زبان خارجی

بهترین راه‌ها برای شروع یادگیری زبان ترکی استانبولی

یادگیری یک زبان جدید همیشه چالش برانگیز است و به نظر سخت می‌رسد. به ویژه پیدا کردن راهی برای شروع این فرایند بسیار سخت است و همین موضوع باعث می‌شود که خیلی از افراد، یادگیری خود را به تعویق بیندازند. به همین دلیل در این مقاله از مکتب خونه می‌خواهیم راهی را برای شروع یادگیری و آموزش زبان ترکی استانبولی به شما معرفی کنیم تا بتوانید به راحتی این مسیر را آغاز کنید.

برای یادگیری زبان ترکی استانبولی از کجا شروع کنم؟

با توجه به اینکه علائم نوشتاری و صداهای مختلف در زبان ترکی استانبولی به طور کلی با زبان فارسی متفاوت است؛ به همین دلیل بهتر است برای شروع از جاهایی شروع کنید که شما را با این آواها آشنا می‌کنند. بنابراین بهتر است که به ترتیب این کارها را انجام دهید و برای خودتان اولویت مشخص کنید تا مسیر یادگیری برایتان ساده‎‌تر شود:

  • تا می‌توانید ورودی دریافت کنید

به طور کلی خواندن و شنیدن دو ورودی اصلی در هر زبانی هستند که باید از آن‌ها استفاده کنید. به دلیل اینکه هنوز هیچ تصوری از نوشتار ترکی استانبولی ندارید؛ توصیه می‌کنیم که اول از هر چیز با شنیدن شروع کنید. داستان‌های ساده بچه‌گانه که تعداد کلمه‌های کمی دارند را گوش دهید. این کار باعث می‌شود که لهجه و لحن این زبان برایتان آشنا شود.

  • الفبای ترکی را یاد بگیرید

برای اینکه بتوانید ضمن شنیدن یک فایل، از روی متن مربوط به آن هم بخوانید؛ باید با الفبای ترکی آشنا شوید. به این ترتیب می‌توانید به راحتی یک کلمه را در لغت نامه جستجو کنید یا اینکه به صورت تصویری، لغت‌های خاص مربوط به میوه‌ها، مکان‌ها و اشیا را یاد بگیرید. از سوی دیگر شناخت الفبای ترکی به شما کمک می‌کند که با تلفظ‌ها و صداها هم آشنا شوید.

  • تلفظ درست صداها را تمرین کنید

برخی از حروف الفبا در ترکی استانبولی صداهای ویژه‌ای دارند. به همین دلیل باید آن‌ها را به طور دائمی تکرار کنید. برای آشنایی بیشتر می‌توانید به اخبار ترکی گوش بدهید یا با افراد ترک زبان معاشرت کنید. به علاوه می‌توانید از ربات‌های تشخیص صوت هم استفاده کنید تا بدانید که آیا صحیح تلفظ می‌کنید یا خیر؟ همچنین می‌توانید از پادکست‌های آموزشی و ساده شروع کنید و آن‌ها را به صورت طوطی‌وار برای خودتان تکرار کنید تا رفته‌رفته آواها برایتان آشنا شوند.

  • برای خودتان برنامه مشخص تعیین کنید

باید در هر روز یک ساعت مشخص را تعیین کرده و در این ساعت به طور دائمی خود را در معرض زبان ترکی استانبولی قرار دهید. هر روز این برنامه را تکرار کنید و خود را در معرض ورودی‌های مختلف قرار دهید. رفته‌رفته که پیشرفت می‌کنید؛ سطح ورودی‌ها را بالا ببرید. هرگز از متن‌ها یا صوت‌های سخت استفاده نکنید و به سراغ موضوعاتی بروید که به آن‌ها علاقه دارید.

  • تا حد امکان در یک کلاس ثبت‌نام کنید

شروع یادگیری زبان ترکی استانبولی به صورت خودخوان کار نسبتا دشواری است و باعث می‌شود که نتوانید به درستی مسیر خود را پیدا کنید. اما شرکت در یک کلاس، شما را هدفمند می‌کند و ناچارتان خواهد کرد که پای درس بنشینید و این کار را انجام دهید. به علاوه با این کار راحت‌تر می‌توانید تلفظ صحیح صداها و حروف را یاد بگیرید.

  • ساختار جملات و گرامر را یاد بگیرید

یادگیری گرامر ترکی استانبولی را بهتر است به مراحل انتهایی موکول کنید. وقتی شما ورودی‌های مختلفی را متناسب با سطح خودتان دریافت کنید و بارها و بارها آن‌ها را گوش داده و حلاجی کنید؛ ناخودآگاه یک بانک از جمله‌های مختلف را در ذهن خود دارید. بنابراین هرگز در ابتدای کار خود را با ساختارهای دشوار گرامری گیج نکنید؛ بلکه پس از اینکه قدری پیش رفتید و ساختار جمله‌ها به گوشتان آشنا شد، گرامر را برای اصلاح اشتباهات رایج یاد بگیرید.

  • همیشه یک دفترچه یادداشت همراه خود داشته باشید

وقتی الفبای ترکی را یاد گرفتید و تا حدی در این زبان پیشرفت کردید؛ بهتر است که هر واژه جدید را برای خودتان در یک دفترچه یادداشت کنید. سعی کنید که واژه‌ها را در جمله یادداشت کنید که بتوانید کاربرد آن‌ها را هم بشناسید. به علاوه تلاش کنید که هر شی یا میوه‌ای را می‌بینید؛ نام آن را در زبان ترکی به خاطر بیاورید تا رفته‌رفته برایتان جا بیفتد.

سخن پایانی

شروع یادگیری زبان ترکی استانبولی یک چالش بزرگ است. زیرا شما هیچ درکی از الفبای ترکی و صدای آن‌ها ندارید و احتمالا شروع به کار برایتان دشوارتر از یادگیری زبان انگلیسی خواهد بود. بهترین کار این است که با داده‌هایی شروع کنید که برای آموزش به بچه‌ها استفاده می‌شوند. این داده‌ها می‌توانند شما را با واژه‌ها و صداهای مختلف آشنا کرده و مسیرتان را برای شروع هموارتر کنند.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا