مهندسی مکانیک

بازار کار و درآمد رباتیک در ایران چگونه است؟

بازار کار  مهندسی رباتیک در ایران

درآمد رباتیک بستگی به آن دارد در کدام موقعیت از این حوزه مشغول به کار شوید اما به طور معمول همه‌ی فرصت‌های شغلی در مهندسی رباتیک از درآمد خوبی برخوردار هستند؛ مهندسی رباتیک در ایران حضوری پر رنگ‌تر سایر رشته‌های مهندسی در بازار کار دارد که علت آن هم هم‌گامی رباتیک و تکنولوژی در پیشرفت است.

اغلب افرادی که به وارد حوزه رباتیک می‌شوند در بازار کار جذب شده و درآمد خوبی را هم از طریق انجام پروژه‌ها و تحقیقات رباتیکی بدست می‌آورند؛ برای آن که بتوان از این موقعیت خوب در رباتیک به خوبی استفاده کرد قبل از هر چیز باید بدانیم چگونه یک مهندس رباتیک باید شد. در ادامه به میزان درآمد رباتیک و بازار کار آن در ایران می‌پردازیم.

 

ویدئو پییشنهادی : رباتیک

 

شغل رباتیک چیست؟

اولین گام برای داشتن شغل رباتیک تحصیل این رشته در دانشگاه است تا به عنوان مهندس  رباتیک در بازار شناخته شوید؛  مهندسی رباتیک در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در دانشگاه‌های کشور تدریس می‌شود.

لازمه‌ی فعالیت در دنیای رباتیک برقراری ارتباط با حوزه کامپیوتر و برنامه‌نویسی است تا به طراحی مدارهای الکتریکی، سیستم آئرودینامیکی و… تسلط داشته باشید.

امروزه به با توجه به پیشرفت و پیشروی کامپیوترها در فضای کاری، تحقیقاتی و تحصیلی نیاز به مهندسی رباتیک در کسب و کارها بیش از پیش احساس می‌شود همچنان که در آینده اکثر مشاغل به صورت رباتیکی انجام و اداره خواهند شد، استفاده از مهندس رباتیک برای ادامه روند و بر طرف کردن مشکلات ضروری است.

مهندسی رباتیک برای افرادی که به تکنولوژی علاقه دارند نه تنها کسل کننده نیست بلکه پیشرفت آن‌ها را در موقعیت‌های شغلی هم فراهم می‌کند؛ برای تبدیل شدن به مهندس رباتیک و کسب درآمد رباتیک توانمند باید بخش تحقیق و توسعه طرح‌ها، ساخت ربات و ارزیابی آن‌ها را در خود تقویت کرد تا بتوان در حوزه‌های مختلفی که به رباتیک نیاز دارند فعالیت گسترده‌ای داشت.

مهارت‌های مهندسی رباتیک

مهارت‌های رباتیک
مهارت‌های رباتیک

شغل رباتیک به افرادی با خلاقیت و نوآوری، تجسم و خیال، دقت زیاد و توجه به جزئیات، آشنا به مباحث سیستم‌ها کنترلی، تولید و طراحی و…، توان شناسایی نیازهای مشتری و پیش‌بینی آینده ربات‌ها در حوزه مربوطه، روابط عمومی بالا برای برقراری ارتباط با کارفرماها و مشتریان، توان تحلیل اطلاعات پیچیده و توان حل مسئله نیاز دارد.

البته مهارت‌های گفته شده جزء مهارت‌ای اولیه برای ورود به این شغل و کسب درآمد رباتیک است؛ بخش مهم و قابل ملاحظه از مهارت فردی در مهندسی رباتیک، توانایی در استفاده از نرم‌افرارهای تخصصی مهندسی رباتیک است که اکثر شرکت‌ها استفاده از آن‌ها را در برنامه‌ی خود قرار داده‌اند.

 

ویدئو پییشنهادی : مهندسی برق

 

بنابراین اگر به دنبال درآمد رباتیک هستید از نرم‌افرارهای تخصصی این شغل غافل نشوید؛ از جمله این نرم‌افزارها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

Matlab, Ansys, Solidworks, Robotworks, Microsoft Robotics, Webots, Adams, Portel, Wincc, Bascom, Orcad, Proteus, و…

به جز مهندسی رباتیک از سایر رشته‌ها مانند مهندسی برق و مهندسی رباتیک از طریق گرایش‌های موجود در ارشد می‌توان به این رشته وارد شد؛ چرا که این دو رشته هم به نوعی با مباحث رباتیک سروکار دارند. درآمد رباتیک را می‌توان از طریق این رشته‌ها هم بدست آورد.

چگونه مهندس رباتیک شویم؟

قبل از آنکه قصد داشته باشید تا مهندس رباتیک شوید باید به این موضوع خوب فکر کرده باشید که آیا به تکنولوژی، فناوری، برنامه‌نویسی و کامپیوتر علاقه دارید یا خیر؟

اکثر افرادی که به این حوزه قدم می‌گذارند دارای روحیه‌ی پژوهش‌گر، کنجکاو، برنامه‌ریزی، پویا و به روز با فناوری و علاقه‌مند  به آن است؛ به تبع کسانی که این روحیه را نداشته باشند در رباتیک موفق نخواهند شد چرا که حوزه رباتیک حوزه‌ای پویا است که روز به روز در حال تکامل و پیشرفت است اگر توان تغییر نداشته باشید عقب خواهید ماند.

اما اگر تمام آنچه که گفتیم را در خود می‌بینید باید گفت شانس شما در موفقیت در این حوزه بالا است اما برای آن‌که به یک مهندس رباتیک موفق تبدیل شوید و درآمد رباتیک را بدست آورید باید در کنار افزایش مهارت‌های سیستمی همواره به دنبال جستجو درباره‌ی فناوری‌های روز، کاربرد تکنولوژی و خلاء‌هایی که در صنعت وجود دارد باشید.

مهندس رباتیک شدن منوط به افزایش سرعت یادگیری و توامندی‌های سیستمی است؛ رباتیک بدون کامپیوتر عملا معنایی ندارد؛ بنابراین سعی کنید همواره پویا و فعال باشید تا در دنیای ربات‌ها باقی بمانید.

بازار کار مهندسی رباتیک

مهندسی رباتیک در آینده در تمام فعالیت‌ها و شغل‌ها ورود خواهد کرد به همین دلیل در ۱۰ سال آینده بازار کار خوبی را در اختیار فارغ‌التحصیلان و علاقه‌مندان به این رشته ایجاد خواهد کرد؛ اما در حال حاضر هم نیاز به رباتیک در صنعت خودرو، صنایع نظامی و دفاعی، هوافضا، تولید تجهیزات، کشاورزی و… احساس می‌شود.

 

ویدئو پییشنهادی : مهندسی برق قدرت

 

در کنار فعالیت‌های صنعتی افرادی هم هستند که علاقه دارند در حوزه‌های پژوهشی از مهندسی رباتیک مشغول شوند که البته باید روحیه‌ای خستگی‌ناپذیر داشته باشند چرا که محققان پیشکسوت دنیای رباتیک را بی انتها تصور کرده‌اند؛ هرچند ادامه دادن در حوزه‌های تحقیقاتی رباتیک در ایران خیلی رونق ندارد اما باز هم افرادی این موقعیت‌ را برای فعالیت انتخاب می‌کنند.

با توجه به نیازی که حوزه‌های مختلف به رباتیک دارند، بازار کار برای فارغ‌التحصیلان این رشته هم پر رونق است؛ اما به تبع تمامی حوزه‌های فعالیتی مهندسی رباتیک درآمد یکسانی ندارند. بسیاری از کارفرمایان به دلیل عدم آگاهی و یا آگاهی کم نسبت به رباتیک و پایه‌یی فعالیت‌هایی که مهندسان آن انجام می‌دهند درآمد خوبی را در اختیار کارمندان خود قرار نمی‌دهند.

درآمد از مهندسی رباتیک

درآمد رباتیک
درآمد رباتیک

درآمد رباتیک در جهان قابل توجه است، شرکت‌های بزرگ و تحقیقاتی معمولا حقوق خوبی را به کارمندان خود می‌دهد؛ افرادی هم که به صورت پروژه‌ای کار می‌کنند از این فرصت استفاده کرد تا درآمد خوبی را مهندسی رباتیک بدست بیاروند. همکاری با شرکت‌های مختلف و انجام پروژ‌های مختلف باعث می‌شود مهارت و تخصص شما بیشتر دیده شده و به سایر شرکت‌ها برای همکاری معرفی شوید.

آمار جامعی از میزان دریافتی‌ از شغل رباتیک وجود ندارد چرا که بسیاری از مهندسان به صورت پروژه‌ای کار کرده و مطابق با فعالیتی که انجام می‌دهند دستمزد دریافت می‌کنند؛ افرادی هم که در بخش‌ها و شرکت‌های خصوصی کار می‌کنند با توجه به مهارت و تجربه کاری و تخصص در کار با نرم‌افرارها تخصصی درآمد کسب می‌کنند.

درآمد مهندسی رباتیک در ایران

همانطور که گفته شد بیشتر مهندسین رباتیک تمایل دارند تا به صورت پروژه‌ای به کسب درآمد رباتیک بپردازند چرا که از این راه بهتر می‌توانند میزان دریافتی خود را افزایش دهند و مزیت معرفی به سایر شرکت‌ها دلیلی مضاغف برای انجام فعالیت‌های پروژه‌ای است.

همانطور که قبلا هم به آن اشاره کردیم عدم آگاهی کارفرمایان نسبت به رباتیک و دنیای کاری آن، باعث می‌شود که حقوق و مزایای کمی نسبت به آنچه انجام می‌دهند را برای مهندسین رباتیک در نظر بگیرند؛ از طرفی زمینه‌های پژوهشی در ایران هم از مزیت مالی خوبی برخوردار نیست، همه‌ی این عوامل سبب شده تا مهندسان رباتیک برای درآمد زایی بهتر یا با بخش خصوصی همکاری داشته یا بیشتر به فعالیت‌های پروژه‌ای مشغول شوند.

کلام پایانی

برای افرادی که صرفا به دنبال درآمد به این رشته روی می‌آورند، رباتیک نه تنها جذابیتی ندارد بلکه موفقیتی را هم نسیب نمی‌کند؛ رشته رباتیک به دنبال افرادی است که پویایی خود را در این حوزه به کار گرفته و دست به تحقیق، طراحی و ساخت ربات بزنند تا آنگاه در کنار پیشرفت در تکنولوژی درآمد خوبی را این حوزه بدست بیاورند.

بازار کار رباتیک روز به روز در حال گسترش و پیشرفت است جذب این بازار کار شدن منوط به تبدیل شدن به مهندس رباتیک با تمام مهارت‌های گفته شده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا