برنامه نویسی و IT

برنامه نویسی هوش مصنوعی با پایتون را بهتر بشناسید

هوش مصنوعی در دنیای امروز

برنامه نویسی هوش مصنوعی با پایتون علمی است که به کامپیوتر می گوید مثل انسان رفتار کند. هوش مصنوعی، با بررسی های رفتار انسان و قرار گیری در شرایط مختلف از انسان الگو برداری می کند و الگو های مختلف در علم کامپیوتر، به الگوریتم های حل مسئله تبدیل شده اند.

هوش مصنوعی با بهره گیری از الگوریتم های موجود، به قرار گیری آنها در ساختار زبان پایتون پرداخته است. به همین خاطر این علم در تکنولوژی های روز دنیا مورد استفاده قرار می گیرد.

هوش مصنوعی به کمک داده پردازی های محیطی، از انسان کمک می گیرد و سپس با مفاهیم برنامه نویسی آمیخته می شود. هوش مصنوعی در واقع برای بررسی حالات و تفکر انسان برنامه ریزی شده است.

 

آموزش هوش مصنوعی با پایتون

 

برنامه نویسی های هوش مصنوعی در شرایط تفکری، استدلالی، یادگیری، کسب توانایی، تصمیم گیری با شبیه سازی از انسان ها، کدنویسی شده اند. هوش مصنوعی در علوم رایانه، علوم مهندسی، علوم زیست ‌شناسی، علوم پزشکی و علوم اجتماعی مورد استفاده قرار می گیرد.

هوش مصنوعی پس از تشخیص درست محیط و حالات انسان، شروع به تحلیل و تصمیم گیری می کند. به همین دلیل یکی از مواردی است که در حوزه پزشکی به منظور تشخیص سلامت انسان ها در هنگام جراحی، استفاده می شود .

اهمیت برنامه نویسی هوش مصنوعی با پایتون

با وجود هوش مصنوعی، عملیات به طور خودکار انجام می شود. برنامه نویسی هوش مصنوعی با پایتون هم به ما کمک می کند که با ارائه راهبرد های برنامه نویسی، در اتلاف وقت جلوگیری نماییم. همچنین کارهای خسته کننده دیگر توسط هوش مصنوعی انجام می شوند.

 

ویدیو پییشنهادی : آموزش هوش مصنوعی
آموزش هوش مصنوعی

 

یکی از امور مهم در برنامه نویسی هوش مصنوعی، انتخاب زبان برنامه نویسی مناسب با توجه به هدف ماست. به این ترتیب امور تحقیقاتی به کمک هوشمند سازی، انجام می پذیرند. مسئله ی مهم بعدی، هوشمند سازی کالا های مورد استفاده انسان است. این امر سبب شده است به شبکه های نورونی اطلاعات منتقل شود.

از طرفی بعضی از امور با ارائه روش های جدید کارایی منعطف تر و جالب تری پیدا کرده اند. برای مثال انواع وسایل هوشمند به کمک پایتون یا زبان های برنامه نویسی پر کاربرد روز دنیا، ویژگی های متنوعی را برای دست و پا کرده اند.

 

اهمیت آموزش برنامه نویسی هوش مصنوعی با پایتون

الگوریتم های هوش مصنوعی

یکی از امور جالب هوش مصنوعی، تطابق آن با دیگر زبان های برنامه نویسی می باشد. به طور کلی شما پس از یادگیری هوش مصنوعی با پایتون مجموعه ای از شرایط های خاص، الگوریتم های متنوع و باقی امور را می آموزید.

هوش مصنوعی با تجزیه و تحلیل، روند پیشرفت خود را آغاز می کند. به طوری که قرار گیری در شرایط مختلف محیطی و مسائل جدید را می سنجد. در این روند یادگیری، داده های ما را بیشتر خواهند شد و عمیق تر شدن داده ها سبب شکل گیری لایه های بیشتری می شود.

این امر به دقت عملکرد هوش مصنوعی می افزاید. این داده ها در سرچ گوگل به روند یادگیری کمک می کنند و اطلاعات را با دقت بیشتری ارائه می دهند.

عملکرد هوش مصنوعی

با استفاده از هوش مصنوعی با پایتون، داده ها با الگوریتم های مختلف برنامه نویسی می شود.  این امر از مراحل ساخت یک هوش مصنوعی است و به طور اتوماتیک داده ها را تجزیه و تحلیل می کند و پس از ترکیب آن ها با یکدیگر، سطح هوش مصنوعی بالاتر می رود. این عملکرد سبب پیشرفت الگوریتم ها می شود. با یادگیری ماشینی، مدل تحلیلی را می توانیم بسازیم.

 

عملکرد هوش مصنوعی

 

عملکرد این شبکه عصبی در ارتباط با داده های دریافتی است که با توجه به درخواست ها این اطلاعات را بر گردانده و یا ملزم به پردازش داده ها می شود. در این صورت داده های جدید به عنوان خروجی تحویل داده می شوند.

این عمل به نوعی تقویت اطلاعات است. در برخی موارد هوش مصنوعی در یادگیری عمیق بسیار موثر است. در یادگیری عمیق شبکه های عصبی با لایه ها متعدد به پردازش اطلاعات می پردازند.

که بر حسب نیاز سطح داده ها بیشتر است. در نوعی از هوش مصنوعی به شناخت رفتار انسان و حالات او می پردازد. که در واقع ماشین تلاش می کند انسان را بشناسد. با آنالیز رفتار های مختلف و سپس آشنایی کلی با مجموعه رفتار های انسان این امر صورت می گیرد.

کاربرد هوش مصنوعی

بعضی اوقات مشابه توانایی های انسان هم می شود به طور مثال توانایی بینایی که ماشین با یادگیری الگو های مختلف و انواع الگوریتم ها به تجزیه و تحلیل می پردازد.

همچنین کامپیوتر به شناخت زیان انسان هم می پردازد. تا در نتیجه بتواند زبان انسانی را تولید کند و از آن استفاده کند. هوش مصنوعی به کمک زبان های مختلف می تواند اجرا شود. با توجه به نیاز و هدف خود انتخاب کنید برای مثال برنامه نویسی هوش مصنوعی با پایتون از راه های پر کاربرد است که پس از matlab زبانی کارا و بهینه است.

 

کاربرد هوش مصنوعی

ساخت هوش مصنوعی

هوش مصنوعی به تازگی با توجه به پیشرفت های تکنولوژی بسیار مورد توجه قرار گرفته است. از آنجایی که هوش مصنوعی در بسیاری از امور کاربرد دارد و عملکرد خوبی از خود به جا گذاشته است، این فناوری به سرعت در حال پیشرفت و همه گیر شدن در بین جوامع است.

اکنون در سال ۲۰۱۹ با توجه به نرم افزارهای ارائه شده توسط برخی از شرکت ها، کاربران می توانند هوش مصنوعی بسازند. این تکنولوژی در ساخت نرم افزارها، ربات ها و محصولات هوشمند مورد استفاده قرار می گیرد.

هدف واقعی برنامه نویسان، ساخت دستیار های شخصی به کمک هوش مصنوعی است. مثل ربات ها، هوش مصنوعی قادر به دسته بندی داده های است.

نرم افزار تلگرام به کمک هوش مصنوعی ساخته شده است. برای همین خاطر است که هیچ محدودیتی در برنامه نویسی وجود ندارد.

 

ساخت هوش مصنوعی

 

دلیل این امر سادگی این زبان برنامه نویسی است. اساس ساخت هوش مصنوعی یادگیری با ماشین است. یادگیری با ماشین ویژگی های مختلفی را ارائه می کند. به عنوان مثال قابلیت تشخیص صدا در هوش مصنوعی با نرم افزار امکان پذیر است.

رشته ی برنامه نویسی هوش مصنوعی

این رشته که در واقع زیر رشته کامپیوتر است، از طریق شبیه سازی سیستم ها به انجام وظایف می پردازد. همچنین از طریق مفاهیم هوش مصنوعی می توانیم الگوریتم های مختلف و نحوه استفاده از آنها را تحلیل نماییم.

برنامه نویسی هوش مصنوعی با پایتون حاوی سر فصل هایی مربوط به بخش تئوری هوش مصنوعی است و به تمرکز بر روی الگوریتم های مختلف می پردازد. بخش دیگر کار یادگیری زبان برنامه نویسی پایتون است که همانند سایر زبان های برنامه نویسی حاوی قواعدی منطقی است.

بخش دیگر کار ساخت فرمول های ریاضی و دانش ریاضی است. در نتیجه هر سه بخش به اندازه خود بسیار اساسی هستند تا یک سیستم هوش مصنوعی برنامه نویسی شود.

به نوعی برنامه نویسی هوش مصنوعی با پایتون دارای مراحل به خصوصی است که در ابتدا باید با ریاضیات آشنایی کامل داشت. سپس مفاهیم هوش مصنوعی و شبکه عصبی نورونی را به خوبی شناخت.

 

برنامه نویسی هوش مصنوعی با پایتون

 

قدم بعدی آشنایی با داده کاوی و یادگیری عمیق است و همه این مراحل برای برنامه نویسی هوش مصنوعی با پایتون الزامی است.

پیش نیاز های برنامه نویسی هوش مصنوعی با پایتون

برای آموزش هوش مصنوعی نیاز دارید با بخش هایی از هوش مصنوعی آشنا باشید و سپس به کمک زبان برنامه نویسی پایتون پیش بروید. یادگیری ماشین از اولین بخش هایی یادگیری هوش مصنوعی است. که با ارائه الگوریتم های مختلف به پردازش داده ها می پردازد.

البته این نکته باید ذکر شود که داده ها قبل از پردازش برای آشنایی ارائه می شوند سپس با تجزیه و تحلیل به روز می شوند. ماهیت اصلی سیستم در یادگیری است.

داده کاوی در یادگیری ماشین

مفهوم داده کاوی به استخراج اطلاعات یا الگو های مشخص در حجم بالا می پردازد. حال در یادگیری ماشین و روند برنامه نویسی هوش مصنوعی با پایتون، از مفهوم داده کاوی به منظور کشف الگو های جدید در میان داده ها استفاده می کنیم. از عوامل دیگر مورد استفاده آن به منظور پیش بینی حدودی نتایج است. هوش مصنوعی پس از تجزیه و تحلیل اطلاعات باید قادر به تصمیم گیری باشد.

با داده کاوی باید بتوانیم در انبوهی از داده های سطحی، داده های مفید را پیدا کنیم تا بعد از پردازش به اطلاعاتی کاربردی تبدیل شوند. مرکزیت اصلی داده کاوی روی داده های بزرگ است تا بتواند از هر داده بخش مورد نیاز خودش را بردارد و آن را به داده ای مفید تبدیل کند. به این صورت سطح انتخاب سیستم هم بالا خواهد رفت. هوش مصنوعی به کمک الگوریتم های محاسباتی داده ها را مورد پردازش قرار می دهد.

 

داده کاوی در یادگیری ماشین

الگوریتم تکاملی

هوش مصنوعی در واقع مجموعه ای از محاسبات تکاملی است. الگوریتم تکاملی تنها یک نقطه را بررسی نمی کند بلکه مجموعه ای از نقاط موازی را مورد بررسی قرار می دهد.

این الگوریتم به اطلاعاتی پیش نیاز لازم ندارند. آنها از قوانین معین یا خاصی استفاده نمی کنند بلکه همواره در حال تغییر هستند. از خوبی های این الگوریتم در عملکرد آن است که هیچ گونه محدودیتی ندارد بلکه از هدفی تابع پیروی می کند. این الگوریتم با انبوهی از اطلاعات که حاوی پاسخ مسئله است، رو به رو می شوند و سپس کاربر انتخاب نهایی را انجام میدهد.

 

ویدیو پییشنهادی : آموزش هوش مصنوعی با نرم افزار متلب
آموزش هوش مصنوعی با نرم افزار متلب

تاثیر یادگیری عمیق بر عملکرد هوش مصنوعی

یادگیری عمیق مفاهیم سلسله مراتبی است که طی آن از میان مجموعه ای از داده ها، داده های سطح بالا را انتخاب می کند. در نتیجه مفاهیم پیچیده به مفاهیم ساده تر تبدیل می شوند. در ادامه این روند مفاهیم مورد جستوگر به مفاهیمی پایه ای تر تبدیل می شوند که بدون نظارت انسان قابل اجرای عملکرد مناسب است.

نحوه ارائه اطلاعات باید به گونه باشد که بدون اتلاف وقت در کمترین زمان این کار صورت گیرد، تا در مدت زمان کوتاه به اطلاعات لازم برسیم. این امر در یادگیری به ما کمک می کند تا سرعت عملکرد های مختلف در شرایط حیاتی بالاتر رود. با توجه به عواملی که باعث تغییر شکل داده ها می شوند باید میزان دگرگونی عوامل را هم در نظر گرفت تا تشخیص درست صورت گیرد.

 

تاثیر یادگیری عمیق بر عملکرد هوش مصنوعی 

دانش کاربردی برای آموزش هوش مصنوعی

دانش برنامه نویسی با پایتون و دانش هوش مصنوعی به مجموعه ای از اطلاعات کاربردی در زمینه هوش مصنوعی نیاز دارد. قواعد منطقی هوش مصنوعی دارای مجموعه ای از کتابخانه ها هستند که در زبان پایتون موجود است. این کتابخانه ها شامل موارد زیر هستند:

  • NLTK
  • OpenCV
  • Pandas
  • OpenVL
  • GYM

منطق برنامه نویسی با هوش مصنوعی

منطق برنامه نویسی از دو مفهوم منطق مفاهیم و برنامه نویسی مفاهیم تشکیل شده است. زمانی که مشکلی رخ می دهد با در دست داشتن دو کلید به حل مشکل می پردازیم. ابتدا با حفظ قواعد به بررسی می پردازیم و سپس منطق برنامه را بررسی می کنیم.

با در نظر داشتن قواعد، به حل مشکل پیش آمده می توان پرداخت. ابتدا در برنامه نویسی هوش مصنوعی به کمک کتابخانه های پایتون مفاهیم و قوانین آن را بیان می کنیم. سپس با توجه به هدف برنامه، کتابخانه های مورد نیاز را نصب می کنیم. از این طریق قوانین اعمال شده قادر به اجرای عملکرد هستند.

برای مثال کتابخانه kanren به منظور اهداف مبتنی بر تجارت، راه اندازی شده است. این کتابخانه منطق برنامه های تجاری را شکل میدهد. کتابخانه symPy نیز مجموعه از نماد های ریاضی است که سیستم را به حالت همه جانبه در این زمینه تبدیل می کند.

 

منطق برنامه نویسی با هوش مصنوعی

شبکه های عصبی در هوش مصنوعی

 شبکه های عصبی دارای دستگاه هایی محاسباتی و موازی هستند. هدف اصلی از وجود ساختار عصبی ایجاد مدل های محاسباتی بیشتر است تا به این صورت روند انجام عملکرد های محاسباتی سریع تر شود. این عملکرد ها شامل تشخیص الگو و سازماندهی آن، تخمین، بهینه سازی داده ها و دسته بندی داده هاست.

ساختار اصلی هوش مصنوعی

ساختار اصلی شبکه های عصبی یک سیستم محاسباتی کارا است. آنها همچنین به عنوان سیستم های پردازش توزیع موازی هم شناخته میشوند. ساختار شبکه عصبی مجموعه ای بزرگ از داده ها می باشد که واحد ها و بخش های آن به هم پیوسته هستند.

تا به این صورت ارتباطات بین آنها انجام شود. هر کدام از این واحد ها نورون نام دارند. هر نورون پردازشگری ساده است که به صورت موازی کار می کند. هر نورون از طریق اتصال با نورونی دیگر ارتباط می گیرد.

هر پیوند اتصال دارای وزنی است که اطلاعات را با سیگنال ورودی دریافت می کند. بهترین راه برای حل مشکلات خاص استفاده از اطلاعات نورون هاست. هر نورون دارای وضعیتی داخلی و وضعیتی خارجی است. به وضعیت داخلی نورون، سیگنال فعال سازی گفته می شود. سیگنال های خروجی بعد از ترکیب سیگنال های ورودی با قواعد تولید می شوند.

برخی اوقات این اطلاعات به نورون های دیگر ارسال می شوند. با توجه به وزن هر نورون اطلاعات به نحوی کارا تغییر می کنند. به این صورت پس از اعمال اتصال میان نورون ها یک الگوریتم اموزشی حاوی اطلاعات نورون ها شکل می گیرد.

 

ساختار اصلی هوش مصنوعی

هدف ساختار شبکه عصبی در تخمین است که در این امر بسیار کارا و مفید عمل کرده است. که همه ی این عملکرد ها با توجه به عملکرد مغز انسان شبیه سازی شده است. با این تفاوت که عملکرد های مغز انسان بسیار وسیع تر است.

جمع بندی مبحث

برنامه نویسی هوش مصنوعی با پایتون نیاز به شناخت عواملی کلی دارد. این عوامل کلی شامل دانش هوش مصنوعی است و نحوه استفاده از آن نیز مطابقا پر اهمیت است.

اما نکته بعدی آشنایی با زیر بخش های آن است. تا در صورت لزوم و هنگام نیاز به اجرایی کردن این دانش بتوان آشنایی خوبی با آن داشت. هوش مصنوعی دارای بخش های مختلف و زیر مجموعه هایی است که در هنگام ساخت، به چشم می آید. چرا که می توانید با توجه به هدفی که دارید و نیاز های ساخت پروژه به تصمیم گیری بپردازید.

 

برنامه نویسی هوش مصنوعی با پایتون

 

قدم بعد آشنایی با زبان برنامه نویسی این است که انتخاب کنید که نرم افزار هوش مصنوعی خود را به آن زبان بنویسید. در اینجا نکاتی در خصوص برنامه نویسی هوش مصنوعی با پایتون ذکر شد چرا که زبانی پر کاربرد با کتابخانه هایی مفید است و به شما کمک خواهد کرد.

حتما با پیش نیاز های هوش مصنوعی آشنا باشید تا روند آموزش برای شما آسان باشد. پیش نیاز ها همیشه به شما در یادگیری بهتر کمک می کنند.

سعید هابطی

چند سالی میشه که در زمینه سئو و دیجیتال مارکتینگ در حال فعالیت هستم. به موسیقی و فلسفه علاقه ی خاصی دارم و بیشتر زمان رو صرف مطالعه و نوازندگی می کنم.

نوشته های مشابه

‫15 دیدگاه ها

  1. لطفا کمی وقت بزارید و این ترجمه های گوگل رو ویرایش کنید. واقعا توهین به شعور خواننده هست که این متنها را به این شکل منتشر میکنید. تقریبا در تمامی پاراگراف‌ها مشکل وجود داره. بطور مثال پاراگراف‌های ۶ و ۷

    1. سلام. ممنون از همراهی شما.
      تا جایی که بشه سعی کردیم مقاله های خوبی در زمینه های متفاوت تولید کنیم که برای تولید این مقالات از اساتید و دانشجوها کمک گرفته شده.اگر مقاله ای خوب نباشه انتشار داده نمی شود.اما به علت حجم زیاد مقالات گاهی این اتفاقات رخ می دهد.بابت این موضوع از شما معذرت خواهی می کنم. مقاله ویرایش شد.امیدوارم در آینده این قضیه بهبود پیدا کنه.
      موفق باشید

    1. سلام
      ممنون از نظرتون. مقاله ی مورد نظر شما تنها برای آشنایی و معرفی برنامه نویسی هوش مصنوعی درج شده است و طبیعتا انتظار آموزش تخصصی نباید داشت. برای یادگیری بهتر برنامه نویسی هوش مصنوعی می توانید به دوره های تخصصی وب سایت مکتب خونه مراجعه نمایید.

  2. سلام خسته نباشید من خیلی به ساختن هوش مصنوعی علاقه دارم اما نمیدونم باید از کجاشروع کنم و این باعث میشه بهم سخت بگذره لطفا راهنمایی کنید

    1. اقای محترم اینجا کلاس ادبیات نیست
      بجای این که بعضی از دوستان توجه به اصل مطلب کنند اومدن اینجا دنبال
      غلط املایی از کجا کپی کردن و…..
      واقعا متاسفم برای شما.

      1. به قول یاس:
        اونا که ( فِقَط) میرن به دنبال حاشیه
        و خوب اصل هدف( فِقَط) فروپاشیه
        ها چیه ؟؟؟ نکنه میخوای بگی فَقَط نه فِقَط؟
        ببین به همین میگن حاشیه

  3. سلام من یه تازه کار میشه گفت هستم ولی اگه نظر منو به خواین به نظرم پایتون برای شروع سنگین هستش و پیشنهاد من شروع زبان سی شارپ هستش
    و مطلب دیگه که می گن سی پلاس و سی برا شزوع خوبن کاملا اشتباه مف کنن برای شروع زبان ساده و مبتدی بردارین

    1. من با سی یادگیری برنامه نویسی رو شروع کردم ولی الان که اومدم سراغ پایتون خیلیییییی کارم اسونتر شده و پایتون خیلی راحت تره. خیلیم قویه و کلی توابع و ماژولهای مختلف توی کتابخونه استانداردش داره که نیاز نیست کلی کد بنویسیم

    2. سلام و خسته نباشید خدمت سایت خوبتون اول .
      دوم خواستم ب این برادر عزیز بگم ک شما نظرت برا خودت برو اول خوب تحقیق کن بعد بیا فتوا صادر کن …
      پایتون ی زبون ب شدت سظح بالا میشه گفت ک ی بچه 12 ساله هم میتونه یادش بگیر و باهاش شروع کنه برنامه نویسی رو
      واسه همین تو کد های سنگین و حجم بالایی مثل هوش مثنوعی ازش استفاده میشه ک خیلی سادس و پر از توابع و کتابخونه های امادس
      نوشتن پایتون برا برنامه نویسا مثل انگلیسی صحبت کردن میمونه بیشتر تا کد نویسی و هندل کردن حافظه و …
      اصل زبان برنامه نویسی سی هستش ک نزدیکترین زبون بعد اسمبلی به سخت افزار هست و زبان سظح پایینی هست با این حل بازم زیاد سخت نیست ولی از پایتون پیچیده تره

  4. سلام استاد واقعا عالی بود ممنون از سایتی که دارید ایرانی جماعت همیشه دنبال حاشیه من میخاستم به به احمد اقا بگم این بی شعوری نویسنده نیست این به فهم شما برمیگرده حالا یم نفر در خد توانش اومده مطالبی جمع اوری کرده در اختیار بینده گذاشته این لطف ش رو می روسونه شما
    اگر مهندس برو مقالات زبان اصلی رو بخون اونا اصلند اونا زبون تورو میفهمند
    مهندس جان اگر میشه اموش پایتون رو بشتر بزارید و کاربردش در صنعت و تکنولوژی و اموزش های پروژه ومحور در این زمینه
    ممنون از مطالب خوبتون

    1. سلام دوست عزیز
      ممنون از همراهیتون قطعا نظر شما برای محتواهایی بعدی پیگیری خواهیم کرد.

  5. سلام عالی ببخشید الان این برنامه نویسی را باید در چه قطعه یا بردی انجام بدم تا هوش مصنوعی بسازم مثلا یه قطعه باید باشه که روش برنامه نویسی کنم ممنون میشم جواب بدین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
یه پیشنهاد ویژه!

پرطرفدار ترین
دوره های مکتب‌خونه

15% تخفیف برای تو
close-link