برنامه نویسی و IT

چگونه برنامه نویسی را شروع کنیم؟

چگونه برنامه نویس شویم؟

چگونه برنامه نویسی را شروع کنیم؟ این سوال یکی از مهم‌ترین سوال‌هایی می‌باشد که یک فرد عادی زمان شروع آموزش برنامه نویسی در ذهن خود دارد. برای همین خاطر باید برای کسی که قصد دارد برنامه نویسی را شروع کند مسیری ساده را در نظر بگیریم که هم لذت برنامه نویسی را تجربه کند و هم به هدف خود برسد. با ما تا پایان مقاله همراه باشید تا متوجه شویم که شروع برنامه نویسی به چه شکل است.

فهرست مطالب این نوشته

 

 

مهم‌ترین سوال در برنامه نویسی این است که چگونه برنامه نویسی را شروع کنیم. برنامه نویسی یکی از برترین و پردرآمدترین شغل‌های دنیا شناخته می‌شود. البته باید گفت این تحقیقات در مورد برنامه نویسی بیشتر در کشورهای آمریکایی و اروپایی صورت می‌گیرد.

اما در این مورد می‌توان از کشور خود نیز حرفی به میان آورد. در کشور ما در مورد شغل برنامه نویسی و میزان درآمدی که یک برنامه نویس دارد هیچگونه تحقیق و اطلاعات کاملی وجود ندارد.

 

مقاله پییشنهادی : برنامه نویسی اندروید با پایتون
برنامه نویسی اندروید با پایتون

 

اما با کمی تحقیق‌های محلی که توسط خود انسان صورت می‌گیرد می‌توان در مورد پردرآمد بودن آن اطلاعاتی نیز کسب کرد. کسانی می‌توانند در برنامه نویسی موفق شوند که حرفه‌ای باشند.

باید به این موضوع تاکید شود که برنامه‌نویس‌های موفق و ماهر در بیشتر مواقع ملاک کار خود را پول ندانسته‌اند آن‌ها با علاقه‌ی شدیدی که به این کار دارند، به موفقیت‌های روز افزون دست پیدا کرده‌اند.

چگونه برنامه نویس شویم؟

 

بیشتر برنامه نویسان عاشق کار خود هستند و در برخی موارد به همین دلیل رایگان نیز کار می‌کنند. در زیر نکات طلایی برای شروع برنامه نویسی آمده است.

چگونه برنامه نویسی را شروع کنیم

زمانی که می‌خواهید برنامه نویسی را به افراد گوناگون آموزش دهید باید موارد خاصی را در نظر بگیرید تا به مشکل‌های متفاوت در این راه مواجه نشوید. بهترین حالت ممکن این است که بعد از خواندن این مقاله خودتان تمرین‌های متفاوتی انجام دهید تا بتوانید برنامه نویسی را به صورت حرفه‌ای ادامه دهید.

 

وبینار پییشنهادی: وبینار مسیر شغلی برنامه‌نویسی با آرش خان‌گلدی (توسعه‌دهنده ارشد اسپاتیفای)
وبینار مسیر شغلی برنامه‌نویسی با آرش خان‌گلدی (توسعه‌دهنده ارشد اسپاتیفای)

 

شاید برای شما هم پیش آید که چگونه برنامه نویسی را شروع کنیم (مرحله به مرحله از نقطه صفر) ما در این مقاله به شما در این زمینه کمک خواهیم کرد.

انتخاب برنامه نویسی بر اساس علاقه نه درآمدزایی

در ابتدای متن هم بیان شد که بیشتر برنامه نویسان حرفه‌ای و متخصص بسیار به این کار علاقه دارند و این علاقه موجب ایجاد مهارت در فرد می‌شود. این افراد از همان کودکی برنامه نویسی را آغاز می‌کنند و آن را به صورت حرفه‌ای دنبال می‌کنند. برنامه نویس و ثروتمندترین مرد جهان بیل گیتس اولین برنامه‌ی خود را در ۱۳ سالگی نوشت.

 

ویدیو پییشنهادی: اصول برنامه نویسی C و ++C
اصول برنامه نویسی C و ++C

صنعت برنامه نویسی

او صنعت برنامه نویسی را با ایده‌های خود تکان داد. پس اولین قدم در برنامه نویسی علاقه می باشد، اما باید بدانید که علاقه در این کار لازم است اما کافی نیست.

افراد با قرار گرفتن در موقعیت های اصلی می توانند میزان علاقه ی خود را به این کار بسنجند، یعنی تا زمانی که شما وارد کاری نشدید ممکن است بسیار علاقه داشته باشید اما بعد از ورود به آن کار دیگر علاقه‌ای به ادامه‌ی کار در شما وجود نداشته باشد.

معمولا برخی از انسان‌ها از زندگی مارک زاکربرگ، بیل گیتس الهام می‌گیرند و تحت تاثیر موفقیت آن‌ها در شرایط مالی و موقعیت اجتماعی قرار می‌گیرند.

 

انتخاب برنامه نویسی بر اساس علاقه نه درآمدزایی

 

ولی زمانی که شروع به برنامه نویسی می‌کنند و دچار مشکل‌های فراوانی می‌شوند به جای روبرو شدن با مشکلات شانه خالی می‌کنند و علاقه‌ی خود را از دست می‌دهند.

 

مقاله پییشنهادی: آموزش برنامه نویسی را با چه کتاب‌هایی شروع کنیم
آموزش برنامه نویسی را با چه کتاب‌هایی شروع کنیم

 

بعد از این همه توضیح باید گفت که برنامه نویسی از قلب انسان شروع می‌شود و به آموزش مغزی می‌رسد و در نهایت بر روی کیبوردها پیاده می‌گردد برخی از انسان‌ها هستند که برنامه نویسی را یک شغل شیک می‌دانند که دارای کلاس کاری بالا و خوش درآمد می‌دانند. این طرز فکر نیز بسیار اشتباه است و این طرز فکر می‌تواند شوق و علاقه‌ی کاری را از بین ببرد.

بستر مناسب برنامه نویسی برای شروع به یادگیری 

حالا که از علاقه‌ی قلبی خود در زمینه‌ی برنامه نویسی مطمئن شدید باید زمینه‌ای که در آن می‌خواهید به کار خود ادامه دهید را انتخاب کنید. امروزه سه نوع بستر در برنامه نویسی وجود دارد که برای شروع باید یکی از آن‌ها را انتخاب کنید.

  1. اولین بستر برنامه نویسی دسکتاپ می‌باشد
  2. بستر دوم برنامه نویسی تحت وب بوده
  3. آخری برنامه نویسی موبایل می‌باشد.

حال ما به تک تک این بسترها توجه می‌کنیم تا زمینه‌ی ذهنی مناسبی برای شما فراهم کنیم و به سوال چگونه برنامه نویسی را شروع کنیم را پاسخ دهیم.

 

مقاله پییشنهادی : چرا باید زبان برنامه نویسی swift را یاد بگیریم
چرا باید زبان برنامه نویسی swift را یاد بگیریم

آشنایی با برنامه نویسی desktop

برنامه نویسی desktop همان تهیه برنامه هایی است که از آن در کامپیوترهای خانگی (PC) یا لپ تاپ ها استفاده می کنند. تعداد زیادی از برنامه نویسی دسکتاپ به سیستم عامل ویندوز ارتباط دارد و برنامه نویسان مختلفی برای این سیستم عامل برنامه می نویسند.

برنامه نویسی desktop دارای طیف بسیار وسیعی می باشد که با بیشتر این نرم افزارها صد در صد شما بسار کار کرده اید و با آن ها آشنایی دارید.

مشهور ترین نرم افزارهایی که می توان به جرات گفت بر روی تمام ویندوزها دیده می شود و افراد زیادی از آن استفاده می کنند، نرم افزار Office است که طرفداران بسیاری را از آن خود کرده است.

 

آشنایی با برنامه نویسی دسکتاپ

 

نرم افزارهای که در امور مالی و حسابداری استفاده می شوند نیز بسیار مهم هستند. با افزایش تکنولوژی برنامه نویسی در desktop دیگر مانند قدیم نیست و افت بسیاری کرده ولی باز ویندوزها نیاز اساسی محسوب می شوند که نیاز به برنامه دارند. پس این بخش افت کرده اما از بین نرفته است.

معرفی برنامه نویسی تحت وب

امروزه هر انسانی که کم و بیش با اینترنت سروکار دارد می داند که سایت ها و برنامه های تحت وب بسیار محبوب هستند. این فناوری موجب شده تا مردم در کم ترین زمان بیشترین کار ها را انجام دهند.

 

 

مرورگر ها دسترسی به وب ها را برای همه آسان کرده اند. مرورگر ها دستورات را از کاربران می گیرند و به سرور ها منتقل می کنند. سرور ها نیز پاسخ ها را به مرورگر کاربر می فرستد.

به دلیل تخصصی شدن ارسال و دریافت در دنیای برنامه نویسی وب به دو قسمت جامع frontend و backend تقسیم شده اند. front end به طراحی ظاهر یک وب سایت گفته می شود و بک اند منطق سرویس تحت وب را روانه می سازد.

 

معرفی برنامه نویسی تحت وب

 

بعد از این که سایت ها و سرویس های تحت وب در بین مردم محبوبیت و فراگیری شدند، بازار طراحی وب رونق یافت. کاربران بسیاری دنبال آموزش طراحی سایت رفتند و برنامه نویسی در این حوزه بیشتر شد. کسب و کارهای سنتی در دنیای امروزی نیاز به وب سایت دارند و حتی برخی کسب و کارها متکی به وب هستند.

معرفی برنامه نویسی موبایل

اهمیت گوشی ها و تبلت ها بای تمامی افراد ثابت شده و شاید شما این مطالب را با گوش خود مطالعه می کنید. امروزه موبایل ها تنها وسیله ی ارتباطی نیستند و معمولی ترین کارهایی که می توانند انجام دهند ایجاد تماس های تصویری و صوتی است. بیشتر سیستم عامل گوشی های هوشمند دو دسته هستند. اندروید و iOS.

 

مقاله پییشنهادی : برنامه نویسی هوش مصنوعی با پایتون را بهتر بشناسید
برنامه نویسی هوش مصنوعی با پایتون را بهتر بشناسید

در ابتدا برنامه نویسان تصمیم می گیرند که کدام یک از این سیستم های عامل را انتخاب کنند. هر چیزی نیازمند علاقه و تلاش می باشد ولی به دلیل این که اندروید ۵۰% سهم بازار موبایل را به خود اختصاص داده ایت برنامه نویسی بسیار عاقلانه تر به نظر می رسد. در ایران اندروید یکی از محبوب ترین ها محسوب می شود و برخی مشکلات و محدودیت های آیفون در آن موجود نیست.

ولی ما باز به علایق شما تاکید می کنیم قبل از این که وارد یک حوزه خاص در برنامه نویسی شوید. برنامه نویسی اندروید نسبت به برنامه نویسی iOS درجه ی بالایی دارد زیرا مخاطبین گسترده تری را دارا می باشد.

 

معرفی برنامه نویسی موبایل

جالب است بدانید که در یک دهه ی اخیر برنامه نویسی موبایل بسیار رواج پیدا کرده است. با توجه به اهمیتی که برنامه نویسی موبایل در جهان امروزی پیدا کرده پس رقیبان زیادی نیز وارد این بازار شده اند.

کسی که می خواهد برنامه نویسی موبایل را آموزش ببیند باید تمام دقت و تمرکز خود را به خرج دهد تا زمان خود را در این کلاس ها هدر ندهد. در حالت کلی برنامه نویسی موبایل دو بخش است. برنامه نویسی اپلیکیشن های اندرویدی و برنامه نویسی اپلیکیشن های iOS. هر فردی براساس علایق شهر زندگی و یا امکانات باید یکی را انتخاب کرده و در آن به ماهر ترین فرد تبدیل گردد.

برنامه نویسی اپلیکیشن های iOS

آموزش برنامه نویسی اندروید بهتر است یا ios

بیشتر مردم ایران و همپنین مردم دنیا، از سیستم عامل اندروید استفاده می کنند و عقل حکم می کند که ابتدا این سیستم عامل را برای یادگیری انتخاب کنید. این بدان معنی نیست که برنامه نویسان آیفون هیچ درآمدی ندارند اما ما الویت بندی کردیم اما شما می توانید با توجه به شهر و منطقه زندگی خود انتخاب کنید که کدام را بیشتر دوس دارید.

 

مقاله پییشنهادی : چرا برنامه نویسی و چرا زبان php
چرا برنامه نویسی و چرا زبان php

تا به الن مطالب زیادی در این زمینه ها گفته شد و اکنون شما باید بستر برنامه نویسی خود را باید انتخاب کنید. این مهم ترین چیز در برنامه نویسی است ام اگر دلخواهتان نبود چیزی را از دست نمی دهید و می توانید دوباره شروع کنید.

با یک مثال توضیح می دهم: برخی از انسان ها در شروع کار به دنبال برنامه نویسی اندروید می روند اما می بینند که علاقه ای به آن نداشته و برنامه نویسی وب برای آن ها جذاب تر است و به دنبال آموزش آن می روند. اما برای شروع علاقه مهم ترین قدم است که آگاهانه باید برداشته شود.

 

آموزش برنامه نویسی اندروید بهتر است یا ios

شروع یادگیری برنامه نویسی از صفر با وب سایت ها

در اینترنت سایت هایی وجود دارد که به صورت مجازی کلاس هایی را تشکیل می دهند و به آموزش برنامه نویسی می پردازند. برای این که بتوانید در این کلاس ها حضور داشته باشید در ابتدا باید دارای زبان انگلیسی را به خوبی بدانید زیرا در سایت های خارجی ممکن است استفاده شود. علاقه ی شدید، داشتن حوصله، داشتن زمان برای برنامه نویسی، داشتن برنامه ریزی دقیق، وجود تمرین های بسیار زیاد در خانه از محرک ها می باشند.

 

مقاله پییشنهادی: برنامه‌نویسی وب را از کجا شروع کنیم؟
برنامه‌نویسی وب را از کجا شروع کنیم؟

شروع برنامه نویسی با کتاب های خود آموز

امروزه کتاب های زیادی وجود دارند که فرد به صورت خود آموز می تواند با خواندن آن ها برنامه نویسی را یاد بگیرد. در انتخاب کتاب خوب باید به جزئیات زیر بسیار دقت کنیم:

  1. کتاب‌هایی که حالت ورک شاپ دارند مفیدتر هستند.
  2. نویسنده کتاب از نظر توانایی آموزش باید سرشناس باشد.
  3.  امکان تمرین کردن در کتاب باید موجود باشد.
  4. کتاب و نوشته ها باید جدید باشند.

 

شروع برنامه نویسی با کتاب های خود آموز

 

اگر می خواهید برای آموزش برنامه نویسی از کتاب استفاده کنید سعی کنید یک فرد مانند معلم در کنار شما باشد تا زمانی که به مشکل برخوردید به شما کمک کند. در انجمن های برنامه نویسی نیز می توانید عضو شوید و سوالات خود را در آنجا مطرح کنید. آموزش برنامه نویسی از راه اینترنت، کتاب و کلاس میسر می باشد.

شرکت در کلاس‌های آموزش برنامه نویسی

یکی از روش های یادگیری برنامه نویسی که بسیار برای عموم محبوب است، شرکت در کلاس‌های آموزشی حضوری می باشد. این آموزشگاه‌ها در تمام شهرهای ایران موجود می‌باشند. قبل از هر چیزی باید در مورد کلاس‌ها و آموزشگاه اطلاعات کافی را کسب نموده و سپس ثبت نام کنید.

در برخی مواقع این کلاس ها دارای هزینه های بالایی هستند اما در کنار افرادی که مثل شما شوق یادگیری دارند می‌تواند به شما انگیزه دهد.

 

شرکت در کلاس های آموزش برنامه نویسی

 

بعضی از شرکت ها وجود دارند که علاوه بر دادن مدرک معتبر، به دانش آموزان خود شغل هم به آن‌ها می‌دهند. با تمام شدن دوره های آموزشی و گرفتن مدرک این شرکت ها دانش آموزان خود را به شرکت‌های معتبر معرفی می‌کنند تا در آنجا شروع به کار کنند.

مدت زمان آموزش برنامه نویسی

برای جواب دادن به این سوال، باید عوامل زیر را نیز در نظر گرفت:

  1. نوع زبان برنامه نویسی.
  2. مدت زمانی که برای برنامه نویسی گذاشته می شود.
  3. استعداد و هوش فرد

در حال کلی گفته می شود اگر فردی ۳ تا ۶ ماه از وقت خود را به طور کامل و با تمرین و علاقه صرف برنامه نویسی کند می تواند در این کار ماهر و حرفه ای شود. آموزش Syntax و یا قواعد زبان برنامه نویسی مدت زمان زیادی از شما را تلف نمی کند، اما برای حرفه ای شدن به مدت زمان زیادی لازم دارید.

افراد با یادگیری زبان برنامه نویسی باید بتوانند مسائل برنامه نویسی را حل کنند. پس در این حالت شما هم باید یک زبان را یاد بگیرید و هم چگونگی استفاده از آن را باید بدانید. این فقط با تمرین و ممارست به دست می آید.

 

وبینار پییشنهادی: وبینار مسیر شغلی متخصص هوش مصنوعی
وبینار مسیر شغلی متخصص هوش مصنوعی

آیا مدرک دوره آموزشی برنامه نویسی لازم است؟

این سوالی است که در ذهن بسیاری از انسان‌ها به وجود می آید. در برخی مشاغل و شرکت ها این مدرک لازم است ولی در بیشتر مشاغل تجربه و مهارت در برنامه نویسی حرف اول را می زند.

برخی از آموزشگاه‌ها به صورت غیر‌قانونی این مدارک را می فروشند و این افراد هیچ مهارتی در این زمینه ندارند پس در حین استخدام تنها چیزی که بسیار اهمیت دارد مهارت فرد در کدنویسی است.

برخی از کارفرماها به مدرک اهمیت می دهند و افرادی که دارای مدرک هستند را استخدام می کنند. اما با گذشت زمان متوجه مهارت کم و یا بی‎تجربه بودن این افراد می شوند و ترجیح می دهند افراد بدون مدرک اما حرفه ای را استخدام کنند.

 

مقاله پییشنهادی: یادگیری زبان c را از کجا شروع کنیم؟
یادگیری زبان c را از کجا شروع کنیم؟

به عنوان برنامه نویس استخدام شویم یا فریلنس شویم؟

در بیشتر موارد انسان‌هایی که زبان های برنامه نویسی را یاد گرفته اند و تازه می خواهند وارد بازار کار شوند، این ذهنیت را دارند که می توانند در یک شرکت معتیر با حقوق و مزایای خوب شروع به کار کنند. اما شرکت‌ها برنامه نویسانی که دارای تجربه و مهارت نیستند را با حقوق و مزایای کم استخدام می کنند زیرا این افراد دارای رده‌ی متوسطی دارند و در حال پیشرفت شناخته می شوند.

 

چگونه برنامه نویسی را شروع کنیم و فریلنس شویم

 

در این حالت این افراد در بیشتر مواقع ترجیح می دهند که در خانه برای خود کار کنند. اما برخی از افراد نیز هستند که هم در شرکت‌ها شروع به کار می کنند و هم در خانه برای خود کار می کنند. مزایای برنامه نویسی این است که افراد در هرجا و مکانی می توانند کار خود را نیز انجام دهند و برای خود درآمدزایی کنند.

یادگیری چند زبان برنامه نویسی با هم کار درستی است؟

در ابتدای برنامه نویسی اصلا توصیه نمی شود که زبان های مختلف را در کنار هم یاد بگیرید. این آموزش باعث سردرگمی و گیجی فرد مبتدی می شود و مزایایی برای وی نخواهد داشت. سختی در برنامه نویسی موجب دلزدگی در فرد می شود بعد از آن که فرد در برنامه نویسی مهارت به دست آورد می تواند زبان های دیگری را نیز یاد بگیرد. فرد اگر بتواند اساس برنامه نویسی را یاد بگیرد می تواند دیگر زبان ها را به راحتی فرا بگیرد.

زبان های برنامه نویسی چند سکوئی یا چند پلتفرمه

زبان های برنامه نویسی چندسکویی، زبانی است که اگر فردی آن را بتواند یاد بگیرد و در آن ماهر گردد می تواند در هر زمینه ای از شغل برنامه نویسی حرفی برای گفتن داشته باشد و به همین دلیل بسیار مهم است.

 

 

پس تمام تلاش فرد باید روی تمرکز بر یک زبان باشد و زمانی که آن را کامل یاد گرفت باید بتواند از آن در تمام سطر‌ها مانند برنامه نویسی اندروید و ios یا وب سایت یا دسکتاپ استفاده کند.

 

چگونه برنامه نویسی اندروید را شروع کنیم؟

 

پس نگران نباشید و به فکر یادگیری چند زبان نباشید یکی را یاد بگیرید و از آن در هر سه بستر استفاده کنید. یکی از مشهور‌ترین زبان های برنامه نویسی چند سکویی جاوا اسکریپت می باشد. کسانی که می خواهند با آموزش یک زبان کار‌های مختلفی انجام دهند و در بستر‌های مختلف شروع به کار کنند می توانند به دنبال جاوا اسکریپت بروند.

نیاز به چه دانش ها و مهارت هایی دارید؟

اگر می خواهید که در برنامه نویسی پیشرفت‌های چشمگیری داشته باشید به علومی نیاز دارید که اساس و پایه های برنامه نویسی می باشند حال ما شما را با این علوم آشنا می کنیم. علومی مانند:

  1. ساختمان داده ها
  2. الگوریتم و Flowchart
  3. یادگیری زبان انگلیسی
  4. زبان تخصصی و ماهیت کار با زبان برنامه نویسی
  5. آشنایی کار با نرم افزار برنامه نویسی

هر انسانی از ابتدا با این علوم و برنامه‌ها آشنایی ندارد و بسیاری از برنامه نویسان ماهر بیشتر وقت خود را صرف در یادگیری این علوم کرده‌اند تا توانسته اند به مهارت‌های حرفه‌ای دست یابند. فردی که ساختمان داده را نمی داند لزومی ندارد که دست از برنامه نویسی بکشد.

چگونه برنامه نویسی و Flowchart را شروع کنیم؟

هر چیزی بستگی به اراده ی هر فرد و علاقه ی وی دارد. بسیاری از انسان‌هایی که در دانشگاه مهندسی نرم افزار یا کامپیوتر می خوانند برنامه نویس نیستند و بسیاری از افرادی که در حیطه ی برنامه نویسی بسیار مشهور و حرفه ای هستند در اصل رشته ی دانشگاهی آن ها هیچ ربطی به برنامه نویسی نداشته اما علاقه ی زیاد باعث می شود انسان برای اهداف خود تلاش کند.

آشنایی با ۸ زبان برنامه نویسی مطرح و معروف دنیا

زبان های زیادی در برنامه نویسی وجود دارند که ما در این بحث به ۸ مورد از مهم ترین آن ها می پردازیم که در سطح جهانی بسیار مطرح هستند. این زبان ها عبارت انداز:

  1. پایتون (Python)
  2. پی اچ پی (PHP)
  3. جاوا (Java)
  4. جاوا اسکریپت (Java Script)
  5. سی پلاس پلاس (++C)
  6. اِی اِس پی دات‌نِت (ASP.Net)
  7. سی شارپ (#C)
  8. روبی (Ruby)

شروع آموزش پایتون

یکی از زبان‌های برنامه نویسی پایتون می باشد که این زبان در برنامه نویسی آزاد و متن باز است. این زبان در سال ۱۹۹۱ به وسیله‌ی خیدو‌فان روسوم که هلندی بود طراحی گردید. پایتون زبانی برنامه نویسی بسیار ساده‌ای است ولی این زبان دارای قدرت زیادی می‌باشد.

 

ویدیو پییشنهادی: آموزش پایتون
آموزش پایتون

 

پایتون به طور کامل در هر جایی کاربرد دارد و به همین دلیل تنوع در کتابخانه های آن بالا می باشد و می توان از آن در بخش‌های گوناگون استفاده کرد. حال برای آن یک مثال ساده بزنیم.

 

چگونه برنامه نویسی پایتون را شروع کنیم؟

 

فردی را در نظر بگیرید که متخصص علوم داده می باشد، این فرد برای یادگیری زبان برنامه نویسی مانند C باید وقت زیادی را صرف کند اما پایتون به دلیل راحتی و یادگیری آسان می تواند در کم ترین زمان فرد را به هدف نهایی اش برساند.

چگونه برنامه نویسی PHP را شروع کنیم

زبان PHP زبانی چند منظوره شناخته می شود که در سال ۱۹۹۴ به وسیله ی آقای رامسوس لردورف وارد عرصه گردید. این زبان برنامه نویسی در ابتدا چند اسکریپت ساده بود.

پس کسی آن را نمی شناخت و آقای لردورف از زبان php در صفحه شخصی خود استفاده کرده بود. با گذشت زمان به شدت رشد کرد و موفق شد به قله‌های بلند محبوبیت در بین زبان برنامه نویسی برسد.

 

محبوبیت زبان برنامه نویسی PHP

در طراحی‌ سایت و یا تهیه نرم افزار هایی که تحت وب هستند از این برنامه نویسی وب استفاده می کنند حال باید بدانید که علاقه ی شخصی شما در برنامه نویسی وب می باشد پس بهتر است همین زبان را یاد بگیرید و آموزش های کامل آن را ببینید.

این زبان در مقایسه با تکنولوژی ASP.Net بسیار محبوب و مورد علاقه ی افراد می‌باشد. براساس اعداد و ارقامی که سایت معتبر W3techs در سال ۲۰۱۹ چاپ کرد، جالب است بدانید که این زبان ۸۰% سهم بازار برنامه نویسی وب را از آن خود کرده است اما ASP.NET فقط ۱۰% از سهام را در اختیار دارد.

فریم ورک های PHP

PHP  فریم ورک‌های بسیار زیادی را در خود جای داده است که از فریم ورک‌های PHP می توان در بسیاری از پروژه‌ها استفاده کرد. فریم ورک به چهارچوب و ساختاری گفته می شود که مثل یک قالب در پروژه عمل می کند و نمی‌گذارد که شما از راه درست پروژه‌ی خود منحرف شوید.

استفاده از این فریم‌ها مزایایی دارند که ما به شرح آن‌ها می پردازیم. این فریم ها از تکرار جلوگیری می کرد و صرفه جویی وقت حساب می شد. با استفاده از آن می توان هزینه‌های توسعه سرویس را کاهش داد و در آخر نیز موجب ایجاد امنیت نسبی در نرم افزار تحت وب می‌شد.

 

مقاله پییشنهادی : php چیست
php چیست

بهترین فریم ورک های PHP کدامند؟

ما از فریم ورک ها تعریف‌های گوناگونی در اختیار داریم پس جواب های گوناگونی نیز در این زمینه وجود دارد. PHP  فریم ورک های زیادی مانند:

  • لاراول
  • کدایگنایتر
  • سیمفونی
  • کدایگنایتر

دارد و بسیاری از این فریم‌ها مناسب هستند و در بسیاری از پروژه‌ها نیز عالی عمل می کنند اما باید بدانید که امروزه لاراول سطح محبوبیت بالایی نسبت به رقیبان خود دارد و امروزه از آن بیشتر استفاده می‌شود.

 

چگونه برنامه نویسی وب را شروع کنیم؟

 

پس قبل از هر اقدامی در آموزش فریمورک در برنامه نویسی به سراغ لاراول بروید تا موفقیت هایی را بتوانید هرچه زودتر در این زمینه به دست آورید.

بزرگترین سیستم مدیریت محتوای طراحی شده با زبان PHP

سیستم مدیریت محتوا یا CMS همان نرم افزاری است که ابزارهایی را در اختیار دارد که به وسیله‌ی آن‌ها به کاربران کمک می کند که سایتی را بسازند و یا آن را به راحتی مدیریت کنند. یکی از مشهورترین این سیستم ها که ممکن است به گوش شما نیز این اسم خورده باشد  وردپرس، جوملا و دروپال است. تمام این نرم افزار ها با کمک PHP  ساخته شده اند.

بازار کار زبان برنامه نویسی PHP

زبان PHP دارای بازار بسیار داغی است که این موجب می گردد برنامه نویسانی که به پی اچ پی روی می آورند درآمد بالایی داشته باشند.

با گذر زمان و پیشرفت تکنولوژی نیاز به سایت‌ها و یا نرم‌افزارهای تحت وب بسیار افزایش می‌یابد و این موضوع باعث می گردد تا جامعه نیازمند به متخصصان برنامه نویسی باشد و این موضوع باعث می شود پی اچ پی و فریم ورک لاراول که محبوب هستند نیاز به نیروی متخصص در این زمینه باشد.

در ایران وردپرس یکی از نرم افزارهایی است که بسیار مورد استفاده قرار می گیرد و این موضوع باعث می گردد تا شما به این زمینه بیشتر توجه کنید.

آموزش برنامه نویسی جاوا Java

جاوا شعار مشهوری دارد که آن “یک بار بنویس، همه جا اجرا کن” است و این در سال ۱۹۹۵ در دنیا مطرح شد. زبان برنامه نویسی جاوا به صورت همه منظوره و شی گرا است و یکی از زبان های برنامه نویسی است که در دنیا مطرح می باشد. سینتکس جاوا همانند C و C++ است ولی تفاوتی که در میان آن ها به چشم می خورد سطح پایین بودن این دو زبان در مقابل جاوا می باشد. در سال های اخیر بسیاری از برنامه نویسان از جاوا استفاده کرده اند و تمام آن ها برای برنامه هایی بوده که تحت وب هستند.

رابطه بین جاوا و اندروید

اندروید نوعی سیستم عامل می باشد که دارای متن باز بر پایه هسته لینوکس است و در  دستگاه هایی که صفحه نمایش های کوچک مانند گوشی و یا تبلت دارند کاربرد بسیاری دارند. خوب است بدانید که اکثر اندروید به وسیله ی زبان C رایت شده اند ولی برای گسترش دادن نرم افزار هی گوشی از جاوا استفاده می کنند. پس اگر فردی هستید که می خواهید برنامه نویسی برای اندروید انجام دهید قبل از آن باید از جاوا شروع کرده و آن را یاد بگیرید. با مهارت پیدا کردنن در برنامه نویسی جاوا می توانید در اندروید نیز ماهر شوید.

کاربرد برنامه نویسی جاوا

بیشتر کسانی که حرفه ی برنامه نویسی زا دنبال می کنند زمانی که نام جاوا را می شنوند ذهنشان به سمت اندروید و نرم افزار های موبایل می رود. اما تنها کاربرد جاوا در نرم افزار های موبایل نمی باشد. از این زبان در برنامه نویسی در برنامه های گرافیکی و سمت سرور نیز استفاده می کنند.

 

مقاله پییشنهادی : جاوا را از کجا شروع کنیم
جاوا را از کجا شروع کنیم

 

بازار کار زبان برنامه نویسی جاوا

حال در مورد بازار کار این زبان می خواهیم کمی بحث کنیم. امروزه در کشور ما گوشی هایی که دارای سیستم عامل اندروید هستند بسیار محبوب و عامه پسند بوده پس متقاضی در این زمینه زیاد است و پس به افرادی که برنامه نویسی به زبان جاوا را انجام می دهند نیاز بیشتری پیدا خواهیم کرد. افرادی که برنامه نویسی جاوا را بلد هستند پس در کشور ما بیکار نمی مانند.

ما بدترین حالت ممکن را در نظر می گیریم و فرض می کنیم که روزی تمام گوشی هایی که دارای سیستم عامل اندروید هستند از روی کره ی زمین جمع خواهند شد، در این صورت اصلا نگران نباشید زیرا با برنامه نویسی جاوا می توانید در بخش های دیگر تحت وب نیز کار کنید. در مورد برنامه نویسی جاوا باید به دو نکته اشاره کنیم زیرا دانستن آن شاید برای شما جالب باشد.

یکی این که  برنامه هایی که به وسیله ی جاوا نوشته می شوند بر روی هر پلتفرم و سیستم عاملی بدون مشکل کار می کنند و این چند سکویی بودن جاوا را نشان می دهد. و دیگری درمورد درآمد این برنامه نویسی است. یادگیری جاوا را می توانید با این اوصاف در مراحل اولیه و الویت خود قرار دهید و با تصمیمات درست و بهتر آینده ی خود را تضمین کنید.

آموزش برنامه نویسی جاوا اسکریپت Java Script

به جرات می توان گفت یکی از نادر ترین اتفاقات تکنولوژی در جهان جاوا اسکریپت می باشد. زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت در سال ۱۹۹۵ به وسیله ی برندان ایچ ساخته شد و پس از گذر زمان در کنار HTML و CSS به یک مثلث وب تبدیل شدند که آن نیز یکی از اضلاع شناخته می شد. در ابتدا جاوا اسکریپت در صفحات وب کاربرد داشت و از آن برای زنده کردن عناصر یا روح بخشیدن به صفحات وب استفاده می کردند. ولی با گذشت زمان این برنامه جنبه های دیگری از خود نشان داد که موجب شد برنامه نویسی به بخش های مختلفی وارد شود.

کاربردهای جاوا اسکریپت

در زمان های نه چندان دور از جاوا اسکراپ فقط در برنامه نویسی فرانت اند و به وجود آوردن صفحاتی که پویا و متحرک هستند استفاده می شد. اما چند وقتی است که با ترکیب کردن  HTM، CSS  و جاوا اسکریپت، فریم ورک و کتابخانه های درست می شود که معروف ترین آن ها بوت استرپ می باشد. جاوا اسکریپت پیشرفت های فراوانی از خود نشان داد و بعد از آن به سراغ سرور ها رفت و محیط بسیار قدرتمندی مانند Node.js به وجود آورد که این غول این امکان را به وجود می آورد که شما به راحتی بتوانید جاوا اسکریپت را در  سرور اجرا کنید.

React Native

ما بسیار از توانایی های آن در برنامه نویسی وب حرف زدیم اما جاوا اسکریپت در برنامه نویسی موبایل نیز همیشه می تواند خودی نشان دهد. فریم ورک هایی مانند React Native را به وجود می آورد که شما به کمک آن برنامه ای را که ساخته اید را به راحتی می توانید برای اندروید یا آی او اس و ویندوزفون خروجی گرفته و موفقیت مخصوص به خود را کسب کنید.

برای ساخت بازی نیز می توانید از این برنامه کمک بگیرید و با آن بازی های گوناگونی را برای هر سیستم عاملی بنویسید. پس باید گفت با یادگیری جاوا اسکریپت می توانید هرکاری انجام دهید و یک فرد حرفه ای در برنامه نویسی به شمار بیایید. خوب است در این متن به چند نکته ی جالب در مورد جاوا اسکریپت اشاره کنم.

ارتباطی میان جاوا اسکریپت و جاوا وجود ندارد و این دو کاملا جدا از هم می باشند فقط در یک کلمه بسیار شبیه به هم می باشند و آن کلمه ی جاوا در نام هردوی آن ها می باشد.  در جاوا اسکریپت می توانید برنامه های شی گرا یا تابعی را بنویسید.

جاوا اسکریپت یکی از زبان های سطح بالای برنامه نویسی محسوب می گردد ولی یاد گرفتن آن زیاد هم سخت نیست. شاید جالب باشد که بدانید برخی از مرورگر ها مانند گوگل کروم یا اپرا به وسیله ی جاوا اسکریپت ساخته شده اند. این زبان برنامه نویسی فریم ورک ها و کتابخانه های زیادی می تواند داشته باشد.

بازار کار برنامه نویسی جاوا اسکریپت

جاوا اسکریپت یکی از زبان های برنامه نویسی است که در بیشتر زمینه ها کاربرد دارد. فعال بودن این زبان در بیشتر زمینه ها موجب می گردد تا نیاز به متخصصان در این زمینه نیز بیشتر از قبل باشد. کسانی که برنامه نویسی جاوا اسکریپت را بلد هستند می توانند به موقعیت های شغلی مناسبی برسند.

امروزه دنیا، دنیای نکنولوژی است و این موجب شده تا در هر زمینه ای از برنامه نویسی نیاز به متخصصان روز به روز افزایش یابد به همین دلیل برنامه نویسی در موبایل و دسکتاب و وب نیز بالا رفته است. افرادی که به جنبه ی مادی کار بسیار اهمیت می دهند پس در یادگیری برنامه نویسی به این زبان بسیار اهمیت دهند زیرا جاوا اسکریپت بسیار زمینه ی گسترده ای دارد و شخصی که این زبان برنامه نویسی را یاد بگیرد در هیچ موقعیتی بیکدار نمی ماند.

درآمد برنامه نویس جاوا اسکریپت

در دنیای امروزی درآمد هر فرد در هر زمینه ای به عوامل مختلفی بستگی دارد. متخصص بودن در زمینه ی شغلی، میزان علم و دانش فرد، بالا بودن روابط اجتماعی فرد، وجود روابط نرم می تواند درآمد هر فرد را بالا و پایین کند. میانگین درآمدی که یک انسان برنامه نویس در آمریکا در یک سال می تواند به دست آورد مبلغی به میزان ۱۰۰ تا ۱۲۰ هزار دلار می باشد.

در مورد درآمد در ایران هیچوقت تحقیقاتی صورت نگرفته شده است اما در برخی شرکت ها برنامه نویسی بسیار اهمیت دارد و افرادی که در جاوا اسکریپت مهارت دارند می توانند به راحتی پیشرفت کنند و درآمد های بالایی به دست آورند. هر فرد برای این که بخواهد برنامه نویس با قدرتی شود و مهارت های بالایی در برنامه نویسی به دست آورد می تواند به سراغ جاوا اسکریپت برود و هم موقعیت شغلی مناسب و هم درآمد خوبی را از آن خود کند.

آموزش برنامه نویسی با سی پلاس پلاس (C++)

سی پلاس پلاس یکی از زبان هایی می باشد که نوع پیشرفته در زبان برنامه نویسی C می باشد. این زبان برنامه نویسی شیءگرا می باشد، جالی است بدانید که سی پلاس پلاس سطح بالایی دارد و چندرگه است. این زبان برنامه نویسی برای سمت سرور مناسب هستند. این زبان برای بازی‌های ویدیویی بسیار مناسب می باشد. در برنامه نویسی های سیستمی و درایورها از این زبان استفاده می کنند.

 

 

در نرم افزار هایی که مخصوص دسکتاپ می باشند نیز کاربرد دارد. این زبان برنامه نویسی به دلیل پیشرفته بودن کمی سخت می باشد ولی یادگیری آن موجب می گردد، فرد در زمینه ی برنامه نویسی بسیار ماهر شوند و بتواند بهترین ها را در هر زمینه عرضه کند. در آموزش این زبان آن را از اجزاء تحت وب بدانید.

برنامه نویسی با اِی اِس پی دات‌ نِت  APS.Net

جالب است بدانید که زبان ای اس پی دات نت را به زبان اختصاصی نمی شناسند.افرادی که C# را بلد هستند توانایی آن را دارند که بتوانند برنامه های بسیار قوی با زبان  ای اس پی دات نت بنویسند و پیشرفت های چشمگیری را از آن خود کنند. در طراحی وب سایت‌ها نیز این زبان بسیار کاربرد دارد.

در طراحی برنامه‌ها تحت وب پویا نیز برخی مواقع استفاده می شود. در طراحی سرویس‌های وب و طراحی سرویس‌های XML بسیار استفاده می شود. کسانی که  VB و #C را یاد گرفته اند می توانند به وسیله ی ای اس پی دات نت کار خود را وسیع تر کنند.

راهنمای آموزش برنامه نویسی با سی شارپ

سی شارپ زبانی در برنامه نویسی است که شی گرا و پویا می باشد. این زبان در برنامه نویسی بسیار ساده است و به همین دلیل بسیاری از افراد که برنامه نویسی را شروع می کنند ابتدا به یادگیری این زبان می پردازند. کد نویسی در این زبان بسیار کم تر است و همین موجب می شود بیشتر گرافیکی باشد. با سی شارپ می توانید برای دسکتاپ ها برنامه نویسی انجام دهید.

 

 

 امکان برنامه نویسی در IOS و برنامه نویسی در توزیع های متفاوت لینوکس وجود دارد. با این زبان برای ویندوز فون ها ها نیز می توان برنامه نوشت. سی شارپ را یک شاهکار در برنامه نویسی می دانند زیرا این زبان چند منظوره می باشد. این زبان به هیچ وجه حوصله ی شما را سر نمی برد زیرا رابط کاربری نرم افزار در سی شارپ جذاب و گرافیکی می باشد.

آموزش برنامه نویسی با رابی

رابی زبانی است که ماهیت ژاپنی دارد. این زبان برنامه نویسی تقریبا به پایتون شباهت دارد. در تجارت الکترونیک و وب رابیکاربرد بیشتری دارد. رابی شی گرا، چند منظوره و چند کاره می باشد. در ساخت و طراحی شبکه های اجتماعی، اپلیکیشن های بسیار کاربرد دارد. در سرویس‌های ذخیره‌ساز ابری رابی بسیار پر رنگ تر می شود.

جمع بندی در مورد شروع یادگیری برنامه نویسی

زبان های برنامه نویسی که در بالا آمدند تنها نمونه هایی برای مثال بودند که برنامه نویسان این روز ها از آن ها بسیار استفاده می کنند. هر شخصی براساس سلیقه ی شخصی و هدفی که دارد می تواند زبان برنامه نویسی خود را انتخاب کند.

سعید هابطی

چند سالی میشه که در زمینه سئو و دیجیتال مارکتینگ در حال فعالیت هستم. به موسیقی و فلسفه علاقه ی خاصی دارم و بیشتر زمان رو صرف مطالعه و نوازندگی می کنم.

نوشته های مشابه

‫7 دیدگاه ها

  1. با سلام. وقت شما بخیر . اینجانب فارغ التحصیا رشته عمران هستم و به برنامه نویسی علاقمندم و با برنامه نویسی امور مربوط به رشته تحصیلی خودم رو خوب پیش بردم و با اصول اون اشنا هستم و دوست دارم پایتون رو یاد بگیرم .همینطور هوش مصنوعی با پایتون. نظر شما چیست ؟ آیا من میتوانم به این رشته بپردازم و اینکه ایا اینده شغلی مناسبی برای من ایجاد می نماید؟

    1. سلام محسن عزیز
      قطعا برنامه نویسی یکی از شغل های نسبتا پردرآمد است و شما با تسلط به مهارت های لازم در برنامه نویسی می توانید درآمد قابل توجهی را جذب نمایید. برای اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید مقاله های آیا برنامه نویسی شغل پر درآمدی است؟ و یا میزان درآمد برنامه نویس پایتون را مطالعه نمایید.

  2. با سلام و خسته نباشید
    توضیحاتتون کامل بود
    واقعا ممنون
    البته من برای طراحی دارو باید برنامه نویسی جاوا رو پیگیری کنم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا