توسعه فردی

جسارت تغییر از زبان یک فعال حوزه هوش مصنوعی

جسارت ایجاد تغییر

‎مهاجرت، انصراف از دانشگاه، تغییر رشته، ازدواج و هزاران موقعیت دیگر هر کدام از این‌ها، بزنگاه‌هایی از زندگی هستند که ممکن است حداقل یکی از آن‌ها برای شما رخ داده باشد. شاید در نگاه اول رویارویی با هرکدام از این چالش‌ها، تصمیم‌گیری برای ایجاد تغییر و پذیرش ریسک‌های موجود یا ماندن در شرایط فعلی و مقابله با احساسات منفی آسان به نظر برسد. اما کوچ کردن از یک موقعیت و تغییر آن برای ما که ذاتا از خطر کردن گریزانیم و دلبسته‌ی حال، سخت‌ترین تصمیم زندگی است. باید پذیرفت که در زندگی ما تغییری روی نمی‌دهد، تا زمانی که نگرش ما و به تعبیر دیگر، خود ما تغییر نکنیم.

بنابر اعتقاد بسیاری از صاحب نظران این حوزه، ایجاد تغییر یک مهارت است. ضرورت پذیرش ایجاد تغییر به عنوان مهارت در خاصیت اکتسابی بودن مهارت است و هر فردی با کسب مهارت تغییر و تقویت آن، هنگام مواجهه با موقعیت تصمیم‌گیری، می‌تواند بهترین عملکرد را داشته باشد.

شناخت آدم‌های جسور و صحبت با آن‌ها یکی از بهترین راه‌ها برای این است که یاد بگیریم جسور باشیم، بدانیم جسارت ما چه هزینه‌ها و چه دست آوردهایی برای ما خواهد داشت و چگونه این حس شجاعت تغییر را پرورش و توسعه دهیم.

یکی از مثال‌های خوب برای آدم‌های شجاع که آزادانه تغییر را به زندگیشان دعوت کردند، مهزاد خوش لسان فعال در حوزۀ هوش مصنوعی و داده‌کاوی در آمریکاست. در قسمت ۲۳ مجموعه پادکست رادیو کار نکن با زندگی او، مشکلاتش و چالش‌های زندگی پیش راه او به عنوان یک دانشجوی مهاجر آشنا می‌شویم.

مختصری از زندگی مهزاد

مهزاد برای ادامه تحصیل در مقطع دکتری به کشور آمریکا مهاجرت کرد. هدف اصلی وی رسیدن به رویای خود یعنی تدریس بود، اما بعد از مهاجرت به آمریکا، مسیر ادامه تحصیل برای مهزاد مطابق خواسته‌هایش پیش نرفت. او متوجه شد که انتخاب هدفش با توجه به علاقمندی‌هایش اشتباه بوده است. او در زندگی خود به نقطه‌ای رسید که برای ایجاد تغییر باید با تمام موانعی که در مسیرش قرار داشت، مقابله کند و قدم در مسیری بگذارد که در صورت عدم موفقیت، می‌بایست بهای بسیار سنگینی را برایش می‌پرداخت.

مهزاد تحصیلات خود را در مقطع کارشناسی و ارشد در حوزه هوافضا در دانشگاه امیرکبیر به پایان رساند، برای ادامه تحصیل در مقطع دکتری در حوزه مکانیک، تصمیم به مهاجرت  گرفت اما چگونه از این زمینه کاملا غیر مرتبط، شروع به یادگیری هوش مصنوعی، داده کاوی و یادگیری ماشین کرد؟

مهرزاد می‌گوید ایجاد تغییر و طی این مسیر ۲ سال به طول انجامید، مهارت‌هایی باید کسب می‌کرد تا به نقطه‌ی امن و مورد نظر خود برسد، تغییراتی که باید در سبک زندگی خود ایجاد می‌کرد، مشکلات مالی، معضلات زندگی دانشجویی و زندگی در کشور خارجی از جمله موانع پیش‌رویش بود.
در طی این ۲ سال مهزاد با بررسی تمام گام‌هایی که در هنگام ایجاد تغییر باید طی شود و تلاش برای فراهم سازی مسیری امن، تصمیم به ایجاد تغییر می‌گیرد و قدم در مسیر جدید می‌گذارد. اما چگونه؟

موانع اصلی مهزاد در مسیر تغییر

دانشجویان بین‌المللی در کشور آمریکا پس از به اتمام رساندن تحصیلات خود، حدود ۳ سال فرصت دارند تا وضعیت اقامت خود را تثبیت کنند؛ به همین خاطر ماندن مهزاد در کشور آمریکا منوط به  ادامه تحصیل و به پایان رساندن بورسیه تحصیلیش در رشته‌ای مکانیک و مقطع دکتری بود. اولین مانعی که  درصورت انصراف از تحصیل جلوی راهش ظاهر می‌شد در صورت انصراف از تحصیل باید به کشورش باز می‌گشت  و دیگر قادر به ادامه زندگی در کشور آمریکا نبود.
دومین مانع مهزاد از دست دادن حمایت مالی دانشگاه بود که به واسطه‌ی فاند تحصیلی دریافت کرده بود و هزینه‌های زندگی خود را از این طریق پرداخت می‌کرد.
همچنین مهزاد شناخت کافی و اطلاعات کاملی نسبت به بازار کار و توانایی‌های لازم برای ورود به این حوزه را نداشت، معضل سومی که پیش‌روی مهزاد قرارد داشت، نداشتن علم و تجریه کاری در حوزه یادگیری هوش مصنوعی، داده کاوی و یادگیری ماشین بود.

موانع اصلی در راه ایجاد تغییر

۱) باور‌ غلط

همیشه حفظ وضع موجود و مقابله، راه پیروزی و رمز موفقیت نیست. حتی گاهی تنها دلیل شکست، ماندن و اصرار به مقاومت در موقعیتی خاص است و چنین باوری می‌تواند تمام تلاشی که برای دستیابی به موفقیت داشتیم به شکست و نابودی مبدل کند.

۲) جرات پذیرفتن اشتباه

انجام برخی اشتباهات و تبعاتی که بر زندگی ما دارند گاه بسیار جبران ناپذیرند و مهمترین هزینه‌ای که بابت این اشتباهات پرداخت می‌کنیم زمان عمر ماست که از دست می‌رود، بنابراین در بسیاری از مواقع لازم است جرات پذیرش اشتباهات خود را داشته باشیم و قبول کنیم که تنها راه نجات تغییر است.

۳) مقابله با عادت

زندگی انسان وابسته به عادت‌هاست. عادت‌‌ها نتیجه‌ ی یادگیری‌های انسان‌ها هستند .انسان‎‌ها به گونه‌ای خلق شده‌اند که دائما در حال یادگیری باشند و به انجام دوباره‌ی امور عادت کنند، این عادت‌ها عمیقا در تفکرات، احساسات و رفتار ما نفود کرده است و موجب می‌شود در هنگام رخ داد یا ایجاد هرگونه تغییری با هجوم انواع احساسات منفی مانند ترس، شک، یاس و … مواجه شویم.

۴) فاصله گرفتن از افراد منفی

شاید بتوان به جرات ادعا کرد موثرترین مانع ایجاد تغییر وجود افرادی سرشار از احساسات منفی در اطراف ‌ماست و تنها راه رهایی دوری جستن و حفظ فاصله است.

چگونه مهرزاد توانست؟

مهزاد در طول دو سال توانست با کسب مهارت ایجاد تغییر در زندگی خود هرکدام از معضلاتی که پیش رویش قرار داشت را پشت سر گذاشت بگذارد و قدم در مسیر جدیدی بگذارد.

  1. اولین گامی که او طی کرد تعیین دقیق اهداف جدید و پیش بینی معضلات موجود در مسیر بود، مهزاد توانست با صحبت کردن و دریافت مشاوره از کسانی که پیش از او وارد این راه شده بودند گام اول را با موفقیت طی کند.
  2. گام دوم بهره گیری از منابع آموزشی آنلاین بود. با گذشت دو سال با بهره‌گیری از بهترین منابع در کمترین زمان با بیشترین بهره‌وری و بعد از آن با دریافت موقعیت‌های کارآموزی، منتورینگ و کوچینگ توانست با افراد صاحب نام در این حوزه ارتباط پیدا کند و وارد بازار کار شود.

مهزاد توانست با کسب اعتماد به نفس لازم برای ایجاد فصل جدیدی از زندگی خود وارد مسیر مورد علاقه‌ی خود شود.

گام‌های لازم برای موفقیت در فرآیند تغییر

۱) تعیین اهداف جدید

مقصد بعدی کجاست؟ اولین قدم در آغاز مسیر پر از چالش ایجاد تغییر، تعیین اهداف جایگزین است. مشخص کردن دقیق و با جزئیات اهداف جدید و حتی مکتوب کردن آن‌ها می‌تواند ما را در تهیه نقشه‌راهی درست یاری کند.

۲) بررسی و شناخت اهداف تعیین شده

لزوم قدم گذاشتن در هر مسیری شناسایی کامل آن است. ما باید بدایم برای دستیابی به اهدافمان به چه ابزاری احتیاج داریم، موانع موجود در مسیر کدامند و برا رسیدن به این اهداف برنامه ریزی کنیم و در پایان تصویری واضح و روشن از مقصدمان ترسیم کنیم.

۳) مطالعه و استفاده از تجربیات فاتحان پیشین اهدافمان

مطالعه و بهره‌مندی از تجربیات دبگران، اساسی‌ترین رکن در راه دستیابی به موفقیت است. البته باید در هنگام انتخاب یک فرد مناسب برای کسب تجربه، معیارهای احساسی و قلبی را کنار بگذارید و باتوجه به نتیجه‌ای که آن‌ها در یک زمینه مشخص کسب کرده اند، بسنجید.

۴) مشخص کردن هزینه‌ای که بابت تغییر پرداخت می‌کنید

باید حساب شده عمل کنید. تنها برای چیز‌هایی که توان از ‌دست دادن آن‌ را دارید ریسک کنید. ما نمی‌توانیم پیشرفتی در زندگیمان ایجاد کنیم مگر بهای آن را پرداخت کنیم، این قانون زندگی است در ازای از دست دادن ارزشی و می‌توان ارزش دیگری را به دست آورد.

۵) تعهد به اهداف

معمولا ما تصویری مبهمی از مسیری که قرار است برای رسیدن به اهداف خود طی‌کنیم، داریم و با یقین نمی‌توانیم تعیین کنیم که با چه چالش‌ها و مشکلاتی روبه‌رو خواهیم شد. بنابراین برای عبور از مشکلات و چالش‌ها لازم است پیش از قدم گذاشتن در مسیر نسبت به اهدافمان متعهد باشیم.

پادکست رادیو کارنکن

کارنکن داستان زندگی آدم‌هایی است  که با شغل خود زندگی می‌کنند، آدم‌هایی که وقتی در محل کار خود هستند، لازم نیست مدام به ساعت نگاه کنند و منتظر به اتمام رسیدن ساعت کارشان شوند تا هرچه زودتر به زندگی خود بازگردندئ در پادکست کارنکن امین آرامش در مورد مسیر شغلی افراد با آن‌ها گفتگو می‌کند.

برای شنیدن این قسمت از پادکست رادیو کارنکن از لینک زیر استفاده کنید.

پادکست رادیو کارنکن :قسمت ۲۳، با مهزاد از آمریکا

سخن آخر

سختی‌های و معضلات زیادی در مسیر زندگی افراد وجود دارد و تلاش‌های فراوان باید انجام شود تا به موفقیت دست ‌یابند. همان‌طور که در زندگی مهزاد و سایر افراد موفق مشاهده کرده‌اید، آن‌ها به سختی تلاش کردند و نتیجه تلاش‌های خود را دیدند. پس شروع کنید موفقیت در نزدیکی شماست.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا