منابع خودآموز زبان ترکی استانبولی

در ترکیه با صحبت کردن به زبان ترکی استانبولی میتوانید به راحتی رفت و آمد کرده و از گردش در شهرهای بزرگی مانند استانبول و ازمیر لذت بیرید. شاید هم یک دانشجوی پذیرفته شده از سوی دانشگاهی در ترکیه باشید و بخواهید شروع به یادگیری زبان ترکی استانبولی کنید. اهاف دیگری همچون کار، تجارت، پیشرفت شغلی، مهاجرت و … هم میتوانند از جمله اهداف یادگیری زبان شیرین ترکی باشند.
به هر جهت یادگیری چند اصطلاح و لغات ضروری کمک زیادی به شما میکند و باعث میشود دید بهتری نسبت به یادگیری زبان ترکی داشته باشید. اگر شاغل یا محصل باشید، ممکن است زمان کافی و یا شرایط مطلوبی برای شرکت در کلاسهای آموزش زبان ترکی نداشته باشید.
ما در این مقاله از مکتب خونه، به شما منابع خود آموز زبان ترکی استانبولی را معرفی میکنیم تا به کمک آنها بتوانید خودتان در خانه، بدون نیاز به شرکت در کلاسهای حضوری یا گرفتن معلم خصوصی، زبان ترکی را یاد بگیرید. پس در ادامه همراه ما باشید.
برای شروع یادگیری زبان ترکی استانبولی چه کنیم؟
اگر تازه شروع به یادگیری کردهاید یا میخواهید اصول اولیه این زبان را در ذهن خود تقویت کنید، وب سایتهای آموزش آنلاین زبان ترکی بسیاری وجود دارند که به شما کمک میکنند. از جمله این منابع میتوان به سایتهای زیر اشاره کرد:
- Duolingo
- Busuu
- Mondly
- Babbel
- Rosetta Stone
- Yunus Emre
- maktabkhooneh
این وبسایتها نقطه شروع خوبی هستند که شما را به سرعت برای رسیدن به اهدافتان آماده میکنند. البته در میان این سایتها، مجله علمی آموزشی مکتب خونه به دلیل اینکه یک سایت فارسی میباشد برای کاربران راحتتر بوده و انتخاب مناسبی میباشد. بسیاری از این سایتها به راحتی بر روی تلفن همراه در دسترس هستند و دارای ویژگیهای اضافی مانند بازیها، مسابقات و سرگرمی هستند تا شما را درگیر یادگیری زبان جدید کرده و روند یادگیری را هیجان انگیز کنند.
منابع خود آموز برای گرامر زبان ترکی
گرامر اغلب میتواند بزرگترین چالش برای زبان آموزان جدید هر زبان باشد و ترکی نیز از این قاعده مستثنی نیست. دانشآموزان جدید ممکن است با ایده زبان موضوع، مفعول، فعل و پسوندهای ظاهراً بیپایان مشکل داشته باشند. برخلاف زبان فرانسوی یا اسپانیایی، ترکی تقریباً استثنا ندارد و به شما امکان میدهد در جملات جدیدی که استفاده میکنید، مطمئن باشید حتی اگر قبلاً آنها را ندیده اید.
کتابهای درسی ممکن است فاقد سبک اکثر منابع یادگیری مبتنی بر وب باشند، اما این بدان معنا نیست که محتوای آن ها کم و نامناسب است. به عنوان مثال، مجموعه کتاب های ترکی سطح مبتدی که توسط دکتر Kurtuluş Öztopçu ارائه شده به خوبی مفاهیم دستوری ترکی را به زبانی آسان و غیر فنی توضیح می دهد. اگر ترجیح میدهید با وب یادگیری را دنبال کنید، وبسایتهایی که بتوانید برای صرف افعال و دستور زبان، فهرستی از توضیحات پسوندها، ارجاع به مفاهیم مشابه و حتی کلاسهای مشارکتکننده کاربر به آن ها تکیه کنی، کم نیستند.
گاهی اوقات کتاب های درسی و منابع وب بیشتر از دستور زبان به اشتراک گذاشته می شوند. مثلا نویسنده کتاب « زبان ترکی توضیح داده شده برای انگلیسی زبانان» مجموعه کاملی در مورد زبان ترکی و دستور زبان آن فراهم کرده است. همچنین Manisa Turkish ، یک منبع دستور زبان آنلاین بسیار قابل اعتماد است. کتاب دستور زبان ترکی مؤسسه خدمات خارجی ایالات متحده نیز همراه با تمرین های صوتی به صورت آنلاین در دسترس است.
سایتهایی مانند TurkishClass.com یا Elon.io نیز با ارائه بازخورد فوری در مورد تمرینهای دستور زبان، شما را در یادگیری زبان ترکی استانبولی، یک قدم جلوتر میبرند. اگر به دنبال تقلید سبک کلاسی هستید، منابعی همچون FC Lang Media ، TurkishClass101 و Ibrahim Celiktas را امتحان کنید، چرا که ساعت ها آموزش درس های گرامر زبان ترکی را دارند. یوتیوب نیز می تواند توضیحاتی را توسط چند منبع مختلف ارائه دهد که ممکن است مفید واقع شوند.
منابع خود آموز برای واژگان زبان ترکی استانبولی
بسیاری از منابع گرامری واژگان را نیز معرفی میکنند، اما تمرکز بر روی یک موضوع خاص میتواند مفید باشد. برخی از منابع خودآموز برای کلمات ترکی عبارتند از:
- Drops
- Memrise
- Vocabulary
- Quizlet
- Anki
- Reji
- و …
زبان ترکی شامل بیش از 100،000 کلمه است که می تواند برای زبان آموزان دلهره آور باشد. با این حال، ترکی کلمات بسیاری را با زبان های دیگر از جمله عربی، فرانسوی و فارسی به صورت مشترک دارد. چندین کلمه که فناوریهای جدید را توصیف میکنند نیز برگرفته از زبان انگلیسی هستند و این یعنی شما از صفر شروع نمیکنید. برای استفاده بهینه از زمان خود، مهم است که بدانید همه کلمات به یک اندازه استفاده نمی شوند. با تمرکز بر 1000 کلمه پرکاربرد برتر، احتمالاً آنچه را که در زندگی روزمره و مکالمه نیاز دارید، یاد خواهید گرفت.
منابع خود آموز برای تلفظ و درک زبان ترکی استانبولی
برخی از منابع تمرین واژگان ترکی همچون TurkishClass101، Memrise و یا Drops دارای اجزای صوتی برای یادگیری تلفظ و درک بهتر زبان ترکی هستند. اما باید منابعی همچون Tea Time Turkish را نیز بررسی کنید. وبسایت ها و آرشیو پادکستها با موضوعات گوناگون و مکالمات آموزشی نیز وجود دارند که به عنوان منابع خود آموز تلفظ ترکی عالی هستند. Let’s Learn Turkish، Learn Turkish with Turkish Coffee، SBS Turkish، Tuned in Turkish را نیز بررسی کنید. چرا که منابع خوبی برای یادگیری و درک زبان ترکی هستند و کاملا رایگان می باشند.
یوتیوب نیز دارای بسیاری از فیلم های اختصاص داده شده به تلفظ، عبارت یا کلمات است. اگر تقلید مستقیم کلمات ترکی دشوار است، سعی کنید ابتدا انگلیسی را با لهجه ترکی صحبت کنید تا یاد بگیرید چگونه صداها را با کلماتی که می دانید ایجاد کنید.
به یاد داشته باشید که با ثبت نام در دوره آموزش زبان ترکی مکتب خونه، می توانید این زبان را به صورت خودآموز به راحتی در کمترین زمان و به بهترین حالت ممکن یاد بگیرید.