امنیت و شبکهبرنامه نویسی و IT

مشکلات امنیت شبکه چیست و چه خساراتی ممکن است به ما وارد کند؟

درباره مشکلات امنیت شبکه

امنیت شبکه به طور مداوم در حال توسعه یافتن و ارتقاء است به طوری که امروزه توانسته محیطی امن برای شرکت‌های مختلف ایجاد کند. شما چه یک شرکت کوچک باشید و چه یک شرکت بسیار بزرگ بازهم ممکن است مورد حملات امنیتی شبکه قرار بگیرید. مشکلات امنیت شبکه و حملاتی که ممکن است به وجود بیاورد، موجب متوقف شدن مسیر پیشرفت شما می‌شود.

بسیاری از تهدیدات امنیتی شبکه وجود دارد که مشاغل باید از آنها آگاه باشند تا از حفاظت مداوم سیستم‌ها، نرم افزارها و داده‌های خود هیچ‌گاه غافل نشوند. در ادامه برای آگاهی بیشتر درباره این مسئله ما را همراهی کنید.

مشکلات امنیت شبکه

وقتی مشاغل سیستم‌ها و رایانه‌های خود را متصل می‌کنند، مشکلات یک کاربر ممکن است همه افراد را در شبکه تحت تأثیر قرار دهد. با وجود مزایای زیاد استفاده از شبکه‌ها، شبکه پتانسیل بیشتری برای مسائل امنیتی مانند:

  • از دست رفتن داده‌ها
  • نقض امنیت
  • حملات مخرب مانند هک و ویروس‌ها و …

شما می‌توانید اقداماتی را برای کاهش آسیب‌پذیری شبکه خود در برابر دسترسی یا آسیب غیر مجاز انجام دهید. اما از بین بردن همه آسیب‌پذیری‌ها، ممکن نیست یا از نظر اقتصادی عملی نیست، بنابراین انجام ارزیابی ریسک فناوری اطلاعات در تصمیم‌گیری در مورد اقدامات لازم برای اجرا امری بسیار مهم است.

 

آشنایی با رایج‌ترین مشکلات امنیت شبکه

در اینجا ما فهرستی را برای شما جمع کرده‌ایم که براساس گزارشات مختلف به دست ما رسیده‌اند. اما شرطی که در همگی این نوع مشکلات وجود دارد وجود پیچیدگی‌های خاص در فناوری اطلاعات است. با توجه به وضعیت امروزی موجود

مشکلات امنیت شبکه

در جهان، باعث شده تا افراد بسیاری به سمت راه‌اندازی شرکت‌های اینترنتی بروند به همین خاطر چالش‌های امنیتی شبکه و مشکلات آن هر روزه بیشتر و بیشتر می‌شود. بدون هیچ وقفه دیگری به سراغ رایج‌ترین مشکلات امنیت شبکه می‌رویم که عبارتند از:

بدافزارها/باج افزارها

در حال حاضر مشاغل هر ۱۴ ثانیه قربانی حملات باج افزار یا درگیر انواع بدافزارها می‌شوند. این حملات باج‌افزاری سالانه بیش از ۳۵۰ درصد افزایش می‌یابد و این حملات از سال ۲۰۱۴ تا امروزه افزایش چشم‌گیری پیدا کرده‌اند. این افزایش گسترده باج افزارها با ایجاد ارزهای رمزنگاری شده مانند بیت کوین ایجاد شد، که به هکرها اجازه می‌دهد به طور ناشناس باج بپرسند.

این حملات پیچیده با آلوده کردن سیستم‌های امن پایگاه داده، رمزگذاری داده‌ها و تهدید به حذف یا خراب شدن پرونده‌ها آغاز می‌شود مگر اینکه باج سنگینی پرداخت شود. شما با استفاده از پشتیبانی گرفتن از داده‌های مهم و ضروری خود به راحتی می‌توانید از این نوع باج‌گیری‌ها دوری کنید.

به طور کلی اگر بخواهیم حساب کنیم باج افزارها یکی از گران‌ترین تهدیدهای سایبری برای سازمان‌ها هستند. راه‌حل‌هایی که می‌توانند از ورود باج افزار و بد افزار جلوگیری کنند شامل:

  • استفاده از برنامه‌های ضد باج‌افزار: سازمان‌ها باید راه‌حل‌های امنیتی را طراحی کنند که به طور خاص برای تشخیص و از بین بردن عفونت های باج افزار در یک سیستم طراحی شده باشد.
  • پیدا کردن راه‌های نفوذ به سیستم: شما می‌توانید با استفاده از نرم افزار یا افراد متخصص راه ورود این نوع باج افزارها را بگیرید.
  • آموزش به کارکنان شرکت: به کارکنان در مورد خطرات باز کردن پیوست‌ها یا کلیک روی پیوندهای ایمیل‌های مخرب آموزش دهید.

ویروس‌های کامپیوتری

همه ما درباره آنها شنیده‌ایم و همه ما ترس‌های خود را از این نوع ویروس‌ها داریم. برای کاربران روزانه اینترنت، ویروس‌های رایانه‌ای یکی از شایع‌ترین تهدیدهای شبکه در امنیت سایبری هستند. آمارها نشان می‌دهد که تقریباً ۳۳ درصد از رایانه‌های خانگی به نوعی از بدافزارها مبتلا هستند که متاسفانه بیش از نیمی از آنها ویروس هستند.

ویروس‌های کامپیوتری قطعاتی از نرم افزار هستند که به گونه‌ای طراحی شده‌اند که از رایانه‌ای به کامپیوتر دیگری منتقل شوند. آنها اغلب به عنوان پیوست‌های ایمیل ارسال می‌شوند یا از وب سایت‌های خاصی بارگیری می‌شوند تا با استفاده از سیستم‌های موجود در شبکه رایانه دیگر شبکه‌ها را آلوده کنند.

اینطور که گزارشات نشان می‌دهد ویروس‌ها هرزنامه ارسال می‌کنند، تنظیمات امنیتی شما را غیرفعال می‌کنند، اطلاعات کامپیوتر شما را خراب می‌کنند و اطلاعات شخصی مانند گذرواژه را سرقت می‌کنند و هر آنچه در هارد دیسک شما وجود دارد آنان (ویروس‌های کامپیوتری) آلوده می‌کنند.

نرم افزارهای امنیتی سرکش (Rogue)

کلاهبرداران با استفاده از ترس کاربران از ویروس‌های رایانه‌ای، راهی جدید برای انجام کلاهبرداری اینترنتی پیدا کرده‌اند. به این گونه که نرم افزاری به نام نرم افزار امنیتی Rogue را طراحی کرده‌اند که این نرم افزار کاملا مخرب است که کاربران را گمراه می‌کند تا باور کنند شبکه آنان دچار مشکلات امنیتی شبکه شده است، از این طریق آنان به شما هشدار می‌دهند که ویروسی بر روی رایانه شما نصب شده است و باید با نصب این نرم افزار، آن ویروس را از بین ببرید.

آنها یا از شما می‌خواهند برنامه خود را برای حذف ویروس‌های ادعایی بارگیری (دانلود) کنید، یا هزینه یک ابزار را بپردازید. هر دو مورد منجر به نصب بدافزار واقعی بر روی رایانه شما می‌شوند.

کرم‌های رایانه‌ای

کرم‌های رایانه‌ای قطعاتی از برنامه‌های بدافزار هستند که به سرعت تکثیر شده و از رایانه‌ای به کامپیوتر دیگری پخش می‌شوند. یک کرم با ارسال خود به تمام مخاطبین رایانه و سپس بلافاصله به مخاطبین دیگر رایانه‌ها را یکی پس از دیگری آلوده می‌کند.

آشنایی با رایج‌ترین مشکلات امنیت شبکه

جالب است که آنها همیشه برای ایجاد آسیب طراحی نشده‌اند. کرم‌هایی وجود دارند که فقط برای پخش شدن ساخته شده‌اند. انتقال کرم‌ها نیز اغلب با استفاده از آسیب‌پذیری‌های نرم افزاری انجام می‌شود. در حالی که امروزه ما درباره آنها زیاد نمی‌شنویم، کرم رایانه یکی از رایج‌ترین تهدیدهای شبکه‌های کامپیوتری است. شما می‌توانید با خواندن مقاله کرم رایانه ای کاملا با این بدافزار آشنا شوید.

حملات DOS و DDOS

آیا تا به حال شده که بی صبرانه منتظر انتشار آنلاین محصولی باشید که مشتاقانه منتظر خرید آن هستید؟ شما همچنان صفحه را تازه می‌کنید و منتظر آن لحظه‌ای هستید که محصول فعال می‌شود. سپس زمانی که برای آخرین بار می‌خواهید محصول مورد نظر خود را انتخاب و خرید کنید با هشدار سرویس در دسترس نیست مواجه می‌شوید.

در برخی موارد مشاهده شده که سایتی به علت داشتن حجم پایین ترافیک و بارگیری بالا، با خرابی سایت مواجه شده است شاید دلیل این اتفاق را بپرسید؟! این اتفاق زمانی رخ می‌دهد که مهاجمان با استفاده از حملات DOS باعث شده باشند حجم ترافیک سایت شما پایین بیاید و بازدیدکنندگان به سختی بتوانند به سایت شما دسترسی پیدا کنند. حمله DoS توسط یک دستگاه و اتصال به اینترنت آن انجام می‌شود.

حمله DDoS یا حمله توزیع شده خدمات انحصاری مشابه DoS است، اما قوی‌تر است. غلبه بر حمله DDoS بسیار سخت تر می‌باشد. این نوع حملات از چندین کامپیوتر شروع می‌شوند و تعداد رایانه‌های درگیر می‌تواند از چند مورد تا هزاران یا حتی بیشتر متغیر باشد. از آنجایی که این حمله از آدرس‌های IP مختلف استفاده می‌کند، پیدا کردن و دفاع در برابر حمله، کار بسیار دشوارتری است. در مورد DOS و DDOS ما به طور مفصل در مقالات حملات DOS و DDOS سخن گفته‌ایم.

فیشینگ

فیشینگ یک روش مهندسی اجتماعی با هدف دستیابی به داده‌های حساس مانند رمزهای عبور، نام کاربری، شماره کارت اعتباری است. این حملات اغلب به شکل پیام‌های فوری یا ایمیل‌های فیشینگ طراحی شده‌اند که کاملا به نظر قانونی می‌رسند. سپس گیرنده ایمیل را فریب داده می‌دهد که یک لینک مخرب را باز کند، که همین امر منجر به نصب بدافزار بر روی رایانه گیرنده می‌شود.

Rootkit

Rootkit مجموعه‌ای از ابزارهای نرم افزاری است که امکان کنترل از راه دور و دسترسی به سطح مدیریت را در رایانه یا شبکه‌های کامپیوتری فراهم می‌کند. پس از دسترسی از راه دور، rootkit می‌تواند تعدادی از اقدامات مخرب را انجام دهد. آنها مجهز به keylogger، سرقت گذرواژه و غیرفعال‌کننده‌های آنتی ویروس هستند.

Rootkits با مخفی شدن در نرم افزار قانونی نصب می‌شود؛ هنگامی که به آن نرم افزار اجازه ایجاد تغییر در سیستم عامل خود را می‌دهید، rootkit خود در رایانه شما نصب می‌شود و منتظر می‌ماند تا هکر آن را فعال کند. سایر روش‌های توزیع روت کیت شامل ایمیل‌های فیشینگ، پیوندهای مخرب، فایل‌ها و بارگیری نرم افزار از وب سایت‌های مشکوک است.

حملات مرد میانی (MIM)

حمله مرد میانی به نوعی حمله سایبری می‌گویند که ارتباط میان دو هدف را به نوعی استراق سمع می‌کند بدون اجازه طرفین. به عنوان مثال: شما قصد دارید در شرکتی استخدام شوید و اطلاعات مورد نظر خود را به شرکت ارسال می‌کنید اما در این میان فردی مهاجم وجود دارد که اطلاعات شما را می‌گیرد و آنان را با تغییرات بسیار به شرکت که شما می‌خواستید اطلاعاتتان برود، می فرستد. و آن شرکت با توجه به اینکه اطلاعات از طرف شما ارسال شده آن اطلاعات را باز می‌کند و مهاجم اصلی می‌تواند اطلاعات آن شرکت را نیز از آن خود کند. نمونه‌هایی از حملات مرد میانی شامل:

  • جعل DNS
  • جعل HTTPS
  • جعل IP
  • جعل ARP
  • ربودن SSL
  • هک وای فای

حملات نوظهور مشکلات امنیت شبکه

حملاتی هستند که امسال به وجود آمده‌اند و باعث شده‌اند در شبکه امنیتی سایت‌ها و شرکت‌ها اتفاقات ناخواسته‌ای بیفتد این حملات عبارتند از:

حملات بدون فایل

اکثر حملات بدون فایل با حملات فیشینگ شروع می‌شوند که افراد را به کمپین‌های مخرب سوق می‌دهد. پس از اجرای حملات مهندسی اجتماعی علیه قربانی، آنها می‌توانند تنظیمات مبتنی بر حافظه را برای اجرای بیشتر آماده کنند. بدتر از آن این است که بیشتر اوقات این حملات بدون فایل قابل شناسایی نیستند و به سرعت از رادار خارج می‌شوند.

حملات DOS و DDOS

حملات گروهی مبتنی بر G5

با ظهور فناوری‌ها و شبکه‌های جدید G5، انتقال سریعتر و حجم زیادی از داده‌ها را می‌توان سریعتر از همیشه بازیابی و بارگذاری کرد. باعث به وجود آمدن چهره جدیدی از جرایم سایبری در حال ظهور شده است. در این نوع حمله همچنین از AI (هوش مصنوعی) برای کشف قربانیان جدید، تغییر استراتژی حمله و ارتباط و به اشتراک گذاری داده‌ها با مهاجمان دیگر استفاده می‌شود.

 

توصیه‌های امنیتی درباره جلوگیری مشکلات امنیت شبکه

توصیه و راه‌هایی وجود دارند که با استفاده از آنان می‌توانید تا حدودی جلوی حملات امنیتی شبکه را بگیرید این نوع راه‌ها عبارتند از:

  • پشتیبان‌گیری از تمامی داده‌ها و فایل‌های مهم و اضطراری
  • استفاده از رمزهای عبور دشوار
  • جلوگیری از راه‌های نفوذ به سیستم
  • حذف دسترسی کارکنان خارج شده و …

همیشه سعی کنید راه‌هایی را انتخاب کنید که امنیت شبکه شما را در اولویت قرار دهند. اگر مطمئن نیستید چگونه این کار را انجام دهید از متخصصین در این باره مشورت بخواهید.

نتیجه‌گیری

به نظر می‌رسد پیگیری تمام تهدیدات امنیتی شبکه موجود و تهدیدهای جدیدی که همچنان در حال ظهور هستند، کار دشواری به نظر می‌رسد. بهترین کاری که همه ما می‌توانیم انجام دهیم این است که آماده و کاملا هوشیار باشیم. هیچ راهی برای اطمینان کامل از نفوذ ناپذیری یک سیستم در برابر تهدیدهای امنیتی سایبری وجود ندارد. ما باید اطمینان حاصل کنیم که سیستم‌های ما تا حد ممکن ایمن هستند.

حال که به آخر مقاله مشکلات امنیت شبکه رسیده‌ایم، اگر شما دوست دارید اطلاعات بیشتری در رابطه با حوزه امنیت شبکه داشته باشید می‌توانید مقالات ما را در رابطه با امنیت شبکه مطالعه کنید. موفق و پیروز باشید 🙂

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا