برنامه نویسی و ITوردپرس

مقایسه کامل جوملا و وردپرس و دروپال

مقایسه بهترین CMSها

طراحی سایت همانند کارت ویزیت، بنر و هر سازه تبلیغاتی دیگری عمل خواهد کرد و حتی قوی تر از همه ی آنها. امروزه هر کسب و کار و شرکتی برای آنکه بتواند خدمات خود را معرفی کند به طراحی سایت رجوع می کند زیرا مردم بیشتر ساعات روز را به جای تماشای بیلبوردهای شهری در گوشی هایشان و اینترنت می گذرانند. در این مقاله شروع به مقایسه جوملا و وردپرس و دروپال به عنوان سه سایت ساز برتر می کنیم.

این موضوع درست است که طراحی سایت یک روش تبلیغی بهتری از روش های تبلیغاتی قدیمی است؛ اما به نسبت آنها نیز از هزینه بیشتری برخوردار است و همین موضوع سبب می شود که بسیاری از کسب و کارها به سراغ آن نروند. در ادامه بد نیست که نگاهی به مقاله ی آموزش یادگیری ماشین لرنینگ با پایتون نیز داشته باشیم.

در حالت کلی برای ساخت یک وب سایت دو راه بیشتر در مقابلمان وجود ندارد.

  • از طریق کد نویسی و مراجعه به شرکت های برنامه نویسی و خصوصی، سایت بسازیم.
  • از طریق سایت ساز ها و سی ام اس ها ، برای اینکه طراحی سایت ارزانی داشته باشیم.

مقایسه بهترین CMSها

اهمیت و مزایای سی ام اس ها

بسیاری از شرکت های بزرگ دنیا همچون شرکت مرسدس بنز، بلک بری و ناسا برای طراحی وب سایت حرفه ای خود از این سایت سازها کمک گرفته اند و نتیجه این انتخاب شان را میتوانید ببینید. نکته ای که باید درباره این سایت ساز ها به شما گفته شود این است که استفاده از این سایت سازها به هیچ دانش فنی خاصی نیاز ندارد و میتوانید به راحتی برای ایجاد سایت خصوصی خودتان از آنها استفاده کنید.

در صورتی که امنیت برایتان مهم است و به ساخت یک سایت حرفه ای فکر می کنید، میتوانید از یک برنامه نویس نیز در کنار آن کمک بگیرید که آن را توسعه دهد و به شما در ساخت سایت حرفه ای تان کمک کند. زیرا این سایت سازها در صورتی که توسط یک متخصص ساخته شوند نتیجه بهتری خواهند داد.

سی ام اس ها مزایایی دارند که به شرح زیر است:

  • طراحی سایت ارزان
  • دارای کنترل پنل
  • دارای صفحه ی ویژه ی معرفی خدمات، محصولات و..
  • دارای گالری تصاویر
  • دارای اسلاید های حاوی تصاویر مهم
  • دارای صفحات نامحدودی برای اخبار، مقالات و…
  • دارای منو و زیرمنو
  • اتصال به درگاه بانکی
  • دارای صفحه ی جستجو در سایت

در این مقاله سه سی ام اس برتر حال حاضر را مقایسه می کنیم و به این موضوع می پردازیم که کدام یک از این سی ام اس ها میتواند به میزان بیشتری در ساخت و طراحی سایت کمک کننده باشد؟

اهمیت و مزایای سی ام اس ها

سیستم برتر مدیریت محتوا

سیستم مدیریت محتوا (CMS) یک سیستم نرم افزاری است که شما را در ساخت، مدیریت و بروز رسانی سایت تان حمایت می کند و به شما امکان می دهد محتوای وب سایت تان را با سهولت نسبی ایجاد و مدیریت کنید.

شباهت ها

وجه اشتراک سیستم های مدیریت محتوا جوملا و وردپرس و دروپال، در منبع باز بودن (open-source)  و رایگان بودن آنها در بارگیری است. CMS  های منبع بازی همچون جوملا و وردپرس و دروپال گزینه بسیار خوبی برای اکثر وب سایت ها هستند زیرا کنترل زیادی از نظر ظاهری و عملکرد بر روی سایت شما دارند. با این حال، هر پلتفرم تنظیمات و گزینه های متفاوتی را ارائه می دهد، به همین دلیل انتخاب بین آنها دشوار است.

وردپرس

وردپرس، سیستمی مدیریتی است که در جهت تولید محتوای غنی، ساخت صفحه، ویرایش متن و مدیریت کاربران، به مدیران کمک می کند که به صورت اپن سورس و رایگان در دسترس و به زبان PHP نوشته شده است.

در این سیستم افزونه های مختلفی در نظر گرفته شده تا طراح بتواند ساختار و تم های مختلفی را ایجاد کند و بازخورد مشتریان را نسبت به سایت بالا ببرد. برای تعریف بهتر می توانید از مقاله ی وردپرس چیست و چه کاربردی دارد نیز استفاده کنید.

وردپرس در بحث مقایسه کامل جوملا و وردپرس و دروپال، آسان ترین و قدرتمندترین سیستم مدیریت محتوای وبلاگ و وب سایت موجود است. وردپرس برای وب سایتهای نسبتاً ساده مانند وبلاگ نویسی روزمره و سایتهای خبری ایده آل است و پیشرفت برای هرکسی که به دنبال ساخت سایت با مدیریت آسان است در وردپرس وجود دارد.

از طرفی به حدی قدرتمند است که توسعه دهندگان وب یا طراحان بتوانند سایت را برای مشتری خود سفارشی سازی کنند. از دیگر قابلیت های وردپرس می توان به ایجاد وب سایت اطلاع رسانی، وبلاگ شخصی یا سازمانی، وب سایت خبری و فروشگاه اینترنتی اشاره کرد.

برای راه اندازی یک سایت از طریق وردپرس به راحتی میتوانید در 5 دقیقه آن را به صورت پیش فرض طراحی کنید. این سیستم بسیار سازگار است و چندین زبان مختلف را پشتیبانی می کند که در ابتدای نصب میتوانید زبان مورد نظر خود را انتخاب کنید. برای کار کردن با وردپرس میتوانید آن را از طریق خواندن کتاب های الکترونیک آموزش ببینید و وب سایت دلخواه تان را بسازید و از امکانات وسیع آن استفاده کنید.

وردپرس

مزایای وردپرس

وجود بیش از 45 هزار تم: به طور کلی قالب های وردپرس دو نوع اند: قالب های رایگان و قالب های فروشی. تعداد زیادی قالب رایگان در وردپرس وجود دارد و قابل استفاده هستند. قالب های فروشی را می توان از بعضی از فروشگاه های آنلاین و توسعه دهنده ها تهیه کرد. همچنین می توانید قالب دلخواه تان را بسازید.

وجود هزاران پلاگین با کاربرد های مختلف

با آموزش وردپرس، این سیستم به شما امکان اضافه کردن افزونه هایی را می دهد تا دستتان برای گسترش سایت باز باشد. برای اضافه کردن افزونه ها به بخش افزونه ها در وردپرس رفته و بر روی گزینه افزودن کلیک کنید سپس افزونه را با جستجوی نام آن نصب کنید.

وجود نسخه موبایلی آن

برای سیستم وردپرس نسخه های موبایلی نیز طراحی شده است که برای هر نوع سیستم عامل های اندروید، IOS و ویندوز فون کاربرد دارد و امکانات فوق العاده ای مثل درج مطلب جدید در بلاگ و مدیریت سایت و پاسخ به نظرات کاربران و مشاهده ی آمار را فراهم می کند و به راحتی از طریق لینک های مستقیم قابل دانلود است.

یکپارچگی لینک ها در وردپرس

از دیگر قابلیت های سیستم وردپرس می توان به یکپارچگی لینک ها و وجود لینک هایی برای موتورهای جستجو اشاره کرد که با وجود لینک های دائمی این سیستم بسیار کارآمد به حساب می آید. با استفاده از سیستم وردپرس می توانید چندین دسته به نوشته ها اضافه کنید و از برچسب برای نوشته ها استفاده کنید و به راحتی لینک ها را مدیریت کنید و از استانداردهای Trackback و Pingback برای نمایش لینک ها در دیگر سایت ها استفاده کنید.

یکپارچگی لینک ها در وردپرس

مدیریت چند سایت در وردپرس

قابلیت چند سایتی در نسخه ی جدید از وردپرس امکان نصب وردپرس چندین سایت را به ما می دهد و می توانید به صورت متمرکز و یکپارچه آنها را مدیریت کنید. بنابراین با یکبار نصب وردپرس می توانید یک شبکه از چندین بلاگ تشکیل دهید. و ادمین می تواند تغییراتی را در قالب هر شبکه به وجود آورد و از شبکه زیر دامنه استفاده کند

امنیت بالا

در وردپرس سیستم به صورت منظم به روزرسانی می شود و مشکلات کاربری و امنیتی موجود برطرف خواهند شد. و در نسخه های جدید امکانات بیشتری برای کاربران در نظر گرفته می شود.

سهولت استفاده (بدون نیاز به دانش فنی)

وردپرس براساس سهولت استفاده حرف اول را می زند. سادگی کار با وردپرس شاید یکی از مهم ترین دلایل برای محبوبیت بالای آن می باشد. کاربر پسند و بهترین برای مبتدیان و آماتورها: ظاهری زیبا، ساده و کاربر پسند وردپرس سبب شده است که مبتدیان بتوانند در آن به خوبی رشد کنند. انعطاف پذیری بالا برای ایجاد تغییرات و سفارشی سازی: وردپرس به هر آنچه که شما بخواهید تبدیل خواهد شد و در هر تغییری با شما همراه خواهد بود.

سهولت استفاده (بدون نیاز به دانش فنی)

جوملا

جوملا یک سیستم مدیریت محتوا رایگان و منبع باز برای انتشار محتوای وب است که برای وب سایت های تجارت الکترونیکی یا شبکه های اجتماعی عالی است، اما وقتی درباره مقایسه CMSها صحبت می شود، جوملا نیاز به درک اساسی مهارت های فنی دارد.

جوملا به گونه ای طراحی شده است که به عنوان یک بستر اجتماع، دارای ویژگی های شبکه های اجتماعی قوی باشد. در واقع جوملا، در میان وردپرس ساده و دروپال جامع و پیشرفته قرار می گیرد. جوملا به شما کمک می کند تا محتوای وب خود را پیگیری کنید.

جوملا از دروپال و وردپرس به ترتیب کمی قدرت،انعطاف پذیری و کاربر پسندی برداشته است.  یکی از مزایای جوملا به وردپرس این است که جوملا برای مدیریت وب سایت های پیچیده تر بهتر است. مخصوصا برای سایت های اجتماعی با تعداد زیادی از کاربران ثبت نام شده. معایب آن نسبت به وردپرس پیچیده تر بودن آن برای استفاده است و در مقایسه با آن میزان کمتری تم و افزونه در آن وجود دارد.

جوملا

مزایای جوملا

  • جوملا منبع باز است بنابراین مجوز آن رایگان و بدون هزینه در دسترس است.
  • جوملا را می توان برای برنامه های چند منظوره مانند برنامه های دولتی و وب سایت های سازمانی استفاده کرد.
  • استفاده از آن آسان است. یعنی خیلی فنی هم نیست!
  • هزاران قالب و افزونه برای توسعه جوملا وجود دارد.

جوملا در مقایسه با دروپال برای اسکریپت های خاص به افزونه های خاصی احتیاج دارد. سفارشی سازی آن محدود است و برای وب سایت ساده و کوچک کمی سنگین است.

دروپال

دروپال سخت ترین و قدرتمندترین سی ام اس در بحث مقایسه جوملا و وردپرس و دروپال است. در نتیجه به درک و آشنایی با HTML ، CSS و PHP نیاز دارد. دروپال یک CMS استثنایی سئو دوست با کد های شسته رفته است که ماژول های موثری ارائه می دهد.

Drupal به دلیل دسته بندی قدرتمند، سازماندهی محتوا و توانایی آن در برچسب زدن، پیشرفته شناخته می شود. دروپال قدرتمندتر از انواع سی ام اس های دیگر و ایده آل برای ایجاد وب سایت های بسیار پیچیده است. این سی ام اس اغلب به دلیل پایداری بالا برای دانشگاه ها، رسانه ها و وب سایت های دولتی استفاده می شود، به علاوه حدود 2500 تم مختلف برای انتخاب در آن وجود دارد.

مزایای دروپال

  • دروپال به میزان زیادی به کدنویسی احتیاج ندارد. (مانند کدنویسی HTML)
  • با هزاران ماژول رایگان همراه است.
  • دروپال دارای ویژگی های اساسی و پیشرفته است.
  • دروپال با تم های حرفه ای Readymade همراه است.
  • دارای کد های شسته رفته و ماژول های فوق العاده قدرتمند است که مورد علاقه موتورهای جستجوگر اصلی است.

برای فهمیدن اینکه کدام سی ام اس در بین جوملا و وردپرس و دروپال برای سایت شما بهتر است، ما به استفاده از معیار های زیر می پردازیم:

دروپال

سهولت در استفاده

بر اساس سادگی وردپرس رتبه یک و جوملا و دروپال در رتبه های بعد از آن قرار دارند. برای مثال وقتی نوبت به ایجاد محتوای جدید می رسد، ویرایشگر دروپال گزینه های قالب بندی متن را پیشنهاد نمی کند. در واقع دروپال فرض می کند که شما حداقل دانش مقدماتی در HTML را دارید و می توانید تمام قالب بندی های مورد نظر خود را به تنهایی اضافه کنید.

مدیریت سایت

بر اساس مدیریت سایت وردپرس رتبه 1 و دروپال و جوملا به ترتیب در رتبه های بعدی قرار دارند. با نگاه دقیق تر، دروپال شامل تنظیمات پیکربندی بسیار عمیق تری نسبت به جوملا است.

محبوبیت

در بحث محبوبیت نیز وردپرس رتبه 1 و بعد از آن جوملا و دروپال به ترتیب محبوب هستند و وردپرس ظاهر و ساختاری کاربر پسندتر در میان جوملا و دروپال دارد.

سفارشی سازی

در این مبحث رتبه اول از آن دروپال، دوم جوملا و سوم وردپرس است. جوملا و دروپال هر دو در مورد گزینه های سفارشی سازی می درخشند و ما می توانیم به شما بگوییم که تقریباً برای هر نوع سایت، انتخاب خوبی هستند.

سفارشی سازی

عملکرد سایت

منظور از عملکرد سایت بدان معنی است که صفحات شما باید سریع بارگیری شوند و وب سایت شما باید پاسخگو باشد. در غیر این صورت، مخاطبان خود را از دست خواهید داد. خوشبختانه، هم دروپال و هم جوملا امکان ایجاد سایتی سریع را به توسعه دهنده خواهند داد.

وردپرس برای یک وبلاگ ساده یا یک سایت از نوع بروشوری، می تواند بهترین انتخاب باشد (در حالی که برای افراد نا آشنا به کد نویسی بسیار راحت است. و برای برنامه نویسان یک بستر انعطاف پذیر است که می توانند از طریق آن سایتهای بسیار پیچیده ای ایجاد کنند).

اگر به دنبال چیزی پیشرفته تر از وردپرس یا به دنبال ایجاد سایتی حرفه ای هستید، ممکن است دروپال بهترین انتخاب باشد. اما در صورتی که دانش کمی از برنامه نویسی دارید جوملا هم در بحث یادگیری آسان تر است هم در بحث پیشرفته بودن بعد از دروپال قرار خواهد گرفت.

امنیت

خوشبختانه، جوملا و دروپال از نظر امنیت، بسیار عالی هستند. علاوه بر این، هر سه سی ام اس جوملا و وردپرس و دروپال به شما امکان بالا بردن امنیت از طریق تنظیمات و افزونه خواهند داد.

تعداد تم و افزونه

در بحث تم ها وردپرس تقریبا 4000 تم ارائه خواهد داد در صورتی که جوملا چیزی حدود 1000تم و دروپال 2000 تم. در بحث افزونه ها وردپرس بیش از 45000 افزونه ارائه می دهد در صورتی که جوملا تنها 7000 افزونه رایگان و دروپال 34000 پلاگین ارائه خواهد داد.

تعداد تم و افزونه

این هفت معیار برای انتخاب بهترین سی ام اس به کمکتان خواهد آمد. هر سه مورد در بیشتر موارد گزینه های عالی هستند. اما زمینه کاری شما نیز مهم است که با تعیین درست هدفتان انتخاب بین سی ام اس ها برایتان آسان تر خواهد شد.

انتخاب و مقایسه CMS ها

در جواب سوال اینکه در بین جوملا و وردپرس و دروپال کدام بهتر است؟ باید بگویم وردپرس زیرا افزودن مطالب جدید بسیار آسان است و هزاران پلاگین و طرح بندی رایگان برای انتخاب وجود دارد ، بنابراین می توانیم بدون نیاز به دانستن HTML ، CSS یا هر زبان برنامه نویسی دیگر، به راحتی هر چیزی را که می خواهیم تغییر دهیم. همچنین دارای به روز رسانی ها مدام و ویژگی های امنیتی است.

تاریخچه وردپرس و نحوه یادگیری آن

وردپرس در سال 2003 با عنوان Blogging app ساخته شد. اما در حال حاضر یک Content management system و Web publishing tool است. از سال 2003 بیش از 80 بار آپدیت شده است و از هر 4 وب سایت یکی از آنها با وردپرس ساخته شده است.

حال که وردپرس به عنوان بهترین سی ام اس شناخته شد. به دنبال یادگیری نحوه کار با وردپرس خواهیم بود. با ما همراه باشید.

بعد از دانلود آن، به نصب وردپرس بپردازید تا بتوانید یک وب سایت بسازید. توجه کنید که برای استفاده از وردپرس آن را بر روی هاست نصب و راه اندازی کنید که برای این کار ابتدا به پنل خود در هاست تان وارد شده و بر روی آیکون وردپرس و نام دامنه تان کلیک کنید.

تاریخچه وردپرس و نحوه یادگیری آن

نصب وردپرس

حالا نوبت آن رسیده که بر طبق سلیقه خود به انتخاب قالبی برای سایت تان بپردازید که مراحل انتخاب یک قالب برای وب سایت تان به این صورت است که به داشبورد وردپرس تان وارد شده و در سمت راست بر روی نمایش پوسته ها کلیک کنید و قالب را نیز بر روی وردپرس نصب کنید اما در صورتی که در بین 4000 پوسته وردپرس هیچ کدام نظرتان را جلب نکرد فایل زیپ دیگری را بر روی وردپرس آپلود کنید که برای این کار بر روی پوسته ها سپس افزودن پوسته تازه کیک کنید در این صورت پوسته مورد نظرتان برایتان لود خواهد شد.

بعد از انتخاب قالب به سراغ وارد کردن محتوا های تولید شده خواهیم رفت که برای این کار به بخش صفحه در پنل خواهیم رفت که با صفحه ای برای وارد کردن محتوا روبرو خواهید شد که روند نوشتاری آن همانند ورد است اما شما برای وارد کردن این صفحه به وب سایت تان باید در منوی راست بر روی صفحه مورد نظر کلیک کرده و سپس با زدن تیک چک باکس و دکمه افزودن آن را به وب سایت تان وارد کنید  فقط فراموش نکنید که آن را ذخیره کنید و آموزش وردپرس را جدی بگیرید.

نصب وردپرس

خلاصه

وردپرس بهترین سی ام اس برای وبلاگ نویسی ساده، وب سایت شرکت یا وب سایت های تجاری کوچک است. جوملا بیشتر برای سایت های تجارت الکترونیکی و شبکه های اجتماعی مورد استفاده قرار می گیرد.

دروپال پیشرفته ترین گزینه برای افراد فنی است که دوست دارند به چالش کشیده شوند. هرکسی که دروپال را به عنوان سیستم مدیریت محتوا در نظر میگیرد باید حداقل دانش اساسی در مورد HTML ، PHP و سایر زبان های برنامه نویسی وب داشته باشد.

سعید هابطی

چند سالی میشه که در زمینه سئو و دیجیتال مارکتینگ در حال فعالیت هستم. به موسیقی و فلسفه علاقه ی خاصی دارم و بیشتر زمان رو صرف مطالعه و نوازندگی می کنم.

نوشته های مشابه

‫2 دیدگاه ها

  1. با سلام ، این مطلب خیلی جهت دار نیست اما باز هم میشه گفت تا حدی طرف وردپرس رو گرفته در برخی جاها ، البته که در بخش نتیجه گیری تا حد زیادی منصفانه تر برخورد شده. با این حال باید گفت که این پروژه هست که تعیین میکنه کدوم ابزار بهتری برای کار هستند و نه ویژگیهای ذاتی شون چون بخصوص مثلا وردپرس و دروپال خیلی خیلی متفاوت هستن و اصلا نمیشه گفت رقیب هم دیگه هستن ، چون فضای کاری متفاوتی دارن ، قدرت وردپرس اصلا به اندازه دروپال نیست و کاربر پسند بودن دروپال (میشه گفت دروپال بیشتر کاربر ناپسند هست تا کاربر پسند چون واقعا سخته) اصلا ربطی به سادگی و کاربر پسند بودن وردپرس نداره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا