زبان خارجی

مهم‌ترین تکنیک‌های رایتینگ که برای موفقیت در تافل باید بدانید

آشنایی با تکنیک‌های رایتینگ تافل

نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که رایتینگ تافل سخت‌ترین بخش این آزمون از نظر متقاضیان تافل است. این بدان معناست که تسلط در رایتینگ می‌تواند برگ برنده‌ی شما در این رقابت باشد. قصد داریم تکنیک‌های رایتینگ تافل را با هم بررسی کنیم تا یک‌بار برای همیشه این غول مرحله آخر آزمون تافل را شکست دهیم و با عدم موفقیت در تافل خداحافظی کنیم. با ما همراه باشید: روی صحبت با افرادی است که می‌خواهند تنها یک‌بار آزمون تافل را تجربه کنند.

 

ویدیو پییشنهادی : آموزش رایتینگ تافل
رایتینگ تافل

 

  • Paraphrase کردن

Paraphrase  کردن یک تکنیک است که بر همه‌ی جست و جوگرهای موفقیت در تافل واجب است. حتما می‌دانید که در آزمون تافل دو تسک رایتینگ پیش رو دارید. تسک اول (Integrated Writing) است که شما باید به فایل صوتی گوش دهید و پس از آن متنی مرتبط با همان فایلی که شنیده‌اید را می‌خوانید و سپس زمان آن فرا می‌رسد که رایتینگ خود را بنویسید.

حال تصور کنید که سرتاسر رایتینگ شما با نقل قول‌های مستقیم پر شده باشد. این پیامد بدی خواهد داشت چرا که امتیازدهنده نمره‌ی زیادی را از شما به جرم سرقت ادبی کم خواهد کرد.

تکرار مو به موی آن‌چه در سوال آمده در تسک دوم (Independent Writing) هم لطفی ندارد و در ارزیابی شما بازتاب خوبی نخواهد داشت. پس paraphrase کردن را تمرین کنید. هر چه می‌خوانید و یاد می‌گیرید را با زبان و واژه‌های خود به قلم بیاورید. همیشه در خاطر داشته باشید که تافل یک مسابقه است و شما باید هر آن‌چه را در چنته دارید، رو کنید.

  • نوشتن پیش‌نویس

نوشتن پیشنویس از مهم‌ترین تکنیک‌های رایتینگ تافل است. پیش‌نویس داشتن در تسک دوم رایتینگ تافل بسیار کار گشاست. فراموش نکنید که زمان شما محدود است. پس وقتی صحبت از پیش‌نویس می‌شود این بدان معنی نیست که یک‌بار از ابتدا تا انتهای رایتینگ خود را بنویسید و سپس پاک‌نویس کنید. نه! پیش‌نویس شما دارای دو مرحله است: brainstorming و outlining.

  • در مرحله اول (brainstorming) که برخی ترجمه‌ی طوفان فکری را برای آن مناسب می‌دانند، کاری که انجام می‌دهید بسیار ساده است. کافی است هر ایده‌ای که به فکرتان می‌رسد را به روی کاغذ بیاورید.
  • در مرحله‌ی دوم طرح و پی‌ریزی شما صورت می‌گیرد. حتما این ضرب‌المثل معروف را شنیده‌اید که می‌گوید: «خشت اول چون نهد معمار کج، تا ثریا می‌رود دیوار کج». این دقیقا خشت اول شماست پس بسیار دقت کنید که کج نباشد.

 

مقاله پییشنهادی : آشنایی با نحوه نمره‌دهی در آزمون تافل

تکنیک های رایتینگ تافل

  • تمرکز بر فایل صوتی

این نکته مختص تسک اول رایتینگ تافل است. به یاد داشته باشید وظیفه‌ی اصلی شما جمع‌ بندی نکاتی است که در سخنرانی (فایل صوتی) می‌شنوید. حتما یادداشت برداری کوتاه و دقیق حین گوش دادن را از پیش تمرین کنید. شما تنها یک‌بار به فایل صوتی گوش خواهید داد. بنابراین حواستان را کاملا معطوف جزئیاتی که می‌شنوید، کنید.

  • تمرین نوشتن با در نظر گرفتن محدودیت زمان

انجام تمرینات رایتینگ به عنوان بخشی از فعالیت کلاسی در دوره‌های ترمیک زبان و یا نوشتن به زبان انگلیسی به هر هدف و منظور دیگر بسیار متفاوت از تسک‌هایی است که در آزمون تافل پیش رو دارید.

استرس و نگرانی شب قبل از آزمون از یک سو و خستگی روز آزمون (خصوصا این‌که رایتینگ تافل آخرین بخش آزمون است و وقتی به این نقطه می‌رسید مقدار زیادی از انرژی شما صرف قسمت‌های قبلی شده است ) از سوی دیگر از عمده دلایل افت نمره‌ی رایتینگ تافل محسوب می‌شوند.

یکی از تکنیک‌های رایتینگ تافل و راه‌های موفقیت و غلبه به این سرعت‌گیرها این است که هر از چندگاهی آزمون را برای خود بازسازی کنید. یعنی مانند یک آزمون تافل استاندارد زمان بگذارید و با ریدینگ و لیسنینگ شروع کنید تا در انتها به رایتینگ برسید. حالا ساعت یا تایمر خود را تنظیم کنید و در ۳۰ دقیقه رایتینگ خود را بنویسید.

هنگامی که تایمر شما به صدا در آمد زمان آن است که نوشته‌ی خود را با دقت بخوانید. چطور نوشته‌اید؟ دستور زبان شما در چه سطحی قرار دارد؟ چند جمله‌ی درست نوشته‌اید؟ چه نمره‌ای به رایتینگ خود می‌دهید؟ این دقیقا چیزی است که باید از خود در روز آزمون تافل توقع داشته باشید. در غیر این‌ صورت واضح و مبرهن است که یک ذهن پر انرژی و با مدت زمان نامحدود قطعا خروجی بهتری خواهد داشت.

 

مقاله پییشنهادی : نمونه سوالات رایتینگ تافل به همراه پاسخ

 

  • رساندن خطاهای spelling به حداقل میزان

هیچ می‌دانستید که بسیاری از شرکت‌کنندگان در آزمون تافل بخش زیادی از امتیاز خود را به خاطر دیکته‌ی اشتباه از دست می‌دهند؟ شاید در ابتدای امر احساس کنید که ناعادلانه است اما اگر از زاویه‌ی شخصی که رایتینگ شما را می‌خواند نگاه کنیم، گاهی دیکته‌ی اشتباه می‌تواند نوشته‌ را بی‌مفهوم و به دنبال آن بی‌اعتبار کند.

برای این که تعداد خطاهای شما به حداقل برسد واژگانی که از نظر تلفظ و ساختار به هم شباهت دارند را بسیار تمرین کنید و سعی کنید بر آن‌ها تسلط پیدا کنید. می‌توانید این گروه به confused words معروف هستند، در انواع کتاب‌های آموزش زبان یا با یک سرچ ساده در گوگل پیدا کنید.

  • تسلط بر گرامر

گاهی به لطف یادداشت برداری و پیش‌نویس ساختار کلی نوشته‌ی شما خوب است. حال در این‌جا آن‌چه مشکل دار شده و از متن بیرون زده، جملات مجزا با ساختار و گرامر ضعیف و اشتباه است.

این مساله می‌تواند حتی بر روی قسمت‌های خوب رایتینگ شما هم سایه بیندازد و باعث شود امتیاز زیادی را از دست بدهید. پس بسیار حیاتی است که از دستور زبان و نحوه‌ی ساختن عبارات و جملات آگاه باشید.

کاری که می‌کنید این است که تنوع گرامری که در آستین دارید را در نوشته‌ی خود بگنجانید و به رخ  امتیاز دهندگان بکشید چرا که آن‌ها دنبال این هستند که الگوهای دستور زبان مختلفی را در رایتینگ شما ببینند و بر اساس آن به شما نمره دهند.

تکنیک های رایتینگ تافل

  • کیفیت مهم است، نه کمیت

یکی از تکنیک‌های رایتینگ تافل این است که با پاسخ کوتاه و جامع خود با ادبیاتی شفاف و صریح امتیازدهندگان آزمون تافل را سوپرایز کنید. بسیاری از رایتینگ‌هایی که نمره‌ی کامل می‌گیرند، کوتاه نوشته شده‌اند و در مقابل چه بسیار رایتینگ‌های طولانی هستند که در صدر کم‌ترین‌ها قرار دارند.

اگر پاسخ بیش از حد طولانی باشد، باید مدام درعجله باشید و نمی‌توانید دستور زبان و درستی واژگان خود را بررسی کنید. همچنین ممکن است خودتان را تکرار کنید یا نکات بی ربط و نا به جایی را در نوشته‌ی خود بگنجانید.

البته مراقب باشید از آن‌ور بام نیفتید! تعادل را در نظر بگیرید و پاسخ خود را آن‌قدر کوتاه نکنید که نتوانید توانایی خود را در استدلال به خوبی نشان دهید.

 

مقاله پییشنهادی : آشنایی با بهترین کتاب‌های ریدینگ تافل

  • یادگیری الگوهای بنیادی

حتما نباید یک متخصص دستور زبان انگلیسی باشید تا بتوانید نمره‌ی بالایی در این بخش از آزمون تافل را از آن خود کنید.  طبیعی است که اگر فقط از جملات کوتاه ساده استفاده کنید، پاسخ شما نمره بالایی نگیرد اما اگر ساختارهای رایج زبان انگلیسی را بیاموزید و در نوشته‌هایتان از آن‌ها استفاده کنید، قطعا می‌توانید سطح رایتینگ خود را ارتقا داده و رضایت امتیاز دهندگان را جلب کنید.

امتیاز دهندگان تافل به توانایی شما در ساخت انواع مختلف جملات نمره می‌دهند. بنابراین توجه کنید که ضروری است جعبه‌ی ابزار خود را از انواع مختلف اتصال دهنده‌های انگلیسی مانند ” but, ” ، ” however, ” ، ” although ” و … پر کرده و در جا و میزان مناسب از آن‌ها استفاده کنید.

در آخر از خود نا امید نشوید. حتی از افراد نیتیو اسپیکر (Native Speakers) هم در نوشتن اشتباهات کوچکی سر می‌زند. به تکنیک‌های رایتینگ تافل توجه کنید. بخش بزرگی از این اشتباهات با خواند مجدد شناسایی و برطرف خواهد شد. بنابراین حتما ۱ الی ۳ دقیقه از زمان خود را به خواندن رایتینگ خود اختصاص دهید. با آرزوی موفقیت برای شما!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا