رشته مهندسی برقمهندسی

رشته مهندسی برق مناسب چه کسانی می باشد؟

چه کسانی می توانند رشته مهندسی برق را انتخاب کنند؟

رشته مهندسی برق یکی از پرطرفدارترین رشته‌های ریاضی فیزیک می‌باشد که هر ساله داوطلبان کنکور سر قبولی در این رشته با یکدیگر به رقابت می‌پردازند. اما به راستی این رشته مناسب چه کسانی می‌باشد؟ و چه کسانی بعد از ورود به رشته مهندسی برق در آن موفق می‌شوند؟ پاسخ به این سوال می‌تواند افراد را با واقعیت‌های رشته برق آشنا سازد و کمک کند تا افراد متناسب با روحیه و استعداد فردی خود وارد این رشته شده و در آن ادامه تحصیل دهند. در ادامه در مقاله رشته مهندسی برق مناسب چه کسانی می باشد؟ با ما همراه باشید.

 

رشته مهندسی برق را بشناسید

 

رشته مهندسی برق در ایران در ۴ گرایش و در دانشگاه صنعتی شریف در ۵ گرایش تدریس می‌شود. گرایش‌های رشته مهندسی برق عبارتند از برق قدرت، الکترونیک، مخابرات، مهندسی کنترل و سیستم‌های دیجیتال که گرایش سیستم‌های دیجیتال در دانشگاه صنعتی شریف تدریس می‌شود.

برخی از دانشگاه‌های ایران در ابتدا اقدام به جذب متقاضی در رشته برق نموده و تمامی متقاضیان این رشته بدون گرایش سه ترم اول را گذرانده و بعد از گذراندن ۳ ترم متوالی با توجه به معدل و استعداد خود اقدام به انتخاب گرایش می‌نمایند.

در حالی که برخی از دانشگاه های کشور از همان ابتدا گرایش های مهندسی برق را تفکیک نموده و با توجه به اولویت انتخاب فرد در انتخاب رشته و رتبه‌ی متقاضی افراد را در گرایش های مختلف انتخاب می‌کنند.

 

 

در دوره کارشناسی دورس تدریس شده تمامی گرایش‌ها با یکدیگر شباهت داشته و تفاوت آن ها در ۲۰ واحد درسی می‌باشد. اما با این حال برای آشنایی بیشتر با رشته مهندسی برق و اینکه بدانیم چه افرادی مناسب رشته برق می‌باشند، نیاز است تا گرایش‌های این رشته به صورت جداگانه مورد بررسی قرار گیرد.

رشته مهندسی برق گرایش قدرت

در مهندسی برق گرایش قدرت مباحثی چون نحوه ی تولید انرژی برق در نیروگاه‌ها از منابع مختلف چون اورانیوم و زغال سنگ، نحوه‌ی انتقال قدرت برق در مسیرهای طولانی و نحوه ی توزیع آن برای مصارف خانگی و صنعتی مطرح می شود. رشته مهندسی برق گرایش قدرت نسبت به دیگر گرایش‌های این رشته از نظر دروس تئوری، مباحث ساده‌تری داشته اما از نظر عملی مباحث پیچیده‌تری در آن مطرح می‌شود. اگر به درس‌های عملی این رشته علاقه‌ی بیشتری دارید، می‌توانید این گرایش را انتخاب نمایید.

 

رشته مهندسی برق مناسب چه کسانی می باشد؟

 

در گرایش قدرت برق نحوه‌ی طراحی موتورهای الکتریکی مانند موتور پمپ و سایر وسایل برقی، طراحی ترانسفورماتورها، طراحی ژنراتور و قطعات الکترونیکی نیز مطرح می‌باشد. اگر علاقمند به این هستید که موتورهای الکتریکی با توان های بالا و مصرف کم طراحی نمایید، اگر علاقمند به تولید و طراحی انواع محافظ‌ها برای وسایل برقی می‌باشید.

اگر علاقمند به طراحی شبکه‌های انتقال و توزیع برق به صورت هوشمند می‌باشید، اگر دوست دارید منابع جدیدی برای تولید برق کشف و طراحی نمایید، ما به شما تحصیل در این گرایش را پیشنهاد می‌کنیم.

گرایش مخابرات مناسب چه کسانی می باشد؟

بدون شک ظهور شبکه‌های ماهواره ای و ارسال ماهواره به فضا از شگفت‌انگیزترین اتفاقات قرن اخیر می باشد. رشته مهندسی برق گرایش مخابرات رشته‌ای است که سبب تمامی این اتفاقات شگفت انگیز در قرن اخیر در جهان می‌باشد. از دیگر نشانه‌های گسترش و پیشرفت رشته‌ی مخابرات راه اندازی شبکه‌های پرسرعت اینترنتی می‌باشد.

 

مقاله پییشنهادی : آنتن پچ چیست؟
آنتن پچ چیست؟

 

به طور کلی مهندسی برق گرایش مخابرات از رشته‌هایی می‌باشد که در زمینه‌ی ارتباطی خصوصا ارتباط ایمن، پرسرعت، آسان و کم هزینه بین چندین کاربرد در نقاط مختلف جهان فعالیت می‌کند.

سیستم‌های دیجیتال و میدان دو مبحث اصلی رشته مخابرات می‌باشند. در مباحث مربوط به مخابرات دانشجو با مباحثی چون میدان‌های مغناطیسی، امواج، آنتن و غیره آشنا شده و سعی می‌کند تا بهترین نوع تکنولوژی برای انتقال سریع و راحت پیام را طراحی و برنامه‌ریزی نماید. در مباحث سیستم‌های دیجیتال دانشجو با مباحثی آشنا می‌شود تا بتواند انواع پارازیت‌های مزاحم برای جلوگیری از انتقال سریع و راحت پیام را رفع نماید.

 

رشته مهندسی برق مناسب چه کسانی می باشد؟

 

از دیگر مباحثی که دانشجوی رشته مهندسی برق گرایش مخابرات می‌تواند در آن تحقیق و مطالعه نماید زمینه‌هایی از قبیل مخابرات نوری، فوتونیک، طراحی و اجرای انواع سیستم‌ها و مدارهای آر اف، طراحی سیستم‌های ارتباطی بی سیم و سیم دار و مطالعه در زمینه ی ارتباطات مالتی مدیا یا چند رسانه‌ای و فشرده سازی آن‌ها می‌باشد.

رشته مهندسی برق گرایش الکترونیک به چه مباحثی می‌پردازد؟

رشته مهندسی برق گرایش الکترونیک به بررسی حرکت الکترون‌ها در مواد رسانا یا فلزی، اشیای نارسانا یا غیر فلزی و حرکت الکترون در خلا می‌پردازد. این گرایش بیشتر مربوط به ساخت قطعات الکترونیکی و طراحی مدارهای الکترونیکی می باشد. طراحی و ساخت مدارها و بردهای هوشمند یکی از زمینه‌های تحقیقاتی این رشته می‌باشد.

اگر علاقمند به ساخت قطعات و مدارهای الکترونیکی می‌باشید و علاقمند به طراحی بردهای دقیق هوشمند هستید و انواع ربات‌ها هستید، می‌توانید این رشته را برای تحصیل انتخاب نمایید.

رشته مهندسی برق گرایش کنترل به چه مباحثی می‌پردازد؟

مهندسی برق گرایش کنترل یکی از رشته‌های دانشگاهی می‌باشد که نیازمند متقاضیانی خلاق و مبتکر می‌باشد. مهندسی کنترل دارای کاربردی وسیع و گسترده بوده به طوری که این شاخه از مهندسی برق پلی میان رشته برق و سایر رشته‌ها بوده و باعث ارتقای عملکرد بسیاری از سیستم‌ها در صنعت، کشاورزی، زیست و شیمی می‌شود.

 

آشنایی با رشته برق

 

کاربرد این رشته را با چند مثال برای شما شرح خواهیم داد. با وجود پیشرفت های زیاد در تکنولوژی هنوز برخی از سیستم های صنعتی در مقابل برخی از حوادث ایمن نشده‌اند و ممکن است سیستم‌ها در اثر وزش باد، یا رطوبت دچار اختلال در عملکرد شوند. مهندسی کنترل با ارتقای سیستم‌ها مقاومت آن‌ها را در برابر عوامل ذکر شده بالا می‌برد.

یا در برخی از مواقع مشاهده شده که راندمان کاری سیستم‌ها افت پیدا می کند، مهندسی کنترل با عیب‌یابی و طراحی سیستم‌ها این مشکل را نیز رفع کرده و باعث ارتقا و افزایش راندمان‌کاری سیستم‌های صنعتی می‌شوند.

طراحی ربات‌های هوشمند، مکانیزه کردن برخی از کارهای دستی، رفع عیب ربات‌ها، کنترل متغیرهای اصلی و تاثیرگذار یک سیستم برقی و صنعتی از جمله کاربردهای مهندسی برق گرایش کنترل می‌باشد.

 

برای ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر چه رشته ها و گرایش هایی را می توان انتخاب کرد؟

افرادی که تمایل به ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر یعنی کارشناسی ارشد و دکترا را دارند فارغ از نوع گرایش دوره ی کارشناسی می‌توانند در رشته ها و گرایش های مختلف از جمله مدارهای مجتمع الکترونیک، افزاره‌های میکرو و نانو الکترونیک، مهندسی فوتونیک در گرایش نانو فوتونیک و یا سایر گرایش‌ها، گرایش‌های مختلف مهندسی هسته‌ای مانند گرایش پرتو پزشکی، کاربرد پرتوها، گداخت هسته‌ای، راکتور، فیزیک بهداشت، ماشین‌های الکتریکی، مخابرات نوری، مخابرات سیستم، مخابرات میدان و موج، مخابرات امن و رمزنگاری، بیوالکتریک، مهندسی صدا، مهندسی مکاترونیک، مهندسی پزشکی گرایش ورزش، معماری کامپیوتر، هوش مصنوعی، رباتیک و رشته و گرایش دیگر با توجه به علاقه و استعداد خود ادامه تحصیل دهند.

بازار کار رشته برق در ایران در چه وضعیتی می باشد؟

رشته مهندسی برق جزو رشته‌هایی می باشد که اگر در دوران تحصیل در دانشگاه موفق شده باشید که دروس تئوری و عملی را خصوصا دروس عملی را با درک بالا گذرانده باشید، می‌توانید شغل مناسبی در این حیطه برای خود دست و پا کنید. بازار کار این رشته جزو بازارهای رونق یافته می‌باشد و در تمامی کارخانجات مختلف صنعتی، ذوب آهن، فولاد، شرکت‌های خصوصی و دولتی، شرکت‌های دانش بنیان، معادن، نیروگاه‌ها، کارگاه های تولیدی امکان فعالیت وجود دارد.

 

رشته مهندسی برق مناسب چه کسانی می باشد؟

اگر جزو دانشجویان ممتاز این رشته هستید و در دوره ی کارشناسی ارشد از یک پایان نامه ی پر و پیمان دفاع کرده اید و طرح های نو در سر دارید، بهتر است که برای ثبت یک شرکت دانش بنیان اقدام نمایید. خود شما می توانید یک شرکت یا یک کارگاه یا یک دفتر ثبت کرده و هر آنچه را که در دوران تحصیل خود آموخته اید را به کار ببندید و یک کسب و کار جدید برای خود دست و پا کنید. برای شروع کار می توانید از وام های کارآفرینی نیز استفاده نمایید.

میزان نیاز رشته مهندسی برق در خارج از کشور

بسیاری از دانشجویان خصوصا دانشجویان دانشگاه های مطرح ایران قصد رفتن از ایران را داشته و تمایل دارند که در خارج از کشور ادامه تحصیل دهند و کار نمایند. به همین جهت بهتر است تا اطلاعاتی در خصوص تحصیل در رشته مهندسی برق در خارج از ایران به دست آورند. به دلیل پیشرفت های گسترده در رشته مهندسی برق در کشورهای اروپایی و آمریکایی، کار و ادامه تحصیل در آن ها آینده ی روشن تری دارد.

مباحثی هوشمند سازی خانه ها، وسایل الکترونیکی و برقی، سیستم های کاهش دهنده ی مصرف انرژی، ساخت اندام های مصنوعی برای انسان و دیگر موجودات، مباحث بیوالکتریکی، پرتو پزشکی، پزشکی هسته ای با جدیت بیشتری در اروپا و امریکا دنبال می شود و از این جهت اگر دانشجویی طرح و برنامه ای برای این مباحث داشته باشد، در خارج از ایران مورد حمایت قرار می گیرد.

رشته برق

دانشگاه ماساچوست، دانشگاه استنفورد، دانشگاه کالیفرنیا، دانشگاه برکلی در آمریکا، دانشگاه کالیفرنیا در لس آنجلس، دانشگاه ملی سنگاپور، دانشگاه امپریال کالج لندن، دانشگاه ادینبورگ، دانشگاه پلی تکنیک پاریس، دانشگاه زوریخ لندن، دانشگاه ملبورن استرالیا، سیدنی و دانشگاه ملی استرالیا از جمله دانشگاه های برتر در رشته مهندسی برق می باشند که شما می توانید برای دکترا و ارشد در این دانشگاه ها اقدام نمایید.

افراد با چه ویژگی های شخصیتی می توانند در رشته مهندسی برق موفق شوند؟

همانطور که می دانید رشته و شغل یک فرد باید با روحیه و شخصیت فرد تطابق داشته باشد، در غیر اینصورت فرد در کار و رشته ی مورد نظر موفق نخواهد بود.

رشته ی برق جزو سخت ترین رشته های دانشگاهی می باشد به همین سبب اگر فرد به دروس و واحدهای ارائه شده این رشته علاقه ای نداشته باشد، قطعا در آن موفق نخواهد بود و ممکن است در این رشته مشروطی های پی در پی را تجربه نماید. به همین سبب علاقه به دروس ریاضی و فیزیک شرط اول ورود به این رشته می باشد.

افرادی می توانند در این رشته موفق شوند که پایه ای قوی در دروس فیزیک داشته باشند و قدرت تحلیل بالایی در دروس فیزیک داشته باشند، به طوری که بتوانند با تحلیل مسئله و استفاده از فرمول های پیچیده ریاضی سخت ترین مسائل فیزیک را حل نمایند.

افرادی که در تصمیم گیری های خود همیشه دچار تردید می باشند و همیشه در بین دوراهی قرار دارند، نمی توانند در این رشته موفق عمل نمایند. افراد مصمم و با انگیزه باید وارد رشته مهندسی برق شوند.

آشنایی با رشته مهندسی برق

مهندس برق موفق چه کسی است ؟

یک مهندس برق موفق، باید فردی صبور نیز باشد. پروژه های عملی که در این رشته وجود دارند، همراه با خود مشکلات و مسائل سختی را به همراه می آورند. به طوری که برخی از مهندسین برای عیب یابی و حل مشکل برخی از طراحی ها و پروژه ها مدت های طولانی درگیر شده و مسائل سخت زیادی را تجزیه و تحلیل می نمایند. اگر به این رشته علاقه نداشته باشید و فرد صبوری در برابر مشکلات نباشید، نمی توانید از پس سختی های این رشته بربیایید.

اگر فردی خلاق می باشید و علاقمند به دنیای تکنولوژی،هوش مصنوعی، ربات ها و غیره هستید می توانید در این رشته موفق شوید، اما همانطور که گفتیم تنها علاقه کافی نیست و باید فردی خلاق و ایده پرداز نیز باشید، دنیای مهندسی برق به افراد خلاق بیش از دیگران افراد نیازمند می باشد، زیرا خلاقیت افراد است که پیشرفت تکنولوژی را رقم می زند.

 

 

علاقه مند بودن نسبت به نرم افزارهای کامپیوتری و دنبال کردن خبرهای بروز در دنیای نرم افزار یکی دیگر از ویژگی های فردی می باشد که می تواند در این رشته موفق شود.

برای موفقیت در رشته مهندسی برق باید چه مسیری را طی کرد؟

افراد موفق همیشه با دیدی باز و برنامه ریزی به سمت جلو حرکت می کنند. قبل از اینکه با شما در مورد مسیر موفقیت در این رشته صحبت کنیم، این رشته را شرح دادیم و شما را فعالیت های این رشته به صورت مختصر آشنا کردیم.

این مورد به این علت بود که فردی که قصد دارد در یک رشته تحصیل کند باید با واقعیت های این رشته روبرو شود و دید درستی از رشته مورد نظر خود داشته باشد، چه بسا افرادی که بر حسب رویا و تصور ذهنی خود وارد رشته برق شده و پس از آن متوجه شده اند که به این رشته علاقه ی چندانی ندارند. باید برای قبولی در این رشته برنامه ریزی کرد و پایه دروس اصلی یعنی ریاضی، فیزیک، حسابان، جبر و غیره را تقویت کرد.

 

ویدیو پییشنهادی : پیشرفته میکروکنترلر AVR
پیشرفته میکروکنترلر AVR

قبولی در دانشگاه های مطرح کشور

بهتر است که برای قبولی در دانشگاه های مطرح کشور در رشته برق درس بخوانید، دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه تهران، دانشگاه امیرکبیر، دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشگاه تبریز، دانشگاه صنعتی شیراز، دانشگاه سهند تبریز جزو بهترین دانشگاه های ایران در رشته مهندسی برق می باشند. بعد از وارد شدن به رشته مهندسی برق در مقطع کارشناسی سعی کنید که دروس عملی را به خوبی فراگرفته و برای تابستان خود نیز برنامه ریزی نمایید.

 

رشته مهندسی برق

 

شرکت در ورکشاپ های مربوط به رشته مهندسی برق در دانشگاه های مختلف، داشتن ارتباط موثر و قوی با اساتید رشته خود در دانشگاه محل تحصیل و یا دیگر دانشگاه ها، گذراندن دوره های کارآموزی در کارگاه های تولیدی و کارخانجات صنعتی مختلف در صورت امکان، مطالعه ی مقاله های بروز مربوط به رشته برق و گرایش خودتان به زبان اصلی، تقویت زبان و گرفتن مدرک آیلتس یا تافل، نگارش مقاله های مروری مختلف، داشتن خلاقیت بالا و انجام پروژه های تحقیقاتی با اساتید مطرح سبب تقویت رزومه ی کاری و تحصیلی شما شده و باعث می شود تا بتوانید برای دوره ی ارشد برای دانشگاه های مطرح بورسیه اخذ کرده و یا راحت تر کار پیدا کنید.

در دوره ی کارشناسی بر روی درس خود تمرکز زیادی داشته باشید و معدل خود را در سطح بالایی نگه دارید، معدل بالا در اخذ بورسیه ی تحصیلی و پیدا کردن کار مهم می باشد و در برخی موارد اولویت اول می باشد.

سعید هابطی

چند سالی میشه که در زمینه سئو و دیجیتال مارکتینگ در حال فعالیت هستم. به موسیقی و فلسفه علاقه ی خاصی دارم و بیشتر زمان رو صرف مطالعه و نوازندگی می کنم.

نوشته های مشابه

‫2 دیدگاه ها

  1. سلام
    ببخشید من مدرک رشته تاسیسات الکتریکی دارم،میخوام بدونم میتونم در آزمون های که رشته برق می خوان شرکت کنم؟
    و تفاوت این دو رشته چیه؟
    کاردانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا