برنامه نویسی و ITبرنامه نویسی وب

زبان‌های برنامه نویسی مناسب برای طراحی وب سایت

طراحی وب سایت با زبان‌های برنامه‌نویسی

برای طراحی وب سایت راه‌ها و روش‌های متعددی وجود دارد. بنا به نیاز و با توجه به کارایی زبان‌های برنامه‌نویسی در ایجاد یک وب سایت، می‌توان برای تولید استفاده نمود. زبان‌های برنامه‌نویسی متعددی وجود دارند که برای طراحی وب سایت مورد استفاده قرار می‌گیرند. در ادامه با طراحی وب سایت با زبان‌های برنامه‌نویسی و روش کار مختصر برخی از آنها آشنا خواهیم شد.

 

ویدیو پییشنهادی : آموزش طراحی وب سایت (Front-End)
آموزش طراحی وب سایت (Front-End)

طراحی سایت با جاوا

شاید به جرات بتوان گفت که جاوا محبوب‌ترین زبان برنامه نویسی دنیا است. این زبان برنامه نویسی وب است. این زبان بسیار ساده و مناسب برای یادگیری است. اما در خصوص آن که چرا باید جاوا را آموخت، می‌توان اشاره کرد که جاوا یکی از سه زبان مهم برای طراحی وب سایت و گسترش آن است.

 

طراحی وب سایت با زبان‌های برنامه‌نویسی

 

در این میان می‌توان به HTML ،CSS و در نهایت به جاوا اشاره نمود. HTML به منظور طراحی محتوای صفحات وب به کار می رود. CSS چیدمان و ظاهر صفحات وب را می‌آراید و جاوا برای برنامه نویسی رفتار صفحات وب کاربرد دارد. لذا برنامه‌نویسان باید با این سه برنامه آشنا باشند. یکی از بخش‌های مهم در تولید و طراحی وب سایت در جاوا، قسمت JS Web APIs است. این قسمت یک رابط برنامه نویسی برای وب است.

مقاله پییشنهادی : روانشناسی رنگ ها در طراحی وب سایت چه تاثیری دارد؟
روانشناسی رنگ ها در طراحی وب سایت چه تاثیری دارد؟

 

با استفاده از این بخش می‌توان عملکرد مرورگر وب را گسترش داد. البته برای نوشتار کدهای برنامه نویسی برای وب باید دوره‌های زبان برنامه نویسی جاوا برای طراحی وب سایت را بگذرانید. جاوا زبانب است که بر روی مرورگر شما یا کامپیوترتان در حال اجراست. حتی بر روی تبلت و تلفن همراه شما نیز در حال اجراست. جاوا برای همگان به صورت رایگان و آزاد می‌باشد. در پایان این قسمت کدنویسی کوتاهی از جاوا در طراحی ساده متن یک سایت را ارائه می‌دهیم:

 

<!DOCTYPE html>
<html>
<body>

<h2>JavaScript in Body</h2>

<p id="demo">A Paragraph.</p>

<button type="button" onclick="myFunction()">Try it</button>

<script>
function myFunction() {
document.getElementById("demo").innerHTML = "Paragraph changed.";
}
</script>

</body>
</html>

 

این کدهای نوشته شده با زدن یا کلیک بر دکمه‌ای که در کد تعبیه شده است، نوشته متن را تغییر می‌دهد. به همین سادگی!

طراحی سایت با پایتون

برای طراحی وب سایت می‌توان از دومین زبان برنامه نویسی محبوب دنیا یعنی پایتون استفاده نمود. پایتون می‌تواند بر روی سرور جهت ایجاد برنامه‌های وب به‌کار رود. قسمت‌های متنوع پایتون برای برنامه‌نویسی لازم و ضروری است اما بخش‌های مهم این زبان برنامه نویسی قسمت تفهیم به ماشین و پایگاه داده پایتون است که می‌تواند برای طراحی وب سایت بسیار با اهمیت باشد.

مقاله پییشنهادی : طراحی وب سایت با پایتون
منظور از طراحی وب سایت با پایتون چیست

 

یکی از قسمت‌های مهم پایتون که برای طراحی وب سایت به خصوص وب اپلیکیشن‌ها مورد استفاده است، فریمورک جنگو می‌باشید که یکی از بخش‌های مهم کتابخانه پایتون است. البته اشاره به این موضوع که زبان پایتون برای طراحی وب سایت به عنوان اولین زبان برنامه نویسی معرفی نمی‌شود و در مقایسه با زبان PHP کمتر مورد استفاده است.

ویدیو پییشنهادی : آموزش پایتون جادی
آموزش پایتون جادی

 

PHP شاید یکی از بهترین زبان‌های برنامه نویسی برای تولید و طراحی وب سایت دارد. اما استفاده از زبان برنامه نویسی پایتون که در بخش داده کاوی بسیار قدرتمند عمل می‌نماید و پایگاه داده قوی تولید می‌کند، در این طراحی می‌تواند ارزشمند باشد. استفاده از برنامه‌نویسی پایتون در طراحی سایت زمانی ارزشمند است که بخش محاسبات و تحلیل برای پروژه‌های بزرگ مورد توجه است.

 

طراحی وب سایت با پایتون

 

زبان برنامه نویسی پایتون آنقدر ارزشمند است که سایت‌های معتبر و بزرگ دنیا برای طراحی و پشتیبانی سایت‌های خود از آن بهره برده‌اند اما نکته مهم آن است که استفاده از این زبان برنامه‌نویسی برای طراحی سایت امکان دارد که به لحاظ هزینه‌ای به‌صرفه نباشد. برای آموزش بیشتر در این زمینه دوره‌های آموزشی پایتون را امتحان کنید.

مقاله پییشنهادی : آموزش طراحی وب سایت با نرم افزار Dreamweaver
آموزش طراحی وب سایت با نرم افزار Dreamweaver

طراحی وب سایت با php

زبان PHP هنوز حرف اول در طراحی وب سایت را می‌زند. حتی بسیاری از زبان‌های برنامه نویسی که به تولید سایت مشغول هستند، در پس زمینه و پشت صحنه خود از PHP استفاده میکنند. PHP یک زبان برنامه نویسی سرور و ابزاری قدرتمند برای ایجاد صفحات وب پویا و تعاملی است. این زبان برنامه نویسی به عنوان جایگزین پرکاربرد، رایگان و کارآمد برای رقیب خود ASP مایکروسافت می‌باشد.

برای یادگیری این زبان برنامه نویسی بهتر است با زبان‌های برنامه نویسی HTML ،CSS و جاوا آشنا باشید. از مزیت‌های این زبان برنامه نویسی آن است که منبع باز بوده و به طور گسترده مورد استفاده است.

ویدیو پییشنهادی : آموزش php
آموزش php

 

اسکریپت‌های آن بر روی سرور اجرا می‌شوند و به لحاظ استفاده رایگان می‌باشند. زبان برنامه نویسی PHP آنقدر قدرتمند است که در هسته و مرکز بزرگترین سیستم مدیریت محتوای وبلاگ نویسی در وب یعنی وردپرس جای دارد. همچنین برای اجرای بزرگترین شبکه اجتماعی یعنی فیس بوک مورد استفاده قرار گرفته است. اقداماتی که می‌توان با PHP در طراحی سایت انجام داد عبارتند از:

  • این زبان برنامه نویسی می‌تواند محتوای صفحه پویا ایجاد نماید.
  • PHP می‌تواند پرونده‌هایی را در سرور ایجاد، باز، بسته، حذف، بخواند و ایجاد کند.
  • داده‌های فرم را جمع آوری می‌کند.
  • کوکی را ارسال و دریافت می‌کند.
  • داده‌ها را در پایگاه داده اضافه، حذف یا تغییر می‌دهد. همچنین داده‌ها را رمزگذاری کند.

طراحی وب سایت با php

چرا php

البته کاربردهای متعدد این زبان برنامه نویسی در دوره آموزشی مربوط به این زبان برنامه نویسی به طور کامل مطرح خواهد شد. اما در پایان این زبان برنامه نویسی در خصوص چرایی استفاده از PHP نیز مطالبی شرح داده می‌شود. از آنجایی که این زبان برنامه نویسی در سیستم عامل‌های مختلف اجرا می‌شود، محبوبیت بالایی کسب نموده است.

مقاله پییشنهادی : طراحی سایت با جنگو به چه صورت است
طراحی سایت با جنگو به چه صورت است

 

از سوی دیگر سازگاری این زبان برنامه نویس با تمام سرورهای امروزی محبوبیت آن را دوچندان نموده است. این زبان برنامه نویسی از طیف گسترده‌ای از پایگاه داده اطلاعاتی پشیبانی می‌کند. رایگان بودن آن و یادگیری آسان و کارآمدی برنامه PHP باعث خواهد شد تا علاقه‌مندان زیادی داشته باشد. در ادامه کدنویسی به زبان php ارائه شده است:

 

<!DOCTYPE html>
<html>
<body>

<?php
// Parent class
abstract class Car {
public $name;
public function __construct($name) {
$this->name = $name;
}
abstract public function intro() : string;
}

// Child classes
class Audi extends Car {
public function intro() : string {
return "Choose German quality! I'm an $this->name!";
}
}

class Volvo extends Car {
public function intro() : string {
return "Proud to be Swedish! I'm a $this->name!";
}
}

class Citroen extends Car {
public function intro() : string {
return "French extravagance! I'm a $this->name!";
}
}

// Create objects from the child classes
$audi = new audi("Audi");
echo $audi->intro();
echo "<br>";

$volvo = new volvo("Volvo");
echo $volvo->intro();
echo "<br>";

$citroen = new citroen("Citroen");
echo $citroen->intro();
?>

</body>
</html>

طراحی سایت با ASP.NET

ASP مخفف Active Server Pages است. این چارچوب فضایی برای توسعه صفحات وب را ایجاد می‌نماید. این زبان برنامه نویسی از مدل‌های توسعه زیر پشتیبانی می‌کند:

  • Classic ASP
  • ASP.NET Web Forms
  • ASP.NET MVC
  • ASP.NET Web Pages
  • ASP.NET API
  • ASP.NET Core

ASP و ASP.NET فناوری‌هایی هستند که با سرور در ارتباط می‌باشند. هر دوی این فناوری‌ها این امکان را فراهم می‌کنند که کد رایانه توسط سرور اینترنت اجرا شود. زمانی که یک مرورگر فایلی را از ASP یا ASP.NET فرا می‌خواند، موتور ASP فراخوانی را انجام داده و کدها را اجرا نموده و نتیجه را به مرورگر بازمی‌گرداند. ASP با نام مستعار کلاسیک در سال ۱۹۹۸ به عنوان اولین زبان برنامه نویسی سرور محور از سوی مایکروسافت معرفی شد. صفحات ASP کلاسیک دارای پسوند .asp بوده و به طور معمول با VBScript نوشته می‌شوند.

ویدیو پییشنهادی : آموزش رایگان ASP.NET
آموزش رایگان ASP.NET

چرا ASP.NET

ASP.NET در سال ۲۰۰۲ به عنوان جانشین فرم کلاسیک منتشر شد که پسوند صفحات آن .aspx بوده و معمولا با سی شارپ نوشته می‌شوند. از این زبان برنامه‌نویسی به شدت برای طراحی وب سایت استفاده می‌شود. در زیر زبان کد ارسال ایمیل یا استفاده از زبان برنامه نویسی ASP.NET ارائه شده است که جهت آشنایی بیشتر می‌توان از دوره‌های آموزشی این زبان برنامه نویسی بهره برد:

 

<%
Set myMail = CreateObject("CDO.Message")
myMail.Subject = "Sending email with CDO"
myMail.From = "mymail@mydomain.com"
myMail.To = "someone@somedomain.com"
myMail.Bcc = "someoneelse@somedomain.com"
myMail.Cc = "someoneelse2@somedomain.com"
myMail.TextBody = "This is a message."
myMail.Send
set myMail = nothing
%>

 

با توجه به موارد فوق مشخص می‌شود که زبان‌های متعددی برای طراحی سایت و تنظیم محتوا و ظاهر صفحات وب وجود دارد که هر یک کارایی خاص خود را داشته و به همین دلیل است که برای طراحی، تنوع زبان برنامه نویسی وب وجود دارد. اما همانطور که مشاهده می‌شود اغلب زبان‌های برنامه نویسی فوق دارای کدنویسی مشابهی بوده که با کسب دانش در خصوص یک زبان برنامه نویسی می‌توان زبان‌های دیگر را به طور مشابه آموخت.

مقاله پییشنهادی : بدون کدنویسی با Adobe Muse وب سایت خود را طراحی کنید
بدون کدنویسی با Adobe Muse وب سایت خود را طراحی کنید

سخن پایانی در مورد طراحی وب سایت با زبان‌های برنامه‌نویسی

اما نکته مهم آن است که زبان PHP یکی از زبان‌های پیشرفته و پایه‌ای می‌باشد که برای نوشتن صفحات وب حتما باید نسبت به کدنویسی آن اطلاع مطلوبی کسب نمود. هر چند که این امکان وجود دارد که در کدنویسی زبان‌های برنامه نویسی تفاوت‌هایی وجود داشته باشد اما پایه برنامه نویسی و کدنویسی در بسیاری از زبان‌های برنامه نویسی وب مشابه بوده و این موضوع باعث خواهد شد تا یادگیری به شدت راحت شود. با آموزش‌های بعدی در مورد طراحی وب سایت با زبان‌های برنامه‌نویسی ما همراه باشید.

سعید هابطی

چند سالی میشه که در زمینه سئو و دیجیتال مارکتینگ در حال فعالیت هستم. به موسیقی و فلسفه علاقه ی خاصی دارم و بیشتر زمان رو صرف مطالعه و نوازندگی می کنم.

نوشته های مشابه

‫2 دیدگاه ها

  1. برای سایت مکتبخونه زشته که جاوا و جاوا اسکریپت رو قاطی کنه با هم لطفا یه تجدید نظری روی این مقاله و اطلاعاتش بکنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا