زبان خارجی

آزمون‌های ورودی دانشگاه ترکیه

آزمون‌های ورودی دانشگاه‌های ترکیه به منظور جذب دانشجویان خارجی و داخلی توسط دانشگاه‌های معتبر ترکیه‌ای برگزار می‌گردند که با توجه به دانشگاه هدف و نوع رشته تحصیلی با یکدیگر فرق دارند.

در واقع شرط ورود به دانشگاه‌های کشور ترکیه، قبولی در آزمون‌های ورودی دانشگاه‌های ترکیه است که در این مقاله از سایت مکتب خونه قصد داریم شما را با شرایط و انواع آزمون‌های ورودی دانشگاه‌های ترکیه آشنا کنیم. با ما همراه باشید.

چرا در آزمون‌های ورودی دانشگاه ترکیه شرکت کنیم؟

مقرون به صرفه بودن هزینه‌های زندگی و همچنین برخورداری از سطح کیفی آموزشی‌ایده‌آل و لحاظ استاندارد‌های آموزشی در دانشگاه‌های ترکیه، دو مورد از مهمترین دلایل استقبال دانشجویان ایرانی از تحصیل در دانشگاه‌های ترکیه است. البته نزدیکی فاصله مکانی و زمانی این کشور و وجود اشتراکات فرهنگی بسیار با مردم ترکیه نیز در انتخاب دانشگاه‌های ترکیه برای تحصیل بی‌تأثیر نیست.

کشور ترکیه به منظور پذیرش دانشجویان خارجی آزمون‌های ورودی متفاوتی را برگزار می‌کند که بسته به نوع رشته و دانشگاه با هم متفاوت هستند. برای اطلاع از شرایط و چگونگی برگزاری آزمون‌های ورودی دانشگاه‌های ترکیه تا انتهای مقاله با کارشناسان سایت مکتب خون همراه باشید.

آزمون‌های زبان به منظور تحصیل در دانشگاه‌های ترکیه

اگر قصد تحصیل در دانشگاه‌های بین‌المللی مانند دانشگاه‌های ترکیه را داشته باشید، باید بدانید که پیش شرط ثبت نام و پذیرش در دانشگاه‌های ترکیه، تسلط کافی بر زبان ترکیه‌ای است. در دانشگاه‌های ترکیه امکان تحصیل به دو زبان ترکیه‌ای و انگلیسی وجود دارد. از این جهت برای تحصیل در دانشگاه‌های ترکیه باید مدرک زبان مورد نیاز دانشگاه را ارائه دهید. اگر می‌خواهید به زبان انگلیسی در دانشگاه‌های این کشور تحصیل کنید، باید مدرک آیلتس و در صورتی که بخواهید به زبان ترکی تحصیل کنید باید مدرک آزمون تومر را ارائه دهید.

ثبت نام برای آزمون تومر(Tömer sınavı için kayıt yapmak)

آزمون تومر TOMER در ترکیه

یکی از مهم‌ترین آزمون‌های سنجش سطح زبان ترکی برای تحصیل در کشور ترکیه آزمون TOMER است. ارائه مدرک آزمون TOMER یکی از پیش شرط‌های تحصیل در دانشگاه‌های ترکیه است. البته علاوه بر دانشجویان بین‌المللی دانشگاه ترکیه، کلیه کسانی که قصد کار یا زندگی در ترکیه را دارند باید در آزمون TOMER شرکت کنند و مدرک زبان TOMER را نیز اخذ کنند.

آزمون TOMER شش سطح زبانی دارد که عبارتند از:

سطح A1

  که تسلط کافی در برقراری ارتباط با دیگران در آن سنجیده می‌شود.

سطح A2

 میزان تسلط و دانش ابتدایی از زبان ترکی سنجیده می‌شود.

سطح B1

 میزان تسلط و دانش متوسط از زبان ترکی سنجیده می‌شود

سطح B2

 میزان تسلط و دانش سطح خوب از زبان ترکی سنجیده می‌شود

سطح C1

میزان تسلط و دانش سطح بسیار خوب از زبان ترکی سنجیده می‌شود

سطح  C2

میزان تسلط و دانش از زبان‌ترکی در سطح تخصصی و علمی سنجیده می‌شود.

مدرک Tomer در دو حالت گواهینامه و دیپلم صادر می‌شود.

اگر در آزمون تومر قبول شوید و دیپلم (diploma) آزمون Tomer را دریافت کنید برای همیشه می‌توانید از امکانات دارا بودن این دیپلم استفاده کنید. یعنی اعتبار این دیپلم همیشگی است. متقاضیان تحصیل در دانشگاه‌های ترکیه برای تحصیل در دانشگاه‌های این کشور به نمره C1  آزمون تومر نیاز دارند.

افرادی که قصد کار و زندگی در کشور ترکیه را داشته باشند، باید در آزمون تومر سطح C2 شرکت کنند. گواهی‌نامه آزمون تومر محدودیت اعتباری دارد و اعتبار آن از شش ماه تا دوسال است.

آزمون‌های ورودی دانشگاه‌های ترکیه در مقطع کارشناسی

اگر قصد تحصیل در دانشگاه‌های ترکیه در مقطع کارشناسی را داشته باشید، باید در آزمون‌های مربوط به مقطع مورد نظر شرکت کنید و نمره قبولی کسب کنید.

دانشگاه‌های ترکیه در مقاطع مختلف تحصیلی از طریق برگزاری آزمون‌های ورودی اقدام به جذب دانشجویان بین‌المللی می‌کنند.

آزمون یوس yos

آزمون YOS در ترکیه

یکی از آزمون‌هایی که به منظور سنجش اطلاعات علمی دانشجویان مقطع کارشناسی در ترکیه برگزار می‌شود، آزمون یوس است. متقاضیان غیر بومی و بین‌المللی تحصیل در دانشگاه‌های ترکیه می‌توانند با قبولی در آزمون یوس و همچنین کسب مدرک یوس به دانشگاه‌های ترکیه وارد شوند. آزمون Yos متشکل از سؤالات هوش، ریاضی، هندسه و مهارت زبان ترکیه است.

آزمون یوس معمولاً به صورت جداگانه توسط دانشگاه‌های مقصد برگزار می‌شود. به همین دلیل تعداد سؤالات در بخش‌های زبان‌ترکی، ریاضی، هوش و هندسه متفاوت است. حتی برخی از دانشگاه‌های ترکیه نیز به موارد فوق سؤالات اطلاعات عمومی را نیز اضافه می‌کنند.

تمام دانشگاه‌هایی که در کشور ترکیه وجود دارند، به منظور پذیرش در تمامی رشته‌ها، مدرک آزمون Yos را از متقاضیان طلب می‌کنند. در واقع لازمه ورود به دانشگاه‌های ترکیه شرکت در آزمون یوس و قبولی در آن است.

البته شایان ذکر است که تحصیل در رشته خلبانی دانشگاه‌های ترکیه برای دانشجویان بین‌المللی در مقطع کارشناسی با ارائه مدرک یوس امکان‌پذیر نیست. بنابراین برای تحصیل در رشته خلبانی در دانشگاه‌های ترکیه باید در مدارس خلبانی این کشور ثبت نام کنید.

متقاضیانی که از شرکت در آزمون یوس حداقل نمره چهل از صد را کسب کنند، می‌توانند در دانشگاه مورد نظر انتخاب رشته کنند. به منظور پذیرش و تحصیل در رشته‌هایی مانند دندانپزشکی، داروسازی و پزشکی در دانشگاه‌های ترکیه داوطلبان بایستی نمره هشتاد تا نود از صد را کسب کنند.

البته دانشجویانی که از این آزمون نمره بالا کسب کنند، می‌توانند بورسیه تحصیلی دانشگاه‌های ترکیه را نیز دریافت کنند. زمان برگزاری آزمون یوس هزینه ثبت نام و همچنین نمره مورد نیاز شما بستگی به دانشگاه انتخابی‌تان دارد.

زبان آزمون Yos معمولاً ترکی است، اما برخی از دانشگاه‌ها در ترکیه آزمون یوس را به زبان فارسی، روسی، عربی و انگلیسی نیز برگزار می‌کنند. اعتبار مدرک آزمون یوس بین یک تا دو سال است. به عنوان مثال در دانشگاه‌های آتاتورک و آنکارا حدود ۲ سال اعتبار دارد. در حالی که در دانشگاه استانبول ترکیه این مدرک تنها یک سال اعتبار دارد.

بعضی از دانشگاه‌های ترکیه مانند دانشگاه استانبول تنها با دریافت مدرک آزمون یوس دانشجویان بین‌المللی را پذیرش می‌کنند، اما این مورد را نیز باید اضافه کرد که تمامی دانشگاه‌های ترکیه به منظور پذیرش در مقطع لیسانس به آزمون یوس نیاز ندارند. البته تمامی این‌ها بستگی به شرایط تحصیل در دانشگاه مورد نظر دارد.

به منظور بالا بردن شانس قبولی در آزمون Yos می‌توانید در کلاس‌های آمادگی زبان ترکی مکتب خونه شرکت کنید.

آزمون SAT ترکیه چیست و چه سوالاتی را شامل می شود

آزمون sat در دانشگاه‌های ترکیه

آزمون sat در ترکیه یا ارزیابی علمی دانشگاه ترکیه، آزمونی است که برای پذیرش دانشگاه‌های انگلیسی زبان برگزار می‌شود. آزمون Satبه زبان انگلیسی برگزار می‌شود. این آزمون ۷ بار در سال تکرار می‌شود. آزمون sat یکی دیگر از انواع آزمون‌های ورودی به دانشگاه‌های ترکیه در دوره لیسانس و یا مقطع کارشناسی است که معمولاً به دو نوع آزمون سطح موضوعی sat subject و سطح عمومی sat general تقسیم می‌شود. البته در کشور ترکیه فقط نوع عمومی آن برگزار می‌شود. داوطلبانی که از این آزمون نمره قبولی را دریافت کنند، می‌توانند برای هر دانشگاهی در ترکیه درخواست پذیرش ارسال کنند.

آزمون sat معمولاً شامل سؤالات نگارش، درک مطلب و ریاضی است که اعتباری دو ساله دارد. میانگین نمره برای سؤال‌های ریاضی حدود ۵۲۸ نمره است. بخش درک مطلب شامل سؤالات تشریحی و تستی می‌شود و میانگین نمره قسمت درک مطلب ۵۳۱ امتیاز است. بخش نگارش مقاله در این آزمون از طریق سه روش تحلیل متن، نگارش متن و درک مطلب ارزیابی می‌شود. البته پاسخ دادن سؤالات بخش سوم از آزمون sat کاملاً اختیاری است، اما نمره کسب شده از آن برای بسیاری از دانشگاه‌های معتبر ترکیه اهمیت زیادی دارد.

حداقل نمره قبولی در آزمون sat ۱۴۰۰ تا ۱۵۰۰ است که البته برای دانشگاه‌های معتبر و دارای سطح علمی بالا داوطلبین باید ۱۳۰۰ امتیاز کسب کنند. ثبت نام آزمون   sat از طریق سایت College Board انجام می‌شود.

دانشگاه‌های معتبری که برای پذیرش دانشجو نیاز به ارائه مدرک sat دارند عبارتند از:

  • دانشگاه مدیپل استانبول
  • دانشگاه سابانجی
  • دانشگاه بغازیچی
  • دانشگاه فنی خاورمیانه
  • دانشگاه آنکارا
  • دانشگاه بیلکنت
  • دانشگاه حاجت تپه
  • دانشگاه کوچ

آزمون‌های ورودی دانشگاه‌های ترکیه در مقطع تحصیلات تکمیلی

با توجه به کیفیت بالای آموزشی و همچنین سطح استاندارد سیستم آموزشی و وجود فرصت‌های شغلی فراوان در ترکیه در سال‌های اخیر تعداد متقاضیان تحصیل در این کشور در مقطع تحصیلات تکمیلی (ارشد و دکترا) افزایش یافته است.

داوطلبینی که قصد تحصیل در مقاطع تحصیلات تکمیلی دانشگاه‌های ترکیه را دارند باید در آزمون‌هایی که در ادامه این مطلب معرفی خواهیم نمود، شرکت کنند. البته شایان ذکر است که مدارک مورد نیاز و شرایط شرکت در این آزمون‌ها در هر رشته و دانشگاه متفاوت است.

امتحان Ales

آزمون ALES در دانشگاه‌های ترکیه

متقاضیان ورود به مقطع دکترا در دانشگاه‌های ترکیه و همچنین مقطع کارشناسی ارشد با شرکت در آزمون ALESمی توانند شانس پذیرش خود در دانشگاه‌های ترکیه را افزایش دهند. البته لازم به ذکر است که شرکت در آزمون ALES تنها مختص پذیرش داوطلبین مقطع کارشناسی ارشد و دکترا نیست. این آزمون معمولاً برای استخدام مدرسین، اساتید، کارشناسان و برنامه‌ریزان آموزشی و معاونان پژوهشی در مؤسسات معتبر نیز برگزار می‌شود.

آزمون ALES در سال چهار بار برگزار می‌شود که دو بار آن به صورت آنلاین و دو بار دیگر به صورت حضوری است. البته در دوران همه‌گیری کرونا آزمون ALES صرفاً به صورت آنلاین برگزار شد. این آزمون تنها در کشور ترکیه برگزار می‌شود و اعتباری سه ساله دارد. تعداد کل سؤالات تشکیل دهنده آزمون دویست سؤال است و شامل محاسبات و ریاضی و مهارت‌های زبان ترکی است.

نمره کل این آزمون صد امتیاز است و داوطلبانی که کمتر از نیم این امتیاز یعنی پنجاه امتیاز را کسب کنند، قادر به انتخاب رشته در دانشگاه‌های ترکیه نخواهند بود.

نمره قبولی در آزمون ALES در دانشگاه‌های مختلف کشور ترکیه متفاوت است. برای پذیرش در مقاطع دکترا و کارشناسی ارشد در دانشگاه فنی خاورمیانه به نمره بالاتر از ۷۶ نیاز است، اما به منظور پذیرش در سایر دانشگاه‌ها در رشته‌های فنی، مهندسی کسب حداقل نمره ۵۵ نیاز است.

تمامی دانشگاه‌های معتبر ترکیه علاوه بر نمره کلی هر فرد در آزمون ALES نمره هر بخش را به صورت جداگانه بررسی می‌کنند.

در رشته‌های مهندسی و فنی نمره بخش محاسبات و ریاضی اهمیت بیشتری دارد و این در حالی است که برای سایر رشته‌هایی مانند حقوق، تاریخ، رشته‌های انسانی نمره بخش مهارت‌های زبانی اهمیت بیشتری دارد.

آزمون Ales در کشور ترکیه برگزار می‌شود و تنها در این کشور اعتبار دارد. متقاضیانی که قصد دارند در کشور‌هایی مانند آمریکا و کانادا تحصیل کنند، بایستی در آزمون‌های GRE و GMATشرکت کنند. این آزمون‌ها به زبان انگلیسی برای پذیرش در مقاطع تحصیلات تکمیلی برگزار می‌شوند و اعتبار جهانی دارند.

امتحان GRE

آزمون GRE در ترکیه

آزمون GRE یکی دیگر از آزمون‌های معتبر دانشگاه‌های ترکیه است که متقاضیان به منظور اخذ پذیرش از دانشگاه‌ها موظف به شرکت در آن هستند. البته رشته‌هایی مانند رشته‌های فنی و مهندسی به منظور ادامه تحصیل در کانادا و آمریکا باید نمرات آزمون   GRE ارسال کنند.

این آزمون به دو صورت کاغذی و کامپیوتری برگزار می‌شود که البته نوع کامپیوتری آن نیز در کشور ایران برگزار می‌شود. آزمون GRE به زبان انگلیسی بوده و دارای دو نوع موضوعی و عمومی است.

آزمون GRE عمومی (GRE GENERAL)

آزمون GRE عمومی سه بار در سال برگزار می‌شود. این آزمون دارای سه قسمت ریاضیات، بخش نوشتار تحلیلی و بخش استدلال کیفی و زبانی است. قسمت استدلال کمی و ریاضیات ۲۵ سؤال دارد که چیزی حدود ۱۳۰ تا ۱۷۰ امتیاز دارد.

بخش کیفی و زبانی این آزمون شامل سؤالات گزینه‌ای و درک مطلب است. در این قسمت تسلط و مهارت زبانی داوطلبین سنجیده می‌شود. بخش نوشتاری تحلیلی شامل دو بخش argument و issue است. بخشissue  شش امتیاز دارد که داوطلبان باید موضوعی را انتخاب کنند و در مورد آن بنویسند.

در بخش argument نیز متنی وجود دارد که داوطلبان باید متن را خوانده و اشکالات آن را پیدا کنند.

آزمون GRE موضوعی (GRE SUBJECT)

آزمون GRE به شکل موضوعی برای رشته‌هایی مانند فیزیک، روانشناسی، زیست‌شناسی، شیمی، ریاضی و ادبیات انگلیسی برگزار می‌شود.

متقاضیان این رشته‌ها به منظور پذیرش بایستی در آزمون GRE شرکت کنند. آزمون     GRE  موضوعی متشکل از صد سوال چند گزینه‌ای است که برخلاف آزمون GRE عمومی نمره منفی نیز دارد.

آزمون GMAT دانشگاه‌های ترکیه

یکی دیگر از آزمون‌های استاندارد علمی در جهان آزمون GMAT است که به منظور پذیرش داوطلبان در مقاطع تحصیلات تکمیلی برگزار می‌شود.

این آزمون نیز مانند آزمون GRE به صورت کاغذی و کامپیوتری برگزار می‌شود. شایان ذکر است که این آزمون در ایران برگزار نمی‌شود. بنابراین متقاضیان شرکت در آزمون GMAT می‌توانند از طریق کشور‌های ارمنستان، ترکیه، آذربایجان و یا امارات در این آزمون شرکت کنند.

آزمون‌های رشته‌های پیرا پزشکی و پزشکی

شرایط اخذ پذیرش دانشگاه‌های ترکیه در رشته‌های دندانپزشکی و پزشکی با دیگر رشته‌ها کاملاً متفاوت است. آزمون‌هایی که قصد داریم در ادامه مطالب معرفی کنیم، آزمون‌های ورودی به دانشگاه‌های ترکیه برای تحصیل در رشته‌های پیراپزشکی و پزشکی هستند.

آزمون TUS در ترکیه

افرادی که مدرک عمومی پزشکی را را دارا هستند به این معنی که دوره شش ساله رشته پزشکی را گذرانده‌اند، می‌توانند در آزمون TUS شرکت کنند.

آزمون TUS به منظور دریافت تخصص در رشته‌های دامپزشکی، شیمی، پزشکی و دندانپزشکی به جز زیست‌شناسی برگزار می‌شود.

این آزمون به زبان ترکی است و در سال دو بار در شهر‌های آنکارا، استانبول و ازمیر برگزار می‌شود. آزمون TUS در دو نوبت برگزار می‌شود.

نوبت اول آن آزمون زبان ترکی است که ۱۰۰ تا ۱۲۰ سؤال زبان دارد و داوطلبان بایستی از این بخش حداقل نمره ۶۰ را کسب کنند. نوبت دوم آن آزمون سؤالات علمی است که روز بعد از آزمون اول برگزار می‌شود. آزمون زبان ترکی دو سال اعتبار دارد بدین معنا که داوطلبان در صورت قبولی در آزمون زبان به مدت دو سال می‌توانند در آزمون علمی شرکت کنند.

آزمون علمی نیز متشکل از دو بخش سؤالات علوم پایه مربوط به سال اول تحصیل پزشکی و علوم بالینی مربوط به سه سال آخر تحصیل پزشکی است که هر بخش آن‌ها ۱۲۰ سؤال دارد.

این آزمون برای رشته پزشکی با نام TUS و برای رشته دندانپزشکی با نام Dus شناخته می‌شود.

آزمون Dus در دانشگاه‌های ترکیه

دانشجویانی که دوره چهار ساله تحصیلات دندانپزشکی عمومی را گذرانده باشند، می‌توانند در آزمون Dus ترکیه شرکت کنند.

حداقل نمره قبولی آزمون Dus بر اساس دانشگاه و گرایش مورد نظر متفاوت است. این آزمون یک بار در سال و در شهر‌های ازمیر، آنکارا و استانبول برگزار می‌شود. شایان ذکر است که پاسخ‌های غلط در این آزمون نمره منفی دارد.

آزمون STS در دانشگاه‌های ترکیه

آزمون STS ترکیه به منظور معادلسازی مدارک دانشگاهی دندانپزشکان عمومی و پزشکان برگزار می‌شود. قبولی در این آزمون لازمه کار و تحصیل در ترکیه است. آزمون STS در دو مرحله تخصصی و پایه برگزار می‌شود که هر مرحله آن ۱۲۰ سؤال دارد.

سؤالات آزمون STS در مرحله پایه شامل سؤالات بافت‌شناسی، آناتومی، جنین‌شناسی، فیزیولوژی، بیوشیمی، پزشکی، میکروبیولوژی، پزشکی، دارؤسازی، پزشکی و آسیب‌شناسی پزشکی است و سؤالات آزمون STS در مرحله تخصصی نیز شامل سؤالات گروه اطفال، گروه داخلی، گروه جراحی و زنان و زایمان است.

سخن آخر در مورد انواع آزمون‌های ورودی دانشگاه ترکیه

اگر قصد تحصیل در دانشگاه‌های ترکیه را دارید، باید علاوه بر تأمین هزینه آن بتوانید در آزمون‌های ورودی دانشگاه‌های ترکیه شرکت کرده و حداقل نمره قبولی را به دست ‌آورید. برای شرکت در رشته‌های پزشکی و پیرا پزشکی بایستی در آزمون‌های ورودی متفاوتی شرکت کنید و حداقل نمره قبولی را به دست‌آورید. در غیر این صورت نمی‌توانید پذیرش دانشگاه‌های ترکیه در رشته‌های پزشکی و پیرا پزشکی را دریافت کنید.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا