برنامه نویسی و ITپایتونهوش مصنوعی

آموزش کاربرد ChatGPT در برنامه نویسی پایتون به صورت اصولی و حرفه‌ای

پایتون، یکی از محبوب‌ترین و پرکاربردترین زبان‌های برنامه‌نویسی در دنیای امروز محسوب می‌شود و روز به روز شاهد افزایش کاربرد آن در حوزه‌های مختلف هستیم. افزایش محبوبیت پایتون باعث شده است که برنامه‌نویسان و افراد زیادی خواهان یادگیری این زبان باشند. یکی از ترفندهای پیشرفت در حوزه برنامه‌نویسی پایتون و تبدیل شدن به یک متخصص کاربلد در این زمینه، استفاده از ربات چت هوش مصنوعی چت جی‌پی‌تی (ChatGPT) است. در صورتی که شما هم تمایل دارید به یک برنامه‌نویس حرفه‌ای، پردرآمد و منحصر به فرد پایتون تبدیل شوید، پیشنهاد می‌شود که برای آموزش کاربرد chatgpt در برنامه نویسی پایتون وقت بگذارید.

در این مقاله تصمیم داریم به آموزش برنامه نویسی پایتون با chatgpt بپردازیم. در صورتی که شما هم به این موضوع علاقه‌مند هستید و می‌خواهید مبانی استفاده از chatgpt در پایتون را فرابگیرید، پیشنهاد می‌شود که تا انتهای این مقاله با ما همراه شوید.

نحوه استفاده از chatgpt از طریق API (رابط برنامه‌نویسی کاربردی)

روش‌ها و راهکارهای مختلفی برای استفاده از chatgpt در برنامه‌نویسی پایتون وجود دارد. برای ورود به این ربات چت، کافی است وارد سایت OpenAI شوید، با تکیه بر مقاله آموزش ثبت نام chatgpt یک حساب کاربری بسازید و از این ربات استفاده کنید. راهکار دیگر برای استفاده از این پلتفرم، ایجاد درخواست‌های API است که می‌تواند فرایند کاری را برای شما کارآمد و با یک IDE (محیط توسعه یکپارچه) یکپارچه کند.

مرجع کامل آموزش CHATGPT و انواع ابزارهای هوش مصنوعی + اعطای گواهینامه تخصصی برای بازار کار

 

اگر از Vscode استفاده می‌کنید، می‌توانید یک اسکریپت پایتون ایجاد کنید و درخواست‌های نوشته‌شده در آن ترمینال را به API چت جی‌پی‌تی ارسال کنید. تنها چیزی که در این راستا به آن نیاز دارید، کلید OpenAPI که می‌توان آن را در صفحه کلیدهای API بسازید. در ادامه نمونه‌ای از اسکریپت پایتون را مشاهده می‌کنید که درخواست شما را به OpenAPI ارسال می‌کند:

وقتی شما این اسکریپت را با استفاده از Python help.py اجرا (اصطلاحاً ران) کنید. خروجی زیر به نمایش درمی‌آید:

استفاده از ChatGPT با استفاده از یک API در ترمینال

این اسکریپت به شما کمک می‌کند که چت جی‌پی‌تی را به عنوان یک ربات چت اجرا کنید و از این مدل زبانی هوش مصنوعی برای برنامه‌نویسی استفاده نمایید. در این مورد، ما از این ابزار برای کمک به نوشتن برنامه‌ها به زبان پایتون استفاده می‌کنیم. با استفاده از این ابزار، می‌توانید سه عمل مختلف روی کدها انجام دهید. در ادامه این سه عمل مختلف را معرفی خواهیم کرد:

1. دیباگینگ کدها یا اشکال‌زدایی از کدهای نوشته‌شده

یکی از موارد کاربرد chatgpt برنامه نویسی پایتون، دیباگینگ کدها (Debugging) یا اصطلاحاً اشکال‌زدایی از کدهاست. اگر در حین اجرای کدها به خطا یا مشکلی غیرمنتظره برخوردید، می‌توانید از چت جی‌پی‌تی بخواهید که کدهای شما را بررسی کند و پاسخی مفید به شما ارائه دهد.

مرجع کامل انواع آموزش برنامه نویسی پایتون

 

توجه داشته باشید که ربات چت chatgpt برای رفع اشکالات کدها طراحی نشده است. این ربات، برای مکالمات کلی و عمومی طراحی شده و از این رو، با استفاده از آن نتوانید پاسخ درست و مفیدی در مورد کدهای خود دریافت کنید. با این وجود، می‌توان روی چت جی‌پی‌تی به عنوان ابزاری برای یافتن راهکارهای بالقوه یا ایده‌های مرتب با مشکلات خود، حساب کنید.

پیشنهاد مطالعه: گوگل جمینی چیست؟ جدی ترین رقیب Chagpt را بشناسید

2. تولید داده؛ یکی دیگر از کاربردهای chatgpt برای برنامه‌نویسان

اگر با داده‌های JSON سروکار دارید، می‌توانید از چت جی‌پی‌تی برای تولید داده‌های ساختگی (Dummy Data) کمک بگیرید. به عنوان مثال اگر دارید پایگاه داده یک فضای کاری را می‌سازید و دنبال تست و آزمایش چند داده ساختگی هستید، می‌توانید از چت جی‌پی‌تی بخواهید که آن پایگاه داده را با الزامات مشخص مورد نظر شما طراحی کند و بسازد. در ادامه نمونه‌ای از این کار را مشاهده می‌کنید:

کاربردهای chatgpt برای برنامه‌نویسان

3. سوال پرسیدن؛ یکی از موارد کاربرد chatgpt در برنامه نویسی پایتون

بهترین روش استفاده از chatgpt در برنامه‌نویسی پایتون، این است که از این مدل زبانی، پرسشی مرتبط با پایتون بپرسید. فرض کنید که می‌خواهید از کتابخانه «Numpy» برای تحلیل داده استفاده کنید؛ ولی با کلیه متدها و اتریبیوت‌های آن (Methods & Attributes) آشنا نیستید. در چنین مواقعی می‌توانید مدارک را مطالعه کنید تا بتوانید اطلاعات لازم را به دست بیاورید.

راهکار سریع‌تر و آسان‌تر برای رسیدن به اطلاعات مورد نیاز، سوال پرسیدن از چت جی‌پی‌تی است. این ربات چت هوش مصنوعی می‌تواند مثل یک توسعه‌دهنده حرفه‌ای و باتجربه « Python Numpy» به پرسش‌های شما پاسخ دهد و باعث صرفه‌جویی در زمان و انرژی‌تان شود. در ادامه نمونه‌ای برای سوال پرسیدن از چت جی‌پی‌تی و جواب گرفتن از آن مطرح می‌کنیم:

کاربرد chatgpt در برنامه نویسی پایتون

بیان 4 مثال برای آموزش کاربرد chatgpt در برنامه نویسی

ظهور چت جی‌پی‌تی باعث شده است که توسعه‌دهندگان در سراسر دنیا بتوانند کدهای بهتری را در یک بازه زمانی کوتاه‌تر بنویسند. در واقع ربات چت هوش مصنوعی باعث شده است که افراد، کیفیت و سرعت کارشان در مسیر بهبود قرار گیرد و روز به روز، عملکرد بهتری از خودشان به نمایش بگذارند. در صورتی که بتوانید آموزش کاربرد chatgpt در برنامه نویسی پایتون را به صورت درست و حرفه‌ای پشت سر بگذارید، می‌توانید از این ربات چت، استفاده‌ها و بهره‌های فراوان ببرید. در ادامه این بخش از مقاله می‌کوشیم چند مورد از کاربردهای چت جی‌ پی‌ تی برای برنامه‌نویسی پایتون را آموزش دهیم تا به درک بهتری از فایده این ربات چت برسید.

پیشنهاد مطالعه: مایکروسافت کوپایلوت چیست؟ معرفی جادوگر جدید مایکروسافت + نحوه استفاده

مثال 1: درخواست از چت جی‌پی‌تی برای نوشتن الگوریتم‌های پیچیده

با چت جی‌پی‌تی می‌توانید پیچیده‌ترین الگوریتم‌ها را به‌راحتی در پایتون بنویسید. توجه داشته باشید که اگر قبلاً می‌خواستید خودتان این الگوریتم‌ها را بنویسید، شاید ساعت‌ها زمان می‌برد. تنها کاری که باید انجام دهید این است که از طریق بخش خط فرمان یا پرامپت فرمان، از ChatGPT بخواهید که برای شما یک الگوریتم خاص و مشخص بنویسد و ربات هم خیلی سریع و بدون وقفه، این کار را انجام می‌دهد.

آموزش برنامه‌نویسی با هوش مصنوعی ChatGPT

 

فرض کنید که می‌خواهیم از ربات چت هوش مصنوعی بخواهیم که طولانی‌ترین زیردنباله مشترک (LCS) دو رشته (String) را پیدا کند. الگوریتم طولانی‌ترین زیردنباله مشترک (The Longest Common Subsequence) برای شناسایی شباهت‌های میان دنباله‌ها، مفید است. این الگوریتم در بیوانفورماتیک و برای مقایسه توالی‌های پروتئینی، DNA یا RNA و همچنین در پردازش متن برای تشخیص شباهت‌ها و اندازه‌گیری فاصله ویرایش بین رشته‌ها یا پیاده‌سازی ابزارهای متفاوت، به کار می‌رود.

درخواست از chatgpt برای نوشتن الگوریتم‌های پیچیده

پس از اینکه ربات چت هوش مصنوعی، کد را برایتان نوشت، می‌توانید آن را در پروژه پایتون خود کپی کنید و بر اساس نیازهای خاص خود تغییرش دهید.

کپی کردن کدی که Chatgpt نوشته در پایتون و گرفتن پاسخ

مثال 2: درخواست از ChatGPT برای نوشتن کد برای وب اسکرپینگ (Web Scraping)

منظور از وب اسکرپینگ یا جمع‌آوری اطلاعات از وب، فرایند استخراج داده‎ها از صفحات وب به صورت خودکار و با استفاده از ابزارهای نرم‌افزاری است. نوشتن کد برای اسکرپینگ وب‌سایت‌ها، ممکن است کمی سخت و پیچیده باشد، ولی نگران نباشید؛ چون با استفاده از چت جی‌پی‌تی می‌توان زمان لازم برای نوشتن کد برای وب اسکرپینگ را به حداقل رساند. مثال‌های زیر نشان می‌دهد که چطور می‌توانید تمام عناوین یک صفحه وب را با استفاده از کتابخانه BeautifulSoup استخراج کنید:

درخواست از چت جی پی تی برای نوشتن کد برای وب اسکرپینگ

در هنگام پیاده‌سازی کد بالا در پروژه پایتون‌تان، لازم است URL را به وب‌سایتی که قصد اسکرپینگ آن را دارید، تغییر دهید. همچنین در صورتی که به چیزی غیر از عناوین سایت نیاز دارید، می‌توانید به جای «headings»، چیز دیگری را بنویسید.

مثال 3: درخواست از ربات چت جی‌پی‌تی برای نوشتن اسکریپت پایتون برای تحلیل داده

می‌توان از ربات چت هوش مصنوعی به منظور نوشتن کد برای تحلیل داده نیز استفاده کرد. در برنامه پایتون زیر، ما از چت جی‌پی‌تی برای وارد کردن، فیلتر و یافتن میانگین یک مجموعه داده استفاده کردیم.

درخواست از chatgpt برای نوشتن کد به منظور یافتن میانگین یک مجموعه داده

به محض اینکه کدنویسی چت جی‌پی‌تی به پایان رسید، کد را در پروژه پایتون خود کپی کنید و طبق نیاز خود، آن را تغییر دهید. در ادامه تصویری از انجام عملیات در پروژه پایتون و گرفتن خروجی، مشاهده می‌کنید:

نمونه‌ای از کپی کردن کدهای نوشته‌شده توسط chatgpt در پروژه پایتون و خروجی گرفتن

علاوه بر این، می‌توانید پیچیده‌ترین مدل‌های یادگیری ماشین مثل درخت‌های تصمیم و رگرسیون‌های لوجستیک را با استفاده از چت جی پی تی طراحی کنید. با آموزش برنامه نویسی پایتون با chatgpt به چنین مهارتی دست پیدا می‌کنید.

مثال 4: درخواست از ChatGPT برای ساخت اپلیکیشن‌های تحت وب با استفاده از Flask

با استفاده از ربات چت هوش مصنوعی، می‌توانید کدنویسی لازم برای ساخت اپلیکیشن‌های تحت وب را با استفاده از زبان برنامه‌نویسی پایتون انجام دهید. مثال زیر نشان می‌دهد که چطور می‌توان یک اپلیکیشن تحت وب مبتدی ساخت که در پاسخ، عبارت « ‘Hello, World!’» را برمی‌گرداند.

نوشتن یک وب‌اپلیکیشن با استفاده از chatgpt و به زبان پایتون

این مثال، نقطه شروع خوبی برای آموزش مبتدی برنامه نویسی پایتون با چت جی‌پی‌تی است. این مثال برای یادگیری کار با Flask هم مناسب است. با این مثال می‌توانیم ببینیم که چگونه یک مسیر و عملکرد مربوط به آن را تعریف می‌کند. با درک این مسیر و کارکرد آن می‌توان وب‌اپلیکیشن‌های پیچیده‌تر را هم ساخت و طراحی کرد. کافی است همین مسیر ساده را یاد بگیریم و آن را گسترش دهیم تا وب‌اپلیکیشن‌های پیچیده‌تر ساخته شود.

یک سوال مهم: آیا کدهایی که چت جی پی تی تولید می‌کند و در اختیار ما می‌گذارد، درست هستند؟

بر اساس تجربیات بسیاری از متخصصان و کدنویس‌های حرفه‌ای پایتون، بیشتر اوقات کدهای پایتون، کارآمد و درست هستند و مفید واقع می‌شوند؛ ولی به هر حال، چت جی‌پی‌تی، یک ربات چت هوش مصنوعی است و از خطا و اشتباه، منزه و مبرا نیست. در صورتی که می‌خواهید از هوش مصنوعی برای پیش‌برد کارهای کدنویسی خود استفاده کنید، پیشنهاد می‌شود که از این ابزار، صرفاً برای بهبود کدها کمک بگیرید و به هیچ عنوان، آن را جایگزین آموزش و یادگیری نکنید. با آموزش و یادگیری درست و اصولی می‌توانید کدهایی بنویسید که مو لای درزشان نمی‌رود.

پیشنهاد مطالعه: chatgpt plus چیست؟ همه چیز در رابطه با اکانت پریمیوم چت جی پی تی

مزایای آموزش برنامه نویسی پایتون با chatgpt

آموزش برنامه نویسی پایتون با chatgpt مزایای مختلفی به همراه دارد. در ادامه چند مورد از این مزایا و محاسن را مورد بررسی قرار خواهیم داد:

  • آموزش کدنویسی از طریق گفتگو و تعامل: چت جی‌پی‌تی بیش از هر چیز، ربات چت است و ابزاری برای گفتگو و تعامل به حساب می‌آید. با استفاده از این ابزار می‌توانید سوالات خود را مطرح کنید و پاسخ‌های مناسبی و غالباً درستی برای آن‌ها بگیرید. در صورتی که پرسشی در مورد کدنویسی پایتون یا سایر زبان‌های برنامه‌نویسی دارید، کافی است آن را از چت جی پی تی بپرسید و در عرض چند ثانیه، پاسخ مناسبی دریافت کنید.
  • امکان دریافت بازخورد فوری از ChatGPT: یکی دیگر از مزایای مهم و اساسی آموزش برنامه نویسی پایتون با chatgpt این است که با این ابزار می‌توانید، درست و کارآمدی کدهایی که نوشته‌اید را بررسی کنید و در صورت وجود اشکال در کدها، خیلی راحت آن‌ها را اصلاح کنید. چت جی پی تی، به عنوان یک ربات چت هوش مصنوعی، به صورت 24 ساعته در کنارتان است تا بتوانید کدهای درست و کارآمد بنویسید و اشکالات خود را به‌تدریج کاهش دهید.
  • ChatGPT؛ یک استاد همیشه دردسترس: چت جی‌پی‌تی، استادی است که همیشه و به صورت 24 ساعته در کنار شماست و می‌توانید هر سوالی که در مورد برنامه‌نویسی پایتون داشتید، از او بپرسید و جواب بگیرید. از طرفی با این ابزار می‌توانید همیشه در حال کدنویسی و رفع اشکال باشید.
  • پشتیبانی از زبان فارسی در هنگام رفع اشکال و پاسخ‌گویی به پرسش‌ها: پشتیبانی چت جی‌پی‌تی از زبان فارسی، یکی از مهم‌ترین مزایای این مدل زبانی است. این موضوع باعث می‌شود که کاربران پارسی‌زبان، به‌راحتی بتوانند پرسش‌های خود را مطرح کنند و پاسخ‌هایی روشن و منطقی دریافت کنند.
  • به‌روزرسانی پیوسته چت جی‌پی‌تی: چت جی‌پی‌تی، به طور مداوم و بی‌وقفه در حال به‌روزرسانی است و مدام پاسخ‌های بهتر و درست‌تری به مخاطبان و کاربران خود می‌دهد. در نتیجه می‌توانید در ماه‌های آتی، شاهد کارایی و پیشرفت این ربات چت هوش مصنوعی در زمینه برنامه‌نویسی پایتون و سایر زبان‌های برنامه‌نویسی باشیم.

پلتفرم آموزشی مکتب‌خونه؛ بستری تخصصی برای آموزش برنامه نویسی پایتون از مقدماتی تا پیشرفته

در این مقاله کوشیدیم در مورد آموزش کاربرد chatgpt در برنامه نویسی پایتون صحبت کنیم و نحوه استفاده از این مدل زبانی هوش مصنوعی برای کدنویسی پایتون را توضیح دهیم. امیدواریم نکات و آموزه‌های این مقاله به شما کمک کند که از چت جی‌پی‌تی برای افزایش کیفیت و سرعت کدنویسی خود بهره بگیرید و به یک برنامه‌نویس کاراتر و برجسته‌تر تبدیل شوید.

آموزش مهندسی prompt با استفاده از ChatGPT4 + بیش از 2300 prompt آماده

 

در صورتی که تمایل دارید به یک برنامه‌نویس حرفه‌ای پایتون تبدیل شوید و در سال‌های آینده، درآمد بیشتر و برند بهتری برای خود بسازید، پیشنهاد می‌شود که آموزش استفاده از chatgpt را در نقشه راه یادگیری پایتون بگنجانید. در سال‌های آتی، قدرت و کارایی هوش مصنوعی، بیشتر می‌شود و در صورتی که شیوه استفاده از این ابزار را بلد باشید، قطعاً گوی سبقت را از بسیاری از رقبای خود خواهید ربود.

در صورتی که تمایل دارید برنامه‌نویسی پایتون را به صورت حرفه‌ای و اصولی یاد بگیرید، می‌توانید در دوره‌های آموزش پایتون رایگان (مقالات) و غیررایگان مکتب‌خونه شرکت کنید. این مجموعه، دوره‌های آموزش Python را با تدریس بهترین و حرفه‌ای‌ترین اساتید این حوزه، در وب‌سایت خود عرضه کرده است. در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر در مورد این دوره‌های آموزشی، کافی است به صفحه آموزش پایتون مراجعه کنید. همچنین با استفاده از دوره‌های آموزش chatgpt میتواند به این ابزار مسلط شوید.

آیا تاکنون از چت جی‌پی‌تی یا سایر چت‌بات‌های هوش مصنوعی برای کدنویسی استفاده کرده‌اید؟ نظر شما در مورد کارایی و کیفیت کدهای این ربات چت چیست؟ لطفاً نظرها، پیشنهاد و تجربیات خود را با ما و سایر همراهان مکتب‌خونه در بخش دیدگاه‌ها (زیر همین مقاله) به اشترک بگذارید.

کامل بهرامی

کامل بهرامی دانش‌آموخته کارشناسی ارشد رشته مهندسی کامپیوتر گرایش نرم‌افزار از دانشگاه ارومیه است. به حوزه کامپیوتر، برنامه‌نویسی و فناوری اطلاعات علاقه‌مند‌ است و هم اکنون به عنوان عضو تیم سئو و مدیر تیم نویسنده‌های مکتب خونه در این مجموعه فعالیت می‌کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا