بهترین زبانهای برنامه نویسی برای یادگیری
بهترین زبانهای برنامه نویسی را بشناسید
در این مقاله میخواهیم به طور عمده به یک سوال مهم پاسخ دهیم. چگونه بهترین زبان برنامه نویسی برای شروع را انتخاب نماییم؟ و یا کدام زبان برنامه نویسی، مفاهیم برنامه نویسی راحتتری دارند؟. در ادامه ضمن آنکه شما با انواع زبانهای برنامه نویسی آشنا میشوید، میتوانید راحتترین و سادهترین زبان برنامه نویسی را برای یادگیری انتخاب کنید.
اولین گام برای این کار این است که مفاهیم برنامه نویسی آن را دریابید، هدف بازار را بشناسید و سکویی ایدهآلی را که از تولید اپلیکیشن میخواهید برنامه موبایل خود را بسازید مشخص کنید. به محض تصمیمگیری، زمان آن رسیده که یک زبان برنامه نویسی را انتخاب کنید. البته با در نظر داشتن استراتژی تجاری خود برای ایجاد برنامههای نرم افزاری، میتوان سادهترین و بهترین زبان برنامه نویسی را برای تولید اپلیکیشن انتخاب نمایید.
در انتهای این مقاله، به طور واضح متوجه خواهید شد که چه زبانهای برنامهنویسی میتواند امسال و سالهای آینده به موفقیت شغلی شما کمک کند.
بهترین زبانهای برنامهنویسی برای شروع
قبل از اینکه بخواهید یادگیری یک زبان برنامهنویسی را شروع کنید لازم است بدانید علت این یادگیری دقیقاً چیست؟
- آیا برای کسب درآمد برنامهنویسی را انتخاب کردهاید؟ پس باید به دنبال پردرآمدترین زبان برنامهنویسی باشید.
- آیا میخواهید اشتغال دورکاری داشته باشید و توسط یک کمپانی معروف استخدام شوید یا با گروههای استارتاپ کار کنید؟ یا صرفاً میخواهید بازدهی بیشتری در شغل فعلی خود داشته باشید؟ شاید هم برای پیشزمینه رشته دانشگاهی خود میخواهید برنامهنویسی را فراگیرید؟ پس ساده و روانترین زبان را انتخاب کنید.
- برای پیادهسازی ایدههای شخصی به دنبال یادگیری برنامهنویسی هستید؟ پس دریابید ایدههای شخصی شما وابسته به ایجاد اپلیکیشن موبایل، طراحی سایت یا نرمافزارهای دسکتاپ است؟
- برای مهاجرت به دنبال بهترین زبان برنامهنویسی هستید؟ باید درباره کشور مقصد اطلاعات جمعآوری کنید و بررسی کنید بیشتر با چه زبانهای برنامهنویسی فعالیت دارند.
پس از اینکه هدف از یادگیری برنامهنویسی برای شروع را پیدا کردید میتوانید باتوجهبه مقالهای که پیش روی شماست، بهترین زبان برنامهنویسی برای شروع را پیدا کرده و آموزش ببینید.
بهترین زبانهای برنامهنویسی
اگر پاسخ به سؤالات بالا را نادیده گرفتید، برگردید و به سؤالات بالا پاسخ دهید.
این جمله را تا آخر این مقاله به یاد بسپارید که تمامی زبانهای برنامهنویسی وابسته به اهداف میباشد و بهخودیخود بهترین هستند.
حالا هدف خود را پیدا کردید و هدف افراد در این زمینه به چهار دسته برنامهنویسی تحت وب، برنامهنویسی اپلیکیشن موبایل، برنامهنویسی تحت ویندوز و برنامهنویسی هوش مصنوعی تقسیم میشود.
بهترین زبانهای برنامهنویسی تحت وب
- Python
- JavaScript
- Php
- Ruby
- ASP
بهترین زبانهای برنامهنویسی اپلیکیشن موبایل
- Python
- Swift
- Java
- Kotlin
بهترین زبانهای برنامهنویسی تحت ویندوز
- #C
- C++
- Java
- Python
بهترین زبانهای برنامهنویسی برای یادگیری
درست است که در حال حاضر مهمترین مهارت برای موفقیت در هر کسبوکاری به دلیل پا گذاشتن کامپیوترها در هر صنعتی یادگیری مهارت برنامهنویسی است اما مهمترین مسئله دررابطهبا یادگیری زبان برنامهنویسی داشتن علاقه و اشتیاق است. چون در ابتدا مدتزمان مشخصی را باید صرف یادگیری زبان برنامهنویسی موردنظر کرد. پس استفاده کردن از زبان برنامهنویسی صرفاً جهت محبوبیت در جوامع عامه دلیل غیرمنطقی میباشد.
البته که لازم به ذکر است به سطح پیچیدگی مفهومی هر زبان هم باید دقت کرد زیرا تفاوتهایی را در زبانهای برنامهنویسی ایجاد میکند.
زبانهای برنامهنویسی در یکی از دو سطح زیر طبقهبندی میشوند:
- زبانهای سطح پایین
- زبانهای سطح بالا
زبانهای سطح پایین مفهوم را از سختافزار ارائه میدهند و بهصورت صفر و یک یا همان باینری نشان داده میشوند. این زبانها معمولاً برای کار با دستگاهها یا ماشینآلات مکانیکی استفاده میشوند.
زبانهای سطح بالا به زبانهای انسانی نزدیک هستند و بهراحتی قابلدرک هستند. بااینوجود هنگام کدنویسی با این زبانها نیاز است به سلسلهمراتب توجه شود.
برای ترجمه یک زبان سطح بالا به یک زبان سطح پایین به یک کامپایلر نیاز است تا بتواند دستورات یک زبان سطح بالا را به یک دستگاه بفهماند.
البته زبانهای سطح بالا دو ویژگی مهم دارند:
- زبانهای سطح بالا قابل یادگیری و به یاد سپردن هستند.
- زبانهای سطح بالا قابلحمل و مستقل از ماشین و دستگاه هستند.
آیا برنامه نویسی شغل پردرآمدی است؟
بهترین زبانهای برنامهنویسی برای کسب درآمد
قشنگترین قسمت بعد از یادگیری یک تخصص کسب درآمد از آن مهارت میباشد. چون بر اساس تواناییهایی که داریم کسب درآمد میکنیم. البته که قبل از اینکه مهارتی را آموزش ببینیم باید تحقیقات خود را در این زمینه کامل کنیم که آیا این مهارت درآمدزا هست یا خیر.
شاید کلمه بهترین در حوزه برنامهنویسی خندهدار باشد زیرا ما وابسته به حوزه کاری خود زبان برنامهنویسی را انتخاب کرده و آن را فرامیگیریم. ما بر اساس بازار کار هر کشوری میتوانیم زبانهای برنامهنویسی را دستهبندی کنیم. از سویی بازار کار زبان برنامهنویسی در ایران و کشورهای خارج از ایران بسیار متفاوت است.
مثلاً زبانهای C وC++ در داخل ایران در دانشگاهها تدریس میشود اما در خارج از کشور یکی از بهترین زبانهای برنامهنویسی برای کسب درآمد است و در خارج از کشور ایران زبان جاوا نیز برای کسب در آمد موردتوجه بسیار است که در ایران نیز با همین جایگاه به جاوا توجه شده است اما مانند زبانهای C و C++ در دانشگاه تدریس نشده و خود متقاضی باید به دنبال یادگیری آن باشد.
بازهم سؤالی که در جهت انتخاب بهترین زبان برنامهنویسی جهت کسب درآمد پیش میآید این است که حوزه کاری خود را مشخص کرده و سپس کشور مقصد خود را برای کسب درآمد پیدا کنید و پس از آن به یادگیری بپردازید.
حوزههای برنامهنویسی در ایران بر اساس محبوبیت و کسب درآمد شامل دستههای زیر میباشد:
- برنامهنویسی تحت وب
- برنامهنویسی اپلیکیشن موبایل
- برنامهنویسی تحت ویندوز
- برنامهنویسی هوش مصنوعی
بهترین زبانهای برنامهنویسی تحت وب
برای راحتتر تصمیم گرفتن درباره انتخاب زبان برنامهنویسی تحت وب باید ابتدا با زبانهای مختلف آشنا شوید و اطلاعات دقیقی کسب کنید، و در حین تحقیقات خود متوجه میشوید که هر زبان برنامهنویسی معایب و مزایای خود را دارد. ما در این مقاله به بخشی عوامل مؤثر برای انتخاب یک زبان برنامهنویسی تحت وب میپردازیم.
مهمترین عوامل انتخ اب یک زبان برنامهنویسی مناسب مؤثر عبارت است از:
- بازار کار
- نحوه پشتیبانی
- وابستگی به پلتفرم و سیستمعامل
- سرعت اجرا و امنیت
- بهینه بودن برای موتور جستوجو
- کارایی
- و …
طبق آمارهای منتشر شده بر اساس عوامل مؤثر برای انتخاب زبان برنامهنویسی تحت وب در گزینه اول جاوا قرار دارد. پایتون در سالهای اخیر در رده دوم و شامل محبوبیت خاص خود میباشد که البته محبوبیت پایتون در آمریکا در رده اول میباشد.
پی اچ پی در ایران رتبه سوم و به دلیل پیچیدگی خاصی که زبان رابی دارد در صورتی که قدرتمندی زیادی دارد در رتبه چهارم قرار میگیرد.
ASP.NET نیز زبان برنامهنویسی نمیباشد و تنها فریمورکی است که برای توسعه وب با زبانهایی مانند سی شارپ مورداستفاده قرار میگیرد.
بهترین زبانهای برنامهنویسی برای طراحی سایت
برای طراحی سایت مراحلی خاص را باید گذراند:
- آنالیز نیازهای مشتری و کاربران
- تهیه یک طرح کلی از وبسایت و تطبیق آن با اصول علمی هدایت کاربر (UX)_
- طراحی قسمت گرافیکی سایت (UI) توسط طراح
- تبدیل صفحات طراحی شده به CSS و HTML
- تولید سیستم مدیریت محتوا بر اساس نیازهای مشتری
- کدنویسی سایت یا همان طراحی سایت داینامیک
CSS و HTML یک زبان برنامهنویسی محسوب نمیشوند و اصطلاحاً به آنMarkup گفته میشود و این دو زبان نشانگذاری برای طراحی بخشهای گرافیکی و ظاهری سایت مورداستفاده قرار میگیرد.
جاوا اسکریپت نیز زبان برنامهنویسی به معنای اصلی بهحساب نمیآید و در حقیقت scripting language است و مرتبهای پایینتر از programming language قرار دارد. آ
جاوا اسکریپت (Java script) و اچ تی ام ال (HTML) و سی اس اس (CSS) مهمترین تشکیلدهنده صفحات وب هستند.
پایتون جزو برترین زبانهای طراحی سایت است زیرا در کنار سادگی از شیءگرایی به طور کامل پشتیبانی میکند. یکی از نکات منفی که در زبان پایتون دیده میشود کند بودن سرعت اجرای کدها نسبت به سایر زبانهای برنامهنویسی مثل جاوا است. البته لازم به ذکر است که پایتون جزو ده زبان برتر دنیا است.
جاوا با شعار «یکبار بنویس و همهجا اجرا کن» منتشر شد. جاوا تشابه تنگاتنگی با سی پلاس پلاس دارد و یک زبان قابلحمل است یعنی برنامه کامپایل شده به زبان جاوا در کامپیوترهای مختلف با سختافزارهای متفاوت قابلاجرا است.
پی اچ پی ساختار بسیار نزدیکی به زبان سی دارد، بالا بودن سرعت اجرای کد و یادگیری آسان از دیگر مزیتهای این زبان محسوب میشود.
بهترین زبان برنامه نویسی برای تولید اپلیکیشن موبایل
انتخاب بهترین زبان برنامه نویسی برای برنامههای تلفن همراه یک گام دیگر برای اعتبار سنجی ایده توسعه برنامه تلفن همراه شما در یک برنامه کاربردی است. از یک طرف این ایده و علاقه به حوزهی خاص نقش مهمی را ایفا میکند و از سوی دیگر، انتخاب بهترین زبان کد نویسی به شما کمک میکند تا استراتژی تجاری خود را به سطح جهانی برسانید.
توسعه برنامههای تلفن همراه و کامپیوترهای شخصی یک صنعت رو به رشد است. بنابراین، این موضوع که چگونه میتوانید بهترین زبان را برای تولید اپلیکیشن انتخاب کنید تا یاد بگیرید، گزینههای زیادی وجود دارد. اینکه چگونه یک زبان برنامه نویسی خوب را برای تولید اپلیکیشن انتخاب کنید که نه تنها تقاضای تجاری بالایی داشته باشد بلکه رضایت شما را نیز از شغل به وجود میآورد؟
در نتیجه انتخاب بهترین زبان برنامه نویسی برای توسعه برنامه تلفن همراه از لیست سخت نیست. زبان های برنامه نویسی مکتب خونه به شما کمک میکند تا ضمن آنکه راحتترین زبان های برنامه نویسی را بشناسید، بتوانید آنها را به خوبی فرا بگیرید.
بهترین Programming language کدامند؟
به عنوان C Plus Plus تلفظ می شود، یک زبان برنامه نویسی شی گرا با هدف کلی است. فراتر از برنامه های تلفن همراه است و می تواند برای ایجاد برخی از قوی ترین ابزارها مانندPhotoshop ،Google Chrome استفاده شود.
این زبان جزو مناسب ترین زبان های برنامه نویسی اندروید و ویندوز و حتی iOS است.جالب است بدانید این زبان برنامه نویسی حتی قبل از انقلاب گوشی های هوشمند بر دنیای برنامه نویسی حاکم بوده اند و همچنان از محبوبیت بالایی برخوردارند (توسط Bjarne Stroustrup در سال ۱۹۸۳ ساخته شده است).
از C ++ می توان برای توسعه سیستم عامل ها، زبان برنامه نویسی جدید، گرافیک و طراحی، توسعه بازی، توسعه برنامه، مرورگرهای وب، توسعه کامپایلرهای زبانهای برنامه نویسی، برنامه های پزشکی، ریاضی و مهندسی، ابزارهای سازمانی و سیستم عاملهای محاسباتی استفاده کرد.
C ++ یک زبان برنامه نویسی شی گرا با هدف کلی
سایر زبانهای برنامه نویسی مانند C ، C # و Java دارای نحوی کاملاً مشابه C ++ هستند، یادگیری سایر Programming language را برای هر کس که C ++ را میداند آسان میکند.
زبان برنامه نویسی HTML
این زبان که یکی از زبانهای برنامه نویسی تحت وب است، توسط همه مرورگرها پشتیبانی میشود و می توان آن را به عنوان مرحله اصلی یادگیری تمام زبانهای برنامه نویسی دانست. HTML یا همان Hypertext Markup Language برای ایجاد صفحات وب استفاده میشود.
نویسندگان سایت از HTML برای قالببندی متن به عنوان عناوین و عناوین، ترتیب دادن گرافیک در یک صفحه وب، پیوند به صفحات مختلف در یک وب سایت و پیوند به وبسایتهای مختلف استفاده می کنند.
اگر می خواهید یک برنامه وب را برای دستگاه های تلفن همراه ایجاد کنید، نسخه پنجمHTML ، گزینه ایده آلی برای شما است. جدیدترین بروزرسانی این برنامه، باعث شده است تا ویژگی های استثنایی مانند استقرار سریع بازار، پشتیبانی چندرسانه ای و قابلیت های چند پلتفرمی برای نرم افزار های بازی و برنامه های مختلف برجسته شود.
جاوا (java)
زبان برنامه نویسی جاوا یکی از قویرین زبان های برنامه نویسی اندروید است. یک زبان برنامه نویسی شی گرا که جیمز گوسلینگ در سال ۱۹۹۶ در Sun Microsystems طراحی کرد (اکنون متعلق به اوراکل است).
جاوا API ها را برای فعالیت های مختلف مانند اتصال به بانک اطلاعاتی، شبکه سازی، برنامه های کاربردی و غیره ارائه می دهند و یک زبان شی گرا به حساب می آید. همچنین برای برنامه های وب و داده های بزرگ نیز استفاده می شود.
زبان برنامه نویسی زیبای جاوادر حالی که جاوا زبان رسمی اندروید است، زبانهای بسیاری دیگر وجود دارند که میتوانند برای توسعه برنامه Android استفاده شوند. توضیحات زبانهای برنامه نویسی مکتب خونه برای کمک به شما در این تصمیمگیری آگاهانه برای انتخاب بهترین زبان برنامه نویسی برای تولید اپلیکیشن، ارائه شده است.
یکی دیگر از مزایای این Programming language این است که میتوان آن را یکی از راحتترین و ساده ترین زبان برنامه نویسی دانست. با این حال، بهتر است افراد مبتدی با چیزی سادهتر شروع کنند و سپس به آن برگردند، زیرا ممکن است کمی پیچیده باشد. در کل، جاوا یک زبان عالی برای تجربه لذت کامل توسعه برنامه Android است.
جاوا اسکریپت (JavaScript)
جاوا اسکریپت که در ابتدا توسط شرکت Netscape Navigator 2.0 و توسط شخصBrendan Eich در سپتامبر ۱۹۹۵ منتشر شد و با نام LiveScript نامیده می شد که بعداً به JavaScript تغییر نام داد. از زمان آغاز این زبان برنامه نویسی، برنامه ترکیبی JavaScript از نظر پیچیدگی و محبوبیت رشد کرده است. بررسی برنامه نویسان توسط Stack Overflow نشان داد که جاوا اسکریپت محبوب ترین زبان در بین توسعه دهندگان امروز است.
یکی دیگر از مزایا این زبان این است که جاوا اسکریپت راحت ترین و ساده ترین زبان برنامه نویسی است و می تواند به آسانی با سایر زبان ها کار کند و در سیستم عامل های متنوعی قابل استفاده است.
اسکالا (Scala)
Scala یکی از جدیدترین زبان های برنامه نویسی در بازار است. این زبان برنامه نویسی به عنوان یک نسخه جدید در سال ۲۰۱۹ منتشر شد، یک زبان برنامه نویسی با هدف کلی است و پشتیبانی از برنامه نویسی کاربردی و یک سیستم نوع استاتیک قوی را فراهم می کند.
پی اچ پی (PHP)
Hypertext Preprocessor یا PHP یکی از زبانهای برنامه نویسی منبع سرور است که در سال ۱۹۹۵ توسط Rasmus Lerdorf PHP برای وب سایت ها تهیه شده است. اما امروز، این زبان کاربردهای خود را بیشتر در توسعه اهداف عمومی افزایش داده است.
PHP را هم می توان در دسته ی زبانهای برنامه نویسی تحت وب قرار داد و هم در دسته ی زبان های برنامه نویسی اندروید به کار برد. به این صورت که میتوانید وب سایتهای پویا، برنامههای وب و انواع برنامه های تلفن همراه ایجاد کنید. نمونه برنامههای کاربردی در استفاده از این زبان برنامه نویسی، ایجاد برنامههای وب، سیستم های مدیریت محتوا، برنامههای تجارت الکترونیکی است. به عبارت دیگر پی اچ پی را می توان برای بسیاری موارد دیگر و همچنین ایجاد GUI، ایجاد برنامههای Facebook، پردازش تصویر، سیستم های مدیریت محتوا، ایجادPDF ، ابزار مدیریت پروژه کد و غیره در نظر گرفت.
نکات منفی این نرم افزار این است که PHP فاقد ابزار اشکالزدایی است و اینکه به نوعی میتوان گفت که php امن نیست زیرا یکی از زبانهای منبع باز است. همین طور توسعه وب سایت با PHP Web Development نسبت به سایر Programming language کندتر عمل میکند.
زبان برنامه نویسی QT
Qt یک چارچوب توسعه نرم افزار برای دسک تاپ (کامپیوترها) و تلفن همراه تعبیه شده است. سیستم عاملهای پشتیبانی شده شامل لینوکس، OS X، ویندوز، VxWorks ، QNX، اندروید، iOS ،BlackBerry ،Sailfish OS و سایر موارد هستند.
شرکتها و سازمانهای پیشرو در بیش از ۷۰ صنعت از Qt برای قدرت میلیونها دستگاه و برنامه استفاده میکنند که به برخی از آن ها اشاره میکنیم: آژانس فضایی اروپا، استودیوی انیمیشن والت دیزنی، سیستمهای تحرک ولوو، زیمنس و …
Qt یک چارچوب توسعه برنامههای مبتنی بر C ++ است. به طور سنتی، C ++ زبان اصلی برنامه نویسی است که برای توسعه با Qt مورد استفاده قرار میگیرد. پیوندهای مختلفی توسط جامعه Qt برای سایر زبانهای برنامه نویسی ایجاد شده است.
سهولت یادگیری
به این دلیل که شما محدود به چارچوبهای موجود میشوید. البته چهارچوب ها در واقع چیز خوبی هستند، اما این که بدانید کدام یک از چارچوب ها برای پروژه شما متناسب است می تواند هفته ها طول بکشد. برای یادگیری Qt کاملاً برعکس است (کاملاً ساده و آسان است).
برای زبان های برنامه نویسی تحت وب، یادگیری HTML 5 دشوارتر است اما یادگیری Qt کاملاً برعکس است و می توان آن را جزو راحت ترین و ساده ترین زبان برنامه نویسی دانست. پس می توانید آن را به عنوان بهترین زبان برنامه نویسی برای شروع تلقی کنید.
پایتون (Python)
Python با یک قابلیت برنامه نویسی سطح بالا، کاربرد خود را در توسعه وب، توسعه برنامهها، ایجاد رابط کاربری گرافیکی کامپیوترهای شخصی، تجزیه و تحلیل و محاسبه دادههای علمی و عددی و توسعه نرم افزار و دیگر کاربردها روز به روز افزایش میدهد. از آنجا که این زبان در زندگی واقعی کاربردهای بیشماری دارد، پایتون در حال حاضر بیشترین تدریس زبان در مدرسه و حتی در سطح کالج است.
این زبان برنامه نویسی به عنوان یک زبان زیبا، صریح، ساده، گاه پیچیده اما کاملاً قابل خواندن و از آنجا که برای یادگیری زبان آسان است، بهتر است پایتون در لیست بهترین زبان برنامه نویسی برای شروع شما وجود داشته باشد.
بهترین زبانهای برنامهنویسی برای هوش مصنوعی
درقدم اول در یک جمله شرح دهیم که هوش مصنوعی چیست؟
هوش مصنوعی شاخهای از علوم کامپیوتر است که ماشینهایی هوشمند با هوش مصنوعی ساخته میشود که مانند انسانها عمل میکنند.
هوش مصنوعی در بین مهندسان نرمافزار درحالتوسعه است. این در حالی است که در گذشته برای مردم ترسناک بود و نوعی تهدید بهحساب میآمد در حالیکه الان عضوی جداییناپذیر از زندگی روزمره ما است.
پنج زبان برنامهنویسی برتر هوش مصنوعی در حال حاضر به شرح زیر است:
- Python
- Java
- Prolog
- LISP
- R
تا به اینجا اطلاعات جامعی از زبانهای پایتون و جاوا دریافتیم اما در این قسمت بیشتر درباره معایب و مزایای این دو زبان برنامهنویسی صحبت خواهیم کرد.
مزایای پایتون
- پایتون دارای ابزار و کتابخانههای قدرتمند و متنوع زیادی است.
- بدون نیاز به پیادهسازی میتواند الگوریتمها را تست کند.
- با پشتیبانی از طراحی شیءگرا، خلاقیت برنامهنویس را افزایش میدهد.
- در مقایسه با جاوا سرعت بیشتری برای کدزنی برنامهنویس دارد.
معایب پایتون
- برنامهنویسانی که به زبان پایتون عادت کردهاند در مواجه با علائم (syntax) سایر زبانهای برنامهنویسی هوش مصنوعی با سختیهایی روبهرو میشوند.
- برخلاف و جاوا، پایتون از مفسر برای اجرا استفاده میکند که پیادهسازی و اجرای پروژههای هوش مصنوعی را کندتر خواهد کرد.
- پایتون برای محاسبات بیسیم خوب نیست. برای محاسبات بیسیم که به هر عملیاتی برای انتقال دادههای صوتی، تصویری و … از طریق فناوریهای بیسیم گفته میشود، پایتون یک زبان ضعیف به شمار میرود.
مزایا جاوا
- بسیار قابلحمل است؛ یعنی میتوان آن را روی پلتفرمهای گوناگون پیادهسازی کرد.
- برخلاف ++C، جاوا برای استفاده و عیبیابی سادهتر است.
- دارای سیستم خودکار مدیریت حافظه است که کار برنامهنویس را آسان میکند.
معایب جاوا
- نسبت به C++ سرعت پایینی دارد و زمان پاسخگویی آن طولانیتر است.
- با وجود قابلحمل بودن، در پلتفرمهای قدیمیتر، جاوا مجبور است تغییرات زیادی در نرمافزار و سختافزار ایجاد کند تا برنامه درست کار کند.
- جاوا در برنامهنویسی هوش مصنوعی هنوز بهطورکلی نابالغ است و هنوز به طور مداوم درحالتوسعه یافتن است.
زبان برنامهنویسی Prolog
اولین و مهمترین و پرکاربردترین زبان برنامهنویسی هوش مصنوعی پرولوگ میباشد. پرولوگ یک زبان برنامهنویسی منطقی است که بر پایه منطق ریاضی ایجاد شده و کاملاً متفاوت از زبانهای برنامهنویسی منطقی است.
زبان برنامهنویسی Lisp
لیسپ دومین و مهمترین زبان برنامهنویسی هوش مصنوعی نیز هست. درست است که زبان لیسپ از نحوه سادهای برخوردار است اما تجزیه و پیادهسازی آن نسبتاً بهآسانی انجام میشود.
زبان برنامهنویسی R
زبان برنامهنویسی R یک زبان قدیمی و پراستفاده است، انجمنی قدرتمند از متخصصان علم دادهها از آن پشتیبانی میکنند و جذابیت زبان R در بین برنامهنویسان به دلیل امکانات گرافیکی این زبان میباشد. این زبان قابلیت همگامسازی با برنامههایی چون سی پلاس پلاس، سی، جاوا و پایتون را دارد و مانند متلب (MATLAB) و اسپیاساس (Spss) و اسایاس (Sas) قابلیت انجام عملیاتی چون ماتریس و انجام عملیات ریاضی را نیز دارد اما زبان R محبوبیت بیشتری را داراست زیرا در سه زبان نامبرده نشانههای ریاضی و فرمولهایی که استفاده از آنها موردنیاز است بهدقت بیشتری نیاز دارد و در زبان برنامهنویسی R کاربر بر آن کنترل کافی را دارد.
زبانR علاوه بر استفاده در الگوریتمهای یادگیری ماشین (هوش مصنوعی) در تحلیل دادهها و استنباط آماری نیز استفاده میشود. لازم به ذکر است اگر در حال حاضر هنوز زبانی برای برنامهنویسی در جهت استفاده از برنامهنویسی هوش مصنوعی انتخاب نکردهاید برترین زبان برای یک فرد مبتدی یادگیری زبان پایتون است.
بهترین زبانهای برنامهنویسی برای فروشگاه اینترنتی
اگر قصد ورود به حوزه دیجیتال مارکتینگ و ایجاد یک کسبوکار اینترنتی را دارید با ساخت یک فروشگاه اینترنتی میتوانید به کسبوکار خود رونق ببخشید و از طریق اینترنت محصولات خود را به فروش برسانید. البته لازم نیست صرفاً شما یک کسبوکار آنلاین را راهاندازی کنید، شما میتوانید با یادگیری زبانهایی چون وردپرس، Php، SQL فروشگاه اینترنتی کسبوکارها را ایجاد کنید و کسب درآمد کنید.
سیستم مدیریت محتوای وردپرس برای ایجاد فروشگاه اینترنتی
وردپرس بهترین و پرطرفدارترین سیستم مدیریت سایت ساز است که با آن میتوانید وبسایتها و وبلاگهای گوناگونی را راهاندازی کنید و تشکیل شده از قالبها و پوستههای بسیار متنوعی است و شما میتوانید بدون داشتن مهارت برنامهنویسی و مهمتر از همه رایگان سایت فروشگاه اینترنتی خود یا دیگران را طراحی کنید و با وجود وردپرس دیگر نیاز به استخدام یک فرد برای پشتیبانی سایتتان ندارید. مهمترین اصل در سایتهای فروشگاهی امنیت آن است که لازم به ذکر است بدانید فیسبوک از وردپرس استفاده میکند و یکی از پربازدیدترین سایتهای جهان است و تابهحال به گوشمان نخورده که فیسبوک هک شده یا امنیت آن به خطر افتاده است پس نتیجه میگیریم که امنیت وردپرس بسیار بالاتر است.
زبان php برای ایجاد فروشگاه اینترنتی
طراحی سایت فروشگاهی با php از محبوبترین و رایجترین زبانهای برنامهنویسی در میان برنامهنویسان است. طراحی با این زبان برنامهنویسی امکان ویرایشگر متن رایگان را در اختیار شما قرار میدهد و نکته مثبت بعدی این برنامه این است که آن را در هر پلتفرمی میتوانید اجرا کنید و این به معنای سرعت بالای بارگذاری در تمام سیستمعاملهاست. اصلاً مهم نیست فروشگاه اینترنتی شما کوچک است یا شرکتی عظیم چون پی اچ پی بهعنوان بهترین زبان برنامهنویسی برای توسعه وبسایتها شناخته شده است.
زبان SQL برای ایجاد فروشگاه اینترنتی
زبان استانداردی که برای ارتباط با پایگاههای داده رابطهای مورداستفاده قرار میگیرد اس کیو اِل نام دارد. SQL زبانی است که اگر از طراحی سایت حذف شود، قطعاً دنیای طراحی سایت با مشکل مواجه خواهد شد. از SQL در طراحی سایت برای بالابردن سرعت و کنترل دادهها استفاده میشود و از این زبان در طراحی سایتهای داینامیک و پویا مورداستفاده قرار میگیرد. اطلاعات پایگاهداده شما در جدولهای DBMS ذخیره میشود و شما با استفاده از SQL Server و یا My SQL ، یک زبان برنامهنویسی سمت سرور مثل ASP یا PHP و همچنین HTML و CSS به اطلاعات دسترسی پیدا کرده و میتوانید سایتی داینامیک ایجاد نمایید.
بهترین زبانهای برنامهنویسی برای شبکه
برترین و بهترین زبان برنامهنویسی برای شبکه زبان Python است که بسیار روان و ساده میباشد. در قسمت زبان برنامهنویسی برای طراحی اپلیکیشن موبایل دررابطهبا زبان پایتون کاملاً صحبت کردیم و در قسمت بهترین زبانهای برنامهنویسی برای هوش مصنوعی معایب و مزایا پایتون را بررسی کردیم. این درحالیکه است که در مباحث گذشته ما صرفاً برترین زبان برنامهنویسی را معرفی کردیم و به این نتیجه رسیدیم بهترین زبان برنامهنویسی بدون داشتن هدف از یادگیری وجود نخواهد داشت اما برای بهترین زبان برنامهنویسی در حوزه شبکه صرفاً پایتون معرفی شده است.
زبان پایتون در طی یک سال گذشته از رتبه هشتم به رتبه پنجم ردهبندی رسیده است و این تغییر رتبهبندی محبوبیت پایتون را بین برنامهنویسان نشان میدهد. شرکت گوگل، یاهو، شرکت اینتل، سیسکو، وبسایت سی آی ای (CIA) از پایتون برای توسعه و برنامهنویسی طراحی سایت، نرمافزارها و شبکه خود استفاده کرده اند.
بهترین زبانهای برنامهنویسی برای هک
قطعاً بارها واژه هک و هکر را در شنیده و راجع به آن در سایتهای مختلف اطلاعاتی کسب کردهاید. در این مقاله قصد نداریم به موضوع هک و هکر بپردازیم بلکه میخواهیم وارد جزئیات بیشتری شویم و نگاهی تخصصیتر به این مقوله بپردازیم.
هک کردن چیست؟ هک کردن به معنی نفوذ به هر محتوا بیرونی، از راه دور و غیرمجاز گفته میشود. البته در بسیاری از موارد هک کردن بهمنظور یافتن نقصهای امنیتی یک سازمان یا شبکه است تا بتوان این نقصها را پوشاند که به این کار هک قانونمند گفته میشود.
ده زبان وجود دارد که یک هکر باید آنها را بداند. مثلاً فرض کنید زبان پایتون و سی پلاس پلاس در هک پسورد وایفای خوب عمل میکنند اما ممکن است در پروژههای دیگر عملکرد خوبی نداشته باشند.
زبانها برنامهنویسی مخصوص هک به شرح زیر است:
- C
- JavaScript
- Php
- SQL
- Python
- Java
- Ruby
- Perl
- Bash
درست است که اچ تی ام ال (html) یک زبان برنامهنویسی نیست اما یک هکر باید کامل با آن آشنایی داشته باشد و اغلب هکرها از html برای ساخت صفحات فیشینگ استفاده میکنند.
Bash زبان موردعلاقه هواداران لینوکس است و بدون هک لینوکس کسلکننده است. ازاینرو این زبان بیشتر از سایر زبانهای برنامهنویسی مورداستفاده هکرها قرار میگیرد.
بهترین زبانهای برنامهنویسی برای ساخت نرمافزار
برای انتخاب زبانهای برنامهنویسی برای ساخت نرمافزار نیاز به زبانهای سطح بالا داریم، و آسانی زبان، کارایی زبان و بازار کار زبان برنامهنویسی حائز اهمیت است. البته که برای معرفی یک زبان برنامهنویسی، حضور پدیدههای جدید را نمیتوان نادیده گرفت. مثلاً با حضور تلفنهای هوشمند زبان برنامهنویسی جاوا برای اندروید و Objective-C برای iOS مورد تقاضای بسیار قرار گرفت.
زبانهای برنامهنویسی پایتون، سی شارپ، جاوا، پی اچ پی، سی و جاوا اسکیریپت مناسب برنامهنویسی برای ساخت نرمافزار است.
بهترین زبانهای برنامهنویسی برای سختافزار
برنامهنویسی سختافزار یا سیستمی کاملاً با برنامهنویسی نرمافزار متفاوت است، برنامههای نرمافزاری تولید شده با هدف تولید نرمافزارهای کاربردی نوشته میشوند. اما برنامهنویسی سیستمی با هدف تولید برنامههای مرتبط با سختافزارها تولید میشوند. زبان ماشین یا همان سختافزار، زبانی منحصربهفرد است که مختص همان کامپیوتر تعریف میشود. لازم به ذکر است که بدانید کاربرد زبان ماشین، برنامهریزی پردازنده است. زبانهای سختافزاری در گذشته جز زبانهای سطح پایین بودهاند که برای انسان بهشدت غیرقابلدرک بوده و بهصورت صفر و یک نمایش داده میشدند و بروز اشتباه در این شرایط بهشدت بالا بود.
بهمرورزمان برنامهنویسان زبانهایی برای برنامهنویسی نرمافزار طراحی کردند. برای تبدیل زبانهای سطح بالا به زبان ماشین برنامههای مترجمی وجود دارند که به آنها کامپایلر میگویند. سه زبان پرکاربرد برنامهنویسی سختافزاری به ترتیب سختی بهآسانی به شرح زیر است:
- زبان اسمبلی
- زبان وریلاگ
- زبان VHDL
زبان اسمبلی
زبان اسمبلی یک زبان بالاتر از زبان ماشین است و سرعت بسیار بالایی دارد. باتوجهبه اینکه زبان اسمبلی پیشرفتهتر از زبان ماشین است اما هر دو جزو زبانهای سطح پایین هستند و هر خانواده از پردازندهها زبان ماشین و اسمبلی خاص خود را دارند. تفاوت بارز این دو زبان این است که زبان اسمبلی حتماً باید کامپایل شود و به زبان ماشین ترجمه گردد اما کدهای زبان ماشین بهصورت مستقیم توسط پردازنده اجرا میشود.
زبان وریلاگ
این زبان برای مدلسازی و شبیهسازی سیستمهای دیجیتالی استفاده میشود. زبان وریلاگ توانایی مدلسازی سختافزار تا پایینترین سطح انتزاع را دارا میباشد. این زبان یک زبان سطح بالا است و نزدیکتر به زبان انسان میباشد و انواع دادههای این زبان سادهتر و استفاده از آن آسانتر میباشد اما یادگیری زبان وریلاگ پیچیدهتر و نوشتن کدهای آن زمانبر است.
زبان VHDL
زبان ویاچدیال مانند زبان سی یک توصیف متنی است یعنی دارای عبارت میباشد. برای یادگیری زبان VHDL باید جبر بول و مدارات منطقی را بدانید. با یادگیری این زبان میتوانید مدارات دیجیتال را طراحی کنید و در FPGA پیادهسازی کنید.
بهترین زبانهای برنامهنویسی آیندهدار دنیا در ۲۰۲۱
بهترین زبانهای برنامهنویسی دنیا در حال حاضر باتوجهبه پیشرفت تکنولوژی، توسعه نرمافزار، نیازهای روز دنیا، از نظر کسبوکار و اقتصادی در رتبهبندی قرار میگیرد و تمامی زبانهای برنامهنویسی دارای نقاط مثبت و منفی میباشد. قبل از شروع یادگیری و سنجیدن تمامی جوانب باید تصمیم بگیرید که در کدام زمینه بیشترین علاقه را دارید. البته میتوانید از لیست زیر استفاده کرده تا بهترین زبانهای برنامهنویسی ۲۰۲۱ را پیدا کنید.
ده زبان برتر برنامهنویسی آیندهدار در دنیا عبارتاند از:
- C و ++C
- Python
- Php
- Go
- Swift
- Matlab
- C#
- Java
- JavaScript
- R
جاوا و پیاچپی در رتبههای نخست طراحی سایت و ایجاد فروشگاههای اینترنتی یا بهاصطلاح ecommerce هستند. آر و متلب در دنیای ریاضیات و تجزیهوتحلیل دادهها بسیار محبوب هستند. از سی، سی پلاس پلاس و گو بهعنوان برترین زبان در ساخت سیستمهای سرعت بالا میتوان نام برد. پایتون و جاوا اسکریپت در استارتآپها بسیار پرطرفدار هستند. این دو زبان برای یادگیری آسان هستند و برای همین به بهترین زبان برای یادگیری مبتدیان پیشنهاد میشوند. البته که این را هم بدانید فرصتهای شغلی زیاد و آینده داری در پیش رو این دو زبان برنامهنویسی است.
البته برنامهنویسی اپلیکیشن، با هر زبانی که باشد روزبهروز در حال کسب طرفداران بیشتر است؛ بنابراین اگر به هیچیک از زبانهای برتر سال ۱۴۰۰ علاقهای نداشتید، به شما توصیه میکنیم زبان جاوا را برای توسعه اپلیکیشنهای موبایلی اصلاً از دست ندهید.
امیدواریم مطالعه این مقاله توانسته باشد دید بهتری برای انتخاب بهترین زبان برنامهنویسی برای یادگیری به شما داده باشد.