برنامهریزی برای آیلتس: چگونه میتوان برای آیلتس برنامهریزی کرد؟ (به همراه نمونه برنامهریزی)
برنامه ریزی آیلتس
آماده شدن برای آیلتس معمولا زمانی شروع می شود که متوجه می شوید باید نمره آیلتس خاصی را برای ویزا یا درخواست دانشگاه خود کسب کنید. بسیاری از زبان آموزان و داوطلبان به طور متناوب ماه ها را صرف نگرانی در مورد آزمون و آماده شدن برای آن می کنند. اما اگر در مورد آن فکر کنید، آماده سازی آیلتس شما در واقع سال ها پیش، زمانی که برای اولین بار شروع به یادگیری زبان انگلیسی کردید، آغاز شد. خوب است که احساس کنید در حال حاضر در مسیر خوبی هستید.
هدف آیلتس این است که سطح انگلیسی شما را به طور دقیق آزمایش کند، بنابراین در دنیای ایده آل، آمادگی آیلتس فقط به معنای بهبود زبان انگلیسی شماست. متأسفانه، به این سادگی نیست.
اهمیت برنامهریزس برای آزمون آیلتس
بسیاری از داوطلبان به دلیل عدم برنامهریزی روزانه برای آیلتس وقت زیادی را صرف موضوعاتی میکنند که کمک چندانی به موفقیت آنها در این آزمون نمیکند. در حقیقت اغلب داوطلبان هنگام شروع آیلتس از صفر نمیدانند چه چیزی باید بخوانند، چقدر باید بخوانند و به دلیل تلاش برای یادگیری همه چیز به هیچ نتیجه مفیدی نمیرسند. این مساله حتی ممکن است باعث از دست دادن زمان که یکی از مهمترین عوامل جهت موفقیت در آزمون آیلتس است بشود.
اگر چه نمره مورد نظر شما حائز اهمیت است اما عادتهای مطالعه روزانه، روند مطالعه و کارهای کوچکی که میتوان هر روز انجام داد به شما در رسیدن به هدفتان کمک میکند. در این یادداشت علاوه بر پرداختن به جواب سوال چگونه برای آیلتس برنامهریزی کنیم یک نمونه برنامهریزی برای آیلتس نیز آورده شده است تا به شما برای طراحی و برنامهریزی جهت کسب نمره مورد نظرتان کمک بکند.
مقاله پییشنهادی : نوشتن مقدمه در رایتینگ آیلتس
اولین گام برنامهریزی برای آیلتس
بدون داشتن یک برنامه چگونه میتوانید بفهمید که از کجا باید شروع کنید؟ آیا تا به حال بدون نقشه و راهنما به مکانی ناشناخته و جدید سفر کردهاید؟ آیا بدون راهنمایی کسی به سراغ ماجراجویهای خطرناک رفتهاید؟ بدون شک بدون برنامه نمیتوان به هدف خود نزدیک بشوید. متاسفانه اغلب دانشجویان به سادگی از برنامهریزی برای آیلتس میگذرند. در حقیقت آنها هرگز به آنچه که باید مطالعه کنند و چرا باید زمان زیادی صرف آن کنند فکر نمیکنند.
قبل از شروع آیلتس از صفر شما باید برنامهریزی کنید. بسته به سطح انگلیسی شما، نمره هدفتان و مدت زمانی که در اختیار دارید میتوانید به سراغ برنامهریزی هفتگی برای آیلتس و آماده شدن در چند ماه بروید. با این حال ممکن است به دلیل نداشتن زمان کافی ناخواسته مجبور به برنامهریزی فشرده برای آیلتس شوید.
در اینجا طرح پیشنهادی 4 مرحله ای، برای نگه داشتن شما در مسیر درست آمادگی برای آزمون آیلتس آمده است:
مرحله 1: ببینید کجا ایستاده اید.
اگر نمی دانید سطح فعلی انگلیسی شما از نظر مقیاس آیلتس چقدر است، نمی دانید چقدر تا رسیدن به هدف خود فاصله دارید. بنابراین اولین قدم در هر برنامه آمادگی آیلتس باید تست تعیین سطح فعلی شما انجام گردد. تست های تمرینی زیادی وجود دارد. اگر سطح مبتدی یا متوسط هستید تست های آموزشگاهی و آنلاین سطحتان را مشخص می نماید اگر در سطوح بالای زبان قرار دارید می توانید آزمون ماک که آزمون شبیه سازی شده ی انگلیسی است را شرکت نمایید.
مرحله 2: زبان انگلیسی خود را بهبود بخشید
می دانستی که این یکی از مراحل خواهد بود، درست است؟
زبان انگلیسی خود را با استفاده از ابزارهای آنلاین، کتاب ها یا هر روش دیگری که ممکن است انتخاب کنید، بهبود بخشید، می توانید به صورت خودخوان اینکار را انجام دهید یا می توانید در دوره های آموزشی شرکت کنید. شما باید روی تمام جنبه های انگلیسی خود کار کنید: خواندن، گوش دادن، نوشتن و صحبت کردن. شما می توانید از ابزارهای مطالعه مخصوص آیلتس استفاده کنید، اما در این مرحله نیازی به این کار ندارید.
هر تکنیک یادگیری انگلیسی که برای شما جذاب است می تواند برای آمادگی آیلتس موثر باشد، به عنوان مثال:
در مورد موضوعاتی که به آنها علاقه دارید به زبان انگلیسی بخوانید و خود را تحت فشار قرار دهید تا کلماتی را که نمیفهمید جستجو کنید. روزنامه ها و مجلات مکان خوبی برای تقویت دایره لغات شما هستند. خواندن به نوشتن شما کمک می کند، اما نوشتن را نیز تمرین کنید.
خودتان را به یک سبک نوشتاری محدود نکنید. داشتن یک دفتر خاطرات به زبان انگلیسی، نوشتن داستان های کوتاه و تلاش در مقاله، همگی تمرین خوبی هستند. کار خود را تصحیح کنید یا کسی را پیدا کنید که با شما آن را بررسی کند.
فیلم های انگلیسی تماشا کنید یا به رادیو انگلیسی زبان گوش دهید. بخش هایی را که از دست داده اید دوباره پخش کنید تا زمانی که آنها را درک کنید. نقاط ضعف خود را پیدا کنید و درصدد تقویت سطح زبان خود برآیید.
تمرین مکالمه کافی می تواند به تنهایی سخت باشد، اما با تلاش می توانید یک شریک تبادل زبان به صورت آنلاین یا در شهر خود پیدا کنید.
به خودتان فشار بیاورید تا در مورد موضوعات پیشرفته تر از انواع مکالمات فقط «سلام، چطوری» صحبت کنید.
همچنین دوره های آمادگی آیلتس خوبی به صورت آنلاین و خارج از کشور و همچنین در مدارس نزدیک شما وجود دارد. اگر پولی برای سرمایه گذاری در دوره آمادگی آیلتس دارید، این می تواند آغاز تلاش شما در این راه باشد و شما را مستقیماً به مرحله 3 برساند.
مطالعه خود را شروع بکنید!
اغلب داوطلبان آزمون آیلتس از نام این آزمون میترسند. در حقیقت آنها نگران این مساله هستند که از کجا کار خود را شروع بکنند. راهحل این مشکل بسیار ساده است. شما تنها باید مطالعه خود را شروع کنید. لازم به ذکر است برای کسب نمره عالی در آیلتس در ابتدا نیاز به ۲۰ ساعت مطالعه در روز نیست.
برخی از دانشجویان به دلیل استرس زمان زیادی را از دست میدهند. حتی در برخی از موارد این مساله منجر به تعویق انداختن تحصیل شده است. برنامهریزی برای آیلتس را با مطالعه کم اما مداوم شروع کنید تا پس از مدتی از پیشرفت خود متعجب شوید.
مرحله 3: با فرمت آزمون آیلتس آشنا شوید
بهبود زبان انگلیسی برای گرفتن نمره عالی آیلتس کافی نیست. یک فرد انگلیسی که زبان مادری او انگلیسی است در آیلتس شرکت می کند، اگر خود آزمون را مطالعه نکند، نمره کاملی کسب نخواهد کرد.
شما باید بدانید که نمره گذاری آزمون چگونه کار می کند، چه طولی از متن برای هر درخواست لازم است و چه زمانی امتیاز حذف یا اضافه می شود.
چیزهای کوچک ضروری می تواند وجود داشته باشد مانند:
– اگر مطمئن نیستم باید جواب را حدس بزنم یا از آن سوال بگذرم؟
– چند بار می توانم یک قطعه ضبط شده را در بخش لیسنینگ بشنوم؟
– اگر ممتحن نتواند دستخط من را بخواند چه؟
در حالی که مرحله 2 تماماً در مورد بهبود مهارت های انگلیسی شما بود، این مرحله در مورد استفاده از مهارت هایی است که برای کسب بهترین نمره ممکن در روز آزمون دارید. وب سایت ها و کتاب های آمادگی آیلتس برای کمک به درک بهتر ساختار آزمون آیلتس وجود دارد.
با نگاهی دقیق به سایت های رسمی شروع کنید.
هدف شما در این مرحله این است که وارد جلسه آزمون آیلتس خود شوید که قبلاً با انواع سؤالاتی که از شما پرسیده می شود، نحوه امتیازدهی آنها و استراتژی های شما برای بهینه سازی نمره خود آشنا هستید.
مقاله پییشنهادی : بهترین آزمونهای جایگزین آیلتس
به برنامهریزی خود اعتماد کنید
به یک قطار فکر کنید. نیروی زیادی لازم است تا قطار بزرگ، سنگین و فلزی در مسیر درست حرکت بکند. اما به محض شروع حرکت هیچ چیز مانع آن نمیشود. شما هم برای اجرا برنامهریزی برای آیلتس باید مانند قطار عمل کنید. اطمینان حاصل کنید که برای رسیدن به هدف خود ثابت قدم هستید.
به کمک یک برنامهریزی هفتگی برای آیلتس هر روز مطالعه کنید. پس از شروع مطالعه خود تلاش کنید که زمان بیشتری را صرف مطالعه کنید تا بتوانید در کمترین زمان به تسلط کامل برسید. به روند کار اعتماد کنید. در روزهایی که احساس خستگی میکنید به بررسی عملکرد روزهای ابتدایی خود بپردازید.
برنامهریزی برای آیلتس با رعایت تمام جزئیات
بدون شک هرگز یک جمله کلی مانند امروز قرار است من به مطالعه لیسنینگ بپردازم نمیتواند به شما کمک کند زیرا معنی آن مشخص نیست. چه بخشی از لیسنینگ آیلتس را قرار است مطالعه کنید؟ چه نمونه سوال لیسنینگ آیلتسی باید تمرین شود؟ چه استراتژی باید مرور شود؟ کدام نقطه ضعفی باید تقویت شود؟
هنگام شروع آیلتس از صفر گوش دادن به پادکست بخشی از مطالعه به حساب نمیآید. خواندن کتاب داستان مورد علاقه شما یا صحبت کردن با یک انگلیسیزبان بخشی از برنامه مطالعاتی شما نیست.
شما باید برنامهریزی برای آیلتس را با رعایت تمام جزئیات انجام دهید. برای مثال روزانه زمانی را برای نوشتن رایتینگ آیلتس اختصاص ندهید. یک روز را به نوشتن مقدمه در رایتینگ آیلتس اخصاص دهید. در روز بعد میتوانید چگونگی نوشتن بدنه رایتینگ آیلتس بپردازید. در روز سوم نیز میتوانید واژگان مورد نیاز خود را تمرین بکنید.
هنگام برنامهریزی جهت بهبود مهارتهای ریدینگ خود میتوانید روزهای مختلف خود را به انواع سوالات ریدینگ اختصاص دهید. سوالات T / F / NG را در یک روز تمرین کنید و روز بعدی را به خط کشیدن زیر کلمات کلیدی و فکر کردن در مورد مترادفها و پیشبینی پاسخها بپردازید.
بنابراین با تقسیم برنامهریزی خود به قطعات کوچکتر لذت مطالعه برای آزمون آیلتس را دوچندان میکنید. علاوه بر این برنامهی مطالعاتی خود را نباید رها کنید و بعد از هر جلسه مطالعاتی تمام کارهایی که انجام دادهاید را یادداشت کنید.
مقاله پییشنهادی : همه چیز در مورد آزمون آیلتس لایف اسکیلز
مرحله 4: دوباره خود را آزمایش کنید
وقتی می توانید بگویید که انگلیسی خود را بهبود بخشیده اید و با آزمون آیلتس آشنا شده اید، یک مرحله دیگر قبل از ثبت نام برای شرکت در اآزمون آیلتس وجود دارد.
دوباره خودت را امتحان کن….
اگر در مرحله ی 1 تعیین سطح شدید مجدد اینکار را انجام دهید یا آزمون ماک را شرکت کنید، تا ببینید چقدر پیشرفت کرده اید.
اگر می توانید در آزمون تمرینی اسپیکینگ یا نوشتن آیلتس شرکت کنید، این کار را نیز انجام دهید. هر کاری که انجام می دهید، این مرحله آخر را نادیده نگیرید. این تنها راهی است که میدانید برای شرکت در آزمون اصلی آماده هستید یا خیر.
اگر آمادگی کسب نمره مورد نیاز خود را ندارید، ثبت نام برای شرکت در آیلتس فایده ای ندارد.
با این روش برنامه ریزی آماده سازی 4 مرحله ای آیلتس، می توانید با اطمینان از این که، اگرچه آزمون آیلتس چالش برانگیز خواهد بود، وارد جلسه آزمون خود شوید، اما آماده کسب نمره مورد نیاز خود هستید.
وقتی نمره آیلتس خود را دریافت کردید، در آن زمان است که می دانید برنامه ریزی آمادگی آزمون آیلتس شما نتیجه داده است.
نمونه برنامهریزی برای آیلتس
در این بخش یک نمونه برنامهریزی روزانه برای آیلتس که توسط برخی از داوطلبان در گذشته استفاده شده است برای شروع کار و درک بهتر روند و مسیر آمادگی آورده شده است. لازم به ذکر است که این برنامه به طور کلی نوشته شده است. شما با توجه به سطح انگلیسی، نقاط ضعف و نمره مورد نظر خود آن را به بخشهای کوچک تقسیم بکنید.
فراموش نکنید که علاوه بر تقسیم کردن برنامهریزی برای آیلتس جهت افزایش کارآیی آن زمان دقیق هر بخش از مطالعه را نیز مشخص بکنید.
برنامهریزی هفتگی برای آیلتس
- شنبه: ۳۰ دقیقه تمرین لیسنینگ، ۳۰ دقیقه تمرین اسپیکینگ، ۶۰ دقیقه مطالعه رایتینگ تسک ۲ و نوشتن آن
- یکشنبه: ۳۰ دقیقه تمرین ریدینگ، ۳۰ دقیقه تمرین نمونه اسپیکینگ آیلتس، ۶۰ دقیقه مطالعه رایتینگ آیلتس تسک ۲ و نوشتن آن
- دوشنبه: ۳۰ دقیقه تمرین لیسنینگ، ۳۰ دقیقه تمرین نمونه اسپیکینگ، ۶۰ دقیقه بررسی واژگان مورد نیاز جهت نوشتن رایتینگ آیلتس (تسک ۲)
- سهشنبه: ۳۰ دقیقه تمرین ریدینگ، ۳۰ دقیقه تمرین نمونه اسپیکینگ، ۶۰ دقیقه مطالعه نمونه رایتینگ تسک ۱ و نوشتن آن
- چهارشنبه: ۳۰ دقیقه مرور کلمات جدید لیسنینگ و ریدینگ، ۳۰ دقیقه تمرین نمونه اسپیکینگ، ۶۰ دقیقه مطالعه نمونه رایتینگ تسک ۲ و نوشتن آن
- پنجشنبه: ۲ ساعت و ۴۵ دقیقه حل نمونه سوال آیلتس، ۱۵ دقیقه بررسی جواب، ۱ ساعت تصحیح رایتینگ و مرور واژگان مورد نیاز
- جمعه: ۲ ساعت و ۴۵ دقیقه حل نمونه سوال آیلتس، ۱۵ دقیقه بررسی جواب، ۳۰ دقیقه مرور مطالب و نکات مطالعه شده در طول هفته و بررسی عملکرد
در آخر باید به این نکته اشاره کرد که هر داوطلب زمان متفاوتی را برای آمادگی آیلتس با توجه به شرایط و تواناییهای خود اختصاص میدهد. ممکن است یک نفر طی یک برنامهریزی سالانه به نمرهای برسد که شخص دیگری با یک برنامهریزی روزانه برای آیلتس آن را به دست آورده است. از این رو قبل از هر چیزی سطح انگلیسی خود و هدفتان را مشخص کنید و به طور منظم و مداوم برنامه مطالعاتی خود را دنبال کنید.