درس شبکه های مخابراتی یکی از درسهای تخصصی در رشته کامپیوتر است که در آن به بررسی شبکه های کامپیوتری و اجزای آنها پرداخته میشود. شبکه های مخابراتی دارای ساختار لایهای بوده و با استفاده ...
درس شبکه های مخابراتی یکی از درسهای تخصصی در رشته کامپیوتر است که در آن به بررسی شبکه های کامپیوتری و اجزای آنها پرداخته میشود. شبکه های مخابراتی دارای ساختار لایهای بوده و با استفاده از مدلهایی به توصیف آنها پرداخته میشود. در شبکه های کامپیوتری مکتب خونه تلاش میشود تا همه این مباحث بهطور کامل پوشش داده شوند.
دوره درس شبکه مخابرات مکتب خونه توسط گروه دانشجویی رسانا ضبط شده و در اختیار دانشجویان سراسر کشور قرار گرفته است. در این درس پس از بررسی تاریخچه شبکه، مباحث تخصصی مربوط به شبکه مخابرات بررسی شده و مدلهای توضیحدهنده آن موردبررسی قرار میگیرد. همچنین دوره درس آموزش شبکه های کامپیوتری مکتب خونه به بررسی استانداردهای هر لایه شبکه پرداخته و کاربران این دوره را با مباحثی مانند IEEE 802.11، AdHoc Networks، TCP، Ethernet و MAC آشنا میکند.
هدف از درس شبکه های کامپیوتری مکتب خونه آشنا کردن دانشجویان با مباحث مختلف موجود در شبکه و لایههای متفاوت آن است. به عبارت بهتر گروه دانشجویی رسانا، جزوه درس شبکه های مخابراتی و فیلمهای آموزشی شبکه مخابرات را با هدف دسترسی همه دانشجویان به آموزش باکیفیت تهیه کردهاند. با استفاده از آموزشهای این دوره، افراد در سراسر کشور و دنیا میتوانند با این مباحث آشنا شده و سوالات خود را در زمینه درس شبکه های مخابراتی برطرف کنند.
درس شبکه های کامپیوتری مکتب خونه مناسب افرادی است که در رشته کامپیوتر در مقاطع کارشناسی یا کارشناسی ارشد تحصیل میکنند. بهاینترتیب دانشجویانی که در دوره کارشناسی، گرایش نامرتبطی داشتهاند؛ میتوانند با استفاده از مباحث مطرحشده در دوره شبکه مکتب خونه کاملا به این درس تسلط پیدا کنند. همچنین دانشجویانی که به هر دلیل نتوانستهاند درس شبکه های مخابراتی را بهدرستی یاد بگیرند؛ میتوانند با استفاده از آموزشهای این دوره، دانش خود را تکمیل کرده و برای کار بر روی پروژههای مختلف آماده شوند.
همچنین دوره درس شبکه های کامپیوتری مکتب خونه برای دانشجویان مقطع دکترا که میخواهند در آزمون جامع شرکت کرده و یا پروژهای در حوزه شبکه های مخابراتی ارائه دهند؛ بسیار مفید خواهد بود. در کنار اینها هر فرد علاقهمند به حوزه شبکه های مخابراتی و استانداردهای آن، میتواند از مباحث مطرحشده در این دوره سود ببرد.
بعد از فراگیری درس آموزش شبکه های کامپیوتری شما با تاریخچه شبکه آشنا شده و ساختار لایهای آن را خواهید شناخت. همچنین مدلهای مختلف مانند OSI و TCP/IP را شناخته و به معماری اینترنت پی خواهید برد. در پایان دوره شبکه های کامپیوتری مکتب خونه شناخت کاملی نسبت به کابلهای مسی، فیبر نوری و ارتباط بیسیم به دست آورده و شیوههای مسیریابی در اینترنت آشنا خواهید شد. همچنین اطلاعات کافی را درباره مباحث مختلفی مانند NAT، IP، Traffic Shaping، QoS و Jitter Control به دست خواهید آورد.
ازآنجاکه در دوره آموزش شبکه های کامپیوتری مکتب خونه به مباحث کاملا پایهای پرداخته شده و همهچیز از ابتدا بررسی میشود؛ شرکت در این دوره نیازی به پیشنیاز نداشته و افراد میتوانند با هر سطح مهارتی، از مباحث مطرحشده در آن بهره بگیرند.
درس شبکه های مخابراتی در مکتب خونه در 28 جلسه ارائه شده که شامل 36 ساعت محتوای آموزشی است. در جلسات اول دوره شبکه مکتب خونه به بررسی تاریخچه و ساختار لایهای شبکه پرداخته خواهد شد. پس از آن شما با معماری اینترنت، ساختار تلفن ثابت، تلفن همراه و ADSL آشنا شده و لایههای مربوط به ارتباط بیسیم را خواهید شناخت.
سپس در جلسه نهم تا دوازدهم به بررسی لایه پیوند دادهها پرداخته شده و مثالهایی از آن ارائه میشود. جلسه سیزدهم و چهاردهم دوره شبکه مخابرات به معرفی و بررسی تکنیکهای لایه MAC پرداخته است. با شروع جلسه پانزدهم، شما وارد مباحث مربوط به استانداردهای شبکه خواهید شد که تا پایان جلسه هجدهم ادامه دارد.
در جلسه نوزدهم تا بیست و یکم مباحث مربوط به مسیریابی در دوره شبکه های مخابراتی مکتب خونه موردبررسی قرار میگیرند. درنهایت از جلسات بیست و دوم تا بیست و هفتم به بررسی مباحث تخصصیتر مانند congestion Control، TCP، Transport Layer، RTP، UDP و Jitter Control پرداخته خواهد شد. جلسه انتهایی دوره درس شبکه های کامپیوتری مکتب خونه نیز به بررسی لایه اپلیکیشن اختصاص یافته است.
این درس به همت گروه دانشجویی رسانا ضبط شده است.
اطلاعات بیشتر
از مجموع 38 امتیاز
12 نظرنظرات بیشتر
دکتر محمدرضا پاکروان تحصیلات دوره کارشناسی خود را در رشته مهندسی برق در دانشگاه تهران گذراند. او تحصیلات خود را در دانشکده مهندسی دانشگاه اتاوا (کانادا) در مقطع کارشناسی ارشد و دکترای رشته مخابرات ادامه داد. فعالیتهای او در طی دوران تحصیل در زمینههای مخابرات بیسیم، مخابرات نوری، پردازش سیگنال و تخمین و مدلسازی کانالهای بیسیم نوری متمرکز بوده است. او در طی دوران تحصیل موفق به کسب 8 جایزه تحصیلی از دولت کانادا و دانشگاه اتاوا گردید و مقالات منتشر شده او در دو مورد به عنوان مقالات برگزیده IEEE جوایز ویژهای دریافت نمودند.
وی در سال 1379 به عضویت هیأت علمی دانشکده برق دانشگاه شریف در آمد و در حال حاضر فعالیتهای خود را با تدریس و تحقیق در این دانشگاه ادامه میدهد و رئیس آزمایشگاه پژوهشی شبکههای مخابرات داده است. او همچنین در زمینه تحقیق، طراحی و ساخت سیستمهای انتقال نوری و شبکههای نسل جدید مخابراتی به فعالیت مشغول است و مدیریت فعالیتهای پژوهشی و صنعتی در جهت طراحی و ساخت این سیستمها و نیز ارائه خدمات مشاورهای در این حوزه را به عهده دارد.
او به عنوان مشاور و عضو کمیتههای تخصصی پژوهشی و صنعتی با معاونت علمی ریاست جمهوری، بنیاد ملی نخبگان، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، شورای فناوری اطلاعات، مرکز تحقیقات مخابرات ایران، مرکز صنایع نوین وزارت صنایع، شرکت مدیریت شبکه برق ایران و پژوهشگاه نیرو همکاری داشته و دارد.
از جمله مهمترین جوایز کسب شده توسط ایشان میتواند به جایزه بین المللی Neal Shepherd از انجمن مهندسین برق و الکترونیک (IEEE) در سال 2001 میلادی، دو جایزه بین المللی خوارزمی در سالهای 1392 و 1397و انتخاب توسط فرهنگستان علوم به عنوان مهندس برجسته کشور در حوزه مهندسی برق و کامپیوتر در سال 1396 اشاره نمود.
صفحهی شخصی:
اطلاعات بیشتر