چه زمانی سهام خود را در بورس بفروشیم؟
یکی از کلیدیترین مفاهیم در آموزش بورس اطلاع از بهترین زمان فروش سهام در بورس میباشد. برای تمامی افرادی که به عنوان معاملهگران سازمان بورس در آن مشغول به کار هستند، آگاهی از بهترین زمان فروش سهام در بورس بسیار اهمیت دارد. زیرا همانطور که خرید سهام در زمان مناسب برد محسوب میشود، فروش آن در زمان مناسب نیز معاملهای پرسود خواهد بود. اگر تریدرها نتوانند تشخیص دهند که چه زمانی به فروش سهام خود مبادرت ورزند، در اکثر مواقع در سرمایهگذاری در سهام موجب ضرر خواهند شد.
بسیاری از مبتدیان حوزه سرمایهگذاری در بورس ممکن است در زمانهای نامناسبی به دلیل شرایطی از قبیل عدم دانش کافی سرمایهگذاری و یا آموزشها و اطلاعات غلط، سهامهایی را خریداری کردهاند که در مدت زمان مداومی در حال زیان است و در نتیجه این افراد میخواهند بدانند که آیا فروش این سهام در نزدیکترین زمان ممکن کار درستی است و یا بایستی در این راه صبر کنند زیرا ممکن است به یکباره ارزش سهام خریداری شده چند برابر شود! برای اطلاع از پاسخ سوال بهترین زمان خرید و فروش سهام در بورس در ادامه با ما همراه باشید.
ریسک سرمایهگذاری در بورس:
بهتر میدانید که سرمایهگذاری در بورس یکی از ریسکپذیرترین کارهای مالی در دنیا است. اما خبر خوب این است که بورس ایران در دهههای اخیر رشد قابل ملاحظهای را دچار شده است در نتیجه افراد با خرید و فروش هوشمندانه سهام توانستهاند برای خود سودآوری داشته باشند و ریسک زیان در این بازار را به حداقل برسانند و حتی آن را به صفر نزدیک کنند. بهترین زمان فروش سهام در بورس به عوامل مختلفی بستگی دارد که یکی از این عوامل کلیدی خود سهام مورد فروش میباشد. بایستی قبل از ورود به بازار سهام از تحلیل بنیادی برای خرید سهام استفاده کنید.
برگ برنده در بازار بورس ایران فعال بودن فرد از نظر اطلاعاتی است. بدین منظر که معاملهگران بایستی بتوانند دقیقه به دقیقه، روز به روز قیمت سهام را با استفاده از تحلیل تکنیکال بررسی کنند و روند صعود و نزول آنها را با سابقه مورد نظرشان قیاس کنند. قبل از خرید سهام تحلیل بنیادی به کمک تریدر میآید و او را در خرید به موقع یاری میکند. با استناد به سابقه مالی شرکتها، میزان فروش آنها و شاخصهای اقتصادی دیگر میتوان سهام مناسب برای خرید را تشخیص داد.
بسیاری از سرمایهگذاران با تجربه نیز در بازار بورس دچار زیان خواهند شد زیرا هیچ کسی از قیمت دقیق سهام، ارزش ذاتی آن و روند صعودی و نزولی آن اطلاعی ندارد. اما معاملهگر موفق کسی است که بتواند این زیانهای حاصل از خرید سهامهای کمارزش را جبران کند و این کار تنها با اطلاع نسبت به بهترین زمان فروش سهام در بورس امکانپذیر است. نکته کلیدی در مورد بهترین زمان فروش سهام در بورس این است که اگر سرمایهگذاری متوجه شد که روند نزولی سهامی در روزهای متوالی ده الی بیست روزه ادامه دارد، بایستی از صبر بیجهت در این بازه زمانی خودداری کرده و منتظر روند صعودی نباشند، این مرحله بهترین زمان فروش سهام در بورس میباشد. با فروش و زیان کمتر میتوانید این ضرر را با خرید سهام با روند صعودی جبران کنید.
مهمترین عاملهای تاثیرگذار بر بهترین زمان فروش سهام در بورس:
البته به یاد داشته باشید که رفتارهای هیجانی در هنگام بهترین زمان برای فروش سهام در بورس چندان مناسب نیست و با مشاهده روند نزولی طی روزهای اول خرید نبایستی به همان آسانی برای فروش سهام اقدام نمود. بسیاری از سهام کمپانیهای سرمایهگذار در بازههای زمانی کوتاه مدت دچار نزول و صعود میشوند که علتهای سازمانی مانند تغییر مدیریت یا هیئت مدیره، سیاستهای داخلی، تغییر نرخ بهره و تراز پرداختها عامل این روندها است و نباید تصمیمات احساسی بر سر بهترین زمان فروش سهام در بورس داشت. در دانش رایج بورس نوعی تحلیل با تحلیل احساسی نیز به مبتدیان آموزش داده میشود تا بتوانند تصمیمات درستی در مورد مناسبترین زمان فروش سهام در بورس داشته باشند.
بهترین زمان برای فروش سهام در بورس به نوع سرمایهگذاری کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت بستگی دارد. در سرمایهگذاریهای کوتاه مدت برای بهترین زمان فروش سهام در بورس بایستی بر اساس استراتژیهای معاملاتی حد ضرر عمل کرد. بر فرض مثال حد ضرر سهامی ۱۰ درصد است و آن را با قیمت ۲۰۰ تومان خریداری کرده باشید. با روند منفی این سهام در صورتی که به ده درصد افت قیمتی رسید بایستی برای فروش آن اقدام کرد. بهتر است بدانید که تحلیل حد ضرر به آسانی انجام نمیشود و به یک سری آموزشهای بورسی در رابطه با زمان فروش سهام نیاز دارد و در افراد با استراتژیهای معاملاتی مختلف این میزان فرق دارد.
روندهای تجربی در بورس نشان میدهند که اگر سهامی با تحلیلهای بنیادی قوی(میزان فروش، سودآوری، رشد تجاری و …) و با تحلیل تکنیکال دقیق(روند صعودی قیمت سهام در گذشته) در زمان و در قیمت مناسب خریداری شود، هیچ گاه با افت ۸ تا ۱۰ درصدی روبرو نخواهد شد، اگر چنین اتفاقی در خرید سهامتان رخ داد بدانید که در قیمت نامناسب برای خرید آن اقدام نمودهاید.
نکته دیگر حائز اهمیت این است که سهام شرکتها اگر با افت شدیدی در بازار مواجه شد، دید افراد نسبت به آن منفی شده و در نتیجه به ندرت ممکن است آن شرکت دوباره به روزهای پر اوج و فروش بالا باز گردد مگر اینکه از استراتژیهای رقابتی منحصر بفردی برای بالا بردن ارزش ذاتی سهام خود استفاده کند، در صورت اتفاق افتادن این امر ممکن است سهام خریداری شده با روند صعودی روبرو شود اما احتمال این امر بسیار پایین است. بنابراین در اینگونه سهام با رسیدن به حد ضرر بایستی برای بهترین زمان برای فروش سهام در بورس اقدام کرد.
رعایت اصول کلیدی در بهترین زمان فروش سهام در بورس:
اولین و بهترین زمان فروش سهام در بورس در قیمتی پایینتر از حد ضرر تعیین شده است.
انتخاب مناسب زمان فروش سهام بر اساس قوانین حاکم در بازار و نه صرفا از روی نظر کارشناسان موجود و با تجربه
پنداشتن دائمی این فرض که بازار باهوشتر از تجربه کارشناسان عمل میکند
با کاهش رو به بالای قیمت انتظارات منفی شده و در نتیجه میزان زیان بیشتر میشود.
سهامهای برنده در طی بازههای زمانی به سطح اولیه قیمت خود میرسند ولی این امر نشان دهنده این نیست که بایستی برای فروش آن اقدام کنید.
آشنایی با ترفندهای بهترین زمان فروش سهام در بورس:
بورس ذاتی پر از ریا و حیله دارد اما در عین حال دوست باوفایی است. به دنبال سودهای ناچیز کوتاه مدت در آن نباشید. صبور باشید تا با سودی کلان شما را شگفت زده کند.
بهترین زمان فروش سهام در بورس در تعداد کثیر تنها در مواقعی است که به پول هنگفتی برای خرید خانه یا ازدواج نیازمندید، بغیر از این زمانها اجازه دهید که پول شما در بورس به سودآوری خود ادامه دهد.
هیچ وقت زمان را از دست ندهید. امیدواری بی اساس آفت فروش سهام در بورس است. بسیاری از افراد با صبر بیدلیل باعث به حداکثر رساندن زیان حاصل از سهام خریداری شده خود میشوند.
فکر ماهیانه برداشت سود از سهام را از سر خارج کنید. سهامهای خریداری شده ممکن است در طی چندین ماه با روند نزولی روبرو شوند ولی به یکباره در طی یک ماه صعودی چندین برابر را طی کنند. کسب دانش تحلیل مبتنی بر احساسات شما را از مناسبترین لحظه فروش آگاه خواهد نمود.
فروش سهام در بورس نیازمند تجربه و دقت عمل است که باید با افراد با تجربه در این زمینه گفتگو کرد. مهمترین بخش از سرمایه گذاری در بورس، بهترین زمان خرید سهام است. اینکه کدام سهم را در چه زمانی بخریم و در چه زمانی بفروشیم، بخش اعظم کار جلو افتاده است.
-
ریسک کن
در همهی جهان، انجام معاملات بورسی با ریسک همراه است و کمتر پیش میآید که پیش بینی تریدر صددرصد درست باشد. اما طبق اصول و هیجان بازار، بهترین زمان خرید سهام یا فروش سهام قابل حدس است. همین موضوع باعث شده بسیاری از استراتژیهای بازار پر طرفدار شود و قابل بررسی قرار گیرد. برای فروش سهام، باید به این نکته توجه داشت که وضعیت بازار به چه شکل است و فقط از روی نیاز مالی فروخته نشود. ریسک برای زمانی کاربرد دارد که سهامدار، به اندازهی کافی در خرید و فروش توانمند است و فارغ از نیاز مالی در بازهی زمانی خاصی، قادر خرید مناسب و فروش مطمئن باشد.
-
خرید هوشمندانه
یکی از عوامل انتخاب زمان خرید سهم به صورت هوشمندانه، این است که تریدر دقت کند که تحلیل بنیادی انجام داده یا فقط طبق عرضهی بازار پیش رفته تا رقابت کند؟! این بحث بسیار زیاد به علم و دانش بازار دارد و تحلیل نمودار نیازمند زمان و دقت کافی است که تریدر نباید دریغ کند. بحث سرمایه گذاری، فقط نیازمند توانایی مالی نیست و باید توان تحلیل و قدرت معامله طی زمانی مشخص آموزش داده شود. امروزه مدرسین بورس در این زمینه فعالیت وسیعی انجام میدهند و این امر، نتیجهی رشد چند برابری بورس ایران در ده سال گذشته است. همچنین کارگذاریهایی در این علم با جهت دهی به تریدرها، بهترین زمان خرید سهام، بهترین نوع بورس و زمان فروش سهام را فعال هستند.
عوامل مؤثر در بهترین زمان فروش
در بهترین زمان فروش سهام، عواملی نیز مؤثر میباشد؛ به عوامل زیر در هنگام فروش سهام دقت کنید.
-
هیجان خود را کنترل کنید.
مبتدیان حوزهی خرید و فروش سهام، عموماً نیازمند قدرت کنترل هیجان در هر مرحله از زمان خرید سهام یا فروش آنها هستند. این کار بسیار هیجان انگیز است ولی باید دقت داشت که عدهای با توانایی کنترل بر هیجان خود، رقیب شما هستند و با هر حرکتی میتوانند در صعود برای خرید یا نزول برای فروش تأثیرگذار باشند. پس با کمی حفظ خونسردی و آرامش، میتوان بهترین زمان خرید سهام را ارزیابی کرد یا برای فروش سهام اقدامی نمود.
-
قیمت پایین تر از حد ضرر را از دست ندهید.
اگر تریدری با انجام تحلیل تکنیکال و اطلاع از پیشینهی بازار، سهمی را مورد بررسی قرار دهد و اقدام به خرید آن کند، قاعدتاً خرید خوبی انجام داده است. اما این روند رشد ماندگار نیست. تریدر بهترین زمان خرید سهام را انتخاب نموده اما باید به زمان فروش آن سهم هم توجه داشته باشد. یکی از این عوامل مورد توجه، اطلاع از قیمت در پایینتر از حد ضرر است. به این معنا که گاهی کارشناسان بازار انتظار دارند طبق تجربه، سهمی بعد از ریزش صعودی دیگر متوقف شود اما تریدر باید متوجه باشد که حتی سهامهای برنده هم در بازههای زمانی به خصوصی به سطح اولیه قیمت خود میرسند. این امر نشان دهندهی این است که بهترین زمان فروش فرا رسیده و دیگر نباید وقت تلف کرد.
بهترین زمان برای خرید سهام
بهترین زمان برای خرید سهام، همیشه مشخص نیست و با اعتماد و کمی ریسک میشود سهمی قابل بررسی را خریداری نمود. پس در خرید خود تردید نداشته باش و حتی به کارخانجات و شرکتهایی با پیشینهی کم سود، اطمینان کن و از شیرینی این تحلیلها لذت ببر.
استراتژیهای معاملاتی در بازار بورس:
استراتژیهای معاملاتی در افراد مختلف بسیار گوناگون است. بهتر است بر قوانین بارز بیشتر تکیه کنید و از تجربیات اشخاص به عنوان چراغ راه استفاده کنید. کنترل هیجان در زمان فروش سهام بسیار اهمیت دارد.
چه زمانی عرضه اولیه را بفروشیم؟
بهتر میدانید که عرضه اولیه سهامی است که به تازگی وارد بازار بورس شده و برای توسعه و رونق اقتصاد کشور بسیار حیاتی است. عرضه اولیه در کنار رابطه برد برای هر دو طرف کمپانی و معاملهگر بایستی در بازار بورس به فروش برسد زیرا آن نیز مانند سایر سهامها تلقی شده و میتواند برای صاحب خود بالاترین میزان سودآوری را به همراه داشته باشد.
عرضه اولیه از جمله سهامهایی است که برای فروش نیاز به دانش و تجربه کافی دارد. درست است که این سهامهای تازه با قیمت حداقل به تریدرها فروخته میشود اما با اندکی هوش و تجربه و به کار انداختن فکر، افراد میتوانند بیشترین میزان سود را از این سهام به دست آورند زیرا این سهام قرار نیست برای همیشه در سبد سرمایهگذار باقی بمانند. در این بخش تمامی راهکارهای لازم برای فروش عرضه اولیه آموزش داده میشود. با تکیه بر این دانش قادر خواهید بود عرضه اولیه خود را در بهترین زمان به فروش برسانید و از مناسبترین زمان فروش سهام کاملا آگاه شوید.
عرضه اولیه از جمله سهامهایی است که دیدگاه مثبتی در مورد آن در بین خریداران وجود دارد در نتیجه مناسبترین زمان فروش سهمها در بورس اصطلاحا از خرید صف سنگینی برخوردار است. پدید آمدن این صف خرید به دلیل این است که به علت وجود دیدگاه مثبت اغلب خریداران عرضه اولیه را با سقف قیمتی خریداری میکنند و در نتیجه این امر سبب افزایش سود سهامدار عمده میشود. با وجود این جذابیت در عرضه اولیه، سهامدار عمده در طی روزهای تکراری به فروش سهام میپردازد و این چنین بازار جذاب و پرسودی برای عرضه اولیه ایجاد میگردد.
معرفی دیدگاه تئوریک بهترین زمان فروش سهام در بورس در فروش عرضه اولیه سهام:
در تئوری فروش عرضه اولیه سهام شرکتهای در حال ورود به بورس در قیمتی صورت میگیرد که در هنگام انجام معامله بازده ۱۰ تا ۲۰ درصدی نصیب معاملهگران شود. این قیمتگذاری با مشاورههای شرکتهای تامین سرمایه و مشاوران سرمایه گذاری در بورس انجام میشود. سهامداران عمده با دریافت این مشاورههای دقیقترین زمان فروش سهام در بورس و قیاس با ارزش ذاتی سهام مبادرت به عرضه اولیه سهام در بازار بورس میکنند.
آشنایی با دیدگاه عملی بهترین زمان فروش سهام در بورس در فروش عرضه اولیه سهام:
ماورای تئوریک فروش عرضه اولیه در واقعیت اتفاقات گوناگونی رخ میدهد. در عمل فروش عرضه اولیه دارای جزئیات بسیاری است که در ادامه مهمترین آنها را بازگو خواهیم نمود:
اهمیت تحلیل بنیادی شرکتهای سهامدار عمده و ارائه کنندگان عرضه اولیه
به دلیل افزایش کارشناسان بورس شاهد انتشار رایگان اطلاعات شرکتهای مختلف در وبسایتهای آموزش بورس و کارگزاریهای مختلف هستیم. قبل از فروش عرضه اولیه حداکثر ۵ تحلیل بنیادی منتشر شده در وبسایتهای مطمئن نگاهی کلی بیاندازد. این کسب اطلاعات در فروش عرضه اولیه بسیار موثر است.
بر پایه چشم انداز صنعت و میزان شهرت مالی و تجاری سهامدار عمده میتوان برای خرید عرضه اولیه اقدام کرد. گاهی اوقات پیش میآید که قیمت عرضه اولیه گران ارزیابی میشود و افراد فکر میکنند خرید گرانی انجام دادهاند. با گذشت زمان اغلب این شرکتها بازده پنجاه درصدی را برای خریداران خود رقم میزنند.
توجه به میزان بزرگی شرکت و تاثیر آن در انتخاب بهترین زمان فروش سهام در بورس:
براساس تجربه تاکنون پنجاه درصد از سهام عرضه اولیه برای خریداران منجر به سودآوری شدهاند بنابراین این سهام از جذابیت بسیار بالایی برای تریدرها برخوردار هستند و در نتیجه شاهد افزایش خرید در هنگام ارائه عرضه اولیه خواهیم بود. برای تعیین میزان بزرگی یک شرکت کافی است که قیمت سهام عرضه اولیه(تعیین شده توسط سهامدار عمده) را در تعداد سهام مورد فروش ضرب کنید. اگر عدد به دست آمده در بازه ۱۰۰۰ تا ۵۰۰۰ میلیارد باشد این شرکت در رنج متوسط قرار دارد ولی شرکتهایی با دارایی کمتر از ۱۰۰۰ میلیارد جزو شرکتهای کوچک و شرکتهایی با دارایی بیش از ۵۰۰۰ میلیارد جزو شرکتهای بزرگ تلقی میشوند.
میزان بزرگی یک شرکت چگونه می تواند در بازدهی فروش عرضه اولیه نقش داشته باشد؟
بهتر است بدانید که ارزش بازار شرکتهای بزرگ مطابق ارزش ذاتی سهام خود دچار رشد میشوند. رشد سهام این شرکتها به میزان کم به طور طولانی مدت بوده و کمتر درگیر هیجانات بازار میشوند. شرکتهای کوچک وضعیت متفاوتی دارند. این شرکتها ممکن است در بازههای زمانی دچار سودآوری و بازدهی پنجاه درصدی شوند و اینگونه فروش عرضه اولیه برای معاملهگران پرسود تمام شود.
سلام،
بسیار کامل و جامع بود، برای من که اخیرا شروع کردم، واقعا مناسب و آموزنده بود. متشکرم
مرسی از نظر مثبتتون.
می تونید برای یادگیری بیشتر دوره آموزش بورس ما رو دنبال کنید.