مالی و سرمایه‌گذاری

نسبت های فیبوناتچی در امواج الیوت

بسیاری از فعالین در بازارهای مالی به‌ویژه بورس معتقدند لزوم موفقیت در این‌گونه از بازارها علاوه بر داشتن تجارب بالا، دانستن و به‌کارگیری ابزارهای تحلیلی مناسبی است که در اختیار معامله‌گران بازارهای مالی است.

تعدادی از این ابزارها بیشتر جنبه دانش دارد. به‌عنوان مثال، یکی از آن‌ها تحلیل بنیادی بوده که استفاده درست از آن یک سرمایه‌گذار نیاز است تا اطلاعات مطلوبی در خصوص صورت‌های مالی و دانش مدیریت مالی را دارا باشد.

اما تعدادی از این ابزارها نیازی به دانش قبلی نداشته و شما می‌توانید فقط با کمی آموزش، تمرین زیاد و کسب تجربه از آن‌ها برای تحلیل سهم‌های خود استفاده کنید. یکی از پرکاربردترین آن‌ها تحلیل تکنیکال است. این تحلیل عمده تمرکز خود را بر رود حرکتی قیمت یک سهم در نمودار می‌گذارد و اعتقاد دارد همه اطلاعاتی که یک معامله‌گر نیاز دارد تا سهمی را به‌فروش برساند یا خریداری کند در قیمت آن نهفته است.

البته معامله‌گران حرفه‌ای اعتقاد دارند استفاده از برخی تکنیک‌ها و ابزارها در کنار این تحلیل باعث می‌شود تحلیل تکنیکال یک سهم از اعتبار بالاتر و بهتری برخوردار باشد. یکی از این ابزارها امواج الیوت است که روند حرکتی قیمت یک سهم را به شکل موج‌های مشخصی تعیین می‌کند که هرکدام از موج‌ها ویژگی‌ها و شرایط تشکیل خود را دارند.

همان‌طور که پیش‌تر بیان کردیم استفاده از تحلیل تکنیکال در کنار ابزارها دیگر باعث موفقیت بیشتر معامله‌گر خواهد شد. حتما با مفهوم نسبت‌های فیبوناچی در طبیعت آشنا هستید. شاید برای شما جالب باشد که این نسبت‌ها نیز در بازارهای مالی به‌ویژه بورس کاربردهای فراوانی دارد.

نسبت‌ های فیبوناچی در امواج الیوت بسیار پراهمیت و پرکاربرد است. چراکه به تحلیل‌گر کمک می‌کند تا با استفاده از این نسبت‌ها نقاط حساس قیمتی، نقطه ورود و خروج از سهم را راحت‌تر و درصد خطا کمتری تشخیص دهد.

در این مطلب قصد داریم تا شما را با نسبت‌های فیبوناچی، ویژگی‌ها و کاربرد آن در امواج الیوت بپردازیم.

ویدیو پیشنهادی : امواج الیوت
امواج الیوت

 

نسبت‌های فیبوناچی چیست؟

نسبت‌های فیبوناچی نسبت‌های ریاضی هستند که از دنباله فیبوناچی به دست آمده‌اند. لئوناردو فیبوناچی دنباله فیبوناچی را در سال ۱۱۸۰ بعداز میلاد معرفی و از آن استفاده کرد. دنباله فیبوناچی در موارد متعدد و مختلفی به‌کار می‌رود که شامل مهندسی، مطالعات فضائی، فعالیت های بازار سهام و… است. اعداد فیبوناچی را در بسیاری از موارد در طبیعت می‌توان مشاهد نمود.

مقاله پیشنهادی : اسیلاتور الیوت
اسیلاتور الیوت

 

جدول محاسبات درصدی فیبوناتچی

نسبت‌ های فیبوناچی در امواج الیوت

یکی از جذاب‌ترین و در عین‌حال پیچیده‌ترین تحلیل‌ها در روند حرکتی قیمت در نمودار استفاده از نسبت‌ های فیبوناچی در امواج الیوت است. بسیاری از نرم‌افزارهای شبیه‌ساز بازار بورس با در اختیار گذاشتن این ابزارها به معامله‌گران کمک می‌کنند تا در دنیای واقعی بورس خرید و فروش موفق‌تری را داشته باشند.

این نرم‌افزارها به‌راحتی می‌توانند روند حرکتی قیمت سهم را با امواج الیوت تظبیق دهند و درکنار آن با محاسبات ریاضی پیچیده مربوط به نسبت‌های فیبوناچی در اعداد مشخص تحلیل‌های دقیقی را ارائه دهند و نقاط ورود و خروج یک سهم را به‌دقت تعیین کنند.

حال که با سازوکار نسبت‌ های فیبوناچی در امواج الیوت آشنا شدید بد نیست نکاتی را در خصوص نحوه تحلیل این دو مفهوم در روند حرکتی قیمت سهم بدانیم.

  1. نسبت‌های فیبوناچی موج اول

در نظریه امواج الیوت، موج اول عموما رالی قوی ندارد که اساس اندازه‌گیری موج‌های بعدی در الیوت خواهد بود. در واقع موج اول الیوت ساختار گرایشی دارد و اندازه آن معمولا بین ۳۸٫۲% تا ۶۱٫۸% موج اصلاحی قبل از خود را حرکت می‌کند. دانستن این نکته درخصوص موج اول خالی از لفط نیست که این موج از دسته موج‌های رونده بوده که البته در ادامه مطلب اطلاعاتی را در ارتباط با انواع دسته‌بندی نسبت‌های فیبوناچی بیان خواهیم کرد.

ویدیو پیشنهادی : تحلیل تکنیکال
تحلیل تکنیکال

 

  1. نسبت‌های فیبوناچی موج دوم

عموما موج دوم الیوت در ادامه موج اول شکل می‌گیرد و روند اصلاحی آن است. اندازه اصلاح این موج کاملا به موج قبلی خود وابسته است. به‌طور معمول نسبت فیبوناچی در این موج الیوت بین ۵۰% تا ۶۱٫۸% خواهد بود. البته اگر این میزان نسبت بازگشتی تا ۷۸٫۶% هم برسد مشکلی پیش نخواهد آمد و قانونی را نقض نمی‌کند. همان‌طور که قطعا متوجه شدید موج دوم الیوت از دسته موج‌های اصلاحی یا بازگشتی خواهد بود.

نسبت‌ های فیبوناچی موج دوم

  1. نسبت‌های فیبوناچی موج سوم

بعد از موج اصلاحی دوم در نظریه امواج الیوت نوبت به موج رونده دوم خواهد بود. موج سوم به‌عنوان موج بعدی رونده شناخته می‌شود. موج سوم عموما بین ۱٫۶۸۱ تا ۲٫۶۸۱ موج اول خواهد بود. در واقع هدف قیمتی در موج سوم به احتمال قوی در این نسبت‌ها خواهد بود. لازم است بدانید اگر موج سوم گسترش یافته باشد نسبت‌های فیبوناچی اعداد ۲٫۶۸۱ یا ۴٫۲۵ را خواهند دید، به همین دلیل نسبت فیبوناچی مرسوم در  موج سوم ۱٫۶۸۱ است.

نسبت‌های فیبوناچی موج سوم

  1. نسبت‌های فیبوناچی موج چهارم

بعد از موج سوم شاهد دومین موج اصلاحی در الیوت خواهیم بود که به موج چهارم مشهور است. این موج اصلاحی بین ۲۳٫۶% تا ۳۸٫۲% موج سوم خود را اصلاح خواهد کرد و معامله‌گران در این نسبت‌ها باید حواس خود را جمع و اقدام به خرید یا فروش یک سهم کنند. البته در برخی از موارد نسبت اصلاحی موج چهارم تا ۵۰% هم می‌رود ولی دو عدد ابتدایی مرسوم‌تر است. البته ذکر این نکته ضروری به‌نظر می‌رسد که در بازارهای قوی موج چهارم فقط باید به اندازه ۱۴% موج سوم اصلاح کند.

نسبت‌های فیبوناچی موج چهارم

  1. نسبت‌های فیبوناچی موج پنجم

آخرین موج از نظریه امواج الیوت موج پنجم نامید می‌شود. نسبت‌های این موج به شرایط موج سوم بستگی دارد. اگر موج سوم در روند حرکتی قیمت یک سهم گسترده باشد یا به بیان دیگر موج سوم ۱٫۶۲ باشد، نسبت‌های فیبوناچی موج پنجم ۱٫۶۲ یا ۲٫۶۲ برابر موج اول را تجربه خواهد کرد.

اما حالت دوم زمانی است که موج سوم گسترده نباشد که در این حالت موج پنجم به اندازه فاصله موج اول تا سوم خواهد بود.

ویدیو پیشنهادی : آموزش بورس
آموزش بورس

 

نسبت‌های فیبوناچی موج پنجم

نتیجه‌ گیری

استفاده از نظریه امواج الیوت در تحلیل معامله‌گران امروزه بسیار مرسوم است. دلیل این استقبال میزان دقت بالایی است که این نظریه در روند حرکتی قیمت یک سهم دارد و تعیین نقاط مهم قیمتی سهم است.

ابزارهای مختلف ریاضی مانند اندیکاتورها و برخی نسبت‌ها باعث شده این دقت روزبه‌روز افزایش پیدا کند. یکی از نسبت‌های بسیار دقیق که نه‌تنها در طبیعت بلکه در بازارهای مالی و رشته‌های دیگر به‌وفور استفاده می‌شود، نسبت‌های فیبوناچی است.

امروزه نسبت‌ های فیبوناچی در امواج الیوت به معامله‌گران حرفه‌ای این امکان را می‌دهد تا نقاط کلیدی در قیمت یک سهم را به‌دقت شناسایی کند و نسبت به ورود یا خروج درست و به‌موقع سهم برنامه‌ریزی کرده و اقدام کند.

ویدیو پیشنهادی : پرایس اکشن
پرایس اکشن

 

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا