مهندسی

معرفی بهترین مهندسان مکانیک ایران و جهان

معرفی بهترین مهندس مکانیک جهان و ایران

هر آنچه در اطراف ما انسان ها می باشد به طریقی با مهندسین مکانیک و این علم مرتبط می باشد. شاید بتوان گفت وجهی از تکنولوژی امروزه از یونیت دندانپزشکی تا خودروسازی و پیشرفت صنایع بهداشتی و غیره را به مهندسان مکانیک مدیون هستیم.

بهترین مهندسان مکانیک ایران

در ادامه این بخش بهترین مهندسین مکانیک ایران و جهان معرفی خواهند شد.

مهندس پرویز معین

مهندس معین در سال ۱۳۳۱ در تهران به دنیا آمد، ایشان دارای مدرک مکانیک در گرایش سیالات هستند، همچنین مدرک خود را از دانشگاه استنفورد آمریکا اخذ نمودند. او تاکنون برنده ی جایزه علمی ناسا و جایزه مؤسسه انستیتو آمریکایی هوانوردی و فضانوردی شده است.

آموزش کامل و جامع تخصص سالیدورکس + اعطای گواهینامه معتبر دوره

 

همچنین جایزه ی دینامیک سیالات در سال ۱۹۹۶ نیز به ایشان اهدا گردیده است. ایشان در حال حاضر عضو هیأت علمی مهندسی مکانیک دانشگاه استنفورد آمریکا است.

همایون کازرونی

مهندس کازرونی، دارای مدرک دکتری مهندسی مکانیک از دانشگاه ام آی تی می باشد. او یکی از بهترین مهندسان مکانیک با تخصص رباتیک می یاشد و مدیر آزمایشگاه روباتیک و مهندسی انسان در دانشگاه برکلی می باشد. همچنین یکی از بنیانگذاران و دانشمندان اصلی برکلی بیانیکس است. مهندس کازرونی تیمی را تشکیل داده اند که با تلاش های بسیار موفق به اختراع ساختار بسیار سبک حمل‌کننده انسانی با نام Human Universal Load Carrier شده اند.

این اختراع نخستین ساختار و مستقل از نظر انرژی برای اندام تحتانی انسان است که برای فرد امکان این را ایجاد می نماید که بیش از ۹۰ کیلو وزن را درهر مسیری و مدت طولانی بدون نیاز به تلاش های مضاعف حمل کند. و این فعالیت منجر به تولید نسل جدیدی از ابزار‌های هوشمند گردید که توسط کارگران مراکز توزیع و کارخانه‌ها برای جا‌به‌جایی اشیای سنگین مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مقاله پیشنهادی : ویژگی های یک مهندس مکانیک
ویژگی های یک مهندس مکانیک

 

عباس علی‌آبادی

یکی دیگر از بهترین مهندسان مکانیک ایران، مهندس علی آبادی فارغ التحصیل رشته ی مکانیک، گرایش تبدیل انرژی در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد می باشد، ایشان دکتری خود را از دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی با گرایش کنترل اخذ نمودند. مهندس علی آبادی استاد دانشگاه در دروس مختلف مهندسی مکانیک در دانشگاه های مختلف بوده است. و در حال حاضر مدیرعامل گروه مپنا می باشد.

از جمله سوابق کاری ایشان می توان به مشارکت در اجرا و مدیریت پروژه‌های نیروگاهی کرخه و کارون ۳، مدیریت‌عاملی شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران و معاونت وزیر نیرو در امور برق و انرژی اشاره نمود.

از دستاوردهای ایشان می توان استفاده از نیروگاه‌های تجدیدپذیر، واقعی کردن قیمت برق و تکمیل نیروگاه‌های نیمه‌تمام بود اشاره نمود.

محمود یعقوبی

مهندس یعقوبی فارغ التحصیل دانشگاه شیراز در رشته ی مکانیک هستند و یکی از بهترین مهندسان مکانیک ایران هستند. ایشان برای ادامه تحصیل به آمریکا مهاجرت و در دانشگاه پردو تحصیل خود را به پایان رسانده و به ایران برمیگردند. ازدست آوردهای ایشان  عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز، چهره ماندگار و برگزیده جایزه علمی علامه طباطبایی بنیاد ملی نخبگان در سال ۱۳۹۰ ایران است. همچنین ایشان اولین نیروگاه خورشیدی سهموی ایران  و یا همان نیروگاه خورشیدی شیراز را راه اندازی کرده‌اند.

نام مهندس یعقوبی در فهرست یک درصد دانشمندان برتر جهان قرار داد، همچنین ایشان سالهاست عضو پیوسته فرهنگستان علوم ایران بوده و هم اکنون مدیرمسئول و سردبیر فصلنامه آموزش مهندسی ایران از مجلات پر سابقه فرهنگستان علوم است.

 

بهترین مهندسان مکانیک جهان

در ادامه این بخش بهترین مهندسین مکانیک جهان معرفی خواهند شد.

جیمز وات

یکی از بهترین مهندسان مکانیک جهان در قرن ۱۷ میلادی است نام و آوازه او راحتما در کتب فیزیک مدرسه تا دروس مهندسی مکانیک با نظریه هایشان شنیده اید، او تاثیر بزرگی در انقلاب صنعتی با بهبود موتور بخار ایجاد نمود. تلاش های این مهندس مکانیک اسکاتلندی در توسعه علم منجر ثبت نام او در واحد بین المللی توان گردید. جیمز وات موتور بخار را بهبود بخشید و در اصل اختراع آن توسط نیوکامن بوده است.

کارل بنز(Karl Friedrich Benz )

 یکی از بهترین مهندسان مکانیک استکه طراح موتور آلمانی می باشد که برند مشهورش یعنی مرسدس بنز را همه می شناسند. همچنین ایشان یکی از چهره‌های تاثیرگذار در صنعت خودروسازیبودند که اختراعات مختلفی را نیز در این زمینه ثبت نمودند.

آموزش کامل و جامع تخصص کتیا + اعطای گواهینامه معتبر دوره

 

کارل بنز متولد سال ۱۸۴۴ شهر مولبرگ آلمان است. او در منطقه‌ی مدرن آلمان متولد شد با وجود سطح مالی پایین خانواده او توانست تحصیلات عالی کسب نماید. او در ابتدا تحصیلات خود را در زمینه‌ی فنی ساخت قفل و وسایل امنیتی فعالیت می نمود و سپس به رشته ی پدریش که مهندسی لوکوموتیو بود روی آورد. او در سن ۱۵ سالگی در امتحان ورودی دانشگاه کارلسروهه قبول شد و در سال‌های ابتدایی تحصیلش به فکر ساخت وسیله‌ای نقلیه مانند گاری بود که بدون کمک اسب بتواند حرکت کند.

کارل بنز در سال‌های فعالیت خود تا ۱۸۸۶، اولین موتور با سوخت گازوئیل را نیز به نام خود ثبت کرد. درهمین سال درخواست برای موتورهای با سیستم احتراق داخلی افزایش یافت و شرکتی را با نام Benz&Cie توسعه داد. در سال‌های انتهایی قرن ۱۹، شرکت بنز بزرگترین تولیدکننده‌ی خودرو در جهان بود که تا سال ۱۸۹۹، تعداد ۵۷۲ دستگاه از محصولاتش را تولید و روانه بازار نمود.

جوزف براما (Joseph Bramah)

مهندسان مکانیک مشهور و معروف که در زمینه ی ساخت و تولید فعالیت می نمودند. پیش از به رسمیت شناختن دانشکده ها ازطریق تجربیات و آزمون و خطا این علوم را کسب می نمودند. براما یک متخصص انگلیسی بود که مخترع، قفل ساز و تجهیزاتی مانند قالب پرس را نیز ساخته بود.

او امروزه به همراه ویلیام جورج آرمسترانگ (William George Armstrong) به عنوان پدر علم هیدرولیک نیز شناخته می‌شود.

جوزف براماه در سال ۱۷۸۴  مقالات متفاویت در زمینه ی موضوعات مرتبط با قفل و تولیدات قفل را به ثبت رساندند. و این امر موجب راه اندازی کارخانه ی قفل‌سازی با نام Bramah Locks Company  گردید. براما به خاطر تولید قفل ها نیاز به ماشین‌آلات و ابزار آلات ویژه ای داشت به همین منظور‌ مطالعه زیادی بر روی بهبود ماشین‌آلات فلزکاری صورت داد و بسیاری از این ماشین آلات را در کارخانه ی خود توسعه نمود.

اما مهم‌ترین اختراع براما دستگاه پرس هیدرولیک می باشد که بر مبنای قوانین پاسکال توسعه داده شده است. هنوز هم در بسیاری از مناطق صنعتی جهان، پرس هیدرولیک را با نام پرس براما Bramah Press می‌شناسند. براما به خاطر حساسیت‌هایی که در سال‌های فعالیت بر روی کنترل کیفی (Quality Control – QC) داشت، به عنوان پدر کنترل کیفی صنعتی نیز شناخته می‌شود.

یکی از آخرین اختراعات براما تولید ماشین هیدرولیکی برای کندن درخت ها از ریشه بود که در حین کار بر این روژه بیمار و در سال ۱۸۱۴ فوت نمود.

سخن پایانی

در این مقاله به معرفی برخی از بهترین مهندسان مکانیک ایران و جهان پرداختیم، البته لازم به ذکر است مهندسان مکانیک بسیار و تاثیرگذار دیگری وجود دارند که مجال معرفیشان در این مقاله نبود.

مرجع کامل انواع آموزش دانشگاهی و غیر دانشگاهی مهندسی مکانیک

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا