برنامه نویسی و ITبرنامه نویسی وببرنامه‌نویسی موبایلمهندسی کامپیوتر

بازار کار زبان های برنامه نویسی به چه صورت است؟

مشاغل گوناگون زبان های برنامه نویسی چگونه است

دنیای امروز دنیایی است که توسط برنامه‌نویسان و متخصصان علم داده و کامپیوتر اداره می‌شود. هر روز شرکت‌هایی را می‌بینیم که بر بستر اینترنت ظهور کرده و خدمات جدیدی را ارائه می‌دهند. تمام این اتفاقات و پیشرفت‌ها مدیون برنامه‌نویسی است. برنامه‌نویسان تلاش می‌کنند با حل مسائل سخت و نوشتن کدهای طولانی، زندگی دیگران را راحت‌تر کنند. اما آیا برنامه‌نویسی به عنوان یک شغل گزینه مناسبی است؟ آیا درآمد کافی برای زندگی خوب از این زمینه کاری به دست می‌آید؟ کدام زبان‌های برنامه‌نویسی در حال حاضر تقاضای بیشتری را در بازار کار برنامه نویسی ایران و جهان به خود اختصاص داده‌اند؟ این‌ها سوالاتی هستند که در این مقاله به آن‌ها پاسخ می‌دهیم.

 

مشاغل گوناگون زبان های برنامه نویسی چگونه است

بازار کار برنامه نویسی و انتخاب شغل مناسب

برنامه‌نویسی یکی از پرکاربردترین مهارت‌ها در دنیای امروز است. بسیاری از افراد با کشف استعداد حل مسئله در خود، به سمت یادگیری این مهارت رفته و آن را از منابع مختلفی مثل دوره‌های آنلاین یاد می‌گیرند. اما سوال اینجا است که آیا یادگیری برنامه‌نویسی به هزینه‌هایش می‌ارزد؟ یا به عبارت دیگر آیا می‌توان با استفاده از این مهارت به مراتب بالای شغلی رسید؟ پاسخ مثبت است.

برنامه‌نویسی در حال حاضر به عنوان یک شغل پردرآمد در بیشتر کشورهای دنیا از جمله ایران به حساب می‌آید. برای مثال در آمریکا یک برنامه‌نویس چیزی بین ۴۰ تا ۱۲۰ هزار دلار درآمد دارد. رشد کسب‌وکارهای دیجیتال و گسترش استارتاپ‌ها را می‌توان به‌عنوان مهم‌ترین دلایل تقاضای بالا برای برنامه‌نویس در بازار کار معرفی کرد.  در ادامه قصد داریم با بررسی بازار کار به تفکیک زبان‌های برنامه‌نویسی، تا حد زیادی کار را برای انتخاب میان این زبان‌ها برایتان ساده‌تر کنیم. با ما همراه باشید.

بازار کار برنامه نویسی پایتون

پایتون زبانی چندمنظوره (General Purpose) است که در سال‌های اخیر زیاد مورد استفاده قرار می‌گیرد. این زبان را بیشتر به خاطر کاربردش در علم داده می‌شناسند. در حال حاضر بازار کار پایتون در خارج از ایران به شدت پر تقاضا است و با یادگیری آن می‌توان شرایط مهاجرت به کشورهای پیشرفته دنیا مثل کانادا و استرالیا مهاجرت کرد. درآمد یک متخصص علم داده یا یادگیری ماشین در کانادا چیزی بین ۵۰ تا ۱۲۰ هزار دلار است که درآمد بسیار بالایی به حساب می‌آید. یادگیری پایتون در ایران کمتر از کشورهای بزرگ دنیا مهم و کاربردی است اما این وضعیت در آینده‌ای نزدیک تغییر خواهد کرد. به طور کلی با پایتون می‌توان به مراتب شغلی زیر رسید:

  • توسعه دهنده وب و اپلیکیشن
  • مدیر محصول
  • استاد پایتون
  • مشاور اقتصادی
  • دیتا ژورنالیست
  • تحلیل گر داده

بازار کار جاوا

جاوا یکی از سطح بالاترین و پرکاربردترین زبان‌های دنیا است. از این زبان در توسعه پروژه‌های معروف جهانی استفاده شده است و چندین زبان بر پایه آن نوشته شده‌اند. این زبان همچنین از لحاظ آینده شغلی هم در ایران و هم در خارج از مرزهای ایران بسیار کارآمد است. شما با جاوا می‌‎توانید توسعه‌دهنده یک اپلیکیشن یا صفحه وب شوید. جاوا از لحاظ تعداد موقعیت‌های شغلی موجود در جهان جزو ده زبان برتر است. مراتب شغلی جاوا عبارتند از:

  • توسعه‌دهنده جونیور
  • توسعه‌دهنده سنیور
  • معمار سیستم
  • توسعه‌دهنده وب
  • توسعه‌دهنده اپلیکیشن اندرویدی
  • توسعه‌دهنده EE

بازار کار برنامه نویسی پایتون

بازار کار برنامه نویسی C

زبان C یکی از قدیمی‌ترین زبان‌های جهان است که کاربردهای گسترده‌ای دارد. با این زبان می‌توان حتی ربات‌ها و قطعات کوچک الکترونیکی را هم برنامه‌ریزی کرد. ظهور زبان‌های سطح بالاتر و مدرن‌تر تا حدودی از محبوبیت این زبان در سال‌های اخیر کاسته‌اند؛ اما همچنان می‌توان روی آن برای دستیابی به مشاغل زیر حساب کرد:

  • برنامه‌نویس جونیور
  • برنامه‌نویس سنیور
  • توسعه‌دهنده نرم‌افزار
  • آنالیزگر کیفیت
  • برنامه‌نویس بازی
  • مهندس توسعه نرم‌افزار
  • معمار سیستم

بازار کار جنگو

جنگو یک فریم‌ورک مدرن و جذاب برای ساخت اپلیکیشن‌های تحت وب است. این فریم‌ورک در سال‌های اخیر توانسته است محبوبیت خوبی را در میان برنامه‌نویسان و توسعه‌دهندگان وب به خود اختصاص دهد. تسلط به جنگو به شما این امکان را می‌دهد تا به‌عنوان یک توسعه‌دهنده فریلنس کار کنید یا تحت عنوان توسعه‌دهنده وب به تیم‌های برنامه‌نویسی اضافه شوید.

بازار کار برنامه نویسی سی شارپ

سی شارپ یکی از ده زبان برنامه نویسی برتر دنیا است. این زبان در زمینه‌های مختلفی کاربرد دارد. چرا که یک زبان چندمنظوره (General Purpose) است. از این زبان برای توسعه برنامه‌های کامپیوتری، وب اپلیکیشن‌ها و بازی‌های کامپیوتری استفاده می‌شود. یادگیری سی‌شارپ در ایران بازار کار بسیار خوبی داشته و برای شاغل شدن در کشورهای خارجی با عنوان توسعه‌دهنده وب، اپلیکیشن و بازی هم کاربرد دارد.

 

مقاله پییشنهادی : بازار کار سی شارپ
بازار کار سی شارپ

بازار کار کاتلین

کاتلین اخیرا توسط گوگل به عنوان زبان رسمی توسعه اپلیکیشینهای اندروید معرفی شده است. این اتفاق باعث جهش ناگهانی محبوبیت این زبان نوظهور در بین توسعه‌دهندگان موبایل شد. در حال حاضر با توجه به بیشتر شدن تعداد استارتاپ‌ها و کسب‌وکارهای دیجیتال و نیاز آن‌ها به داشتن اپلیکیشن، بازار کار این زبان برنامه‌نویسی هم رو به بهبود است. این زبان خصوصا برای متقاضیان مهاجرت کاری بسیار گزینه مناسبی خواهد بود.

بازار کار Go

Go یک زبان تفسیر شده است که توسط گوگل به بازار ارائه می‌شود. این زبان شباهت‌های زیادی به زبان برنامه‌نویسی C دارد اما از خیلی لحاظ‌ها از C بهتر و بهبود یافته‌تر است. یادگیری زبان Go در حال حاضر یک Trend یا روند جاری بین برنامه‌نویسان جهان به حساب می‌آید. استفاده از این زبان برای برنامه‌نویسی لایه‌های زیرین (بک اند) سایت‌ها و اپلیکیشن‌ها مناسب است. با به کار گیری Go می‌توان در بخش‌های مختلف تیم‌های نرم‌افزاری مشغول به کار شد. بازار کار Go در حال حاضر در داخل ایران وضعیت چندان مناسبی ندارد؛ اما این وضعیت در آینده‌ای نزدیک تغییر خواهد کرد.

 

بازار کار امنیت شبکه

بازار کار php

php یکی از پردرآمدترین و پرکاربردترین زبان‌ها در سطح دنیا است. در کشورهای پیشرفته می‌توانید با مهارت در این زبان سالانه ۵۰ تا ۱۰۰ هزار دلار درآمد داشته باشید. این زبان به طور همزمان در لیست ده زبان برتر دنیا و پردرآمدترین زبان‌های دنیا حضور دارد. با یادگیری این زبان قادر خواهید بود توسعه‌دهنده صفحات وب شوید. جایگاه این زبان در بازار کار برنامه‌نویسی غیر قابل جایگزینی به نظر می‌رسد. پس اگر قصد یادگیری آن را دارید همین امروز اقدام کنید. در مکتب خونه ما شما را با این زبان پرطرفدار آشنا کرده و با استفاده از تمرین‌ها و پروژه‌ها به یادگیری عملی شما کمک می‌کنیم.

 

مقاله پییشنهادی : بازار کار php
بازار کار php

بازار کار امنیت شبکه

کسب‌وکارهای امروزی بدون کمک تیم‌های IT قادر به فعالیت نخواهند بود. یکی از مهم‌ترین وظایف تیم IT مربوط به راه‌اندازی و تامین امنیت شبکه است. در حال حاضر تقاضای بسیاری برای مشاغل مربوط با شبکه در اکوسیستم کسب‌وکارهای نوپا وجود دارد. پس می‌توان گفت بازار کار امنیت شبکه در ایران و خارج از آن خوب است. مشاغلی که با امنیت شبکه به دست می‌آیند عبارتند از:

  • مدیر امنیت اطلاعات
  • تحلیلگر سیستم
  • تحلیل‌گر امنیتی داده
  • معمار امنیت
  • مهندس امنیت IT
  • مدیر امنیت سیستم
  • مشاور امنیت IT
  • و ده ها شغل دیگر

بازار کار برنامه نویسی وب

برنامه‌نویسی وب در حال حاضر بازار کاری فوق‌العاده مناسب برای علاقه‌مندان خود دارد. با توجه به رشد روزافزون کسب‌وکارهای جدید و استارتاپ‌ها این روند را تنها می‌توانست صعودی دانست. کسانی که بتوانند به ابزارها و زبان‌های برنامه‌نویسی وب تسلط پیدا کرده و در رقابت با متقاضیان بیشمار این زمینه کاری پیروز شوند، به مراتب شغلی بالا و درآمدهای بسیار خوبی خواهند رسید. برای پیروزی در این رقابت نباید حتی یک لحظه را هم تلف کرد و بهتر است همین الان شروع کنید.

 

بازار کار برنامه نویسی وب

نتیجه گیری در مورد بازار کار برنامه نویسی

برنامه‌نویسی مهارتی است که می‌تواند شما را به یک آینده شغلی ایده‌آل نزدیک کند. البته نباید فکر کرد که رسیدن به این هدف ساده خواهد بود. برنامه‌نویسان حرفه‌ای در نتیجه‌ی سال‌ها تلاش، تمرین و مطالعه به جایگاه خوب شغلی دست پیدا می‌کنند. شما هم اگر ورود به بازار کار برنامه‌نویسی را به‌عنوان یک هدف در نظر دارید، بهتر است از همین امروز وارد یک دوره آموزشی آنلاین شوید. ب

رای این کار تنها کافی است وارد صفحه اصلی مکتب خونه شده و از طریق بخش جستجو دوره‌ی مربوط به زبان برنامه‌نویسی مورد نظر خود را پیدا کنید. فراموش نکنید که رسیدن به یک آینده شغلی ایده‌آل در بازار کار برنامه‌نویسی، در گرو پیروز شدن در یک رقابت سنگین است. برای پیروزی در چنین رقابتی تنها نمی‌توان به دانش فنی بسنده کرد چرا که تجربه عملی اهمیت ویژه‌ای دارد.

دوره‌های برنامه‌نویسی مکتب‌خونه، با ارائه تمرینات و پروژه‌هایی نزدیک به پروژه‌های واقعی، شما را به سطح دانش عملی کافی برای حضور در بازار کار برنامه نویسی می‌رسانند.

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا