زبان خارجی

دانشگاه استانبول: معرفی و بررسی کامل قلب تپنده آموزش عالی کشور ترکیه

آشنایی با دانشگاه استانبول

دانشگاه استانبول با ۱۵ دانشکده، ۱۲ موسسه تحقیقاتی، ۲ آموزشگاه حرفه‌ای، ۲ کالج، ۷۴ مرکز تحقیقاتی و کاربردی و ۲۱۶ کلاب دانشجویی لوکوموتیو آموزش عالی ترکیه است.

بیش از ۳۹۸ هزار دانشجو، ۳۶۸۴ استاد و ۷۱۰۰ کارمند اداری در این دانشگاه حضور دارد. تعداد فارغ التحصیلان دانشگاه استانبول تقریبا به ۱ میلیون نفر می‌رد. این دانشگاه تنها دانشگاهی در ترکیه است که دو تن از فارغ التحصیلان آن موفق به کسب جایزه نوبل (جایزه نوبل شیمی ۲۰۱۵ و جایزه نوبل ادبیات ۲۰۰۶) شده‌اند. اورهان پاموک برنده جایزه نوبل ادبیات در سال ۲۰۰۶ برای ایرانیان یک اسم کاملا آشنا است. در حقیقت کمتر کسی است که اسم کتاب «نام من سرخ» به گوش او نخورده باشد.

 

مقاله پییشنهادی : دانشگاه‌های شهر استانبول

 

پردیس اصلی دانشگاه استانبول در میدان بایزید واقع شده است. در گذشته از محوطه این دانشگاه به دلیل موقعیت آن به عنوان مقر اصلی وزارت جنگ دولت عثمانی استفاده شده است. در میان محوطه اصلی این دانشگاه یک برج دیده‌بانی به ارتفاع ۸۵ متر به دستور سلطان محمد ساخته شده است. با وجود اماکن تاریخی که در این محوطه قرار گرفته است بازدید برای عموم آزاد نیست. دروازه‌ی اصلی این دانشگاه در سال ۱۹۷۱ تا ۱۹۸۴ پشت اسکنانس‌های ۵۰۰ لیری به تصویر کشیده شده‌ بود.

با توجه به جایگاه و سابقه دانشگاه استانبول بیشتر دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل در کشور ترکیه را دارند از جمله دانشجویان ایرانی تحصیل در این دانشگاه را در برنامه خود قرار می‌دهند. در ادامه با این دانشگاه قدیمی بیشتر آشنا خواهیم شد.

 

ویدیو پییشنهادی : آموزش زبان ترکی استانبولی
Turkish: Level a1.1

 

دانشگاه استانبول

تاریخچه دانشگاه استانبول

پایه‌گذاری دانشگاه استانبول به فتح استانبول توسط سلطان محمد دوم فاتح در سال ۱۴۵۳ برمی‌گردد. مدارس فاتح یک روز پس از فتح قسطنطنیه پس از جلسه‌های علمی در زیرک فعالیت خود را آغاز کرد. در این مدارس علوم دینی و محیطی در کنار یکدیگر تدریس می‌شد. این مدارس پس از بازسازی استانبول و دعوت دانشمندان مختلف خارجی توسط فاتح بیش از پیش محبوب شدند.

این مدارس با حمایت سلاطین عثمانی توانستند به عنوان موسسه‌های آموزش عالی در قرون ۱۶ و ۱۷ جایگاه ویژه‌ای را در جامعه علمی ترکیه به دست بیاورند. این مدارس در سال ۱۸۴۶ توسط سلطان عبدالمجید به دارالفنون تبدیل شدند. جمهوری ترکیه نیز در سال ۱۹۲۵ استقلال علمی و اداری دارالفنون را به دلیل ایجاد یک سیستم آموزشی مبتنی بر منطق و علم پذیرفت.

پس از ۷ اکتبر ۱۹۲۵ سیستم آموزشی ترکیه تلاش کرد تا نیازهای سیستم جدید را از نظر دانشگاهی و محتوا آموزشی تامین کند. به همین منظور با حمایت دانشمندان خارجی دعوت شده به کشور زیر بنای یک دانشگاه مدرن پایه‌ریزی شد. با اصلاحات در سال ۱۹۳۳ تحت رهبری آتاتورک دارالفنون استانبول به دانشگاه استانبول تبدیل شد. به همین دلیل این دانشگاه از ۱۸ نوامبر ۱۹۳۳ به عنوان اولین دانشگاه جمهوری ترکیه شناخته می‌شود.

 

مقاله پییشنهادی : دانشگاه‌های مورد تایید وزارت علوم در ترکیه

 

ماموریت دانشگاه استانبول تولید دانش و تربیت افراد شایسته از طریق گرد هم آوردن شرق و غرب، گذشته و آینده است. چشم‌انداز این دانشگاه تبدیل شدن به یک دانشگاه ممتاز در سطح جهانی به کمک سیستم آموزشی و همچنین شکل دادن به آینده به کمک تحقیقات خود است.

دانشگاه استانبول

امکانات و شهریه

دانشگاه استانبول به عنوان قلب تپنده آموزش عالی کشور شرایط تحصیل در رشته‌های مختلفی را فراهم کرده است. با توجه به تلاش‌های شبانه‌روزی این دانشگاه توانسته در بین ۵۰۰ دانشگاه برتر رتبه‌بندی QS قرار بگیرد. علاوه بر این این دانشگاه یکی از سه دانشگاه برتر کشور به حساب می‌آید که نقش بسزایی در توسعه علم و فرهنگ ترکیه داشته است.

 

مقاله پییشنهادی : دانشگاه فنی خاورمیانه

 

نسبت به سایر دانشگاه‌های دولتی کشور از امکانات بیشتری برخوردار است. این امر بدیهی به دلیل قدمت و حمایت تمام قد امپراتوری عثمانی و جمهوری ترکیه از این دانشگاه پدید آمده است. این دانشگاه دارای ۷ مجتمع خوابگاهی است به صورت شبانه‌روزی در اختیار دانشجویان قرار گرفته است. از آن گذشته خدمات درمانی از قبیل خدمات دندان‌پزشکی نیز توسط دانشکده دندان‌پزشکی ارائه می‌شود.

بورسیه دانشگاه استانبول در بین متقاضیان بسیار محبوب است. این بورسیه شرایط تحصیل و اسکان رایگان را برای دانشجو فراهم می‌کند. با این حال به دست آوردن آن نیاز به تلاش فراوان دارد. ۵۰۰ نفر اول کنکور، ۵ نفر برتر رشته تحصیلی هنر، ۵ نفر برتر مسابقه‌های ورزشی و ۵ نفر برتر فعالیت‌های فرهنگی می‌توانند از این بورس بهره ببرند.

در کنار این بورسیه از طرف دولت به منظور فراهم کردن شرایط تحصیل برای تمام دانشجویان کمک‌ هزینه‌هایی در نظر گرفته است. این کمک هزینه برای مقطع کارشناسی ۱۰۰۰، برای مقطع کارشناسی ارشد ۱۶۰۰و در مقطع دکترا ۲۳۰۰ لیر است که ماهانه در اختیار دانشجو قرار می‌گیرد.

آموزش در دانشگاه استانبول به زبان‌های مختلف از جمله عربی، چینی، انگلیسی و فرانسوی ارائه می‌شود. دانشگاه کلاس‌هایی را به منظور یادگیری زبان‌های خارجی از جمله عربی، بلغاری، فرانسوی، انگلیسی، فارسی و اسپانیایی نیز برگزار می‌کند. هزینه شرکت در این کلاس‌ها به عهده دانشجویان است. نرخ شهریه با توجه به رشته و مقطع تحصیلی متفاوت است. به طور میانگین دانشجویان بین‌المللی سالانه چیزی در حدود ۲۰۸۰ لیر باید پرداخت کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا