مدیریت

نحوه فرمول نویسی در نرم افزار ورد

نحوه فرمول نویسی در نرم افزار ورد

نرم افزار WORD یک نرم افزار از پکیج آفیس می باشد که مشمول بسیاری از امکانات و ویژگی های کاربردی است. یکی از این قابلیت ها نوشتن کد و علائم ریاضی است. در این مقاله به چگونگی نگارش آن می پردازیم.

این مقاله برای افراد ذیل بسیار کاربردی است:

  • دانشجویان و اساتید رشته هایی که با اعداد و ارقام و فرمول ها سرکار دارند خصوصا دانشجویان ریاضی برای نگارش پایان نامه، تدوین جزوه و مقاله
  • کاربران ثبت اسناد با استفاده از فرمول و نمادهای ریاضی
  • نویسندگان کتب ریاضی و آمار و دیفرانسیل

نوشتن فرمول به واسطه ی ابزار Equation در ورد

برای شروع فرمول نویسی ابتدا برنامه ی ورد را باز نمایید، سپس اگر صفحه ی جدیدی می خواهید باز کنید New و اگر میخواهید به مقاله ی که از پیش باز کرده اید فرمولی اضافه نمایید open و از لیست مقاله های اخیر که نمایش داده می شود یکی را انتخاب نمایید.

آموزش تخصصی نرم افزار ورد

 

برای نوشتن فرمول در ورد از نوار ابزار بالای برنامه گزینه ی insert را انتخاب نمایید. سپس به بخش symbols بروید. در اینجا دو گزینه برای شما نمایش داده شده است. که گزینه ی اول Equation می باشد.

نوشتن فرمول در ورد

  • Equation

در کنار گزینه ی Equation یک فلش رو به پایین دارد که با کلیک کردن بر آن منوی کشویی به نام built it برای شما باز می گردد. که قالب فرمول نویسی مورد نظر خودتان را انتخاب و به ویرایش آن می پردازید. در صورت پیدا نکردن ساختار فرمول ورد موردنظر بر گزینه More Equations from office.com کلیک می نمایید. در اینجا ساختارهای بیشتری را میبینید و میتوانید از بین این گزینه ها ساختار موردنظر را پیدا نمایید.

نوشتن فرمول در ورد

  • فرمول نویسی جدید

برای نوشتن فرمول جدید در ورد، از پنجره ی تنظیمات built in گزینه ی Insert new Equations را انتخاب می نمایید. سپس به جهت ویرایش از نوار ابزار تنظیمات گزینه ی Design را که در ادامه تنظیمات آن را به شما آموزش می دهیم.

در صورتی که بخواهید به صورت مستقیم وارد نوشتن کد در برنامه ورد گردید، کافیست فقط بر گزینه ی Equation کلیک نمایید و لازم به استفاده از منوی کشویی نمی باشد.

برای بالا بردن سرعت نوشتن فرمول می توانید از کلید میانبر استفاده نمایید. در اینجا کلید میانبر =+Altمی باشد.

فرمول نویسی به صورت دستی

گزینه ی سوم در تنظیمات built in، گزینه ی Ink Equations است. این آپشن  بسیار کار را آسان کرده و بسیار مناسب برای صفحه ی نمایش لمسی است.

  • ذخیره فرمول در ورد

گزینه ی آخر در پنجره تنظیمات built in، گزینه ی save selection to equations gallery است. این گزینه به شما امکان ذخیره ی فرمول را به شما می دهد.

پس از کلیک بر این گزینه، پنجره Create New Building Block باز می‌ گردد. در قسمت Name نام موردنظر را تایپ و سپس روی OK کلیک نمایید.

نوشتن فرمول در ورد

  • ویرایش فرمول در ورد

حال پس از باز شدن کادر فرمول نویسی در نوار ابزار بالا گزینه ی Design فعال می گردد. پس از کلیلک بر گزینه ی Design، در نوارابزار سه قسمت به عنوان های Tools یا ابزار، Symbols یا نمادها و Structures یا ساختار را مشاهده می نمایید. که به شرح هرکدام می پردازیم:

Tools  یا ابزار: در این قسمت چند گزینه برای ایجاد فرمول نویسی و ویرایش آن معرفی خواهیم کرد:

Equations : این گزینه برای ایجاد فرمول نویسی و انتخاب ساختار فرمول به کار می رود. که به صورت مفصل به آن پرداختیم.

lnk Equations : این گزینه برای فرمول نویسی به روش دستی می باشد. پس از انتخاب این گزینه صفحه ی زیر برای شما نمایش داده می شود. اگر از لپ تاب استفاده می کنید، با موس می توانید به صورت دستی فرمول خود را بنویسید و به صورت تایپی مشاهده نمایید.

نوشتن فرمول در ورد

Write: در این حالت می توانید معادله ی خود را بنویسید.

Erase: پاک کردن قسمتی از فرمول یا معادله ی نوشته شده.

select and correct: قسمتی از فرمول را به صورت انتخاب شده در می آورید، محدوده ای به صورت نقطه چین دور قسمتی که میخواهید ویرایش کنید ایجاد می گردد. کلیک راست می نمایید و پنجره ای باز می گردد که گزینه های مشابه نوشتار شمارا نشان می دهد و شما گزینه ی مورد نظر را انتخاب می نمایید.

 

نوشتن فرمول در ورد

Clear: تفاوت این گزینه با Erase  این است که شما با انتخاب گزینه ی clear کل فرمول نوشته شده را پاک می نمایید. اما با استفاده از گزینه ی Erase قسمتی از آن را حذف می نمایید.

آموزش ورد برای نگارش پایان نامه

 

پس از نوشتن و ویرایش فرمول یا معادله به صورت دستی در پایان گزینه Insert را کلیک نمایید.

گزینه های دیگر در بخش Tools:

علائم ریاضی در ورد

Professional: فرمول انتخابی با فرمت اصلی نمایش داده شود. که در واقع این گزینه به صورت پیش فرض فعال است.

linear: تمامی فرمول ها به صورت خطی نوشته می شوند.

abc Normal Text: فرمول را به صورت انتخاب شده در بیاوریدو با این گزینه می توانید تغییراتی از جمله تغییر فونت، اندازه فونت، تراز بندی و… را در قسمت  Home تغییر داده و شخصی سازی نمایید.

قسمت دوم ویرایش فرمول: Symbol

برای تایپ نماد ها و علائم ریاضی از این قسمت استفاده می نماییم. و برای پیداکردن نمادهای بیشتر از فلش کنار نماد ها استفاده می نماییم.

علائم ریاضی در ورد

همانطور که مشاهده می نمایید کنار گزینه ی basic math فلش کوچکی قرار دارد که با کلیک کردن بر آن منوی کشویی باز می گردد. که به شما قابلیت انتخاب نمادهای بیشتری را می دهد.

علائم ریاضی در ورد

Greek Letters: نمادهای یونانی که با حروف کوچک نمایش داده می شوند.

Letter-Like Symbols: نمادهایی که شبیه حروف هستند.

Operators: نمادهایی که بر روی دو مقدار مانند + و ÷ عمل می کنند.

Arrows: نمادهایی که جهت را نشان می دهند.

Negated Relations: نمادهایی که بیانگر رابطه نفی شده هستند.

Scripts: حروف چاپی ریاضی.

Geometry: نمادهای هندسی که معمولاً در معادلات ریاضی مورد استفاده قرار می گیرند.

مقاله پیشنهادی : تبدیل word به pdf
تبدیل word به pdf

 

قسمت سوم ویرایش فرمول: Structure

در این قسمت می توانید از ساختارهای متفاوتی که در دسترس دارید، برای نوشتن فرمول یا معادله خود استفاده نمایید. ساختار های زیر، ساختارهای کاربردی هستند. ور در نوار ابزار Design از سمت چپ به راست معرفی شده اند.

 نوشتن کسر در ورد: از Fraction میتوانیم برای کسر در معادله استفاده نماییم. با کلیک برفلش پایین گزینه میتوانیم مدل نمایش کسر را در فرمول انتخاب نماییم.

علائم ریاضی در ورد

  • اندیس و توان: برای نوشتن توان و اندیس بالا و ایین از ابزار  Script می تان استفاده نمود. با کلیک بر فلش پایین گزینه می توانید فرم دلخواه نمایش را انتخاب نمایید.
  • رادیکال: برای نوشتن جذر از گزینه ی Radical استفاده می نماییم و فرم نمایش آن را از طریق فلش انتخاب می نماییم.
  • انتگرال: برای استفاده از انتگرال از ابزار  Integrals استفاده می نماییم و به واسطه ی فلش زیر گزینه فرم نمایش را انتخاب می نماییم.
  • مجموع: برای جمع عبارات از ابزار Large Operator استفاده می نماییم. و مانند مابقی گزینه های بالا فرم نمایش آن را انتخاب می نماییم.
  • براکت و پرانتر: ابزار Bracket جهت نوشتن براکت و پرانتز است.

توابع مثلثاتی برای استفاده از توابع مثلثاتی در معادلات از ابزار Function استفاده می نماییم. برای مثال فرمول های ریاضی مثل معادلات سینوسی یا کسینوس از این گزینه استفاده می نماییم. و برای انتخاب نمایش فرم آن از فلش زیر گزینه استفاده می نماییم.

  • نمادهای خاص: ابزار Accent برای نگارش نمادهای خاص کاربرد دارد.
  • حد و لگاریتم: برای فرمول های لگاریتم و حد از گزینه ی Limit and Log استفاده نمایید.
  • علائم خاص:  ابزار Operator برای علائم خاصی به کار می رود.
  • ماتریس:  ابزار Matrix برای نوشتن معادلات ماتریسی است که فرم نمایش آن را به واسطه ی فلش زیر گزینه انتخاب می نمایید.

نکته: آموزش بالا طبق نسخه ی WORD 2016 تهیه و خدمت شما ارائه گردیده است.

آموزش ورد نسخه ٢٠٢١

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا