زبان خارجی

شروع آیلتس از صفر: هر آنچه که برای شروع آیلتس باید بدانید (راهنمای کامل)

شناخت مسیر یادگیری برای آمادگی بهتر

بسیاری از داوطلبان هنگام شروع آیلتس از صفر احساس سردرگمی می‌کنند. اولین قدم برای حل این مشکل درک نیازها است. در حقیقت این هدف شما است که مسیر شما را مشخص می‌کند. برای مثال آیا برای ادامه تحصیل به نمره آزمون آیلتس نیاز دارید یا یک موقعیت شغلی به شما پیشنهاد شده است. این مساله همچنین به شما کمک می‌کند که آیا به آزمون آیلتس جنرال نیاز دارید یا هدف شما کسب موفقیت در آزمون آیلتس آکادمیک است.

با درک درستی از مسیر شما می‌توانید چگونگی شروع آیلتس و زمان آن را مشخص کنید. در این یادداشت یک راهنمای گام به گام برای شروع آیلتس بر اساس تجربه شرکت‌کنندگان آزمون تهیه شده است.

تعیین سطح زبان و میزان آمادگی اولین گام شروع آیلتس از صفر است

آزمون آیلتس یک آزمون به زبان انگلیسی نیست. این آزمون جهت سنجش مهارت‌های زبانی (سطح دستور زبان و واژگان) و مهارت‌های آکادمیک شما (توانایی نوشتن مقاله یا خلاصه کردن متن‌های پیچیده) طراحی شده است. با این حال اولین گام، تعیین سطح انگلیسی است. این مساله مدت زمان آمادگی و چگونگی آن را به خوبی مشخص می‌کند.

اگر سطح انگلیسی شما مناسب نیست حتی با وجود توانایی‌های آکادمیک مانند مقاله‌نویسی نمی‌توانید به هدف خود برسید. در ادامه لیستی از سطوح و نمره‌ای که می‌توان انتظار داشت ارائه شده است که برای شروع آیلتس از صفر بسیار مفید است. برای مثال اگر شما برای تحصیل در خارج از کشور به نمره ۶٫۵ نیاز دارید باید سطح انگلیسی خود را به B2 برسانید.

تعیین سطح و میزان آمادگی

با توجه به تجربه اساتید و شرکت‌کننده‌ها می‌توان گفت که آمادگی برای شرکت در آیلتس قبل از رسیدن به سطح مناسب انگلیسی روندی طولانی و طاقت‌فرسا است. برای درک بهتر این مساله باید بدانید که افزایش ۱ نمره به ۲۰۰ ساعت مطالعه نیاز دارد که ۸۰ درصد آن باید صرف درک واژگان و دستور زبان بشود. به همین دلیل بهتر است قبل از شروع تقویت مهارت‌های آکادمیک خود به مهارت‌های زبانی توجه کنید.

 

مقاله پییشنهادی : نوشتن مقدمه در رایتینگ آیلتس

 

تعیین سطح زبان انگلیسی

همانطور که اشاره شد هنگام شروع تعیین سطح انگلیسی شما بسیار حائز اهمیت است. در حقیقت میزان آگاهی و سطح شما مسیر آمادگی و برنامه مطالعاتی را مشخص می‌کند. اگر در حال حاضر مشغول یادگیری زبان انگلیسی در یکی از موسسه‌های آموزش زبان هستید اما اطلاعی از سطح خود ندارید کافی است به سراغ پشت جلد کتاب خود بروید. در آنجا سطح شما مشخص شده است.

علاوه بر این شما می‌توانید از آزمون تعیین سطح انگلیسی مکتب‌خونه جهت مشخص کردن سطح خود استفاده کنید. شما می‌توانید به کمک این آزمون رایگان علاوه بر مشخص کردن سطح انگلیسی از نقاط ضعف و قوت خود را نیز مطلع شوید.

یکی دیگر از راه‌های مشخص کردن میزان آمادگی حل نمونه سوالات لیسنینگ آیلتس و ریدینگ این آزمون است. لازم به ذکر است اگر در سطح مناسبی از زبان انگلیسی قرار ندارید هنگام شروع آیلتس از صفر بهتر است از حل کردن نمونه سوالات آزمون اجتناب کنید زیرا ممکن است منجر به ناامیدی شما بشوند.

شروع آیلتس از صفر

با سوالات لیسنینگ و ریدینگ آشنا شوید

به محض اطلاع از سطح انگلیسی خود مرحله بعدی هنگام برنامه‌ریزی، حل نمونه سوالات آزمون است تا با محتوای آن آشنا شوید. در این مرحله شما نباید انتظار داشته باشید که نمره بالایی کسب کنید. تنها کاری که می‌خواهید انجام دهید آشنایی با محتوا و نوع سوالات است.

شما می‌توانید برای شروع از نمونه سوالات لیسنینگ آیلتس و ریدینگ آن شروع کنید زیرا می‌توانید عملکرد خود را بررسی بکنید. نتیجه دو مهارت دیگر یعنی رایتینگ و اسپیکینگ باید توسط یک متخصص ارزیابی شوند. فراموش نکنید که دو نوع آزمون آیلتس (آکادمیک و جنرال) وجود دارد. هنگام بررسی نمونه سوالات آزمون آیلتس مطمئن شوید که آزمون درستی را انتخاب کرده‌اید.

هنگام شروع آیلتس از صفر شما باید به درک درستی از نقاط ضعف و قوت خود برسید. به همین دلیل سعی کنید نمونه سوال‌ها را در شرایط امتحان حل کنید تا نتیجه شما واقعی باشد.

برای مثال هنگام حل سوالات بخش ریدینگ در نظر بگیرید که بیش از ۶۰ دقیقه جهت خواندن سه متن و پاسخ به ۴۰ سوال وقت ندارید. علاوه بر این برخلاف بخش لیسنینگ که ۱۰ دقیقه زمان اضافه جهت انتقال پاسخ در اختیار دارید در این بخش شما باید در همان ۴۰ دقیقه به سوال‌ها پاسخ دهید و آن‌ها را بررسی بکنید.

 

مقاله پییشنهادی : بهترین آزمون‌های جایگزین آیلتس

 

نمره‌دهی در بخش لیسنینگ و ریدینگ آیلتس

همانطور که گفته شد تعیین سطح انگلیسی شما بسیار حائز اهمیت است. یکی از راه‌های تعیین سطح نیز حل یک نمونه سوال آزمون آیلتس است. برای بررسی این مساله شما می‌توانید با توجه به جدول زیر و بررسی پاسخ‌هایتان نمره خود را مشخص کنید.

برای مشخص کردن میزان آمادگی خود باید بدانید که سطح شما زمانی مناسب است که فاصله نمره شما تا هدفتان ۰٫۵ تا ۱ نمره باشد. برای مثال اگر شما به نمره ۷ جهت تحصیل در دانشگاه‌های خارج از کشور نیاز دارید باید به ۲۳ تا ۲۹ سوال در بخش لیسنینگ و ریدینگ به درستی پاسخ بدهید. اگر فاصله شما بیش از این مقدار است باید بدانید که سطح شما مناسب نیست و باید به فکر تقویت مهارت‌های خود باشید.

نمره‌دهی در بخش لیسنینگ و ریدینگ آیلتس

همانطور که در جدول مشاهده می‌کنید باید هنگام برنامه‌ریزی برای شروع آیلتس از صفر به این نکته توجه کنید که اگر چه دو متن ابتدایی بخش ریدینگ آزمون جنرال آیلتس آسان‌ است اما برای کسب نمره مشابه در دو آزمون آکادمیک و جنرال به تعداد سوال صحیح بیشتری در آزمون جنرال نیاز دارید.

شروع آیلتس از صفر

آشنایی با ساختار آزمون هنگام شروع آیلتس از صفر

پس از مشخص کردن سطح انگلیسی و آشنایی با نحوه نمره‌دهی در آزمون آیلتس و ارتباط آن با نمره هدف خود جهت برنامه‌ریزی بهتر، باید با ساختار آزمون آشنا باشید. تجزیه و تحلیل ساختار آزمون و درک آن یکی از گام‌های مهم مسیر یادگیری و آمادگی برای آزمون آیلتس به حساب می‌آید. به طور کلی ساختار آزمون آیلتس به شرح زیر است:

  • بخش لیسنینگ: ۳۰ دقیقه و ۴ فایل صوتی (۱۰ دقیقه زمان اضافه جهت انتقال پاسخ‌ها)
  • بخش ریدینگ: ۶۰ دقیقه و ۳ متن
  • بخش رایتینگ: ۶۰ دقیقه و ۲ تسک
  • بخش اسپیکینگ: ۱۱ تا ۱۵ دقیقه و ۳ مرحله

برنامه‌ریزی

درک درست ساختار، نحوه نمره‌دهی و سطح انگلیسی هنگام شروع آیلتس از صفر می‌تواند منجر به یک برنامه مطالعاتی کارآمد شود. (برای آشنایی با نحوه برنامه‌ریزی می‌توانید به مقاله برنامه ریزی خودخوان آیلتس مراجعه کنید.)

از این رو پس از طی کردن مراحل بیان شده در بخش‌های قبلی شما می‌توانید به فکر فراهم کردن مقدمات آیلتس باشید. فراموش نکنید که نمره هدف و سطح شما مشخص می‌کند که ابتدا به تقویت مهارت‌های زبانی خود بپردازید یا یادگیری تکنینک‌ها و استراتژی‌های پاسخ‌دهی آیلتس را یاد بگیرید.

 

مقاله پییشنهادی : همه چیز در مورد آزمون آیلتس لایف اسکیلز

 

هنگام شروع آیلتس از صفر با منابع و روش‌های بسیار زیادی جهت آمادگی روبرو خواهید شد. از این رو جهت جلوگیری از اتلاف وقت به یک تحقیق جامع و مشورت با افرادی که تجربه شرکت در آزمون را دارند نیاز دارید. نتیجه این بررسی به شما کمک می‌کند که از زمان خود به بهترین شکل ممکن جهت کسب نمره مورد نظر خود بهره ببرید.

نوشته های مشابه

‫2 دیدگاه ها

  1. سلام عرض میکنم من ایلام میشینم و ۱۶سالمه و نزدیک چهار سال خورده ای هس در اموزشگاه ها در حال فراگیری زبان هستم ازتون خواهشمندم استاد حرفه ای رو بهم معرفی کنید که چطوری ایلتس بگیرم و باید چه کتاب های رو بخونم سپاسگزارم

    1. سلام الناز

      برای گرفتن نمره قابل قبول در آزمون آیلتس نیاز هست تا زبان انگلیسی را تا سطح بالاتر از متوسط یاد بگیری و بعد برای بالابردن مهارت‌های مورد نیاز برای بخش‌های مختلف آزمون، به صورت متمرکز مطالعه کنی.
      شرکت در آزمون تعیین سطح می‌تونه کمک خوبی برای انتخاب مسیر درست و استاد مناسب باشه.

      سری کتاب‎‌های cambridge ielts و complete ielts برای آمادگی آزمون آیلتس مفید هستن. برای آشنایی با منابع مفید دیگه میتونی مقاله منابع آزمون آیلتس و کتاب‌های آیلتس رو مطالعه کنی که همه منابع مهم اونجا توضیح داده شدن.

      از بین اساتید آیلتس، آقای خاکی جزو بهترین و معروف‌ترین اساتید هستن که دوره‌های ایشون در صفحه آزمون آیلتس در دسترسه و می‌تونی ثبت‌نام کنی.

      همچنین اساتید خوب دیگه‌ای مثل آقای هادی فدایی، سینا ولی زاده، امیر شاهین و امین نصر رو در وبسایت مکتب لایو می‌تونی پیدا کنی که آزمون آیلتس را آموزش می‌دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا