مالی و سرمایه‌گذاری

انواع حسابرسی و تعریف حسابرسی

انواع حسابرسی 

حسابرسی یکی از حساس‌ترین کارها و شغل‌هایی است که در اقتصاد کشور تاثیر کذار است به عبارتی آن را ستون اقتصاد می‌نامند. با این حال بسیاری از مدیران شرکت‌ها، سازمان‎ها و تجارت‌ها نمی‌دانند حسابرسی چیست و آشنایی با انواع حسابرسی ندارند و حتی نمی‌دانند انجام حسابرسی چه فایده‌هایی برای کسب و کار آن‌ها دارد.

حسابرسی چیست؟

به طور خلاصه و به زبان ساده حسابرسی فعالیتی است که برای صحت سنجی اسناد، مدارک، صورت‌های مالی یک شرکت یا سازمان انجام می‌شود که در آخر، پس از بررسی گزارش آن با جزئیات به صورت کامل با فرم خاص رسمی به ذینفعان و …ارائه داده می‌شود.

این فعالیت‌ها بر اساس استانداردها، دستورالعمل‌ها و آیین نامه زیر نظر سازمانی دیگر صورت می‌گیرد. درواقع، حسابرسی فرایندی است برای تایید یا رد صلاحیت و انطباق اطلاعات اسناد و گزارش‌ها است.

به عنوان یک مالک کسب و کار کوچک، برای اطمینان از صحت مدارک مالی خود، باید مرتباً حسابرسی کنید. اگرچه بسیاری از صاحبان مشاغل از ایده حسابرسی بدشان می‌آید، اما حسابرسی‌ها می‌توانند برای شرکت شما مفید باشند. در زیر درباره انواع مختلف حسابرسی بیشتر بدانید.

  

ویدئو پیشنهادی : حسابداری
 حسابداری

 

انواع حسابرسی

انواع مختلف حسابرسی :

به طور خلاصه، حسابرسی سوابق مالی و معاملات شما را بررسی می‌کند تا صحت آنها را تأیید کند. به طور معمول، حسابرسی‌ها برای مقایسه اطلاعات به صورت‌های مالی و کتاب‌های حسابداری شما نگاه می‌کنند.

ممکن است کارمند شما ممیزی انجام دهد، یا ممکن است شخص ثالثی بخواهد اطلاعات شما را بررسی کند (به عنوان مثال ممیزی‌های IRS).

حسابرسی معمولا به صورت مرتب و سالی یک بازر انجام می‌شود، اگر مدارک و اسناد خود را منظم نگه نمی‌دارید، ممکن است حسابرسی شما بیشتر طول بکشد.

انواع حسابرسی‌ ها در کسب و کارهای مختلف می‌تواند متفاوت باشد. به عنوان مثال، یک کارخانه ساختمانی ممکن است یک حسابرسی برای تجزیه و تحلیل میزان هزینه آنها برای یک پروژه خاص (به عنوان مثال هزینه های پیمانکاران یا تجهیزات) انجام دهد.

به طور کلی، حسابرسی‌ها به شما اطمینان می‌دهند که کار شما روال عادی و نظم خود را داد.

انواع حسابرسی چیست؟

حسابرسی داخلی

حسابرسی‌های داخلی در داخل کسب و کار شما انجام می‌شود. شما به عنوان صاحب کار، دستور انجام کار را شما می‌دهید در حالی که شخص دیگری مثلا یکی از کارمندان شما آن را انجام دهد.

کسب و کارهایی که سهامدار یا اعضای هیئت مدیره دارند ممکن است از حسابرسی داخلی به عنوان راهی برای به روزرسانی اسناد در امور مالی یا حسابداری خود استفاده می‌کنند. و حسابرسی‌های داخلی روش خوبی برای بررسی اهداف مالی و چیدن استراتژی جدید مالی است.

اگرچه دلایل زیادی برای انجام یک حسابرسی داخلی وجود دارد، برخی از دلایل رایج عبارتند از:

مواردی که نیاز به بهبود دارد را پیشنهاد دهید

نتیجه اثربخشی اقدامات را نظارت و کنترل کنید

اطمینان حاصل کنید که تجارت شما با قوانین و مقررات مطابقت دارد

اطلاعات مالی را بررسی و تأیید کنید

سیاست‌ها و رویه‌های مدیریت ریسک را ارزیابی کنید

مراحل کار را بررسی کنید

حسابرسی خارجی

حسابرسی خارجی توسط شخص ثالث مانند حسابدار، سازمان امور مالیاتی یا آژانس مالیاتی انجام می شود. حسابرس خارجی هیچ ارتباطی با تجارت، شرکت و کسب و کار شما ندارد (کارمند شما نیست).

حسابرسان خارجی باید از استانداردهای حسابرسی عمومی پذیرفته شده (GAAS) پیروی و طبق آن عمل کنند.

البته که مانند حسابرسی‌های داخلی، هدف اصلی ممیزی خارجی تعیین صحت سوابق و اسناد حسابداری است.

سرمایه گذاران و وام دهندگان معمولاً برای اطمینان از دقیق و منصفانه بودن اطلاعات و اسناد مالی کسب و کار، به حسابرسی خارجی نیاز دارند.

  

مقاله پیشنهادی : بازار کار رشته حسابداری
بازار کار رشته حسابداری

 

گزارش‌های حسابرسی

وقتی امور مالی کسب و کار شما حسابرسی می‌شود، حسابرسان خارجی معمولاً گزارش حسابرسی کاملی به شما می‌دهند. گزارش‌های حسابرسی شامل جزئیاتی از روند حسابرسی و نتیجه آن است.

این گزارش شامل تاییدیه صحت و کامل بودن مدارک شما، اطلاعات گمشده یا نادرست در اسناد و مدارک موجود در شرکت شما است.

انواع حسابرسی

حسابرسی مالیاتی IRS

حسابرسی‌های مالیاتی IRS برای ارزیابی صحت اظهارنامه‌های مالیاتی شرکت و کسب و کار شما استفاده می‌شود. حسابرسان به دنبال مغایرت در بدهی‌های مالیاتی کار شما هستند تا مطمئن شوند شرکت شما بیش از حد پرداخت نکرده یا مالیات را کمتر از حد میزان اصلی پرداخت نکرده است.

حسابرسان مالیاتی خطاهای احتمالی اظهارنامه مالیاتی مشاغل کوچک شما را بررسی می کنند.

حسابرسان معمولاً حسابرسی‌های IRS را به طور تصادفی انجام می‌دهند. حسابرسی‌های IRS را می‌توان از طریق پست یا از طریق مصاحبه‌های حضوری انجام داد.

حسابرسی مالی

حسابرسی مالی یکی از رایج‌ترین انواع حسابرسی است. بیشتر انواع حسابرسی‌ های مالی خارجی است. در حین حسابرسی مالی، حسابرس اصناف و صحت صورت‌های مالی کسب و کار را تجزیه و تحلیل می‌کند.

حسابرسان معاملات، رویه‌ها و ترازنامه‌ها را برای انجام حسابرسی مالی بررسی می‌کنند.

پس از حسابرسی، شخص ثالث معمولاً نظر حسابرسی در مورد کسب و کار شما را به وام دهندگان، بستانکاران و سرمایه گذاران اعلام می‌کند.

  

مقاله پیشنهادی : مفروضات حسابداری
مفروضات حسابداری

 

حسابرسی عملیاتی

ممیزی عملیاتی مشابه ممیزی داخلی است. حسابرسی عملیاتی اهداف، فرایندهای برنامه ریزی، رویه‌ها و نتایج عملکرد شرکت شما را تجزیه و تحلیل می‌کند.

به طور کلی، ممیزی‌های عملیاتی به صورت داخلی انجام می‌شوند. با این حال، یک حسابرسی عملیاتی می‌تواند خارجی باشد. هدف از حسابرسی عملیاتی ارزیابی کامل فعالیت‌های کسب و کار شما، کنترل و نظارت بر نتیجه آن‌ها و تعیین راه‌های بهبود آنها است.

حسابرسی انطباق

حسابرسی انطباق سیاست‌ها و رویه‌های کسب و کار شما را بررسی می‌کند تا ببینید آیا آن‌ها با استانداردهای داخلی یا خارجی مطابقت دارند.

حسابرسی‌های مربوط به انطباق می‌تواند به شما کمک کند تا تعیین کنید آیا کسب و کار شما با پرداخت خسارت کارگران یا توزیع سهامداران سازگار است یا خیر، آنها می‌توانند به شما کمک کنند که آیا تجارت شما با مقررات IRS مطابقت دارد یا خیر.

حسابرسی سیستم اطلاعاتی

حسابرسی سیستم‌های اطلاعاتی بیشتر بر نرم افزارها و شرکت‌های فناوری اطلاعات تأثیر می‌گذارد. صاحبان این کسب و کار از حسابرسی‌های سیستم اطلاعاتی برای شناسایی مسائل مربوط به توسعه نرم افزار، پردازش داده‌ها و سیستم‌های رایانه‌ای استفاده می‌کنند.

این نوع حسابرسی اطمینان می‌دهد که سیستم اطلاعات دقیق را به کاربران ارائه می‌دهد و اطمینان حاصل می‌کند که اشخاص غیر مجاز به داده‌های خصوصی دسترسی ندارند.

همچنین، IT و مشاغل غیر نرم افزاری باید مرتباً ممیزی‌های امنیتی سایبری کوچک را انجام دهند تا از ایمنی سیستم آنها در برابر کلاهبرداری و هکرها مطمئن باشند.

حسابرسی حقوق و دستمزد

حسابرسی حقوق و دستمزد فرایندهای حقوق و دستمزد مشاغل شما را بررسی می‌کند تا از صحت آنها اطمینان حاصل کند. هنگام انجام حسابرسی‌های حقوق و دستمزد، به فاکتورهای مختلف حقوق و دستمزد مانند نرخ دستمزد، بازپرداخت مالیات و اطلاعات کارمندان توجه کنید.

حسابرسی‌های حقوق و دستمزد معمولاً داخلی است. انجام حسابرسی‌های داخلی حقوق و دستمزد به جلوگیری از حسابرسی‌های احتمالی خارجی در آینده کمک می‌کند.

کسب و کارها باید سالانه حسابرسی داخلی حقوق و دستمزد را انجام دهند تا خطاهای موجود در فرایندهای حقوق و دستمزد خود را بررسی کنند و اسناد همه با هم مطابقت داشته باشند.

حسابرسی پرداختی

حسابرسی‌های پرداختی به شما امکان می‌دهد اختلاف حقوق بین کارمندان خود را شناسایی کنید. حسابرسی پرداختی می‌تواند به شما کمک کند تا حقوق نابرابر را در شرکت خود تشخیص دهید. در هنگام انجام حسابرسی پرداختی، مواردی مانند اختلافات حقوقی ناشی از نژاد، مذهب، سن و جنسیت را شناسایی، تجزیه و تحلیل کنید.

حسابرسی پرداختی همچنین می‌تواند به شما کمک کند تا بر اساس صنعت و موقعیت مکانی کسب و کارتان، حقوق و دستمزد مناسب کارگران بدانید و منصفانه و طبق شرایط اقتصادی و جغرافیایی کشورتان آن‌را پرداخت کنید.

  

مقاله پیشنهادی : ترازنامه حسابداری
ترازنامه حسابداری

 

اهمیت انجام انواع حسابداری در کسب و کارها

برای درک جنبه‌های مختلف شغل و کسب و کار خود باید مرتباً حسابرسی انجام دهید

انواع حسابرسی می‌توانند به مشکلات کار شما کمک کنند تا قبل از اینکه دیر شود، اشتباهات بزرگ در بخش مالی پیدا کنید. اگر حسابرسی انجام ندهید، ممکن است متوجه شوید که اسناد به درستی ثبت نشده یا اسناد و مدارک باهم مطابق ندارند و… که بعداً می‌تواند بر کسب و کار شما تأثیر بگذارد چه بسا آنکه به آن ضرر بزند.

قبل از اینکه با ایده انجام مرتب و منظم انواع حسابرسی به صورت دوره مخالفت کنید، به این فکر کنید که چقدر آن‌ها می‌توانند برای کسب و کار بزرگ یا کوچک شما مفید باشند.

انواع حسابرسی

حسابرسی چگونه می‌تواند به شما کمک کند:

  • مشکلات مالی موجود در شرکت را پیدا کنید.
  • خطاهای انجام شده در ثبت اسناد را پیدا کنید.
  • کسب و کار خود را در جهت اصلی و درست آن طبق برنامه پیش ببرید.
  • تمامی اسناد و مدارک مالی خود را به صورت منظم و دسته بندی شده بایگانی کنید.
  • تصمیم‌های بهتری در جهت بهبود کسب و کار خود بگیرید.

 تفاوت حسابدار و حسابرس در چیست؟

حسابرس و حسابدار تفاوت‌هایی باهم دارند و یکسان نیستند و ماهیت کار آن‌ها با هم متفاوت است به طوری که حسابداری یک شغل عملیاتی و ثبت گزارش است و حسابرسی نظارت و کنترل آن اسناد ثبت شده توسط حسابدار است.

حسابرسی در واقع قدم بعدی حسابداری است و یک حسابرس باید بر علم حسابداری مسلط باشد در صورتی که برای حسابدار اینگونه نیست.

حسابدار و حسابرس در فعالیت خود در شرکت و سازمان نیز تفاوت دارند، در شرکت به صورت روزانه به حسابدار نیاز است در صورتی که حضور حسابرس تنها در مواقع خاص و لزوم نیاز است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا