معرفی رشته های تحصیلیهنر

آشنایی با رشته گرافیک و میزان درآمد یک گرافیست

گرافیک به هنر خلق تصاویر یا طرحی گفته می‌شود که بر روی سطوحی همچون دیوار، بوم، کاغذ، سنگ یا صفحه نمایش صورت می‌گیرد. در عصر جدید از این رشته برای نمایش گرافیکی داده‌ها نیز استفاده می‌شود. در رشته گرافیک معمولا متن، تصویر‌سازی و رنگ‌ها با هم ادغام می‌شوند تا طرح جدید ایجاد گردد.

معرفی رشته گرافیک و زیر شاخه‌های آن

به طور کلی این رشته به دو بخش اصلی تقسیم می‌شود، گرافیک‌های ایجاد شده بر روی سطوح قابل لمس و گرافیک های دیجیتالی. یکی از روش هایی که می‌توانید آموزش‌های مورد نیاز در مورد این رشته را به دست بیاورید، ورود به دانشگاه است.

آموزش طراحی لوگو و تکنیک های آن

 

یکی از نکات مثبت برخورداری از مدرک گرافیک، فرصت‌های شغلی فراوان آن می‌باشد. برای اثبات این موضوع باید به عناوینی که در رشته گرافیک آموزش داده می‌شوند، اشاره کرد.

زیر شاخه های رشته گرافیک دانشگاهی

از اصلی‌ترین عناوین رشته گرافیک که در دانشگاه‌ها نیز آموزش داده می شود عبارتند از موشن گرافیک، انیمیشن سازی، تئوری طراحی و مدیریت پروژه. برخورداری از این توانایی‌ها برای افرادی که شغل گرافیست را انتخاب می کنند بسیار ضروری و پول‌ساز است. از سوی دیگر دروسی همچون طراحی سه بعدی در بخش صنعت ارزش بسیار بالایی دارند.

 

زیر شاخه های رشته گرافیک دانشگاهی

رشته گرافیک بدون کنکور

خوشبختانه چند سالی است که در راستای حذف کنکور، پذیرش در دانشگاه‌ها بر اساس سوابق تحصیلی نیز امکان پذیر است. دانشگاه‌های آزاد و علمی کاربردی در این زمینه پیشتاز هستند.

رشته گرافیک در دانشگاه علمی کاربردی

شما می توانید بدون کنکور در یکی از زیر شاخه‌های گرافیک در دانشگاه علمی کاربردی ثبت نام کنید. البته اگر مدرک غیر مرتبط داشته باشید، باید چند واحد به عنوان پیش نیاز پاس کنید.

 

مقاله پییشنهادی : گرافیک چیست؟
گرافیک چیست؟

 

برخی از زیر شاخه‌های گرافیک در دانشگاه علمی کاربردی در مقطع کاردانی عبارتند از:

    1. تبلیغات
    2. چاپ – طراحی چاپ
    3. چاپ و نشر
    4. هنرهای تجسمی- عکاسی

گرافیک، نقاشی، نقاشی ایرانی، نقاشی دیواری، کاردانی حرفه‌ای طراحی لباس، کاردانی حرفه ای انیمیشن و کاردانی حرفه ای سینما-تدوین فیلم.

رشته گرافیک در دانشگاه علمی کاربردی

زیر شاخه های رشته گرافیک در دانشگاه علمی کاربردی

برخی از زیر شاخه های گرافیک در دانشگاه علمی کاربردی در مقطع کارشناسی عبارتند از:

آموزش مقدماتی فتوشاپ

 

  • مدیریت تبلیغات تجاری
  • مدیریت تبلیغات فرهنگی
  • چاپ-طراحی و آماده سازی
  • مدیریت امور چاپ
  • طراحی پوشاک- کیف و کفش
  • طراحی زیور آلات
  • گرافیک- گرافیک تزئینی و محیطی
  • گرافیک- پوستر و نشانه، کارشناسی حرفه‌ای گرافیک
  • تصویر‌سازی، کارشناسی حرفه ای گرافیک- چاپ و بسته بندی
  • کارشناسی حرفه ای طراحی و الگو سازی پوشاک
  • کارشناسی حرفه ای طراحی و تکنولوژی دوخت و کارشناسی حرفه ای تدوین فیلم.

رشته گرافیک در دانشگاه آزاد

دانشگاه آزاد در زیر گروه‌های زیر آموزش داده می‌شوند.

  • گرافیک – گرافیک، در مقطع کاردانی پیوسته در ثبت نام دانشگاه آزاد بدون کنکور
  • هنرهای تجسمی – گرافیک، در مقطع کاردانی ناپیوسته دانشگاه آزاد بدون کنکور
  • کارشناس حرفه ای گرافیک – تصویر‌سازی، در مقطع کارشناسی ناپیوسته دانشگاه آزاد بدون کنکور
  • ارتباط تصویری، در مقطع کارشناسی پیوسته دانشگاه آزاد بدون کنکور

رشته گرافیک در دانشگاه آزاد

رشته گرافیک در دانشگاه های خارجی

برای تحصیل در سطح کارشناسی اصولا باید مدرک مرتبط با این رشته را داشته باشید. علاوه بر این افرادی که دوست دارند در این رشته تحصیل کنند باید خلاقیت و بکر بودن طراحی‌های خود را اثبات کنند. برای این کار از یک رزومه حرفه‌ای استفاده می‌شود که در آن بهترین کارهای دانشجو قرار داده شده است.

 

مقاله پییشنهادی : معرفی دانشگاه هنر تهران
معرفی دانشگاه هنر تهران

 

با این حال اگر افراد رشته‌های غیر مرتبط نیز علاقمند تحصیل در این رشته باشند می‌توانند با گذراندن دوره‌های فنی مخصوص، واجد شرایط ثبت نام در این رشته شوند.

رشته گرافیک

در انجمن جهانی هنر و طراحی نزدیک به 350 دانشگاه معتبر ثبت شده که در برنامه تحصیلی این دانشگاه‌ها دروسی همچون هنر، اصول طراحی، طراحی با رایانه، طراحی صنعتی، اصول پرینت، طراحی وب سایت آموزش داده می شود.

علاوه بر این این دانشگاه ها باید واحد هایی در خصوص نگارش، بازاریابی و تجارت نیز به دانشجویان آموزش دهند. هدف این دروس افزایش توانایی فرد در عقد قرار دادها و مدیریت تیم طراحی می‌باشد.

میزان درآمد در کشور های خارجی

  • گرافیست طراحی تبلیغات سالانه 51 هزار دلار
  • گرافیست و طراح حرفه‌ای 51 هزار دلار
  • طراح جلد کتاب و مجلات 43 هزار دلار و خدمات چاپ 40 هزار دلار می‌باشد.

رشته گرافیک در دانشگاه های خارجی

میزان درآمد گرافیست در ایران

افرادی که می‌خواهند به عنوان گرافیست فعالیت کنند عموما دو راه در پیش رو دارند. افرادی که برای شرکت‌ها و سازمان ها کار می‌کنند و افرادی که برای خودشان کار خواهند کرد. دسته اول از لحاظ امنیت شغلی مطمئن‌تر هستند و تا زمانی که بتوانند قدرت و خلاقیت خود را به کارفرما نشان دهند، در آن شغل باقی خواهند ماند اما نهایت درآمدی که به دست خواهند آورد همان حقوق کارمندی است با کمی اضافه کاری.

ویدیو پییشنهادی : آموزش نرم‌افزار لایت روم
آموزش نرم‌افزار لایت روم

افراد دسته دوم کمی ریسک پذیر‌تر هستند. آنها به فکر درآمد بیشتری هستند نه به فکر امنیت شغلی. این قبیل افراد باید همیشه رزومه کاری خود را به روز کنند و برای گرفتن کارهای بیشتر باید مدام به تبلیغات بپردازند.

درآمد این افراد به میزان تخصص و توانایی آنها در انجام کارهای گرافیکی بستگی خواهد داشت. درآمد این قبیل افراد بیشتر از یک کارمند معمولی بوده و مرزی برای آن نمی توان در نظر گرفت.

میزان درآمد گرافیست در ایران

معرفی شغل های پر درآمد رشته گرافیک

افرادی که در رشته گرافیک تحصیل کرد‌ه‌اند این امکان را دارند تا در زمینه مورد علاقه خود اطلاعات بیشتری کسب کرده و در آن حیطه حرفه‌ای شوند. طراحی جلد کتاب و مجلات، ساخت تیزر تبلیغاتی، انیمیشن، طراحی لوگو تجاری، طراحی صفحات رابط کاربری، طراحی صفحات وب و …. نمونه هایی هستند که می توان برای شغل گرافیست ها مثال زد.

تصویر‌سازی یا تصویر‌گری یکی از زمینه‌های شغلی است که گرافیست می‌تواند به سمت آن گرایش داشته باشد. حرفه تصویر سازی شامل طراحی جلد کتاب و مجلات، تبلیغات تجاری، سرگرمی، طراحی تصاویر و لوگوی لباس و همچنین طراحی بسته‌بندی محصولات کارخانجات می باشد.

هنرمند چند رسانه‌ای یا انیماتور یکی دیگر از زمینه‌های شغل گرافیست است. معمولا این قبیل هنرمندان در حیطه طراحی تصاویر داستانی فعالیت می کنند. از توانایی‌های این افراد در بازاریابی و وب‌سایت‌های نیز استفاده می شود.

معرفی شغل های پر درآمد رشته گرافیک

طراح رابط کاربری یکی از شغل‌های محبوب و پر درآمد تخصص گرافیک می باشد. رابط کاربری به ابزاری گفته می‌شود که امکان تعامل بین سیستم و کاربر را ایجاد کرده و به آن سرعت می‌بخشد. زمینه فعالیت یک طراح رابط کاربری اغلب در طراحی وب سایت، برنامه‌های کامپیوتری و اپلیکیشن‌های موبایل می باشد.

آموزش تخصصی نرم افزار لایت روم

 

در نهایت خاطر نشان می‌شویم که برای فعالیت در زمینه‌های هنری و طراحی رشته گرافیک باید توانایی‌های خود را ارتقا دهید. تنها نمی‌توان به دانش و آموخته های دانشگاهی اتکا کرد. اطلاعاتی که در دانشگاه کسب می کنید شما را در مسیر درست یادگیری قرار می دهد.

سعید هابطی

چند سالی میشه که در زمینه سئو و دیجیتال مارکتینگ در حال فعالیت هستم. به موسیقی و فلسفه علاقه ی خاصی دارم و بیشتر زمان رو صرف مطالعه و نوازندگی می کنم.

نوشته های مشابه

‫11 دیدگاه ها

  1. آیا برای ورود به رشته گرافیک باید حتمادوربین عکاسی داشته باشیم
    خوانواده من خیلی به انتخاب رشته من اهمیت نمیدهند من معدلم بالای19.5 و نمیدونم وارد رشته گرافیک بشم یانه؟

    1. سلام نه عزیزم البته بستگی به استادت داره ولی برو بخون نهایت واسه پاس کردن واحد عکاسی چند ماه دوربین اجاره کن یا قرض بگیر ولی اگه این رشته رو دوست داری حتما برو سراغش از علاقه ات دست نکش

    2. من رشته گرافیک خوندم والان که سال دومم نیازنشده یعنی معلما راه میان البته بستگی به معلمت داره ولی اگه خوهدفت این باشهدکه تودانشگاه عکاسی بخونی بهتر داشته باشی

  2. من رشتم ریاضیه و سال آخرم و علاقه زیادی به کار طراحی تیزر تبلیغاتی یا طراحی های سه بعدی دارم درآمد خوبی توی این رشته هایی که مدنظرم هست وجود داره؟ به عنوان مثال میتونید بگید ماهیانه چقدر میشه از این راه کسب درآمد کرد؟

  3. سلام من رشته گرافیک میخونم.خواستم بدونم اگر که بخوام تویه دانشگاه انیمیشن بخونم امکان داره؟واینکه تویه ایران وضعیت این شغل چطوریه؟

  4. با سلام وقت بخیر. برای رشته انیمیشن ازطریق تحصیل در چه رشته ای در کارشناسی پیوسته می‌شود اقدام کرد ؟

    1. رشته انمیشن کتابش قدیمی شدهه بعد اینم دیگه نیست الان انمیشن نخوانی بهترهه برو تویی عکاسی مال گرافیگ من الان خودم رشته گرافیگ تویی بخش عکاسی هستم و خیلی راضی هستم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا