tool) در فتوشاپ
این ابزار، علیرغم نیاز به صرف زمان و تلاش برای دستیابی به نتیجهی مطلوب، برای تصاویری با کنتراست زیاد مناسب است. Background Eraser Tool زمانی که به کنترل بیشتری بر حذف پسزمینه در فتوشاپ نیاز دارید، اما همچنان میخواهید فتوشاپ بخشی از کارهای سخت را انجام دهد، گزینهای ایدهآل است. مراحل استفاده از ابزار پاککن پسزمینه در ادامه آمده است.
در تصویر بازشده در فتوشاپ، روی لایهی پسزمینه خود راستکلیک کرده و گزینهیDuplicate Layer را انتخاب کنید. در کادر محاورهای که ظاهر میشود، نامی برای لایهی خود انتخاب کرده و روی OK کلیک کنید. سپس برای غیرفعال کردن لایهی اصلی، روی آیکون چشم در سمت چپ آن کلیک کنید.
ابزار Background Eraser Tool را از جعبه ابزار سمت چپ انتخاب کنید. این ابزار ممکن است زیر بزار Eraser Tool پنهان باشد. برای نمایش گزینههای بیشتر، روی ابزار پاککن کلیک کرده و نگه دارید سپس «ابزار پاککن پسزمینه» را انتخاب کنید. در نوار گزینههای ابزار در بالای صفحه، روی نماد قلممو (Brush) کلیک کنید تا پنل قلممو نمایان شود.
سختی (Hardness) را به نزدیک یا معادل ۱۰۰٪ تغییر دهید. اندازهی قلممو (Size) را میتوانید بر اساس تصویر مورد نظر خود تنظیم کنید. در این مثال، کار را با اندازهی ۵۰ پیکسل آغاز میکنیم. میتوانید اندازهی قلممو را با استفاده از کلیدهای قلاب [and] به ترتیب برای کاهش و افزایش اندازهی آن، در حین کار تنظیم کنید.
در نوار گزینهی ابزار در بالا، Sampling را روی Continuous تنظیم کنید. این گزینه اولین آیکون از سه آیکون پس از گزینهی اندازهی قلممو است. سپس، Limits را روی Find Edges و Tolerance را روی مقداری بین ۲۰ تا ۲۵ درصد تنظیم کنید.
با کلیک و نگه داشتن ماوس و حرکت دادن قلممو، شروع به پاک کردن پسزمینه اطراف سوژهی خود با ابزار پاککن پسزمینه کنید. در این مرحله، هدف این است که نشانگر Crosshairs داخل ابزار، به هیچ وجه سوژهی شما را لمس نکند.
پیشنهاد میشود از ضربات کوتاه با قلممو استفاده کنید. فراموش نکنید که گاهی اوقات دکمهی ماوس را رها کنید تا در صورت پاک شدن بیش از حد توسط قلممو، بتوانید از قابلیت Undo کمک بگیرید.
در نواحی دشوارتر، ممکن است متوجه شوید که نیاز به تنظیم اندازهی قلممو در حین کار دارید. میتوانید با مراجعه مجدد به نوار گزینهی ابزار در بالا یا با استفاده از کلیدهای [and] برای کاهش و افزایش اندازهی قلممو، این کار را انجام دهید.
در مرحله بعد از آموزش دوربری عکس در فتوشاپ به نوار گزینهی ابزار در بالا بروید و Sampling را روی Once ، Limits را روی Discontiguous و Tolerance را در حدود ۱۰٪ تنظیم کنید. با این تنظیمات، قلممو تنها از رنگ زیر نشانگر ضربدر در همان لحظه استفاده میکند و در حین کار از رنگهای دیگر نمونهگیری نخواهد کرد.
۵. حذف پسزمینه با ابزار قلم (Pen Tool) در آموزش دوربری عکس در فتوشاپ
این ابزار زمانی مناسب است که در زمان انتخاب عکس در فتوشاپ کنتراست بین سوژه و پسزمینه زیاد نباشد یا ابزارهای دیگر نیز نتایج دلخواه را به همراه نداشته باشند. ابزار قلم به دلیل ظرافت و دقت زیاد، بیشترین کنترل را در میان تمام روشهای ذکر شده در اختیار کاربر قرار میدهد.
Pen Tool یکی از روشهای امتحان شده و حرفهای برای حذف پسزمینه از تصاویر در فتوشاپ به شمار میرود. این ابزار با اتکا به دقت و ظرافت کاربر، بیشترین کنترل را روی نتیجه نهایی به شما میدهد. استفاده از «ابزار قلم» به صبر، حوصله، دقت نظر و زمان زیادی نیاز دارد. نحوهی استفاده از ابزار قلم:
- پس از باز شدن تصویر در فتوشاپ، روی لایهی پسزمینه خود راستکلیک کرده و گزینهی Duplicate Layer را انتخاب کنید. حالا باید در کادر فوق نامی برای لایهی خود انتخاب کرده و دکمهی OK را فشار دهید. سپس برای غیرفعال کردن لایهی اصلی، روی آیکون چشم در سمت چپ آن کلیک کنید.
- ابزار قلم (Pen Tool) را از جعبه ابزار سمت چپ (بالای ابزار متن) انتخاب کرده و ناحیهای از تصویر خود زوم کنید. از لبهی سوژهی خود (یا یک نقطهی شروع مناسب) آغاز کرده و کلیک کنید تا اولین Anchor Point ایجاد شود. سپس در امتداد سوژه کار خود را ادامه داده و با افزودن نقاط لنگر بیشتر، حاشیهای اطراف سوژهی خود ترسیم کنید. اگر نیاز به ایجاد یک خط منحنی دارید، روی نقطه کلیک کرده و نگه دارید، سپس بکشید تا خط منحنی ایجاد شود. در حین کشیدن، موس را حرکت دهید تا انحنای خط را حسب نیاز تنظیم کنید.
- برای تنظیم دقیق نقاط لنگر یا خطوط جهتدار، از Direct Selection Tool که در زیر ابزار Path Selection Tool در جعبه ابزار قرار دارد، استفاده کنید. برای لغو کردن یک نقطهی لنگر، به مسیر File > Undo بروید یا از میانبر صفحهکلید خود Control + Z را فشار دهید.
- پس از اینکه دور سوژه را بهطور کامل ترسیم کردید، برای بستن مسیر، نقطهی ابتدایی و انتهایی را به هم وصل کنید. هنگامی که مسیر را کامل کردید و از نتیجه راضی بودید، میتوانید برای ذخیرهسازی آن اقدام کنید. برای ذخیرهسازی به مسیر Window > Paths بروید تا پنل مسیرها نمایش داده شود. روی منوی سهخطی در گوشهی بالا سمت راست کلیک کرده، سپس New Path را انتخاب کنید. نامی برای مسیر خود در نظر بگیرید. حالا مسیر شما در پنل مسیرها ذخیره شده است.
- در مرحلهی بعد از آموزش دوربری عکس در فتوشاپ باید روی مسیر جدید خود در پنل Paths راست کلیک کرده و گزینهی Make Selection را انتخاب کنید. سپس در کادر محاورهای که ظاهر میشود، روی OK کلیک کنید. با این کار، دورگیری مسیر شما با خطوط marching ants مشخص خواهد شد.
- از آنجایی که نمیخواهیم قسمت داخل قسمت انتخاب را حذف کنیم، باید کل نواحی به جز سوژه را انتخاب نماییم. برای این کار به مسیر Select > Inverse بروید. حالا میبینید که خطوط مورچهای کل تصویر و سوژه را فرا گرفته و پسزمینه را انتخاب کردهاند. برای حذف پسزمینه عکس باید کلید Delete را فشار دهید. حالا به جای پسزمینهی قبلی، باید پسزمینهی شطرنجی سفید/خاکستری را مشاهده کنید.
۶. حذف پسزمینه با ابزار قلم مغناطیسی (Magnetic Lasso Tool) در فتوشاپ
در این روش از آموزش دوربری عکس در فتوشاپ کار با ابزار Magnetic Lasso Tool را یاد میگیرید. این ابزار زمانی مناسب است که سوژه از نظر کنتراست با پسزمینه به خوبی متمایز باشد، دارای لبههای پیچیده است و میخواهید در زمان صرفهجویی کنید تا فتوشاپ مسیر را برای شما تشخیص دهد. ابزار Magnetic Lasso Tool با ترسیم خودکار لبههای سوژه، به شما کمک میکند تا در زمان صرفهجویی کرده سپس میتوانید جزئیات را بهصورت دستی اصلاح کنید.
اگر ابزار قلم برایتان زمانبر است یا حوصلهی ترسیم دقیق سوژه را ندارید، «ابزار قلم مغناطیسی» میتواند نقطهی شروع خوبی برای رسیدن به نتیجهی مطلوب و صرف زمان برای اصلاح جزئیات باشد. این ابزار با تشخیص خودکار لبههای سوژه، فرایند حذف پسزمینه را بهطور قابل توجهی سرعت میبخشد. مراحل و نحوهی استفاده از ابزار قلم مغناطیسی:
- مانند روشهای قبل روی لایهی پسزمینه خود راستکلیک کرده و گزینهی Duplicate Layer را انتخاب کنید. حالا نام انتخابی خود را نوشته و گزینهی تأیید را فشار دهید و برای غیر فعال کردن لایهی اصلی آیکون چشم آن را بزنید.
- Magnetic Lasso Tool را از جعبه ابزار سمت چپ انتخاب کنید. حالا شروع به ترسیم لبهی سوژهی خود کنید. خواهید دید که با حرکت دادن نشانگر ماوس، مسیر برای شما ترسیم میشود. در این مرحله، صبر و دقت مهم است، بنابراین حرکات خود را به آرامی و با اطمینان انجام دهید.
- پس از اینکه ابزار را انتخاب کردید، باید بهطور کامل دور سوژه را ترسیم کرده و آن را به نقطهی شروع خود متصل کنید. پس اتصال نقطه پایان و شروع به یکدیگر marching ants اطراف سوژه نمایان میشوند.
برای حذف پسزمینه، به مسیر Select > Inverseبروید تا خطوط دور تصویر را معکوس کنید. حالا دکمهی Delete را فشار دهید تا پسزمینهی شطرنجی سفید یا خاکستری را مشاهده کنید.
۷. حذف پس زمینه با ابزار انتخاب سریع (Quick Selection Tool) در فتوشاپ
این ابزار زمانی مناسب است که سوژه تا حدی از نظر کنتراست مجزا، دارای جزئیات نازک یا پیچیده یا زمانی که میخواهید در زمان صرفهجویی کنید و به دقت مناسب و امکان اصلاح سریع نیاز داشته باشید. در این بخش از آموزش دوربری عکس در فتوشاپ یاد میگیرید که چرا Quick Selection Tool یکی از محبوبترین روشهای حذف پسزمینه در فتوشاپ محسوب میشود.
این ابزار با تشخیص تغییرات رنگ، سوژه را از پسزمینه جدا میکند و به شما امکان میدهد تا به سرعت انتخاب خود را انجام داده و سپس آن را اصلاح کنید.
پیشنهاد مطالعه: کاربرد فتوشاپ در معماری چیست؟ راهنمای ساده و کامل
مراحل استفاده از Quick Selection Tool:
روی لایهی پسزمینهی تصویر باز شده در فتوشاپ راستکلیک کرده و Duplicate Layer را انتخاب کنید تا کادر محاورهای انتخاب نام فعال شود و نام مورد نظر خود را وارد کنید. حالا ابزار انتخاب سریع را از جعبه ابزار سمت چپ انتخاب کنید.
حالا با استفاده از این ابزار، شروع به رنگآمیزی سوژهی خود کنید. خواهید دید که خطوط مورچهای در حین رنگآمیزی ظاهر میشوند. برای تنظیم اندازهی این ابزار از کلیدهای [or] برای کاهش یا افزایش سایز استفاده کنید.
اگر متوجه شدید که رنگآمیزی شما بیرون از لبهی سوژه قرار گرفته است، کلید Alt را نگه دارید و کلیک کنید. در این هنگام، مشاهده خواهید کرد که نشانگر وسط ابزار از علامت مثبت «+» به علامت منفی «-» تغییر میکند و نشان میدهد که اکنون از ناحیهی انتخاب کم میکند. در حالی که کلید Alt را نگه داشتهاید، روی قسمتی از انتخاب که میخواهید حذف شود، رنگآمیزی کنید.
برای ذخیرهسازی ناحیهی انتخابی از Selection گزینهی Save Selection را انتخاب و نام مورد خود را وارد کنید.
سخن پایانی
آموزش دوربری عکس در فتوشاپ این امکان را به شما میدهد تا بتوانید بدون محدودیت تصویر خود را ویرایش کنید. در این مطلب با 7 روش انتخاب عکس در فتوشاپ و جدا کردن عکس از پسزمینه با فتوشاپ بهطور کامل آشنا شدید. اما آموزش فتوشاپ بیش از از اینها است و کارهای نامحدودی میتوان با آن انجام داد؛ از جمله: سفید کردن پس زمینه عکس در فتوشاپ، جدا کردن متن از زمینه در فتوشاپ، جدا کردن عکس از پس زمینه با فتوشاپ و غیره.
آموزش فتوشاپ با مکتب خونه
به طور کل فتوشاپ جزو برنامههایی است که تقریبا در هر کسب و کاری کاربرد دارد و بهتر است حتی در حد مبتدی با این برنامه بتوانید کار کنید. برای عکاسان و ادیتورهای عکس، برش و انتقال عکس در فتوشاپ بسیار مهم است. به همین علت در آموزش فتوشاپ مکتب خونه بهطور مفصل به آموزش دوربری عکس در فتوشاپ پرداختهایم. در دوره آموزش فتوشاپ با تمامِ زیر و بمِ این برنامه، برای هر نوع ادیتی آشنا خواهید شد. اگر میخواهید ویرایش تصاویر خود را بهصورت حرفهای انجام دهید، همین حالا در آموزش آنلاین فتوشاپ مکتب خونه شرکت کنید.